Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

Meni je touch sounds definitivno rešio problem

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Javi se opet ali bas retko. Počinje da me nervira polako [emoji36]
Ne znam da li da ga reklamiram?

Шта да рекламираш?
Пуцкање из звучника једном у 3 дана?

Ja sam na r4p imao puckanje zbog loseg signala. Uzeo sam karticu drugog operatera i imam mnogo bolji signal. S tim je i puckanje prestalo kada dobijem notifikacije.

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

Mnogo je češće od jednom u 3 dana ;) ako udjem-izadjem 20 puta iz raznih aplikacija sigurno će se bar jednom čuti. To u radnji mogu da demonstriram. To je ozbiljan bag-kvar. Ume da frustrira.

Zna li neko zasto nema nedeljni update vec drugi vikend za developer rom,u pitanju je MTK verzija?evo sutra ce biti vec pocetak treceg vikenda..

U avgustu bi trebali predstaviti MIUI 9 pa su tome posvetili pažnju i resurse.

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

Pih, uzeo telefon pre par sati i ne dozvoljava mi unlock, izgleda da mora da prođe 72h. Znači moram da koristim MIUI tri dana :S:
Taman kada ga podesim mrzeće me da sve radim ponovo na RR... :mad:
Ima li neki workaround?
Edit: probao sam i stare verzije miflash_unlock-1.1.1111.11231 kao i MiFlashUnlock_1.1.0317.1_en ali one ne prepoznaju RN4 :(

Prilozi

• unlock72h.jpg
    unlock72h.jpg
    32.6 KB · Pregleda: 141
Poslednja izmena:
Dodaj acc u dev.options pa unlock ako nisi...
Ako nece moraces da predjes na dev. rom.
Mada ima i onda fora sa VPN ako izbacuje tu gresku, potrazi, mozda ti pomogne.

Sent from my Redmi Note 4X

Poslednja izmena:
Dodao sam Account and device u Developer options odmah. Uključio sam OEM unlocking, USB debugging i USB debugging (Security settings). Kada se ulogujem u MI cloud, vidim telefon. Permission za unlock imam odavno (otključao RN3 pre 6 meseci, koristim isti MI nalog). Verovatno je problem što je telefon do danas popodne imao drugi MI nalog, a tek malopre sam ga prebacio na svoj. U najgorem slučaju, sačekaću tih 72 sata.

Probao i da se prebacim na developer ali ne mogu, updater aplikacija kaže "Can't verify update, you are allow to flash the newest develop version published by MIUI forum from stable version only" (kopirano sa sve greškama). Pri tome sam sada na 8.2.10.0 (MCFMIDL), a pokušavam da ubacim miui_HMNote4XGlobal_7.6.8_b596d79b05_7.0.zip (pokušao sam i da ga preimenujem u update.zip) skinut odavde http://en.miui.com/download-309.html#468
Probao sam i reboot u recovery (i iz updater app i pomoću vol+ i power) dobijem ekran sa telefonom i kablom ispod njega, uz link na pcsuite.mi.com (tako nekako). Ne mogu odatle ništa da radim. Kao da nema normalan recovery.
Za večeras je dosta, ostajem na RN3 dok ovaj ne sredim.
Edit: u svakom slučaju, hvala na pomoći!

Proveri prijatelju da ti vec nije otkljucan bootloader jer su skoro svi ovde vec dobili otkljucan bl. Probaj da flesnes twrp preko fastboot-a. Ako se vec bojis to da uradis(mada mislim da ne moze nista da se desi) znam da postoji vec neka komanda kako se proverava da li ti je zakljucan ili otkljucan bl, ali zaboravio sam kako, mozda ce ti neko napisati ili proguglaj malo.

Poslednja izmena:
Probao sam sa unlock verzijama 1.1.1111.11231 i 1.1.0317.1_en (ova poslednja je na linku koji si poslao, nisam je skidao sa tog linka, imam je od ranije i sa njom sam otključao RN3) i dobijem ovo iz priloga. Sa verzijom 2.2.406.5 (poslednjom) mi kaže još 59 sati. U developer options ima provera da li je otključan - nije. Fastboot komanda takođe kaže da nije:

Kod:
c:\>fastboot oem device-info
...
(bootloader)    Device tampered: false
(bootloader)    Device unlocked: false
(bootloader)    Device critical unlocked: false
(bootloader)    Charger screen enabled: false
(bootloader)    Display panel:
OKAY [  0.056s]
finished. total time: 0.057s

Može li root bez unlock bootloadera? Da uradim TB restore na MIUI-u dok ne prođe ovih 59 sati. Taman da dam šansu MIUI-u još jednom :d
Ne bih da primenjujem nezvanične metode unlock-a (ne znam ni da li mogu na RN4 kao što je moglo na RN3).

Edit: nisam bio lenj, skinuo sam i verziju sa linka, isti rezultat (could not verify device)

Prilozi

• unlock-verify.png
    unlock-verify.png
    14.7 KB · Pregleda: 129
Poslednja izmena:
Jel ima kod nas neko da prodaje 4GB Ram snapdragon 625 verziju redmi note 4x ?

Probao sam sa unlock verzijama 1.1.1111.11231 i 1.1.0317.1_en (ova poslednja je na linku koji si poslao, nisam je skidao sa tog linka, imam je od ranije i sa njom sam otključao RN3) i dobijem ovo iz priloga. Sa verzijom 2.2.406.5 (poslednjom) mi kaže još 59 sati. U developer options ima provera da li je otključan - nije. Fastboot komanda takođe kaže da nije:

Kod:
c:\>fastboot oem device-info
...
(bootloader)    Device tampered: false
(bootloader)    Device unlocked: false
(bootloader)    Device critical unlocked: false
(bootloader)    Charger screen enabled: false
(bootloader)    Display panel:
OKAY [  0.056s]
finished. total time: 0.057s

Može li root bez unlock bootloadera? Da uradim TB restore na MIUI-u dok ne prođe ovih 59 sati. Taman da dam šansu MIUI-u još jednom :d
Ne bih da primenjujem nezvanične metode unlock-a (ne znam ni da li mogu na RN4 kao što je moglo na RN3).

Edit: nisam bio lenj, skinuo sam i verziju sa linka, isti rezultat (could not verify device)
Не може рут без рекаверија, а он не може без откључаног БЛ-а
Где гори....шта фали миуи-ју...ради боље од дечијих аосп-ова

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk

Fali mi root najviše, zbog TB restore. Ne mogu sve od početka nikako. Ako sa 4GB bolje radi multitasking, daću šansu Miui-u. Za sada mi je RN3 i dalje primarni uređaj, četvorku pomalo čačkam ali još je nisam nagazio da vidim da li se znoji kada krenem da se prebacujem između TT, Chrome, Maps i još par aplikacija koje su mi stalno otvorene. RN3 sa 2GB ubija procese, ali je RR vidno bolji nego poslednji Miui koji sam koristio.

Ne znoji se. Brzinom rada sam prezadovoljan.

Fali mi root najviše, zbog TB restore. Ne mogu sve od početka nikako. Ako sa 4GB bolje radi multitasking, daću šansu Miui-u. Za sada mi je RN3 i dalje primarni uređaj, četvorku pomalo čačkam ali još je nisam nagazio da vidim da li se znoji kada krenem da se prebacujem između TT, Chrome, Maps i još par aplikacija koje su mi stalno otvorene. RN3 sa 2GB ubija procese, ali je RR vidno bolji nego poslednji Miui koji sam koristio.
Rn3 sa 3gb takođe ubija procese

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Ma ovo je klasa iznad RN3. U svakom pogledu, pa i MT. Pričam za MIUI.

RN3 je zverka od telefona takodje, milina ga je bilo koristiti, sjajan fon...

Da developeri aplikacija znaju svoj posao, MT bi bio manje problematičan. Ali ne umeju ljudi da sačuvaju stanje aplikacije kada joj sistem uzme fokus (ili ne umeju da vrate stanje kada aplikacija ponovo dobije fokus) i onda kažu apple/Windows sa lošijim HW izvlače bolje performanse. A ja kada sam počinjao da učim Android programiranje (samo hobi) jedna od prvih lekcija je bila kako treba napraviti funkcije koje čuvaju stanje i vraćaju ga (i prepoznaju da li ima šta da se vrati ili se aplikacija tek pokreće).

Poslednja izmena:
Narode, je l' neko od vas na dev romu dobio ono stanje baterije, punjenja itd na lockscreenu? navodno je opcija dodata jos sa proslim updejtom cini mi se 7.16, sad sam na 7.22, od juce i nista i dalje ...

Tapnes na onaj kruzic gde ti pise % baterije na lockscreen-u, dole pri dnu ekrana( ako imas ), onda ti on pokaze ceo onaj info screen...Na RN3 pro dev rom-u to ima i tako funkcionise...

Hahah koji sam ja car. Jos vidim pise view details ali sam sebe nekako ubedio da ce to ds me odvede u settings > battery itd... I nisam ga nikad ni kliknuo. Hvala Kide.
Inace, ja se vratio na miui dev jer nijedan aosp nije mogao da mi da preko 6h sot-a dok ovde redovno imam po 10+h. Opadne kad telefon koristim manje pa baterija potraje po 3 dana ali to je ok.
I nekako se navikavam na miui, radi dobro majku mu...

Koje gapps flesujete na custom rom-ovima? Sto manje google servisa, to bolje...Rom + pico gapps + Magisk = :)

Poslednja izmena:
Pico open gapps uvek. Magisk ili SuperSU, sve jedno mi je.

На РР никако да се искључи DT2W

To je bug na poslednjem RR 18/06 buildu.

Зато је батерија цури

Kupi Vladof ajfon, sta se vise cimas sa flesovanjem :p :smoke:

------------------------------

Jel nasi ovi sto valjaju telefone, jel vecina ima internacionalnu verziju? Drugarici bih uzeo telefon, ali da ima obavezno band20 odnosno 800mhz freq!

Poslednja izmena:
Vrh Dno