Šta je novo?

Windows (phone) 10

Probaj skinuti foliju. Verovao ili ne, mene je ona zezala, prelepljena preko senzora blizine. To pod uslovom da smatras da je sve ok sa telefonom.

Kad ste se vec uhvatili FB tu moram da pohvalim MS...

Elem na androidu nikako nisam mogao da sklonim program za FB koje je vazda trazio nadogradnju..
Na w10m uklanjanje proslo bez problema i sto je najzanimljivije sistem mi nikad vise nije trazio da ga instaliram ili nadogradim...

Ako je taj program​ fabrički ugrađen u telefon, jedino što možeš je da ga disejbluješ i neće biti aktivan. Nažalost to što proizvođači trpaju bloatware u svoje telefone je po meni ozbiljna glupost.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Kad ste se vec uhvatili FB tu moram da pohvalim MS...

Elem na androidu nikako nisam mogao da sklonim program za FB koje je vazda trazio nadogradnju..
Na w10m uklanjanje proslo bez problema i sto je najzanimljivije sistem mi nikad vise nije trazio da ga instaliram ili nadogradim...

Zato treba uzeti Nokiu kad vec nema vise povoljnih Nexusa, bloat free su Nokie... Za malo kesa dobija solidan uredjaj sa nexus level sw podrskom.
Planiram uz Nokiu 5 da koristim i dalje ovu 950icu [emoji6]

Sent from Dead OS ☹

Prosao u update za Gestures & Touch, meni je sredio problem sa ne-paljenjem ekrana posle poziva. probao sam nekoliko puta i radi ok.
Ako se javim pa zakljucam ekran na dugmetu (sto sumnjam da iko radi) onda moram da pritisnem dugme opet naravno.

Prosao u update za Gestures & Touch, meni je sredio problem sa ne-paljenjem ekrana posle poziva. probao sam nekoliko puta i radi ok.
Ako se javim pa zakljucam ekran na dugmetu (sto sumnjam da iko radi) onda moram da pritisnem dugme opet naravno.

Ja sam na insajderu bio je taj update pre par dana kazu i da radi bolje i double tap to unlock a i to sto ti tvrdis, to mi se desavalo pricam sa nekim i ekran se ugasi treba mu par sekundi da se upali.

Sent from Dead OS ☹

Ako je taj program​ fabrički ugrađen u telefon, jedino što možeš je da ga disejbluješ i neće biti aktivan. Nažalost to što proizvođači trpaju bloatware u svoje telefone je po meni ozbiljna glupost.

Mozes ti neke da onemogucis ALI oni na volseban nacin postanu aktivni i OS ti nudi da ih nadogradi...
Recimo onaj *****ni hangouts mozes da radis sta hoces i on ce uvek da ti dosadjuje...
A sto je najbolje od svega ja do sada nisam upoznao coveka da ga koristi niti me je iko kontaktirao preko istog...

E sad ni po jada da je samo taj u pitanju ima ih bar za uposliti prste tri ruke...

Nisi ti video kako Samsung ume da napuni fon čudima. Npr. Chaton :D

Sent from my MHA-L29 using Tapatalk

@MaliAbner:
Ja koristim Hangouts više nego Skype i Viber.
Skype koristim zbog kontakta iz stare firme, Viber za roditeljske grupe u škole, Hangouts i Slack za posao.

Nadogradnju možeš ugasiti za svaku aplikaciju po želji. Sve koje se automatski updejtuju će nastaviti da se updejtuju. One kojima si zabranio update ce te pitati za update samo ako manuelni klikneš na update all u play store.

Mozes ti neke da onemogucis ALI oni na volseban nacin postanu aktivni i OS ti nudi da ih nadogradi...
Recimo onaj *****ni hangouts mozes da radis sta hoces i on ce uvek da ti dosadjuje...
A sto je najbolje od svega ja do sada nisam upoznao coveka da ga koristi niti me je iko kontaktirao preko istog...

E sad ni po jada da je samo taj u pitanju ima ih bar za uposliti prste tri ruke...
Ti si bio ozbiljan kada si ovo pisao, pogotovo za hangouts??

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Znam i ja neke koji koriste hangouts pa su i mene nagovarali dok sam bio na droidu. On valjda integriše i sms i mail, ali mi sporije otvarao sms pa sam ga disableovao, a auto-update uvek isključujem za sve app.
sent from wp10 L532ds

@MaliAbner:
Ja koristim Hangouts više nego Skype i Viber.
Skype koristim zbog kontakta iz stare firme, Viber za roditeljske grupe u škole, Hangouts i Slack za posao.

Nadogradnju možeš ugasiti za svaku aplikaciju po želji. Sve koje se automatski updejtuju će nastaviti da se updejtuju. One kojima si zabranio update ce te pitati za update samo ako manuelni klikneš na update all u play store.

Sta da ti kazem, nismo se upoznali tako da moja tvrdnja i dalje stoji...

Ne znam kako ne mozete da disable-ujete hangouts na droidu. Na svakom koji sam koristio je moglo, a jos ako nije samsung pa ga lepo rutujes i delete (mada i ovako disable-ivan je kao da je izbrisan). Iskreno ni ja ga ne koristim, ali to je samo stvar navike...

Kako stvari stoje sa nokia 6 uređajem, može li se tamo ugasiti ili deistalirati nešto što ne koristim?

Sve što je fabrički instalirano ne može da se ukloni, ali može da se disejbluje. U nekim slučajevima moguće je ukloniti pojedine fabrički instalirane aplikacije koje se iz nekog razloga ne nalaze na sistemskoj particiji.
Pošto je Nokia klot Android, tamo će biti samo Googleove aplikacije i možda još par nekih Nokia aplikacija (npr kamera).

A ko vam garantuje nexus like podrsku ?
Sta cete ako se predomisle u vezi toga nakon godinu, dve, mozda cak i ranije ?
Ne bih se ja zaletao tako na prvu loptu.

Kako stvari stoje sa nokia 6 uređajem, može li se tamo ugasiti ili deistalirati nešto što ne koristim?

App koja ne može da se deinstalira ovako:

Može da se onemogući (kao da je ugašena i ne postoji):

I tada ne nudi nikakvu nadogradnju, niti je vidiš u app. Ko tvrdi da ovo ne može sa nekom App (Fejs, Skype, Hangouts itd.), taj kao da nije otišao dalje od imenika na androidu. Ovo su fabričke opcije, ne treba rutovati android za ovo.

Nisi ti video kako Samsung ume da napuni fon čudima. Npr. Chaton :D
Nisi ti koristio Samsung, možeš da onesposobiš šta želiš sa Package Disabler, nije potrebno rutovati uređaj:

A ti si omasio temu?!

Sent from Dead OS ☹

Lumia 640 je u pitanju, nemam tu opciju, nisam ni znao da postoji. Sad u Gestures imas fazon flip to silence, i opciju da ukljuci spikerfon kada ga sklonis sa uveta.

Sent from mTalk

Da , to je ostalo jos od wp8.1 na tom telefonu a 950 npr nema tu funkciju...

Sent from Dead OS ☹

@ivan
Kao što sam rekao, to je sasvim ok.
Ne znači puno u zauzimanju memorije, mislim kad imaš 16GB ili 32GB.
Samo je lepo da ono što te ne zanima, možeš onemogućiti. Bilo bi još lepše da možeš potpuno ukloniti. Na W nudi potpunu deinstalaciju, što je isto lepo.

Sačekaću da se pojave nokie, pa ću videti, možda uzmem 6icu.

Krenuo update za CU i one koji nisu na CU W10M.
14393.1358 i 414 za CU.

Instalirao, ne vidim neka poboljsanja. Vidim da nisu sredili bag sa Edge, gde ponekad hoce da usitni stranicu i ne reaguje dok ne otvoris istu u novom tabu.

Sent from mTalk

Nesto mi sada krenulo da skida i instalira.
2017-06 Ispravka za Windows 10 1703 za Phone uredjaje zasnovane na arm
Nemam pojma sta je,dugo je preuzimao,sada priprema za instalaciju,a i to vec traje.
Bas me zanima sta ce biti.Ako nisu popravili mape,nemam pojma,ima da ga stavim u zamrzivac....

Vrh Dno