G-Skill F4-3200C16D-16GTZB ako mozes, radi na 3200 a dual rank je koji bolje radi na ryzenu. To je za sta znam provereno, iako ce sa novim biosima i ostale moci da se teraju na 3200Mhz.
Ubaci beta BIOS 0801, ima 1.0.0.6 i memorije rade deklarisanim brzinama. Namestiš sa DOCPMeni sa tom memarom nece ni na 2666.
Asus prime x370 pro + 1700x.
Da li si setovao rucno ili isao preko DOCP? Koji BIOS (agesa)?
Ako si rucno hajde baci podesavanja.
Generalno nisam se nesto mnogo trudio jer cekam finalani BIOS sa agesa 1.0.0.6.
Ubaci beta BIOS 0801, ima 1.0.0.6 i memorije rade deklarisanim brzinama. Namestiš sa DOCP
G-Skill F4-3200C16D-16GTZB ako mozes, radi na 3200 a dual rank je koji bolje radi na ryzenu. To je za sta znam provereno, iako ce sa novim biosima i ostale moci da se teraju na 3200Mhz.
Meni sa tom memarom nece ni na 2666.
Asus prime x370 pro + 1700x.
Da li si setovao rucno ili isao preko DOCP? Koji BIOS (agesa)?
Ako si rucno hajde baci podesavanja.
Generalno nisam se nesto mnogo trudio jer cekam finalani BIOS sa agesa 1.0.0.6.
Jeste ali mu izgleda ništa ne smeta. To je samo za probu ionako.Da ti nije malo jak napon na procesoru?
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
Jeste ali mu izgleda ništa ne smeta. To je samo za probu ionako.
Ofset je sređen sa 0604 BIOS-om. Za memoriju samo uključi DOCP, srediće se samo.Ja sam direktno sa biosa iz marta preskočio na beta bios sa AGESA 1.0.0.6 i koliko vidim nema više onog ofseta od 20 stepeni za x procesore, a koliko vidim i default napon mi je sad niži. Još ništa nisam klokovao jer čekam AM4 mount za cc120. Za sad je sve stock, čak nisam stigao ni da se igram sa memorijom, još uvek mukica radi na 2133.![]()
E, to je nešto što me je iznenadilo. Počne u idle sa 1,475 - 1.5v a posle padne na 1.42, valjda ga LLC smiri. Problem je takođe i što ni jedan program ili ne pokazuje tačno ili je nešto u senzorima. Eno, neki mere voltmetrom sa zadnje strane socket-a i nikako da im se poklope vrednosti sa softwerskim merenjima. Ima neki tip na Overclock.net-u koji je prikačio i osciloskop i baš se ozbiljno udubio i to. Ima nekih ozbiljhnih skokova i padova napona koje SW nema vremena da detektuje ili prikaže.Odlican rezultat.
Koji je napon cpu na tom kloku ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari