Šta je novo?

Kupujem prodajem

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sto je najjaca stvar kupio je ovu grafiku da nakaci na 775 plocu a ima neki dual cpu.

Ma nemam iskreno ni vremena ni zivaca da se svadjam sa njim, da rekao je da je kutija bila nagnjecena i sve vreme krivi kurire a od mene trazi novac. Kakav je ****** prijavice u policiju ko posle da se sa njima raspravlja. Svakako pare ne bih dobio jer je stopirao dok ne resimo ON i JA slucaj.

Sto je najjaca stvar kupio je ovu grafiku da nakaci na 775 plocu a ima neki dual cpu.
Nek te tuži, pare mu ne vraćaj ako imaš dokaze da si ispravno slao. A za aks angažuj advokata jer ti nisi odgovoran za oštećenja u transportu. Pa neka on razgovara s njima zašto neće da ti pošalju pare.

Poslato sa WAS-LX1 uz pomoć Tapatoka

Ne moze on da stopira nikako pare niti neko njegov. Po zakonu moraju da ti daju pa posle moze privatno da te tuzi a tu su mu sanse nikakve ali bukvalno.

Zbog ovakvih stvari, kada je u pitanju nešto što može da se polomi, u poslednje vreme kad kupujem/prodajem, uvek ispoštujem par pravila:

1. Ne gledam oglase van BG-a
2. Preuzimam stvar lično, uz probu pre kupovine (tako radim i kad prodajem)
3. Garancije nema, čim se prekorači prag mog stana (ovako razmišljam i kad kupujem), osim ako ne postoji pisana garancija+fiskalni
4. Kad je u pitanju stvar koja se ne lomi, šaljem i primam isključivo post express-om
5. Nema plaćanja postnet-om ili unapred na račun, isključivo solarno ili kao otkup
6. Uvek šaljem poruku, ko ne odgovara zaobilazim ga - ako se javi telefonom, tražim da se pošalje poruka preko KP, pre nego što obavimo kupoprodaju
7. Ne gledam oglase koji nemaju cenu

Pare je vec stopirao napravio zapisnik u policiji da smo se nas dvoje dogovorili i kad mu uplatim novac na ziro racun on odmah zove ove iz aksa da mi proslede pare. Prvi put cujem tako da uzas.

Tako je mislim i najbolje, prodaja i kupovina licno i obe strane zasticene. Svaka skola se placa tako da od sada cemo drugacije.

To da se roba uvek salje na rizik primaoca je izvan realnosti, na vise nacina.

Posiljalac pakuje robu, primalac moze da odbije ukoliko ambalaza izgleda osteceno, primalac skoro nikada ne zivi od toga, dok posiljalac cesto zivi od prodaje, itd.
Taj ugao gledanja da se nekome cini usluga zato sto ne mora da putuje, nego mu stigne na noge je isto zamena teza. Pogotovo za ovakvu robu koja kupcu skoro uvek sluzi za zabavu, dok za prodavca i novac cesto nije tako. Najblaze receno je da je interes za uporebu kurirskih sluzbi obostran u proseku, a u ovakvim slucajevima cak preteze na stranu prodavca, imo.

Uostalom, da li emmi ili tehnomanija salju na rizik kupca? To je najobicnija besmislica.

Nista od ovoga gore nije na racun ritmld-a, inace.

A sto se same situacije tice, mislim da nema potrebe plasiti se policije i suda, ako imas iole pristojne dokaze, pogotovo sto on ocigledno nije snimao otpakivanje.

Meni se cini da je, kada je vec situacija stigla do trenutnog stanja, nije on ni u kakvoj prednosti.

Ima u rukama neupotrebljivu graficku, a pare su kod posrednika.

Moze da tuzi, ok, ali ako izgubi, placa sve troskove, tako da bi tu stvarno doslo do toga da svako premeri kakve dokaze ima.

Ja svakako imam sve dokaze jer kazem uvek detaljno slikam robu pre slanja za svaki slucaj ali eto ispade problem. Ne plasim se ja uopste suda i policije nego nemam zivaca da se sa njima raspravljam da mi urucuju pozive a mozda necu biti kuci i slicno. Tako da ipak mislim da je bolje resiti mirnim putem pa makar i na moju stetu. Kad me je prvi put pozvao rekao mi je za problem ostecenja i pitao da li to moze da se popravi. Tako da ipak postoji sumnja da je on ostetio nekako.

Pa gde sa aksom saljete takve stvari. Oni su obicna goveda koja da je normalna drzava nebi radili duze od nedelju dana. Najveci neprofesionalci od svih kurira.

Послато са LG-H870 уз помоћ Тапатока

Ja najcesce saljem AKSom i Bexom (lokal patriota) i cuo sam 100 takvih komentara ali nisam imao negativnih iskustava osim sto pare nekad sacekas 3 dana. Jedan jedini put kada mi je osteceno Corsair kuciste koje sam upakovao u kutiju sa stiroporom sa strana i novinama, i slikao rasklopljeno pre slanja to je ucinjeno sa PostExpressom ali steta nije bila katastrofalna. A obojica smo procenili pre slanja da bi PE bio najsigurnija varijanta.

Послато са SM-G920F уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Sve je to meni jako cudno. I prvi put cujem da neko moze da stopira novac. I to sve tako brzo. I sta to on ima bilo kome sta da javlja kod kurira. Sou cisti :)

Послато са LG-H870 уз помоћ Тапатока

Koliko ja znam on ne moze da stopira novac sem da ne plati pri preuzimanju ako je paket ostecen ili nije to sto je narucio. Mislim da kod nekih moze odmah da se proveri u prisustvu kurira, dok se kod nekih to posebno placa. Takodje sam jedan od onih koji veruje da je taj lik polomio graficku a ne kurir, posto sansa da tacno tu polomi su gotovo nikakve sem ako ne nose stikle...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ja bas mislio da je kurir nagazio na nju pa doslo do ostecenja, treba biti bas tezak sivonja da prilikom vadjenja iz kucista ovo polomis, ali i ovaj manji deo pre pcie slota je isto napukao. Meni bas deluje kao da je kurir zeznuo stvar nacisto.

Ma jesil ti prikane načisto da si uopšte i razgovarao sa tim nekim iz AKSa, a ne sa njegovim ujakom?
Ladno je bilmez slomio grafu i tebe nasankao, kakva crna milicija za ovo, nema to pojma sa životom, bolje da mu ništa nisi ni slao, a u minusu si već.
Nije nagnječena kutija već baraba slomila grafu, eto to je.
Neka ti je Bog upomoć, al ne daj se tako lako, taj ide na bezobrazluk, pa ako prodje, prodje, a ti mu još i vrata otvori.
Ako još to nije gotovo, tuži ti AKS, ili nešto slično.

Koliko ja znam on ne moze da stopira novac sem da ne plati pri preuzimanju ako je paket ostecen ili nije to sto je narucio. Mislim da kod nekih moze odmah da se proveri u prisustvu kurira, dok se kod nekih to posebno placa. Takodje sam jedan od onih koji veruje da je taj lik polomio graficku a ne kurir, posto sansa da tacno tu polomi su gotovo nikakve sem ako ne nose stikle...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Како није могуће "стопирати" новац ако је добар са шефом :)

ŠTA SE DEŠAVA AKO SE POŠILJKA OŠTETI ILI DELIMIČNO OŠTETI?

Primalac ili ovlašćeno lice može poštanskom operatoru da izjavi reklamaciju zbog oštećenja ili umanjenja sadržine registrovane pošiljke, odmah prilikom uručenja pošiljke ili najkasnije narednog radnog dana.

Za pokretanje reklamacionog postupka korisnik usluga dužan je da podnese i dostavi sledeću dokumentaciju:

Pisani zahtev za naknadu štete:
za pravna lica neophodno je zahtev podneti na memorandumu firme overen pečatom i potpisom
za fizička lica neophodno je zahtev overiti potpisom
Potvrdu o preuzimanju/isporuci ekspres pošiljke
Račun – otpremnicu koja je pratila pošiljku
Potrebnu dokumentaciju dostaviti na adresu: Aks express kurir doo, Gavrila Principa bb 15000 Šabac, (za službu Reklamacija) ili elektronskim putem slanjem e-maila na adresu poštanskog operatora [email protected]

U slučaju kada je šteta prouzrokovana sadržinom , neodgovarajućim pakovanjem pošiljke, ili nepredvidivim događajima izvan ljudskih objektivnih mogućnosti (nesreće, prirodne katastrofe, štrajkovi, blokade puteva i sl.) poštanski operator ne može se smatrati odgovornim za nastalu štetu.

Лепо каже @okmijun да ли си контактирао ти АКС да провериш све то?

Poslednja izmena:
Ja svakako imam sve dokaze jer kazem uvek detaljno slikam robu pre slanja za svaki slucaj ali eto ispade problem. Ne plasim se ja uopste suda i policije nego nemam zivaca da se sa njima raspravljam da mi urucuju pozive a mozda necu biti kuci i slicno. Tako da ipak mislim da je bolje resiti mirnim putem pa makar i na moju stetu. Kad me je prvi put pozvao rekao mi je za problem ostecenja i pitao da li to moze da se popravi. Tako da ipak postoji sumnja da je on ostetio nekako.
Ok, resavas kako mislis da je najbolje za tebe.

Mada se onda uvek moze postaviti pitanje zasto si slikao sve sto si slikao do sada...

Moje misljenje je svakako da treba objektivno proceniti dokaze + dobro pretpostavati sta on moze da ima, i odluciti prema tome.
Ima dosta veze i sa tim koliko zaradjujes od trgovine, a koliko je kostala ova graficka. Cini mi se da se ne isplati da izbegavas sukob, ako su dokazi na tvojoj strani, kako kazes.

Kontaktirao sam AKS u NS gde sam i poslao paket, rekli su mi kad budemo resili da ce proslediti novac jer je i policija obavestena o tome i oni su kao rekli da se novac stopira kao da sam najveci kriminalac.

Oni "rekli"?!...."rekli"???
Ja bi čekao rok koji imaju za isplatu i ništa ne bih radio do tada, jer je sav zakon na tvojoj strani, ne nasedaj.

Oni "rekli"?!...."rekli"???
Ja bi čekao rok koji imaju za isplatu i ništa ne bih radio do tada, jer je sav zakon na tvojoj strani, ne nasedaj.

U ponedeljak cu ja prvo kod advokata da se posavetujem i da ih on nazove pa cemo videti sta dalje. Cak sta mogu i preko KP da prijavim slucaj da je on pokusao mene na prevari pa cemo videti sta i kako dalje.

Tako je.
AKS nema pravo da ti stopira isplatu, oni su na to obavezni ako je roba isporučena.
Sve ostalo je stvar suda, pokretanjem parnice od strane jedne ili druge strane.
Ako ti ne isplate novac možeš glat da ih tužiš.

Ako si ikada studirao i nisi sin nekih bogatuna, znao bi koliko to košta. Ja sam rođen i živeo u Beogradu od dobrostojećih roditelja i stalno sam morao da radim bar preko Omladinskog i Studentskog Centra a bogami i preko toga. Celo jedno leto sam lopatao ugalj na dunavskoj stanici da kupim polovan motorcikl.

studirao sam, zavrsavam za manje od mesec dana, nisam sin bogatuna i znam koliko sve kosta

poenta je da student i te kako moze da ima novac za takav uredjaj i da kategorija student nije jednaka sa kategorijom siromah...cak ti mogu reci da sam na prvoj godini imao kolegu koji je zaradjivao 2k e mesecno pasivno, potpuno sam, bez icije pomoci... a dosta je slucajeva kao on, koji zaradjuju i manje i vise novca i to na razne nacine

a cak i siromah moze da ima para za takav uredjaj i sto je najgore, najveci procenat ljudi koje vidjam sa skupim telefonima su upravo siromasni ljudi, jer ocigledno zacrtaju da im je cilj potrosna roba koja je trenutno u trendu i sve svoje resurse ulazu u to

Prodao sam pre neki dan coveku graficku karticu Gainward GTX780 3GB kao sto svaku robu pre slanja testiram tako sam i ovu grafiku testirao i sve bilo ok, medjutim juce kad je stigla grafika kupac me zvao i rekao da je polomljen prvi deo onaj manji pci-e konektora i rekao sam mu da ide u aks da se zali, medjutim jutros me zvao i pred aksovim sefom u NS me zvao da se NAS DVOJE medjusobno dogovorimo da ne bi oni prosledili slucaj policiji!?
Znaci oni su odmah prosledili krivicu na mene sto je veoma smesno. Kurir lepo zasticen iako se vidi da je paket nagazen ili stavljeno nesto tesko na njega. Naravno da ne bi "PERA" otisao u policiju da me prijavi pristao sam na dogovor da mu posaljem drugu slicnu a tek onda ce aks odobriti isplatu prethodnog otkupa. E DRZAVO ima li te.

Pogledajte prilog 230425Pogledajte prilog 230426Pogledajte prilog 230427

meni je jako zao sto ti se to desilo, ali nadam se da vise neces slati robu kvazi kurirskim sluzbama, da si poslao post expressom i trazio da preuzmes pare u posti, novac bi vec imao preko post neta pre nego sto on stigne da polomi graficku, a kuriri su mnogo bolji nego u kvazi kurirskim sluzbama

Poslednja izmena:
Zbog ovakvih stvari, kada je u pitanju nešto što može da se polomi, u poslednje vreme kad kupujem/prodajem, uvek ispoštujem par pravila:

1. Ne gledam oglase van BG-a
2. Preuzimam stvar lično, uz probu pre kupovine (tako radim i kad prodajem)
3. Garancije nema, čim se prekorači prag mog stana (ovako razmišljam i kad kupujem), osim ako ne postoji pisana garancija+fiskalni
4. Kad je u pitanju stvar koja se ne lomi, šaljem i primam isključivo post express-om
5. Nema plaćanja postnet-om ili unapred na račun, isključivo solarno ili kao otkup
6. Uvek šaljem poruku, ko ne odgovara zaobilazim ga - ako se javi telefonom, tražim da se pošalje poruka preko KP, pre nego što obavimo kupoprodaju
7. Ne gledam oglase koji nemaju cenu

1. Nije cela Srbija BG - ti verovatno misliš da jeste
2. Odgovor broj 1 + da li zanš koliko su velike šanse da ti ****** dođe na gajbu ili tipuju stan ?

3. Najobičnije klošarsko ponašanje. Išao sam sa šurakom da kupom TV. Pitam vlasnika da li je njegov TV, on kaže jeste, pitam za garanciju, kaže 3 koraka :) Napravim ja 4 koraka do vrata i kažem "zdravo". Nisam ja neki jadnik da me neka ****** ucenjuje. Pogledaj malo oglase na Benchu, i koliko se daje radna garacija. Ako je stvarno tvoja stvar i radi, ti nemaš zbog čega da brineš. Stvatno ciganske fore:)
4. o.k.
5. Neverovatna glupost. Uvek, ali uvak je bolje plaćanje preko računa. Baš i zbog sutra (tužba i sl.). Računu uvek može da se uđe u trag.
6. o.k.
7. o.k.

Poslednja izmena:
3. Najobičnije klošarsko ponašanje. Išao sam sa šurakom da kupom TV. Pitam vlasnika da li je njegov TV, on kaže jeste, pitam za garanciju, kaže 3 koraka :) Napravim ja 4 koraka do vrata i kažem "zdravo". Nisam ja neki jadnik da me neka ****** ucenjuje. Pogledaj malo oglase na Benchu, i koliko se daje radna garacija. Ako je stvarno tvoja stvar i radi, ti nemaš zbog čega da brineš. Stvatno ciganske fore:)

Ko da su tudji oglasi merilo za bilo sta.
Kako neko iskreno da ti garantuje za polovnu robu...moze samo da te laze dok stvarno ne dodje do problema, a onda ces da vidis da garancija bas i ne vazi.

Da objasnim...
Svi mi kupujemo novije i bolje a prodajemo staru stvar da ne bi hvatala prasinu, gubila vrednost ili crkla kod nas, da li ce crci sutra za pet dana ili za 5 godina to prodavac ne moze da zna niti da snosi trosak toga.
Najbolja garancija je da ta stvar bude potpuno ispravna u trenutku kupovine.

2. Odgovor broj 1 + da li zanš koliko su velike šanse da ti ****** dođe na gajbu ili tipuju stan ?

4. o.k.
5. Neverovatna glupost. Uvek, ali uvak je bolje plaćanje preko računa. Baš i zbog sutra (tužba i sl.). Računu uvek može da se uđe u trag.
6. o.k.
7. o.k.

A da ti malo promeniš rečnik, pošto ovo kako si napisao je krajnje bezobrazno, da ne upotrebim neku težu reč.
Molio bih te da ubuduće, ako ne znaš pristojno da daš komentar, da ni ne daješ.

4. o.k.
6. o.k.
7. o.k.

covek zivi u bg. zasto bi gledao oglase van bg ako hoce da preuzme licno?

sto se tice garancije nemam reci... ne znam kako neko moze biti u zabludi da se moze davati garancija na polovne stvari u koliko nisi onaj koji je stvar proizveo ili nisi radnja koja je prodala, pa ti je neko vratio, ti popravio i pustio ponovo u prodaju

Apsolutno su sve pravne osnove na tvojoj strani. Cim ih bude pozvao advokat i kaze im sta treba da im kaze da ce biti oni tuzeni zvace te istog trenutka da ti isplate. Kakva policija kakvi bakraci. Nemoj taj njegov da te zamajava i ne uplacuj mu pare ni u ludilu.

Vidis da kaze licno preuzimanje. Sta ti je sumnjivo tu? Da pise saljem bio bi sumnjivo. Ovako imas mogucnost da pogledas i vidis o cemu se radi.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno