Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Moze download ici max. brzinom. Moze i upload. Samo se manje leechera/seedera moze povezati na tebe ako su zatvoreni.

Uradi cmd > tracert 8.8.8.8, pod 1 je modem/ruter, pod 2 je tvoja spoljna ip adresa.

Hvala na odgovoru Vuce :) Ako sam po ovome dobro shvatio nisam, al ako moze neko ko se vise razume da potvrdi

http://prntscr.com/feeaoe

@sammy: Pa ako su ti portovi zatvoreni ni Download ne moze da ide maksimalnom brzinom. ne utice samo na upload

Samo upload, btw ako koristiš public trackere onda ti možda i krene nekako upload ali tu ti nije ni važno, u suprotnom nema šanse ili jako retko, možda se nekom igrom slučaja desi da se zakači na tebe, ali download je max.

Ta slika ne govori mnogo, moraš to na ruteru da vidiš.

Ne znam ništa oko preuzimanja IKOMa i kako to ide, ali ja tu ne vidim nigde sbb servere.
Evo kako to izgleda na sbb-u :

Kod:
traceroute to 8.8.8.8 (8.8.8.8), 30 hops max, 60 byte packets
 1  192.168.0.1 (192.168.0.1)  0.448 ms  0.411 ms  0.376 ms
 2  10.6.192.1 (10.6.192.1)  5.384 ms  5.774 ms  9.863 ms
 3  89.216.4.57 (89.216.4.57)  10.670 ms  11.065 ms  11.052 ms
 4  bg-ne-m-2-pc6.sbb.rs (89.216.8.196)  10.216 ms  10.611 ms  10.598 ms
 5  bg-ne-m-0-pc15.sbb.rs (89.216.6.218)  13.691 ms  14.087 ms  14.071 ms
 6  peer-AS15169.sbb.rs (82.117.192.2)  14.646 ms  14.134 ms  14.504 ms
 7  108.170.250.161 (108.170.250.161)  14.084 ms  11.326 ms  11.297 ms
 8  108.177.3.157 (108.177.3.157)  15.376 ms 216.239.58.199 (216.239.58.199)  15.363 ms 108.177.3.151 (108.177.3.151)  15.761 ms
 9  google-public-dns-a.google.com (8.8.8.8)  15.339 ms  14.923 ms  12.472 ms

Ne znam koji p2p klijent koristiš i da li si otvarao portove, ali imaš gotovo u svakom klijentu check open port tool, utorrent ima i ikonicu dole (zeleno je ok)
Ili možeš ovako zapravo, odeš ovde :
http://www.yougetsignal.com/tools/open-ports/

I tamo ukucaj port koji si setovao za p2p, ako je open onda nisi izi cgnata, ako je closed a otvorio si ga i u p2p i u ruteru ga forwardovao, onda jesi.

Edit: ah zapravo vidim sad jedan :) video sam ikom na par mesta , promakao mi sbb.
Po svemu sudeći nisi, ali proveri da li možeš da otvoriš port, to ti je najsigurnije.

Poslednja izmena:
Imas 2 uredjaja, kablovski ruter i svoj ruter? To su adrese 1 i 2, 3. adresa je tvoja spoljna ip adresa i pripada ip opsegu ikoma. Mozda su torenti losi sami po sebi, mozda je do rutovanja/rutiranja, naveo si da je los dl. Probaj neki torent za koji znas da je dobar, neki zvanican, npr kali iso ili tails iso...

Evo IKOM IP adrese kod mene
Domain Name Server
95.180.0.18
95.180.1.2

Evo da izodgovaram...

Koristim utorrent i portovi su otvoreni i na ruteru i na njihovom modemu, kad odradim one testove pokazuje port open, health u utorrentu je takodje zelen. Ne znam sta je bilo sinoc sa saobracajem, sve je radilo katastrofa. Bitno mi je da me nisu NAT-ovali :D A ovaj povremen pad brzine, a Boze moj Srbija je ovo

@orange47
Tacno je ... Nije definitivno, kusuraju se, ali to je to ipak.

Kako svi skoce na trivijalnosti da li ej cgnat ili nije ... Ovo je velika vest ako se realizuje i mnogo toga govori. Pa i to da Telenor ne moze da zaradi koliko ocekuje cak ne ulagavsi u nove tehnologije. Toliko je trziste siromasno. zlaze i iz Indije takodje. Koliko ce kostati transakcija videcemo. Skupo su platitli Mobtel svojevremeno.

@churla odakle ti taj info, da ne radiš možda u izvršnom odboru telenora?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Na koji info mislis? Ovo lokalno se vec prica, vidim doslo i dovde. Orange47 je prvi postovao. Nisam se cak ni raspitivao, preneli mi prijatelji/kolege iz branse jos davno.
Za Indiju, imas na netu, par meseci stara vest ...

Neko je napisao gore "KKR kupuje Telenor", a ti si na to napisao "Tačno je"
Takav odgovor može da da samo neko iz upravnog odbora Telenora, zato te i pitam da li je to tvoje radno mesto?

Sent from my iPhone using Tapatalk

a ti onda mora da radis u upravnom odboru SBB-a, jer si rekao "patka".

Uradi cmd > tracert 8.8.8.8, pod 1 je modem/ruter, pod 2 je tvoja spoljna ip adresa.
Neverovatno kako samouvereno zvuči ova poruka, ali nije tačna.

Pod 2 nikad neće biti tvoja javna adresa.
Pod 2 može da bude default gateway tvog rutera, u slučaju kablovskog interneta to ce biti IP adresa na bundle interfejsu cmts-a. Čak i da si na cgn-u, tu se nece videti adresa iz 100.64.x.x opsega, osim ukoliko nekim slučajem baš ta adresa nije primarna na bundle interfejsu cmts-a.

Jedini siguran način je da se ulogujete na web interface rutera / home gatewaya i vidite adresu tamo na WAN status stranici.

Sent from my P8Lite using Tapatalk

Neverovatno kako samouvereno zvuči ova poruka, ali nije tačna.

Pod 2 nikad neće biti tvoja javna adresa.
Pod 2 može da bude default gateway tvog rutera, u slučaju kablovskog interneta to ce biti IP adresa na bundle interfejsu cmts-a. Čak i da si na cgn-u, tu se nece videti adresa iz 100.64.x.x opsega, osim ukoliko nekim slučajem baš ta adresa nije primarna na bundle interfejsu cmts-a.

Jedini siguran način je da se ulogujete na web interface rutera / home gatewaya i vidite adresu tamo na WAN status stranici.

Selektivno navodis postove i ne citas sve postove?

9 postova pre tvog:
Imas 2 uredjaja, kablovski ruter i svoj ruter? To su adrese 1 i 2, 3. adresa je tvoja spoljna ip adresa i pripada ip opsegu ikoma. Mozda su torenti losi sami po sebi, mozda je do rutovanja/rutiranja, naveo si da je los dl. Probaj neki torent za koji znas da je dobar, neki zvanican, npr kali iso ili tails iso...
i 2 posta ranije:
Pogledajte prilog 230232

Eve ga, ja ne kontam sa slike nista... Al mi p2p radi znatno losije u zadnje vreme od kad je SBB umesao prste u Ikom :(

Nebitno koju sam poruku citirao, sve redom nisu tačne.

Nevezano za to, najsigurnije je svakako da pogleda info u ruteru ali očigledno se OP ne snalazi sa tim iz nekog razloga.
Druga stvar koja je sigurna je da proveri da li može da otvori port, to je zapravo najsigurnija varijanta jer je srž problema upravo u tome.
Naravno, nije svako vičan tome i to je ok.

Ja sam juce bas uradio Tracert 8.8.8.8, i kojom komedijom na 3. i 6. hopu dobijam 6ms ping a na 4-8 (sem 3. i 6. znaci) dobijam >30ms :d
Talk about bad route!

Uskoro bi trebao da uzmem duo paket na 24 meseca. 990 din prvih pola godina zvuci mi dobra ponuda. Interesuje me koji resiver je bolji? CISCO PDS 2100 ili CISCO PDS 3121, koji da odaberem kada budem potpisivao ugovor ? I koja je razlika ako je neki bolji od drugog? Na drugoj lokaciji imam Cisco 4862DVB i jednu stvar sto mrzi kod njega je sto je mnogo spor. I da li ima da se bira ruter/modem?

@Analiticar
Ko je profi u telekomunikacijama ili IT zna koliko je bitna takva vest na ovako plitkom trzistu. Menjace se projekti i ljudi. Posto je ovo SBB tema, sa aspekta korisnika, ako tvoj service provider pravi drugi veliki posao, osnovni servis ce trpeti do konsolidacije. Na kratak do srednji rok sigurno. Drugo, KKR - UnitedMedia raste, siri portfolio, smanjuje se konkurencija, te opet nije dobro po korisnike.

Licno, mislim da je ovo prevelik zalogaj za KKR - postaje izolovani mobile provider nepovezan sa tehnologijom centrale. Nedavno su se otvrili za telekomunikacije u Spaniji i Juznoj Americi, ali je vece parce uzeto. Dodatno, Telenor je upravo suprotan tip prodavca od onih sa kojima je do sada psolovao KKR. Zavisi na koji tempo isplate zahteva Telenor. Mozda dogovore prodaju kao fransizu. Opet mozda se i ne dogovore konacno jer rokovi prodaje mozda uticu na neciji bonus. U tako velikim korporacijama, visi i visoki menadzment mnogo utice na takve procese. Svako pojednicano gleda uticaj akcije na sopstveni profit/bonus. Shodno tome pomaze ili odmaze.
Inace, stvarno ne rezumem zasto mislis da moras biti mnogo visoko da bi cuo takve vesti? To se rasiri po kompanijama za dan. Onda krece takav rat za pozicije, bonuse, "padobrane", otpremnine tako da samo onaj koga ne interesuje nije u toku.

Sire drustveno, sto je cilj mog komentarisanja uopste, odlazak Telenora samo pokazuje koliko smo nebitni, neregulisani i opste siromasni te da samo visoko spekulativni pristup prolazi. Sve i da ipak ne odu, jer ogromna je bila cena Mobtela, 1.5 mlrd Evra, oni imaju tu nameru. Zato je i dosao novi direktro prosle jeseni i tad su i poceli pregovori sa KKR.

To bi bila najbolja fora. Nisam juce i danas to hteo da mesam sa "ozbiljnim" postom.
Bogoljub se vratio, a mnogo mu je zao zbog Mobtela. I dalje smatra da mu je otet. Sad je prilika da povrati "imanje' ...

Uskoro mi istice ugovor od dve godine kod SBB-a. Da li nude nesto ako se obnavlja ugovor (drugi gateway, popust, dodatne kanale, bilo sta?)

Hvala,
Poz

SBB nocas krene da me zeza net, gledam downstream power level luduje od 9 od 18 i naravno kad predje 17 net uspori ili pukne....

Pre nekih 6 meseci sam uveo SBB kablovsku, potpisao ugovor na 24 meseca, paket Duo Net Gold i prvih 5 meseci je racun bio 2 dinara. Sada da proverim stanje, i vidim da su mi pretplatu obracunali 2.830 din, umesto 3.199 koliko pise na sajtu. U cemu je kvaka? :)

sbb.jpg

Poslednja izmena:
Pre nekih 6 meseci sam uveo SBB kablovsku, potpisao ugovor na 24 meseca, paket Duo Net Gold i prvih 5 meseci je racun bio 2 dinara. Sada da proverim stanje, i vidim da su mi pretplatu obracunali 2.830 din, umesto 3.199 koliko pise na sajtu. U cemu je kvaka? :)

Pogledajte prilog 230492
Kvaka je u tome kog si dana u mesecu potpisao ugovor. Tipa 5. dana u mesecu si :D

Послато са Nexus 6P уз помоћ Тапатока

Hvala, ima logike :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno