Ja bih dodao samo - Mitsubishi + svi japanci top, zatim Lg klasa ispod, pa svi ostali ...
Koja je preporuka za 12-icu u rangu od 30-40k dinara ove godine?
Samo za hladjenje leti bi se koristila, nekih 30-35m2. Prosle godine sam ugradio za identincu namenu i pribliznu kvadraturu gree ekvivalent midei f6 bese (mozda gresim) i super je posluzila svrsi, tako nesto mi i sada treba.
Drugari jedno pitanje, da li Midea klima MSMACU -18HRFN1-QRD0GW ( unutrasnja jedinica ) i MOB02-18HFN1- QRD0GW ( spoljna jedinica ) Full Dc Inverter, u stvari ista klima sa oznakom MSMACU-18HRFN1/MOB02-18HFN1 Full Dc Inverter? Odnosno da li imaju iste karakteristike: Energetska klasa: A++ / A+++
Btu: 18000
Kapacitet hlađenja (kW): 5,3 (1,82-6,13
Kapacitet grejanja (kW): 5,6 (1,38-6,74)
Rashladni gas: R410A
Priključak el. energije hlađenje (W): 140-2360
Priključak el. energije grejanje (W): 200-2410
SEER (W): 6,7
SCOP (W): 4,4
Tesla
Znaci kupio si Mideu Blanc , nek ti je sa srecom i da nam javis kako si zadovoljan kad krene zima . Kupi jedan merac potrosnje da mozes da je ispratis , koliko trosi i koliko vuce tj koliko se opterecuje , nije skupo ali bar znas na cemu si u svakom momentu ..
Izmisljas toplu vodu , pa naravno da klima hladi i kad se kompresor iskljuci i to sve dok se izmenjivac ne ugreje , pa opet pali kompresor da to nadoknadi . Kompresor kad radi , radi samo na max , nema gore dole kod obicnih klima , a izmenjivac se hladi samo kad kompresor hladi i sta tu ima da se prica , nisu valjda glupi da ne shvataju prostu logiku . Ventlator ne regulise nista , on sluzi samo da provlaci vazduh kroz izmenjivac . Kod obicnih klima N E M A regulacije , samo ON - OFF a paljenje kompresora regulise senzor , izmenjivac je tu samo da preda hladnocu ili toplotu i nista vise , a ventilator da provlaci vazduh i skida temp sa njega ... To ti je cela matematika , aj da cujemo jos koju kako ventilator nesto regulise i utice na rad . Jedino sto si pametno rekao a to je da se bolje i vise skida temp sa izmenjivaca i da se na taj nacin dobije vise KW ali se dobija i promaja u kuci![]()
Ja danas upravo uzimam za svoje potkrovlje izolaciju i ono što sam video po nekim specifikacijama i iz ličnog iskustva življenja u potkrovlju...ići ću na 10 cm kamene i 10cm staklene vune.U glavnom 35 do 39 ti je koeficijent koji je ok sa tom debljinom izolacije.Negde sam pročitao da za staru gradnju ide 15cm debljine a nova gradnja 20 do 30cm izolacije.Konkretno kod mene ide Ursa standard staklena i Rockwool domo kamena vuna.Plus pošto ide suvo malterisanje( gips ploče na zidovima umesto maltera) staviću 5cm izolacije na svaki zid.U principu ako radiš sa manjim slojevima izolacije onda moraš ići na što bolji koeficijent zadržavanja toplote.Hvala nexteen-e, koji merac mi savetujes da kupim? Poceo sam da cistim tavan od raznih gluposti sto su mi majstori ostavili kada su pretresli krov ( letava, polomljenog i celog crepa cigli ). Koju mi preporucujete staklenu mineralnu vunu od nekog proizvodjaca? Gledam: Unifit 035 sa ECOSE® od knauf-a ili URSA FDP 3 od URSA d.o.o. Beograd.
Istina je da kod klima sa obicnim kompresorima sa fiksnim kapacitetom nema regulacije snage.
Dakle, kompresor ili radi ili ne radi. Medjutim, u zavisnosti od kolicine vazduha, njegove temperature i vlaznosti ipak zavisi u kom rezimu ce raditi kompresor.
.
To dovodi kompresor u drugaciji rezim rada cime se menja i kolicina toplote koju transportuje kroz izmenjivace kao i struja koju kompresor trosi.
Na kraju, stavi kvalitetna amper klesta na kompresor i prati kako se menja potrosnja sa promenom brzine ventilatora.
Medjutim, to nije ono sto je covek pitao. Pitao je da li snaga ista nezavisno od toga koju temperaturu izabere na daljnskom.
Odgovor je - da istom snagom ce klima raditi ako je temperatura i vlaznost vazduha u sobi nepromenjena. Dolazi do malih promena snage i temp. izduvavanja sa promenom brzine ventilatora ali su te razlike jako male.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari