Šta je novo?

iPhone 6S / 6S Plus

Uz svo postovanje ja sat vremena ne mogu sa androidom.A nije da nisam probao.

Bolje da nastavimo diskusiju u Sta da kupim da ne trolujemo temu.

Zar nije cena novog=stari+doplata ?
To uglavnom dodje cca 250E (u zavisnosti i od prodajne i od nabavne cene)

Jeste, ali je u ovom slučaju ta razlika cca 600€

Da. To je mi je suma za koju se mogu kupiti dva Sony X Compacta. A sa 6 na 6s sam presao za 170e. Postavio sam temu u Sta da kupim.

Poslednja izmena:
Dobih na kraju telefon. U servis ga odneo u sredu proslu, a u cetvrtak mi javili da cu dobiti nov telefon. E sad ja sam dobio samo telefon, a ne ceo komplet...??? Kako ide garancija za ovaj telefon? Nastavlja se na staru ili dobijam novih godinu dana? Koja realna cena u prodaji za ovaj telefon?

Super... pa nema opet oprema. I tvoj stari ce opet da bude novi [emoji3]

Aha, takva je procedura? Znaci i kod Apple-a imaju popravke. A koja je realna cena za ovaj telefon? Vidim po oglasima 6s 32gb stari par meseci 400e, a novi 500+..??

Čudo pošto je sedmica oko 500 i nešto. Čudi me da je 6s na istoj ceni...

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

To su cene sa oglasa. Inace, primetio sam da kada kliknem home dugme kao da "puca", "krcka", ne znam kako bih drugacije objasnio. Taj problem nisam imao kod prethodnog telefona. Jel imao neko slicno iskustvo? Malo iritira...

Pa realno,preko 500 se uzima sedmica.
@nemanja-992
Inace,zabranjena je procena vrednosti telefona na ovom forumu,koliko ja znam. Samo prati oglase i lako ces sam zakljuciti [emoji4]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Zavisi kakvo ti zapadne. Ja sam dobio sad zamenski 6s i malo mu je tiše dugme nego kod prošlog.

Brate to je fon popravljen od strane Apple-a, ubačen i foliju i poslat. Naravno da dobijaš bez opreme jer si ga bez opreme i dao. Garancija važi od starog i to sam objasnio zašto. Tako bi onda mogao u nedogled da imaš garanciju..
Objasnio sam i šta predstavljaju tu fonovi koji dolaze kao garancija, i to tebi u ovoj temi ali izgleda ne slušaš nego samo pišeš napamet..

Poslednja izmena:
^
Kuciste od telefona kog dobijes u zamjenu je novo 100%, e sad dal su ploca i ostali dijelovi sa nekog koriscenog to ne znam.

Posto po prvi put treba da uzmem iPhone (6s plus) zanima me na sta da obratim paznju prilikom citanja oglasa. Pisu ljudi zakljucan ovaj, otkljucan onaj, ima icloud, nema icloud . Ako bi ne mogao, meni laiku za ios da objasni sta znace neki od tih izraza i sta da gledam kad uzimam polovan bio bih veoma zahvalan. E da, da ne zaboravim da pitam kako funkcionise garancija? Vidim pisu ljudi ima apple garanciju itd.

Posto po prvi put treba da uzmem iPhone (6s plus) zanima me na sta da obratim paznju prilikom citanja oglasa. Pisu ljudi zakljucan ovaj, otkljucan onaj, ima icloud, nema icloud . Ako bi ne mogao, meni laiku za ios da objasni sta znace neki od tih izraza i sta da gledam kad uzimam polovan bio bih veoma zahvalan. E da, da ne zaboravim da pitam kako funkcionise garancija? Vidim pisu ljudi ima apple garanciju itd.

Ima svaki icloud,bitno ti je samo da nije zakljucan na icloud,od toga bezi. Sto se garancije tice,Apple garancija vazi godinu dana od kupovine/aktivacije,zavisi od slucaja do slucaja. Garancija operatera dve godine,moj ti je savet da to juris,iz mts-a i telenor-a su zakljucani na mrezu,vip je samo sim free. U principu to je to,cena ti uglavnom sve govori. Ne bi bilo lose da povedes nekoga sa sobom,pa da isprobate telefon,kao sto rece kolega.

Baterija na 6s plus sa 10.3.2 je bas katastrofa.
Uradio sam samo klasicni update preko telefona.

Da li je mozda neko uradio restore preko iTunes i da li se situacija sa baterijom popravila? Ili da ga vratim na 10.3.1 ipak je bilo bolje...

Bateriju mozes da procenjujes tek nakon bar dva ciklusa na novoj verziji iOS-a.

Na 10.3.2 nista posebno ne dobijas i vrati se na prethodni dok ga jos Apple potpisuje. Uvek lako predjes na noviju verziju.

Zašto mi je slika tamnija kad prebacim sa slikanja na video? Video mi je generalno tamniji od slikanja..

Baterija na 6s plus sa 10.3.2 je bas katastrofa.
Uradio sam samo klasicni update preko telefona.

Da li je mozda neko uradio restore preko iTunes i da li se situacija sa baterijom popravila? Ili da ga vratim na 10.3.1 ipak je bilo bolje...

Meni isto drasticno losija, medjutim evo nakon 6-7 punjenja se stabilizovalo i mogu reci da sam zadovoljan, isto kao na 10.3.1
Necu vise tako lako skidati update :)

Neko zna rešenje za moj problem sa kamerom? Nisam primetio da mi je ovo bilo ranije... Nije bitno dal je 4k ili 1080..
c947a9fe136013e73829a7411f5ea41b.png

b611d283125f78c26b0b7f1b9fbbcf70.png

Zato što ti je u 1080p60. Stavi 1080p30 i trebalo bi biti bolje. A inače video je uglavnom tamniji od slika u uslovima lošijeg osvetljenja.
EDIT: Evo ti npr. u bas lošim uslovima poredjenje slika/1080p30 http://imgur.com/a/JRJBo
iP7

Poslednja izmena:
Ali rekoh, i kada je 4k isto izgleda.. Mislim da nije bilo ovako pre..

60fps video (60 fotografija u sekundi) tražio mnogo više svetla od 1 fotografije.

Naravno 1/60s je to :) f2.2 a kod ip7 je 1.7 sto ce reci da ip7 daje bolje rezultate..

Poslednja izmena:
To znam, al ti kažem da je i za 30fps 1080 i 4k isto tamna.. A nije bila...

Ma bilo je uvek. 30 slika u sekundi i jedna u sekundi nije isto i sta mislis koja ce dobiti vise svetlosti. Sa 60 fps je jos veca razlika.

Mozda sasvim slucajno postanem i ja jabucar...pa reko da pitam nesto...drugar dobio neki razlupani i unakazeni 6s sa ispravnom maticno, on se jos vaga da li ce da se bakce sa tim ili ne...ako ga bude mrzelo ja planiram da ga umem jer sam ionako bez telefona trenutno (riknula maticna na flex 2...klasika). Videh na oglasima 6s u skoro mint stanju za do 150e, zakljucane na cloud. E sad da li to ide bas tako jednostavno sa ip kao sto sam ja zamislio...da ovu maticnu iz ovog razlupanog prebacim u ovaj drugi i da to sve radi bez problema (tipa da ne zeza otisak ili nesto drugo). I drugo pitanje, ako je ovaj razlupani 6s 128 gb jel svejedno koji cu da uzmem od onih zakljucanih (mislim nije li bitno da li je 16, 64 ili 128)? Hvala na odgovoru.

Nazad
Vrh Dno