Šta je novo?

iPhone 6S / 6S Plus

Kako uopste da proverim dal je pukla? Telefon je inace kupljen 21.11 nov i u garanciji je do 21.11.2017. Battery test pokazuje da je perfektna 0.9%.. Ostavio sam ga preko sat vremena na punjacu i nista se ne desava..

Ma nosi to na garanciju ko ga ****.. Msm šta se cimaš.. Dobiješ nov btk

Sent from my iPhone using Tapatalk

Onda pravo u servis,mozemo samo da nagadjamo zasto telefon nece da se upali,a to ti nece pomoci.

Ni ne cimam se nesto previse, al eto pokusavam da ga dignem iz mrtvih ako je to moguce, a definitvno ne. Sto se tice te zamene telefona, da li se dobija potpuno nov telefon sa kutijom i ostalom pratecom opremom i interesuje me da li se dobija nova garancija ili stara nastavlja da tece?

Jednom sam samo imao reklamaciju i dobio novi (refurbished) uredjaj,ostala mi je moja oprema i kutija. A sto se tice garancije,mislim da nastavlja stara da tece.

Kao i za svu tehniku svuda u eu stara nastavlja da teče, logično.. Jer tako možeš imati garanciju u nedogled.. A za fon nisam siguran, znam da kad menjaš lupam ****** uz doplatu dobijaš full nov fon za folijom ali ne u fabričkoj kutiji, jer je kolega menjao uz doplatu iskrivljenu sedmicu (u iStyle)..

Neko kakva je procedura za garanciju ako imaš jail brake? To ne znam.. Znam ono ako si root Android nemaš garanciju...

Da apple mi je odgovorio na Twitteru da se za reklamacije šalje refurbished fon, full nov iz fabrike, namenjen za reklamacije i nizašta više.. Znači imaju fonovi novi koji se prodaju i ovi koji idu za zamenu bilo kakve vrste.. Ali takođe su iz fabrike full novi..

Poslednja izmena:
To ti je najpametnije,javi bas sta su ti rekli u servisu.

Ako on ne moze da se ukljuci, ako ne uspe, nece ni oni moci 🙂

Odneo telefon jutros i serviser kaze da telefon ne prima struju. Ostavljen je tamo i sada cekam.

Pozdrav, od nedavno imam 6s, i primetio sam da mi ne radi vibracija. Trazio sam po netu, koliko vidim ima dosta takvih slucajeva. Resetovao sam podesvanja, resetovao telefon ali i dalje nista. Da li je samo do softvera ili? Hvala

Probaj još da flesujes preko DFU moda, ako to ne pomogne, pravac istyle.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Nemanja-992, U2 ic kolo 99% ukapio, uzrok je punjenje s raznim punjačima, punjene u automobilu, problem je rješiv, još bolje ako bude zamjena za nov.

U svakom slučaju bez sekiracije. 🙂

Punim telefon sa njegovim originalnim punjacem koji sam dobio uz njega. Ne znam da li sam nekad napunio telefon sa nekim drugim punjacem... Inace, jutros su mi javili mail-om da su prihvatili reklamaciju i da cu dobiti nov telefon. Koliko traje procedura dobijanja novog telefona?

Jedno hipoteticko pitanje oko privatnosti i sigurnosti.
Recimo da mi se desi da telefon vise nece da se upali i ja ga odnesem na servis i oni jave da cu dobiti drugi (kao sto je slucaj koji ima Nemanja-992). Dakle moj originalni telefon ce oni uzeti, kako da budem siguran da moji poverljivi podaci sa tog telefona nece neko skinuti i pogledati? S obzirom da telefon pre servisa nisam mogao da resetujem na fabricka podesavanja i izbrisem sve sa njega... Da li je dovoljno da imam fingerprint zastitu pa da je pristup podacima potpuno onemogucen u ovom slucaju ili je potrebna neka dodatna enkripcija da se ukljuci?

Ako imas touchid i pass ne mogu ni da ga restoruju kamoli pristupe podacima. Sem ako im das prst ili pass 🙂

Sigurno ima neka fora, tipa u NSA/CIA/FBI itd. kad zaplene nekom bitnom telefon pa otključaju, ali za obične likove u servisu ne. 🙂

Od mene su zahtevali samo da uklonim FMiP. To mi je serviser rekao, da bih posle par sati dobio mail od servisera kako je potrebno da iskljucim FMiP da bi mogao odradi sta je potrebno. Tek sinoc oko 23h sam iskljucio FMiP i javio mu da sam to odradio, jutros oko pola 10 su mi javili SMS-om i mailom da cu dobiti nov telefon. Sto se mene tice ekspresno brzo, samo se nadam da jos i taj novi telefon necu morati da cekam bas 10 dana.
P.S. Decko u servisu mi je svakako rekao da ide restore i da se brisu svi podaci sa telefona, ali to i nije toliko bitno.. Sto se tice zastite imao sam pw i touchid ukljucen, ali nista od navedenog nisu trazili samo da se iskljuci FMiP

Restore brise i TID i sifru, ali brise i podatke, a da bi se telefon ponovo aktivirao posle restorea potrebano je da je iskljucen fmip ili icloud mail i sifra.

Meni više ništa ne treba [emoji16]

653e7de7d0b1e953cbb90a464a113a9b.jpg

Edit:
HAHAHHA

Poslednja izmena:
Ni on nije izdrzao da se ne nasmeje na kraju kada je proglasio pobednika [emoji23]

6S forever 🙂

Vala da znas, gledam sedmicu a citam najave za 7s i sigurno cu jos dugo vremena koristiti 6s posto verovatno necu imati 1000e za osmicu.

Ja bih uzeo telefon sa vecim ekranom i to ce verovatno biti Android, posto ne bih da idem u duznicko ropstvo za Iphone plus... Samo da nadjem nesto sto me nece bas razocarati posle IP-a. Ili nesto sa boljom baterijom poput Sony X Compact. Posto mi je baterija dovoljna preko radnog dana, ali kada koristim mobilni za navigaciju na biciklu, zna da zmanjka. I RDS mi se svidja kod Compacta, sada jos ima samo na LG G6 ali je baterija slabija...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno