Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

Svi pričate kako eto IKOM davao mnogo više za manje para, što je bilo tačno. Samo je pitanje koliko bi IKOM kao firma izdržao još, bez mogućnosti da ima dobar priliv novih korisnika?

Ja mislim ne još dugo i da je zato i zavalio firmu...

Inovacije su im bile bolna tačka, a praćenje takvih trendova je ipak jedna od obavezujućih tački u toj branši poslovanja. TV 72h unazad, mobilna aplikacija, što više HD kanala... su očigledno bile misaone imenice za IKOM. Po tom pitanju se trenutno ne proslavlja previše ni TELEKOM (kao jedini konkurent SBB-u), ali makar tom optikom prete da pomere standarde jedan korak ispred.

pa lose mislis sigurno. Cinjenica da Ikom nije mogao mnogo da napreduje i da ocekuje ne znam ni ja koliko novih korisnika, ali veruj mi sa kolicinon korisnika koju su imali zaradjivali su i vise nego fino. Nego su zavaljali firmu jer su i prethodni vlasnici bili Ameri, a svi znamo pravilo da veca riba jede manju, pa su verovatno dobili ponudu da prodaju i uzmu bar neki kes, ili da ih kroz neko vreme na neke "druge" nacine ubede da je u njihovom interesu da prodaju i da onda uzmu nikakav kes

@belgrader: Kojom crnom optikom kad nisu pokrili dve ulice? :trust::D Nacekacemo se fino da zazivi mts optika

Poslednja izmena:
Može li neko da sumira utiske sa MTS BOX (konkretno 4)? Funkcioniše li to uopšte ako se istovremeno bleji u TV, ljušti torrent u pozadini, priča na fiksni & surfuje na telefonu preko WiFi? Pošto, koliko sam skapirao - celokupni protok ide preko telefonskog kabla, za koji mislim da je star par decenija (barem kod mene).

I mene ovo interesuje, ja znam da koda rodjaka obican ADSL sljaka bez problema, ja racunam ako uzmem onaj 50Mbs da mi 20jede televizija imam jos kusur za PC

Inace zar nisu kod nas Zapadnjaci na vlasti?

Poslednja izmena od urednika:
evo da ti dam utiske box, 50mbps (dok je barem radilo).
2 tv-a sam namerno pustio sa hd kanalima, opteretio torrentom, radi besprekorno.
Posebno odvojen protok za tvoje interno koriscenje neta, posebno odvojen protok za iptv (4-10 mbps koliko vec potrebno)
Ako je telefonski kabl dobar (tj ne fali nista instalaciji), bolja konekcija nego kod kablovske, nema pada brzine.

Zapadnjaci mozda, ali trenutno ti sa istoka stizu investicije sto se tice optike.

pa lose mislis sigurno. Cinjenica da Ikom nije mogao mnogo da napreduje i da ocekuje ne znam ni ja koliko novih korisnika, ali veruj mi sa kolicinon korisnika koju su imali zaradjivali su i vise nego fino. Nego su zavaljali firmu jer su i prethodni vlasnici bili Ameri, a svi znamo pravilo da veca riba jede manju, pa su verovatno dobili ponudu da prodaju i uzmu bar neki kes, ili da ih kroz neko vreme na neke "druge" nacine ubede da je u njihovom interesu da prodaju i da onda uzmu nikakav kes

@belgrader: Kojom crnom optikom kad nisu pokrili dve ulice? :trust::D Nacekacemo se fino da zazivi mts optika

Pa saznanja od ljudi iz SBB su mi da su znali da ovi prave gubitke, i da su ih vrebali već duže vreme.

Može li neko da sumira utiske sa MTS BOX (konkretno 4)? Funkcioniše li to uopšte ako se istovremeno bleji u TV, ljušti torrent u pozadini, priča na fiksni & surfuje na telefonu preko WiFi? Pošto, koliko sam skapirao - celokupni protok ide preko telefonskog kabla, za koji mislim da je star par decenija (barem kod mene).
Jednom recju, savrseno radi.

samo sto fale mnogi kanali koje imas na kablovskim, nema cam modula..

Mislis Fox i SK kanali?
Tako isto i na kablovskoj(sbb) nemas AS i ja mislim jos neki kanali tipa Disney Jr i da ne nabrajam sad ne mogu se sve ni setiti, mada ja ni ne gledam tv sem sporta.
Inace preko Kodija ima svega i SK i AS pa ti cak na kraju ni tv ne treba ali je povoljno kad sve skockas u box4 i platis za sve 3700.

Na kodiju ti kanali rade dva dana, pa onda sedam dana ih nema.Šta god pričali SBB ima ubedljivo najbolji i najveći izbor kanala,dok telekom ima daleko bolji i pouzdaniji net.Telekom VDSL +SBB d3i je najkvalitetnija moguća kombinacija za one koji hoće da imaju top net i top Tv kanale.D3i + Hd paket je jeftiniji izbor nego da te iste kanale pratite na SBB kablovskoj,čudno ali je to zaista tako.

Poslednja izmena:
Rade, rade, bez greske.
Inace ima za sitnu lovu da se kupe luste koje su savrsene i nema da ne rade a imas 3X vise kanala nego kod sbb-a.
Nebitno, dobra je varijanta vdsl+d3go samo skuplja od ove sto sam rekao.

Rade, rade, bez greske.
Inace ima za sitnu lovu da se kupe luste koje su savrsene i nema da ne rade a imas 3X vise kanala nego kod sbb-a.
Nebitno, dobra je varijanta vdsl+d3go samo skuplja od ove sto sam rekao.

"luste" to nesto novo ili si mislio liste za ove sto strimuju besplatni IPtv?

Poslednja izmena od urednika:
Ako upotrebis malo inteligenciju, shvatices.
Pozdrav
A ovo "nove" je trebalo da bude "novo" ili...?

Ako upotrebis malo inteligenciju, shvatices.
Pozdrav
A ovo "nove" je trebalo da bude "novo" ili...?

Da opet sam proguto slovo, ja iskreno i ne gledam TV, treba samo za starije ukucane inace su dobre te liste, ja sam mislio da je problem kod njih sto ljudi su nevaljali pa daju drugaru ovaj dalje i tako krene mnogo da se srce na cesmu i krene da secka , ili su to Mocart , Balkanbet i ostali regulisali :)

Isto kao i ja, bio sam u pokretu dok sam pisao i napravih typo, ostalo se slazem.

@Kuki66, mislim da gresis, nigde u ugovoru nije navedeno koje kanale su u duznosti da isporuce krajnjem korisniku. Cak ne stoji ni koji se to dodatni paketi dobijaju uz FLAT i TEL pakete, vec su oznaceni kao paketi digitalna 1, 2, 3, etc.
Voleo bih da nam HBO ostane, ali sam 99% siguran da nece. Mislim dovoljno je vratiti se godinu dana unazad kada su Arene izbacene, poseban paket kanala koji je bio pod rednim brojem 6 i koji je isao uz neke FLAT/TEL pakete.

@veljaNBG, znaci koristi obicnu analognu? Izgubice sledecih 14 IKOM kanala -

• Al Jazeera Balkans
  • BN
  • Crime and Investigation
  • Eurochannel
  • Fox Crime
  • Kopernikus
  • Kopernikus 2
  • Pink Movies
  • Pink Premium
  • Pink Reality
  • Pink Romance
  • Pink SciFi
  • SOS
  • Travel

Od ovih što si naveo da će izgubiti, tačno je samo za kopernikus i ovaj crime&investigation. Sve ostale ima i sbb.

verovatno ih nema u analognom paketu

Pa koliko ja vidim ako samo kablovsku imate racun ide na gore, minimum kod sbb je 2900din.. Ja prelazim na MTS box cim krenu da menjaju racune, sem ako ne naprave IKOM paket :)

Kojih 2900 dinara? Kablovska only, start paket, je 1295 dinara. NEMA dodatnih troškova. Džabe je onaj d3mini risiver ili d3cam i s tim može da se gleda to nešto HD kanala koji idu u tom paketu.

@orange47
Digitalni TV paket kod sbb-a je džabe. Mislim da je besmisleno sad računati da postoji razlika između digitalne i analogne sbb ponude pošto se risiver ili d3cam dobija besplatno.
A i samo korišćenje je prilično jednostavno (ako je moja majka od 80 godina skapirala onda stvarno...).

@misalion
Mislio si na vdsl+d3i?

Poslednja izmena:
nista nije dzabe kod sbb-a

Digitalna TV je dzaba kod SBB, jeste da uz to nema dodatnih funkcija (72h unazad, VOD). Tako da digitalna kod SBB ispada jeftinije nego kod IKOM (kod IKOMa je 1200+100din za paket 1 koji je obavezan).

Kojih 2900 dinara? Kablovska only, start paket, je 1295 dinara. NEMA dodatnih troškova. Džabe je onaj d3mini risiver ili d3cam i s tim može da se gleda to nešto HD kanala koji idu u tom paketu.

Mislio sam na ljude koji koriste i kablovski internet. Kod ikoma je 2250 kod SBB je 3000

Start paket je 1295 + 290 din mesečno za iznamljivanje D3 mini osim ako ne uzmeš još neki paket (npr Hit koji košta 310 din), u tom slučaju ne naplaćuju to iznajmljivanje pa je 1295 + 310= 1605 din.

Poslednja izmena:
Ne. Prvi d3mini se ne plaća.
Ko ne veruje, evo uplatnica. 1295.00 dinara. Poslednjim softverom d3mini risiver je dobio i pravu opciju pravljenja sopstvene liste kanala.
7d4db80eb763ab97ba0e30d560d38fd9.jpg

To je izgleda nešto novo. U cenovniku im i dalje stoji da se naplaćuje 290 din. Ja sam odavno uzeo Hit pa plaćam 1605. BTW Pošta baš dere... Ja sve plaćam e-bankingom, bez provizije.

Sad sam video da su to promenili još u septembru pa važi za sve nove i postojeće korisnike, promaklo mi...

Poslednja izmena:
Nisam pratio,jel ove uređaje koji navode u ovom paketu od <4000 dinara,dobijaš besplatno na korišćenje ili za to moram da platim?

Kapiram da modem dobijam besplatno,a da li dobijam i ruter?

Imam svoj,al sam uvek za onaj što daje provajder.

@valdevit

Ako pitaš za SBB, u svim paketima dobijaš modem i ruter u jednom uređaju. Do skoro su davali samo modeme na zahtev, ali su prestali i to.

SBB tema prepuna komentara o lošem kvalitetu rutera koje daje provajder, naročito kad je u pitanju wifi i nemogućnost bridge mode-a.

Poslednja izmena:
Jesi siguran da ne daju samo modeme? Meni ruter ne treba, jel može taj njihov da se isključi pa da radi samo ko modem?

Sent from my iPhone using Tapatalk

@analiticar

Da, do skoro su davali samo modeme na zahtev, sad više ne. Daju firmama. Pogledaj SBB temu, novije postove.

Cisco ruteri koje daju za većinu paketa, ne mogu da rade samo kao modem, zato sam i napisao da ima problema sa povezivanjem u bridge mode.

Ako imaš sreće, pa nemaš zatvorene portove zbog NATa, a hoćeš da zakačiš i svoj ruter (npr. zbog kućne mreže), opet ćeš imati lokalni NAT, jer SBB ruter ne dozvoljava bridge.

@valdevit

Ako pitaš za SBB, u svim paketima dobijaš modem i ruter u jednom uređaju. Do skoro su davali samo modeme na zahtev, ali su prestali i to.

SBB tema prepuna komentara o lošem kvalitetu rutera koje daje provajder, naročito kad je u pitanju wifi i nemogućnost bridge mode-a.

Da li je los i ne,to mi je nebitno,samo da je stabilan,posto se ja kablom vezujem na ruter,a wifi mi sluzi za telefone i ostale gedzete.

Hvala na odgovoru.

Vrh Dno