Šta je novo?

Huawei Nexus 6P

I ja isto sve i da hoću da menjam ne znam za šta bih a da bdue vredno doplate.. Moto Z mi je ok ali mi je mali, voleo bih barem 5.7", a i frka mi je oko trajanja baterije iako ga neki lik na topiku koji ga je testirao (ne znam čovek anajbolje) kaže da izgurava dan najnormalnije. Dakle, moto Z, mate 9... Ne znam šta bih još mogao a da ne košta 1000e ko ****ni pixel.

Ja imam isti problem kao i vi - crkao 6p (da li sam ja jedini "srećnik" sa BL na ovim prostorima?) i sad ne znam (bolje reći nemam para) što da kupim. Kad sam prošle godine uzimao 6p, oko 500 eur, bilo je to super. Sad za 500 eur nema ništa tog ranga, eventualno opt ali problem je garancija. Jednom sam se opekao i sad samo pisana i to ako može 2 god. Meni najveći problem je taj što sam se navikao na fluidnost i jednostavnost klot androida + redovan update. To kod ostalih teško da može (možda htc i motorola, ali možda). Kinezi jesu brzi ali njihovi skinovi + update jednom do dvaput i to u prvih par mjeseci i ćao. Samsung - ne bih komentarisao. Meni još jedan problem je taj što ne mogu da uzmem preko mreže a na oglasima su cijene...

crkao i meni sinoc; manje od godinu dana (avgust prošle godine)
iz čista mira što kažu

@rzeljko

Cekaj htc U11, naravno sa garancijom. To je bukvalno unapredjena verzija Pixel telefona ali se skinovanim UI koji nije los.

Meni najveći problem je taj što sam se navikao na fluidnost i jednostavnost klot androida + redovan update. To kod ostalih teško da može (možda htc i motorola, ali možda).

Pa nije bas toliko ocajna situacija kao ranije. Imas OnePlus 3/3T, Moto, sony Z seriju, htc 10/11. Podrska nije bas brza kao kod Nexusa/Pixela ali rade veoma brzo, fluidno i stabilno, cak i u onim speed testovima bez problema mogu na crtu Pixelima, desavalo se da cak izadju i kao pobednici.

Poslednja izmena:
ne odmakne dalje od crnog ekrana sa natpisom Google, nece u rikaveri ...

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

I šta, ostaje samo da baciš fon? ***, jel to moguće... Da nema ili ne izbace lek za takvo nešto...

i ja pokusavam da dodjem sebi :(

Bukvalno bacenih 300+ eura. *** sledeci put zna se, samo fiskalni i zvanicna garancija.

@ Marcus
Zasad ne. Obavezno omogućite "Developer options" u meniju i čekirajte "Enable OEM Unlock" i "Usb debigging". Ako pođe po zlu, da probate da flešujete neki rom (bilo zvanični bilo nezvanični). Neki su uspijevali da ponovo osposobe telefon ali, izgleda da ni to nije trajno nego se ponovo sj. Izgleda da je hardverski problem u kombinaciji sa N712

E juče mi tako crče 5X, sad samo fali i 6P ...
Srećom 5X u KP garanciji, a 6P ako ode može direktno u kantu jer je matična preskupa ...

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

E juče mi tako crče 5X, sad samo fali i 6P ...
Srećom 5X u KP garanciji, a 6P ako ode može direktno u kantu jer je matična preskupa ...

*** dal je moguce. I meni juce riknuo 5x, tacnije devojci, ali nasledila od mene kad sam uzeo 6P. Ista situacija, bootloop, nece ni u recovery. Nije star ni godinu dana, ocuvan kao nov. Kupio ga u onoj radnji u beogradskoj, odneseo sam ga danas, lik odmah poceo da mi nabacuje kako prvi put cuje za taj problem i kako se to ne desava nexusima i kako svaki telefon koji mu donesu na servis je udaren. Odmah poceo da trazi odstupnicu. Ja u zivotu nisam ispustio tel

*** dal je moguce. I meni juce riknuo 5x, tacnije devojci, ali nasledila od mene kad sam uzeo 6P. Ista situacija, bootloop, nece ni u recovery. Nije star ni godinu dana, ocuvan kao nov. Kupio ga u onoj radnji u beogradskoj, odneseo sam ga danas, lik odmah poceo da mi nabacuje kako prvi put cuje za taj problem i kako se to ne desava nexusima i kako svaki telefon koji mu donesu na servis je udaren. Odmah poceo da trazi odstupnicu. Ja u zivotu nisam ispustio tel

Ja ulazim u rikaveri opušteno, ali džabe sve kad je to hardverski kvar ...
Od toplote crklo nešto na matičnoj.

Farbaju te ti iz logicshop-a, znaju oni sigurno za taj problem [emoji6]
Ja sam uzeo kod Vladimira na KP sajtu - čovek bez problema prihvatio reklamaciju i nisam prvi koji je reklamirao...

Poslednja izmena:

Nadam se da mu nisi popustio.

Ako uzmeš ovu ploču,kolika je vjervatnoća da opet crkne? Ja mislim da nije mala...

Sent from my iPad using Tapatalk

Javljam ako mi rikne ne daj boze, za sad radi perfect

Da li ste vi svi na fabrickom softveru kojima se desava taj bootloop?

da ali mislim da to nema veze, meni je otišao mem čip (od ram m.) i što je najbolje: mislim da nije otišao sam čip nego veza njega sa matičnom. to su te triper varijante kad guraju u rernu "da bi se kalaj..."
jednostavno: loša izrada, odnosno, nije čak ni loša izrada, nego proizvodnja gde su neki parametri spušteni ispod sigunog minimuma...

Zbog ekoloških standarda, izbacuje se olovo iz te smeše za lemljenje, pa takav materijal je krt u odnosu na smesu sa olovom i češće se dešava pucanje lemova. Zato sva novija elektronika traje oko 2 godine.

Zašto onda i drugi modeli/proizvođači nemaju isti problem?

Zašto onda i drugi modeli/proizvođači nemaju isti problem?
Svi se žale da im raznorazna elektronika crkava posle 2-3 godine i rerna, heat-gun ili kuglanje obično rešava problem.

Dešava mi se u poslednjih 24h da telefon izgubi wifi signal na kratko pa se jako brzo konektuje nazad. Desilo se na više rutera, tako da sumnjam da je do istih.

Možda nešto softwerski ili ga **** neki app?

Biće da je neka aplikacija ili ruter ...

Nazad
Vrh Dno