Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
AG od niotkuda i smem da se drznem i napisem da je trenutno najbolja serija koja se vrti na malim ekranima... :)
Da ima nesto sto i dalje vredi, pa da i vredi ovakvo hvaljenje :) Ali su serije... vec godinama shite :( Moze da se gleda, ali bas to: "pa, moooze da se gleda, AKO MORA".

Dve dobre komedije da dodam:
- Carmichael show.
- Crowded (cancelled je posle 13 epizoda, ali dobre su, mada dosta ima slicnosti sa Rules of Engagement :))

I nekome ce se verovatno svideti Impastor. Young and Hungry ... vec ne bih preporucio nikome ko ima preko 20. Godina ili IQ :)

3Rd rock from the Sun pretpostavljam da nema potrebe da se preporucuje posebno :) Kao i How I met yo momma!

Sto se AG tiche:
Pa, cela premisa je da postoji ono u sta se veruje - tu se zavrsava ono sto vredi po meni (+gluma McShane-a) ;) Vec u prvoj sezoni plavusa nudi BJ crncu da bi vratili momku/devojci :) Moze li veci klise?:)

Poslednja izmena:
@vladimirdowla

Odlicno spakovana mitologija i prica koja vodi na pravu rollercoaster voznju... Secam se kada sam prvi put zavrsio knjigu bilo "ok, kapa dole, odusevljen sam". Ali je i bilo momenta "wtf ja ovo citam...". Gaiman ima vrlo jedinstven stil pripovedanja ali nenormalno zna da uvuce u svet.

Anansie boys je nesto slabija ali bih je isto preporucio za procitati.

Prva sledeca koju planiram da procitam od njega je Nikododjija...

Jesi citao knjigu ili oces da ti suknem na PM celu fabulu da ti bude malo jasnije? Mada mislim da se dalo naslutiti o cemu je rec i zasto je serija radjena tako, sa izuzetno jakim stilskim prikazom.

Naravno nije tipicna Arrow/Flash/Marvel serija niti je radjena za takvu ciljnu grupu...

Na kraju krajeva kucaj Neil Gaiman - American Gods, skini i procitaj knjigu... Ili trk do Lagune pa nabavi kopiju.

Nije na odmet malo edukacije, naravno ako uopste citas knjige... ;)
Ocekivao sam ovakav genericki 'jesi citao knjigu' komentar :) Paj sad ovo, nisam citao knjigu, jel to negde pise da ako je knjiga dobra da serija/film takodje moraju biti? Jel pisalo negde pre prve epizode da mora prvo knjiga da se procita?
To su dva potpuno drugacija medija, prva epizoda je DJUBRE, apsolutno me nista nije zaintrigiralo, potpuno odseceno od bilo kakvih emocija i normalnih ljudskih reakcija, kapiram ovo je fantazija, ali te elemente moras imati..

Mani me tih komentara jel citas knjige, to ne bi trebalo da bude uopste povezano sa kvalitetom serije.. isto kao da prokomentarises kako je neka utakmica bila losa a onda te neko pita "a jesi video koliko rano su juce imali treninge".. To ne osporava cinjenicu da je utakmica bila uzas.

Sent from my HUAWEI VNS-L31 using Tapatalk

Poslednja izmena:
American Gods nastavlja da kida,odlicna i ova epizoda!

Sent from my iPhone using Tapatalk

tesko sr. nje od serije meni.. a vidim. nisam jedini

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Thumbs up za AG.. btw, nema potrebe za hejtom, nekom lezi nekom ne lezi. Kunu se ljudi u Arrow/Flash pa ja ni na silu ne mogu da ih gledam. Ima nas sa raznim dijagnozama ;)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Handmaids Tale...moram da povučem šta sam rekao.
Pogledao 3 epizode i gotovo ništa se nije desilo....suviše razvučeno,dosadno,bez nekog jasnog zapleta i cilja u kome serija ide tako da bataljujem....

Ocekivao sam ovakav genericki 'jesi citao knjigu' komentar :) Paj sad ovo, nisam citao knjigu, jel to negde pise da ako je knjiga dobra da serija/film takodje moraju biti? Jel pisalo negde pre prve epizode da mora prvo knjiga da se procita?
To su dva potpuno drugacija medija, prva epizoda je DJUBRE, apsolutno me nista nije zaintrigiralo, potpuno odseceno od bilo kakvih emocija i normalnih ljudskih reakcija, kapiram ovo je fantazija, ali te elemente moras imati..

Mani me tih komentara jel citas knjige, to ne bi trebalo da bude uopste povezano sa kvalitetom serije.. isto kao da prokomentarises kako je neka utakmica bila losa a onda te neko pita "a jesi video koliko rano su juce imali treninge".. To ne osporava cinjenicu da je utakmica bila uzas.

Poenta price iza mog komentara "jesi li procitao knjigu" je bila u tome da se radi o odlicnoj prici ciji obrisi se vec donekle daju naslutiti (ali ce tek biti data veca slika do kraja sezone sa ogromnim cliff-om).

Bilo je par "random" scena koje su ubacene kako bi se objasnila pozadina/istorija nekih likova, ali su takodje u nekim konfuznim scenama bili i neki sporedni likovi iz knjige koji nisu imali vecu ulogu u istoj ali ce mozda imati ovde.

Takodje knjiga ima 4 poglavlja pa se nadam da ce biti i 4 sezone (sa par izuzetnih plot twista)

Inace Borise ceo trip u seriji i jeste da te nasanka jesu li stvari koje gledas realne ili je pak glavni lik odlepio, zato i takav "graficki pristup"...

Nije serija za svakoga hbg to stoji, ali mi se nekada cini da covek pred tobom bisere baca (sto se preporuka za serije/filmove tice) ti bi opet posegao za mekinjama... :)

Ja eto da nisam pročitao taj neki sažetak o samoj temi serije, imao bih sličan WTF utisak nakon samog gledanja, to im je mali minus od mene jer se nisu baš potrudili da je približe nekome ko za taj roman nikad nije ni čuo npr. Ali budući da mi je ono zazvučalo izuzetno cool, daću joj šansu baš da vidim kako će sve ispasti.

Takodje knjiga ima 4 poglavlja pa se nadam da ce biti i 4 sezone (sa par izuzetnih plot twista)

Negde sam video da su kreatori izjavili da ce im za celu knjigu biti potrebno 5 sezona (ovo je njihova pretpostavka) i takodje po njihovim recima najvece odstupanje od knjige ce biti u 4 epizodi (ako se dobro secam njihovih reci).

Možda je prednost nas koji nismo čitali knjigu, zbog svih mogućih
spojlera i bukvalno već poznate radnje priče.

American Gods obećava, odlično odrađen kasting, odlična atmosfera i
fenomenalan spoj tradicionalnog amerikane i novih tehnologija.

Svakako ću pročitati i knjigu.

Svakako da nije sve za svakoga. Ukusi nam se razlikuju nekad u nijansama a nekada dijametralno. Ne vidim sta je tu novo ili cudno. Svidja gledas ne svidja ides dalje...

Počeo da gledam Fortitude drugu sezonu...jel ovo u spoileru namerno napisano tako ili typo?

46TChtM.jpg

To je neki bilde mesao srpski i ruski. Slovo J ne postoji u ruskom kao J, vec kao I sa onim preko. (i pisalo bi se kao Y, a ne kao J u transkripciji engleskom azbukom, kao i nase J)
I ne samo da je zeznuo koji je jezik (neko mu je na srpskom rekao), vec je i pogresio pisanje.

Nije namerno, vec dupla greska tipicnog bildea koji ne razlkuje ruski od bilo kog slovenskog jezika ili ruse od slovena uopste :)

Tako je nazvano mesto, nije typo, pretpostavljam da je namerno. Mislim da je ipak znao šta piše, više neka zaebancija. Da ne bude baš vulgarno, ali da se razume šta je hteo da kaže. ( :

Poslednja izmena:
Fortitude

Na lisicama u epizodi 2 meni se cini da pise "kako treba" (ne kao u spojleru iznad).
Ako neko moze da pogleda (oko 22:20 srednja rec na lisicama).

Edit: evo i slike

Prilozi

• fortitude-vukojebina.jpg
    fortitude-vukojebina.jpg
    43 KB · Pregleda: 219
Poslednja izmena:
U Fortitude-u su vjerovatno jednom pogrešno napisali Vukobejina i sad se drže do kraja sa tim nazivom, glupo im ispravljati. I meni je bilo čudno, mora biti Vuko****na.

Fortitude

Na lisicama u epizodi 2 meni se cini da pise "kako treba" (ne kao u spojleru iznad).
Ako neko moze da pogleda (oko 22:20 srednja rec na lisicama).

Edit: evo i slike
I meni se cini :)

Mene izludjuje ovo forsiranje homoseksualnosti u USA serijama. Sad vec prevazilazi granice cak i te njihove tolerancije i guidelines-a koji oni ocekuju od ostatka sveta za nesto sto je legitimno bilo mentalna bolest do 1974te i onda APA (americka psihijatrijska asocijacija) bez ikakvog novog otkrica, cinjenice ili seta cinjenica iskljucivo da bi zadovoljila grupu ljudi (san francisko homosi koji su riot-ovali) menja i stavlja all clear na nesto sto je bilo zavedeno kao "mental disorder, type: urge disorder"
Ako se ne varam, nasli su da je genetski razlog, a ne psiholoski.
Da je psiholoski, ne bi se prihvatalo tako lako.

Smara doduse u serijama, stvarno :( Negde je bilo smesno, ali negde je napadno kao Hilton Perez. Sumnjam da bi ljudima smetalo da je Wanda Sykes ili Stephen Fry stil. (svo troje su gej)

Agents of Shield P O K I D A L I

Sent from my SM-G955U using Tapatalk

Halo Miroljubi Petrovici ne gadite temu glupostima.

Nego, nastavljam sa Elementary i sve mi je jasnije da ovdje nije glavna uloga Sherlock nego Joan. Americka posla... (Medjutim serija je vrh, nije da se zalim)

@brushalter

Ozbiljno si se posvetio toj tematici a? :)

Da ne bude samo kao sa onim iz obraza koji je tako prikrivao svoje probleme na tom polju :)

Stvarno dajte o serijama, tema nije za lične frustracije i fobije, kvazinaučne diskusije i slično.

On topic:

Ima li ko da preporuči neku dobru francusku seriju. Smešteno u moderno vreme, da malo vežbam jezik da slušam, a da ima naš prevod, i da ne bude dosadna? :) malo tražim.

Supergirl - mnogo ali mnogo razvodnjena serija i deluje toliko decije da je trenutno najgori CW show

Flash - odlicna ali odlicna priprema za finale

mada se iz aviona vidi da savitar nije ubio Iris nego je ubio HR-a koji je iskoristio tehnologiju promene identiteta sa sveta 19, sto su cuvali jedno 20 epizoda i sad se setili da imaju taj tech, dajem levu ruku da je tako

Agents of SHIELD - najbolja SF serija na kilometre. Scena sa Redklifom najbolja scena na teveu u skorije vreme.

Uz veliki zal sto ova ludacha koja je tek proslu i ovu epizodu pokazala da je fe-no-me-nalna glumica i jos bolji John Hannah vise nece biti deo serije

Poslednja izmena:
Zašto ulazim u ovu temu pre gledanja, zaštoooooo :D večeras je veče za Flash, Agente i Scorpion :)

Sent from my LG-K430 using Tapatalk

Supergirl - mnogo ali mnogo razvodnjena serija i deluje toliko decije da je trenutno najgori CW show

Flash - odlicna ali odlicna priprema za finale

mada se iz aviona vidi da savitar nije ubio Iris nego je ubio HR-a koji je iskoristio tehnologiju promene identiteta sa sveta 19, sto su cuvali jedno 20 epizoda i sad se setili da imaju taj tech, dajem levu ruku da je tako

Agents of SHIELD - najbolja SF serija na kilometre. Scena sa Redklifom najbolja scena na teveu u skorije vreme.

Uz veliki zal sto ova ludacha koja je tek proslu i ovu epizodu pokazala da je fe-no-me-nalna glumica i jos bolji John Hannah vise nece biti deo serije
Meni je najbolja scena sa Sky i Ghost Riderom kada peglaju ove robote, sjajna hemija izmedju i definitivno bolji od arrow i flasha. Kad se samo setim da je prvih 15 epizoda prve sezone bilo propast a od tada samo uzbrdo ide serija. Cliffhanger na kraju obecava

Sent from my SM-G955U using Tapatalk

Flash pokidao!!!!!

Agents of SHIELD pokidali na kvadrat!!!!!

Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока

Prvo - nisam trovao temu jer je gej scena iz AG trenutno najobradjenija tema u svetskim medijima vezanim za televizor i TV programe, osim u slucaju da hoces da mi kazes da je Benchmark forum konzervativniji od mormona pa jedino ovde ne sme da se napise ista na tu temu ? veoma aktuelno je to sto u svakom show-u ameri pokusavaju da provuku pricu o "normalnim gej osobama", doduse njih ne zanima ostatak sveta jer pare za gledanost dobijaju sa svoje lokacije, ali bez obzira.

link

Drugo - tvoj link govori o vaspitanju i nature vs nurture argument pre ide meni u korist nego u korist liberalnoj temi koja vidim i ovde se zdusno brani, sto nisam ocekivao od prosecnih srba da tako lako kupe USA drustveni proizvod.

Uopste ne zelim da polemisem - jer me tema vrlo malo interesuje, poenta je da na forumu mozes da izrazis svoj stav, koliko god kontroverzan bio, ali ne da pises replike unedogled i vodis diskusiju iskljucivo o tome. Tema se zove Poslednje odgledane serije.

Tražiš da moderatori postupaju protivno pravilniku i neopravdano sankcionišu sasvim zdravu i pristojnu kritiku boleštine koja se propagira u modernim serijama? Ili da maprave izmene u pravilniku po kojima pravo da izraze svoje demokratsko mišljenje neće imati niko sem homoseksualaca?

Ili ako nije tako, a ako je istina da izmeštaš sebe i svoj svet od "takvih", onda nemoj pretiti vređanjem već se izmesti. Ako ti se komentar ne sviđa a kao što sam kažeš ne želiš ni da polemišeš, onda nemaš bolje rešenje nego da preskočiš postove koji ti se ne sviđaju.

Druze Markse, demokratija jeste pozeljna, ali anarhija ne. Dozvoljeno je par komentara, ali ne i citava diskusija o homoseksualizmu, barem ne na ovoj temi. Pravila ne odredjuju ucesnici neke teme, vec su ona zajednicka za ceo forum.

Sledeci ko nastavi sa gay off-topic-om dobija poene.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno