Šta je novo?

Xiaomi Mi5

Potpuno se slažem djokosrb.

Iskreno, nije da kupujete auto ili stan već telefon koji ćete opet zameniti za godinu ili pre...
Uostalom, kupi telefon do cifre za koju možeš da prezalis ako ga izgubiš, pokvaris, polomis... Kupiceš drugi... Toliko brige i problema oko izbora telefona, pa posle kupovine ne možeš ni da uzivaš u njemu vec ćeš se stalno opterećivati time da li će crći ploča ili šta već...

Što se tiče wifi i gps signala kod mene bar rade odlično, evo pored iphone 6s ima bolji prijem recimo.

Sent from my MI 5 using Tapatalk
Slažem se u potpunosti, i kod mene sve radi jako dobro. Primetio sam da se ne treba igrati sa updatom i romovima dok se dobro ne inforimiše.

Pre dva dana kupio Prime verziju sa KP-a, godinu dana garancije. Nisam još stigao ozbiljnije da se pozabavim telefonom, ali na prvu loptu su pozitivni utisci, posebno mi se sviđaju displej i sam dizajn telefona uz naravno sam hardware, dok se na MIUI još navikavam... Kamerom još nisam stigao da se bavim. Možda sam malo više očekivao od baterije koja mi izdrži ravno 5 SOT ili ti tačno jedan dan (toliko mi je držala i na G Flex 2 kad sam ga kupio, ali sam mislio da je ova nešto jača). Jedno pitanje u vezi MIUI-a, da li postoji mogućnost da se bez skidanja novog Launcher-a, prilagodi ekran tako da stane 5x5 ikonica umesto 4x4? Jako su mi velike ikonice...

Umesto 5x4 sam mislio.

Poslednja izmena od urednika:
Posto se niko ne zali na wifi i gps ostaje mi jos da proverim radi li ir senzor kako treba. Jel neko probao anymote smart remote aplikaciju?
Sveo sam izbor na mi5, Z5 i Z5 compact. Mi5 mi pokriva apsolutno sve potrebe sem sto nema crne boje i nisam siguran u trajnost uredjaja na duzi vremenski period. S druge strane u sony imam poverenja (mada ima kvarova i kod njih) ali je dosta skuplji a i njih je tesko naci sa garancijom.

Ima li sanse da ce cena mi5 padati u narednih mesec ili dva na KP?

Pre dva dana kupio Prime verziju sa KP-a, godinu dana garancije. Nisam još stigao ozbiljnije da se pozabavim telefonom, ali na prvu loptu su pozitivni utisci, posebno mi se sviđaju displej i sam dizajn telefona uz naravno sam hardware, dok se na MIUI još navikavam... Kamerom još nisam stigao da se bavim. Možda sam malo više očekivao od baterije koja mi izdrži ravno 5 SOT ili ti tačno jedan dan (toliko mi je držala i na G Flex 2 kad sam ga kupio, ali sam mislio da je ova nešto jača). Jedno pitanje u vezi MIUI-a, da li postoji mogućnost da se bez skidanja novog Launcher-a, prilagodi ekran tako da stane 5x5 ikonica umesto 4x4? Jako su mi velike ikonice...

Ne moze

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Ima li sanse da ce cena mi5 padati u narednih mesec ili dva na KP?

Očekujem ga na 230,240e kada dileri isprazne zalihe mi5 koje su nabavili po većim cenama. Pričam o 3/64 verziji pošto se 3/32 više ne prodaje.

Ja ga čekam na toliko pa će biti ili on ili rn4 global :)

Poslednja izmena:
Како на телефону ради HFC и IR, конкретно како ради апликација даљински управљач?

Послато са GT-i9300 уз помоћ Тапатока

Како на телефону ради HFC и IR, конкретно како ради апликација даљински управљач?

nfc radi plaćanje gradskog prevoza, ostalo ne znam, što se tiče IR-a, nisam našao uredjaj kojim nije moglo da se upravlja.

Значи, ради! Јел пробао неко телефон као Интеза картицу?

Verovatno misliš na NFC. Iskreno koristio sam ga možda ukupno 5 puta kod povezivanja sony action cam i slično i radi bez ikakve greške. Daljinski sam uredno koristio sa philips tv, klima uređajem i jos nekoliko puta i sve sa predefinisanom aplikacijom dok sam bio na MIUI, od kad sam prešao na RR ne koristim ga.

Umesto 5x4 sam mislio.

Moze, skines temu EMUIOS 5.0 i pod custom theme stavis samo favourites tray od te teme.

Da, to je to, samo mi na screen lock-u stoji, bez obzira na sliku, neki turski natpis :eek:. Nisam razzmeo pvo za favorites tray kod custom teme? Kako se to radi i šta s time postižem?

Da, to je to, samo mi na screen lock-u stoji, bez obzira na sliku, neki turski natpis :eek:. Nisam razzmeo pvo za favorites tray kod custom teme? Kako se to radi i šta s time postižem?

Tema je podeljena na 6 delova. Lockscreen, Status bar, Icons, Messaging, Dial pad i Favourites tray (homescreen). Ako hoces samo broj ikona da promenis stavis Favourites tray od EMUIOS, a ostalo sve na default. Kad otvoris app Themes, u gornjem levom uglu stoji ikonica(kao piun) i tu se nalazi customise theme.

Poslednja izmena:
Ljudi, pre 15 minuta mi stigao Mi5 (vec imao RN3), i google play nece da se upali ni za zivu glavu, kako pokrenem aplikaciju tako me izbaci i napise da je "stop working", moze neka pomoc oko ovoga?

Msm da je ta verzija imala problem sa playstore. Digni na 8.2.2.0

Kucaj na google xiaomi mi5 global rom download. Skines zip sa sajta i prebacis na fon. Odes u podesavanja za update i gore desno 3 tackice pa choose update package i izaberes taj zip. On ce sve da odradi i to je to

Kucaj na google xiaomi mi5 global rom download. Skines zip sa sajta i prebacis na fon. Odes u podesavanja za update i gore desno 3 tackice pa choose update package i izaberes taj zip. On ce sve da odradi i to je to

Resilo problem, zahvaljujem :)

I ja imam problem sa tim povlačenjem slova prilikom kucanja crvenom linijom kroz svaku aplikaciju, što je užasno iritantno, ali nikako da provalim gde se isključuje spelling. Može pomoć...?

Inače, baterija mi se čini bolja negi što je bio prvi utisak :)

Podesis jezik za tastaturu Alphabet i nece podvlaciti...

Sent from my Redmi Note 4X

Koristim Swift tastaruru.

Ovo vazi za GK, mislim da na SK ne moze to da se ugasi, ali sacekaj nekog ko koristi SK, mozda i moze...

Sent from my Redmi Note 4X

Ne nemože :-(

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Ne moze, to je deo miui. Mora preko adb da se ugasi

Трбао би данас да добијем телефон па ме занима да ли има српски мени и зашто не? Можда босански или xрватски?
Још нешто у вези заштите, шта користите? Које стакло и коју футролу, бумбер.....?
Негде сам прочитао да може да личи на црни модел, са неким фолијама, али не могу да нађем тај пост.

Послато са 8070 уз помоћ Тапатока

Koristim Swift tastaruru.

Nije problem swiftu već u Google tastaturi, tačnije u spell checker koji nastavlja raditi i kad izabereš drugu tastaturu.
Znači prvo izaberi Google tastaturu tamo u jezicima podesis alphabet i skini oznaku sa english. Kad to uradiš možeš vratiti swiftkey i neće imati te dosadne crvene linije.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno