Šta je novo?

[A1] Kucni net

Društvo, jel se reset prenosa podataka vrsi svakog 1. u mesecu ili 21. ? Radnica u Vip-u mi je nešto na brzinu ispričala i pola je nisam ukapirao.
Kako da preko vip portala proverim potrosnju potrosenih GB ?

Prilikom sklapanja ugovora biraš kada hoćeš da ti se radi presek.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Mozes jednom samo u toku ugovora, cini mi se? (ili barem samo jednom besplatno)

Udji na vipmobile.rs/onlineracun ili vipmobile.rs/mojvip, preko VIP neta i direktno ces moci da proveris potrosnju. (za ovo prvo ti treba kod koji mozes resetovati, ako ga ne znas, za drugo mislim da ne treba preko VIP neta)

To je ako moze slati SMS, a cesto se Online tarife koriste u aparatima gde ne moze.

Ljudi, koliko vama max skida torrent u dvojci ili trojci? Ja imam dvojku i nikako ne prelazi 1 MB/s tj. 900 kB/s, a trebao bi da se popne minimum do 2 MB/s.

Pokusao sam sa gomilom torrenta filmova, muzike i uvek ide do oko 900 kB/s. Ne verujem da je do sidera torrenta. Skidam torrente koji su bas popularni i koji imaju mnogo sidera. Menjao sam i programe uTorrent i BitTorrent.

Inace, kad skidam drugde tipa google drive, dropbox, mega.nz i slicno ide normalno do 2.7 MB/s

Meni u dvojci ide do 3, obično je na 2.5

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Meni u dvojci ide do 3, obično je na 2.5

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Tako bi i meni trebalo da bude.

toliko torenta sam poskidao da vidim da li ce neki doci do 2.5 MB/s. Ali nista. Svi dodju do 900 kB/s.

Ponovo cu reinstalirati uTorrent pa da vidim ponovo. Prosto mi je ne moguce da bas nijedan torrent koji sam skinuo nema dovoljno sidera da dogura do 2 MB/s ili malo vise

imam istu tu brzinu 22mbit/s i obican download mi ide do 2.6mb/s,ali torenti bi trebali i brze!

imam istu tu brzinu 22mbit/s i obican download mi ide do 2.6mb/s,ali torenti bi trebali i brze!

Meni obicni dowloadi idu full, pa cak i do 3 MB/s kad skidam sa google drive, dropbox, mega.nz i slicno. Ali samo torrent nece do maximuma.

Evo primer, ne dogura ni do 1024 kB/s tj. 1 MB/s.

Untitled.png

Poslednja izmena:
Torenti zavise od mnogo stvari i ne mozes nikad biti 100% siguran osim ako ne probas taj isti torrent paralelno da povuces sa druge konekcije. Ja sam npr. reda radi na jednoj super stabilnoj 100Mbps konekciji probao najbolji torrent sto sam nasao povuci (gomila seedera, sve extra) i vukao je sa oko 1.5 MB/s. Naravno da postoji sansa da VIP limitira torrente ili da limitra broj konekcija i sl stvari, ali isto tako postoji sansa da bi to izvukao i sa fiber konekcijom od 100Mbps koja nije limitirana :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

PROBLEM RESEN:

Nasao sam sta je limitiralo brzinu:

utp.png - ovo crveno je bilo ukljuceno i u momentu kad sam iskljucio odmah je skocila brzina.

Slucaj 1 - koristio vip mobilni net koji nema limit brzine - ide do 150 Mb/s

vipmob.png

Slucaj 2 - koristio vip kucni net 2 kojem je limit 22 Mb/s

kn.png

Nije isti torrent :)

Ako imate puno peers, mobilni net nece vuci brzo, uopste nije optimizovan (niti smisljen) za torrente.

Mislio sam ON ne koristi isti torrent kao ti :)

Kod njega je nesto drugo (i drugi paket/tip paketa), ali umesto da pokusa ili drugom karticom ili na drugom mestu, on se samo zali sto mu je smanjen protok.
Mozda je trenutni rad na BS, mozda ima vise korisnika... ali mozda ga je i VIP limitirao ili nesto peto. Samo zaljenjem na forumu ne postize nista (pametno) ;)

Mislio sam ON ne koristi isti torrent kao ti :)

Kod njega je nesto drugo (i drugi paket/tip paketa), ali umesto da pokusa ili drugom karticom ili na drugom mestu, on se samo zali sto mu je smanjen protok.
Mozda je trenutni rad na BS, mozda ima vise korisnika... ali mozda ga je i VIP limitirao ili nesto peto. Samo zaljenjem na forumu ne postize nista (pametno) ;)

A na njega samo mislis, nisam odmah skapirao.

Limitirali me ko da koristim kucni net 2. Evo proverio sam,nemam 1800mhz signal. Samo 800.

Uzmi drugu karticu za probu ili pr9setaj negde sa tom i uporedi.
Da si stvarno jedini, sto bi se cimali da te limitiraju?

Nije Nis nego selo u Sicevackoj klisuri. 800Mhz i imam d 97 do 100dBm. Imao sam 35mb,ali od odredjenog datuma pa do danas,ne prelazi 23. Tog dana 27. aprila desila se izmena,ali raspetljacu ja te konce koje su zamrsili!

Nije Nis nego selo u Sicevackoj klisuri. 800Mhz i imam d 97 do 100dBm. Imao sam 35mb,ali od odredjenog datuma pa do danas,ne prelazi 23. Tog dana 27. aprila desila se izmena,ali raspetljacu ja te konce koje su zamrsili!

Kako se zove selo da bih ti rekao gde se tacno nalazi antena?

Nazad
Vrh Dno