Šta je novo?

[A1] Kucni net

Vip kucni net poklonjen clanu @Nenad_jj.
Hvala svima koji su se interesovali za isti i oni koji su odustali iz objektivnih razloga(hvala im jer su omogucili da onome kome stvarno sad treba popust da i dobije), pa ukoliko bude jos ja cu ili ovde ukoliko budem imao ponovo za kucni net vaucere postaviti ili u temi o Vipu ukoliko budem imao za Nova standardne pakete 25-20% pa da usrecimo jos nekoga.
Za sada ih u steku imam dva ali su potrebni za suprugu i ortaka, pa cemo videti.
Pozdrav svima.

Kod mene ista situacija. 10 down i 8 upload

Gde se mogu kupiti antene za ove modeme ? Vidim da Vip u Hrvatskoj daje besplatno antene.

Verovatno otkrivam toplu vodu ali možda nekog interesuje:
"prošetao" sam ruter na lokacijama:
Blok 45
Blok 70
Blokovi 61-64
Bežanijska kosa ul. H. M . Zelića
Belvil
Mercedes soliteri u O.B.
Svuda radi isto.
Nisam se "prijavljivao" vip kol centru...

Verovatno otkrivam toplu vodu ali možda nekog interesuje:
"prošetao" sam ruter na lokacijama:
Blok 45
Blok 70
Blokovi 61-64
Bežanijska kosa ul. H. M . Zelića
Belvil
Mercedes soliteri u O.B.
Svuda radi isto.
Nisam se "prijavljivao" vip kol centru...

Setas ga opusteno svuda po Srbiji gde vip ima 3G i 4G

Ako neko hoce da uzme CuvarKuca uz Kucni net3 a ima 40% popust , GUBI 20% popust ostaje 20%.

E da i potpisuje se novi ugovor.

Poslednja izmena:
To je logično, zamisli imaš i taj popust i dobiješ one uređaje praktično džaba (za 1rsd)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ratel: Download speed 42.83 Mbps
Upload speed 6.40 Mbps
Ping 23 ms
KBC:
15 ms
Download
45.29 Mbps
Upload
7.69 Mbps

Ratel: 30.50 Mbps Download - 9.37 Mbps Upload i 17 ms Ping.

Speedtest KBCnet: 29.46 Mbps Download - 8.26 Mbps Upload i 15 ms Ping.

Speedtest BeotelNet: 23.63 Mbps Download - 4.96 Mbps Upload i 15 ms Ping.

Nisam palio laptop odavno pa nikako da uradim test, ja sam super zadovoljan.

VIP 4G Kucni net paketi

Edit: Moram spominjati da koristim Alternativni DNS, pa i to utice malo.

Mislio sam da sam pritisnuo Edit, sorry.

Hvala puno.

Beotel nikada ne bih uzimao kao relevantan, jer gde god merio sa kojim god netom (kod kuce, firma, javni hotspot, ...) bile su jako slicne brzine ka tipa telekomu i serverima u DE, ali ka Beotelu uvek niza brzina...

Znam nego je on tako trazio, ja merim uvek na Austrijske i Nemacke.

kako brzo vip net jede ove megabajte...postepejd tarifa. za download od 13gb,pojelo mi 16gb.

Pa zali im se... ako si skidao 13GB, a nije nesto ludelo u pozadini, previse je. I 1MB je puno, nece to do zaokruzivanja biti.

Sem ako nisi sa 30000 peerova skidao torrentom :)

Imam VIP home internet, najmanji paket 10/2mb i jedna stvar me izludjuje a to je kad skidam neki film preko bit torenta, brzina je ogranicena na 100/5kb (download/upload) internet mi ostane zakucan, mislim skida film ali je net neupotrebljiv, cim iskljucim torent sve radi normalno (extra brzo)????
Neko resenje????

Nisam siguran ali mislim da je torent protokol ovde banovan te stoga ne mozes imati brzinu koju si platio.
Mozda gresim neko ce me vec ispraviti.
A resenja koliko je meni poznato, nema.

Ma nije banovan. U svim ostalim slučajima net radi na normalnoj brzini sem torenta? Promeni torent klijent

Evo sad gledam, zavrsio download, ostao upaljen bit torent, upload i dalje mizeran 5kb a net se i dalje vuce( jedva radi)....
Nisam siguran dal sam dobro shvacen, tokom downloada ako ga ja "razvrnem" moze on da postigne i punu brzinu downloada ali ja namerno ogranicim brzinu na 100 ili 200kb (~1-2Mb/s) od potencijalnih 10 i net je bukvalno "opterecen" sa 10-20% svoje ukupne brzine downloada a internet se vuce u smislu ne moze da otvara sajtove, kao da stvarno postoji neko ogranicenje...

Probacu kasnije sa drugim klijentom pa javljam...

Poslednja izmena:
Ma nije banovan. U svim ostalim slučajima net radi na normalnoj brzini sem torenta? Promeni torent klijent

Ma nisam mislio ban zabranjen full, vise kao limitiran nego sam se lose izrazio ili sam pogresno shvacen.
Mislim logicno mi je da je limitiran kao i sto mi je logicno da je limitiran po broju podataka, tj da nije flat paket(mada ima toga u svetu samo sto su tamo torenti bas zabranjeni sto je po meni ok jer da nisu ne bi bas taj servis radio najbolje za sve korisnike, a i brate zasto neko ima potrebu da svlaci torente na svoj mobilni nece mi biti jasno, a i ne mora meni bas sve da bude jasno).

Ma nisam mislio ban zabranjen full, vise kao limitiran nego sam se lose izrazio ili sam pogresno shvacen.
Mislim logicno mi je da je limitiran kao i sto mi je logicno da je limitiran po broju podataka, tj da nije flat paket(mada ima toga u svetu samo sto su tamo torenti bas zabranjeni sto je po meni ok jer da nisu ne bi bas taj servis radio najbolje za sve korisnike, a i brate zasto neko ima potrebu da svlaci torente na svoj mobilni nece mi biti jasno, a i ne mora meni bas sve da bude jasno).

Jel daješ još onaj vaučer za nova tarife?

Evo sad gledam, zavrsio download, ostao upaljen bit torent, upload i dalje mizeran 5kb a net se i dalje vuce( jedva radi)....
Nisam siguran dal sam dobro shvacen, tokom downloada ako ga ja "razvrnem" moze on da postigne i punu brzinu downloada ali ja namerno ogranicim brzinu na 100 ili 200kb (~1-2Mb/s) od potencijalnih 10 i net je bukvalno "opterecen" sa 10-20% svoje ukupne brzine downloada a internet se vuce u smislu ne moze da otvara sajtove, kao da stvarno postoji neko ogranicenje...

Probaj neki VPN servis (ukoliko si u mogucnosti).

A gde "zavrćeš" net, na torent klijentu ili imaš neki net limitet program? Skoro dam siguran da je tu problem, a ne u samom netu od provajdera

Jesi siguran da je samo 5KB/s? Nista cudno ne bi bilo da ako torrent uzme veci upload da net ne radi, ali ne 5 od mogucnih 205KB/s. Sem ako stvarno nesto ne limitiraju za torrente.

Probaj speedtest ("probaj") dok ti radi torrent i javi sta kaze.

Moguce je i da ti klijent uploaduje nesto u pozadini. Tipa kao sto je uTorrent u nekoj verziji radio mining, bez znanja korisnika pa slao podatke! (mada su ovo sitni podaci za opterecenje neta, ali opterecivao je CPU prilicno - moze i obratno ;))

Momci
i download i upload zavrnem na torent klijentu, bas iz razloga da mi net bude dostupan za surf a sam film ili sta god vec da skidam se lagano skida u pozadini pa kad bude, ali sve dok je upaljen torent klijent, logovan pa makar i download i upload bio 0 sto sam upravo probao internet se vuce kao da je opterecen za 100% downloada i uploada, cim ugasim bittorent posle 3-4 sekunde net radi extra...
ne mogu da uradim speed test dok je upaljen bittorent jer ne moze da otvori sajt uopste, kad je ugasen bit torrent:
sad.jpg

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno