Šta je novo?

iPhone 7 / 7 Plus

3d touch je odlicna stvar,treba ga koristiti sto vise,dosta olaksava koriscenje telefona. Recimo,za multitasking/zatvaranje aplikacija,zadrzis prst bilo gde na levoj strani displeja(do ivice),umesto sto ces dva puta da stisnes home dugme za isto to. Meni je to skroz preslo u naviku.

Hehe kul stvar :) Stvarno dobra stvar 3d touch ovo za TT tj za sve stvari, hvala :)
Sto se tice prebacivanja fajlova, instaliracu itunes pa cemo da vidimo.
Postoji li swype tastatura za ios a da ne mora da se kupi? Sto je najgore imam je kupljenu na playu ali appstore je druga stvar :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

swipe mislim da nema srpski, probaj swiftkey dosta ljudi je hvali

Ma probao sam bio ranije nego swype sam koristio na poslednjem telefonu i imam upamceno mnogo reci, zato :)
Probacu ovo cisto da vidim kako radi, malo mi je nezgodna ova iP tastatura...

Imaš Documents 5 od "fajl menadžera" meni je dobar..može da pristupi nekim delovima OS-a poput galerije i sl. Inače koliko sam čitao iOS fs je organizovan na nivou sandboxa tako da svaka aplikacija operiše u svom prostoru zaštićenom od ostalih aplikacija. Zato ne možeš sa jednom aplikacijom da vidiš podatke druge. Sa jedne strane super je to sa stanovišta bezbednosti, a sa druge smara jer nemaš otvoren pristup ničemu.

Više ovde o tome koga zanima: https://developer.apple.com/library...de/FileSystemOverview/FileSystemOverview.html

iPhone 7

Kad smo vec kod tastature,kada ti se desi greska u kucanju,3d touch je super stvar,samo zadrzis prst bilo gde na tastaturi. Inace,obrati paznju na Tips(folder "extras"),tu imas obavestenja o raznim precicama i novim opcijama,moze ti biti od koristi u pocetku.

Da, znam da je zatvoren i da to sa sobom nosi i dobre i lose osobine, mada realno, ovo je neuporedivo od iosa kojeg pamtim kada je kolega imao 3Gs :)

Ako hoćeš da sortiraš sve aplikacije po abecedi, poput mene :D To je u settings-general-reset-reset home screen layout

Da bi prebacio film u VLC (ili bilo šta u bilo koju aplikaciju), potreban je iTunes. Ja ne znam za drugi način
Moj izbor je transfer filma sa desktop računara bežično preko lokalne wifi mreže. Već godinama ništa nisam prebacio preko iTunesa.
Konkretno u VLC-u aktiviraš u meniju opciju "Deljenje preko bežične mreže", onda na računaru ideš na jednu od 2 ponuđene adrese u browseru, drag & dropuješ fajlove i to je to...

Ja koristim Infuse kao video player. On isto podržava sve. Nešto kao mxplayer na androidu.

Inače jedino SwiftKey za auto korekciju.

Što se tiče widgeta imaš skroz levo da ih staviš, ja sam tu stavio tapatalk, calendar itd itd.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Moj izbor je transfer filma sa desktop računara bežično preko lokalne wifi mreže. Već godinama ništa nisam prebacio preko iTunesa.
Konkretno u VLC-u aktiviraš u meniju opciju "Deljenje preko bežične mreže", onda na računaru ideš na jednu od 2 ponuđene adrese u browseru, drag & dropuješ fajlove i to je to...

Ja koristim playerxtreme koji je daleko bolji od VLC playera. Podržava samba protokole, ftp, nema nikakvih browsera i prebacivanje, direktno uđete na pc i pustite bilo šta što vam treba. Otvara i Web linkove, podržava chromecast i Airplay itd...

Sent from my iPhone 7 Plus using Tapatalk

To može i VLC, bez problema se meni kači na sambu.

Meni NPlayer najbolji, mada služi i VLC.

Sent from my iPad using Tapatalk

Još jedan glas za nPlayer, mada nije besplatan.

Ih baš se oduševim ovim infuse ali odmah je usledio hladan tuš jer je free verzija neupotrebljiva zapravo... Izgleda samo do 480p kvalitet snimka može da se pusti preko mreže,za bolji kvalitet traži pro verziju.
Kako uopšte kupujete aplikacije? Jel moguće iz Srbije ili mora da se ima neko u inostranstvu?

Možeš iz Srbije. Zavisi na kom si AppStore. Ako si na USA onda koristiš giftcard, ako si na Hrvatskom onda možeš i naše platne kartice.

Juče šetam gradom sa dev, kad vidim po prvi put uživo airpods. Vidi i devojka i kaže, gle ludaka nosi slušalice sa odsečenim kablom [emoji23] Ali stvarno čudno izgledaju..

Drugari zabada li vam iphone nekad pri paljenju kamere? Vec treci put u mesec dana kad upalim kameru me saceka crn ekran i samo reset pomaze..

Drugari zabada li vam iphone nekad pri paljenju kamere? Vec treci put u mesec dana kad upalim kameru me saceka crn ekran i samo reset pomaze..

Meni se recimo na 6s nikad nije dešavalo dok mi se na 7+ zamrzne za trenutak fon kada otvorim kameru. Ali ne stalno već ponekad. Mada mi se nikada nije desilo da bude crn ekran i da ga moram resetovati.

Sent from my iPhone 7+ using Tapatalk

Koliko imam sedmicu, 7 meseci, nemam problem sa kamerom, a vala koristim i stock i ProCam.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Kinezi su luda nacija skroz. :)

Msm da je neko skoro kacio ovaj klip, ali svejedno, brate ludilo je šta sve imaju da se kupi. Sve u najsitnije detalje.. Tamo se ne brineš od nešto crkne, prošetaš do marketa i kupiš šta god [emoji2]

Umro sam od smeha kad sam video u klipu onu masinu za uklanjanje mehurica. Bubble free machine 3000, zvuci kao nesto sto koristi terminator :D

Meni juce prvi put, pisao u ios 10 temi. Zakovala na crn ekran i jedno 20 sec nista nisam mogao, ni home ni power dugme nista. Drzao power da ga ugasim i nista. Onda se sam od sebe kao proravio i bacio me na lock creen da ukucam pass.

Juče šetam gradom sa dev, kad vidim po prvi put uživo airpods. Vidi i devojka i kaže, gle ludaka nosi slušalice sa odsečenim kablom [emoji23] Ali stvarno čudno izgledaju..

Možda sam to bio ja [emoji23][emoji23][emoji23]

Nije JB. Proradi odmah posle reset-a, tako da ne znam ni kako bih ga eventualno reklamirao u mts-u..

Stucne i meni ponekad kamera u poslednje vreme (6s), ali ne crn ekran vec onako kao zamucenu sliku tj. Sta je kamera poslednje ugledala pre nego sto sam je ugasio. Home dugme me odmah vrati na pocetak i onda mi udje normalno u kameru.

Nazad
Vrh Dno