Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Problem je sto dva napajanja idu na jednu maticnu plocu nije to sve tako prosto videces i sam kad sve povezes znam da su mnogi ovde preporucivali da je bolje uzeti jedno jace a ne 2 slabija napajanja....

Evo nasao sam tekst o tome http://www.bitcoinbalkan.com/forum/hardver/57-dva-napajanja-za-jedan-racunar-uradi-sam

Mozes da modujes graficke nema to veze sa napajanjem.

Milan81-I posle nemaju Srbi para ljudi uzimaju napajanja kao da su dzabe.

Poslednja izmena:
Vaka sa 2 napajanja samo jedno uklucis na plocu i povezes 3 graficki a drugo napajanje samo u struju i na nego povezes jos 3 graficke , bar tako sam video kod jednog prijatel

Probaj nadam se da ce ti raditi iz prvog puta ako imas neki problem napisi ovde resice se.

Sa aspekta pocetnika sa istom dilemom: Problem je sa sinhronizacijom rada napajanja. Moraju da funkcionisu "kao jedno" i da se pale u milisekundu sinhronizovano. U praksi se to resava na dva nacina: pravljenjem kabla sa povratnom vezom za drugo napajanje ili povezivanjem dva napajanja preko posebnog kontrolera od 10e koji smanjuje mogucnost za caboom :)

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Naisao sam kod drugara na Asus 470 8gb micron. Naravno sam sam koristio search i google i nailazim na info da treba kopirati 1750 ili 1625 strap. Ima li neko ovako nesto i sta ocekivati od nje?

Sa aspekta pocetnika sa istom dilemom: Problem je sa sinhronizacijom rada napajanja. Moraju da funkcionisu "kao jedno" i da se pale u milisekundu sinhronizovano. U praksi se to resava na dva nacina: pravljenjem kabla sa povratnom vezom za drugo napajanje ili povezivanjem dva napajanja preko posebnog kontrolera od 10e koji smanjuje mogucnost za caboom :)

Ne moraju istovremeno - prvo palis ono sto napaja samo kartice, pa za njim ono sto napaja ostale kartice i plocu, disk,...

Zato sam pomenuo kontroler. Mislim da je on pod obavezno za ovaj poduhvat.

Znaci da stavimo zaklucok na moje prvo pitanje Vi savetujete da ako ne uspem na nadjem Saphire Nitro+ 4GB , da uzmem MSI RX-570 4GB GAMING
I hvala Vi puno i vise vas ne zamaram , i oprostite jos jednom za los Srpski :)

580 4GB Nitro+ -sve elpide
580 8Gb Nitro+ Hynix
580 8GB Pulse Hynix

Nema nidje samsunga :d

Ma da, to do kraja maja plafon, posle samo ko ima klimu

@d.darko

koji dcri si stavio u mineru za dual? 26,27?

Samo 13, posto se ove karte bas greju. Zato i daju samo 1900 dcr.
Safir rig 5 kom daje isto oko 147mhs eth i oko 3000 dcr bez problema.
Safiri sa backplateom su ko ruski tenkovi neunistivi :D

Znaci da stavimo zaklucok na moje prvo pitanje Vi savetujete da ako ne uspem na nadjem Saphire Nitro+ 4GB , da uzmem MSI RX-570 4GB GAMING
I hvala Vi puno i vise vas ne zamaram , i oprostite jos jednom za los Srpski :)
Ako nema safir onda uzmi gigabyte pusti ti ove sta ti pricaju ide leto ;), one su extra, imaju hladjenu memoriju sto mnogo znaci

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Ako nema safir onda uzmi gigabyte pusti ti ove sta ti pricaju ide leto ;), one su extra, imaju hladjenu memoriju sto mnogo znaci

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Razgledao sam malo vise i za Gigabyte se preporacuje G1 Gaming a isto i ova karta iz Asus EX-RX570-O4G koja navodno vadi 27 MH/S

Ako je neko ustelovao MSI 570 GamingX 4gb sa hynixom neka javi frekv. napon i hash

Usao sam prije nekih mjesec i po u mining, komponente riga su h81 pro btc, 6 x rx480 nitro+ 8GB, CM V1200. Mucio sam se dugo da nastimam sa dobrim undervoltom karte, uspio sam u afterburneru na -84 staviti undervolt, sve ispod sto stavim mi rig zasteka. Primijetio sam da je svakoj karti razlicit default napon, tj ovoj na slici je napon 0.9375 na -84, dok na nekim drugim i po 1.01 / 1.02. Pa je moje misljenje da kada stavim npr -96 ova sto joj je manji def napon ode na 0.85 i nece da radi na tolikom undervoltu, pa moram uhvatiti vremena da svaku kartu posebno nastelujem, i to sam mislio direktno u biosu zavrsiti da vise ne mislim o tome, neka me ispravi neko ako negdje grijesim.

Juce sam pokusao ovaj dual mining, cisto da izvucem malo vise profita iz ovih karti bar dok su u garanciji, pa da mi neko kaze je li ovo normalna potrosnja za dual mining, tj potrosnja mi i nije toliko bitna jer ne placam struju, ali eto da vidim da mi napojna ne crkne tj da se busan mozda priblizio maksimumu snage napojne karte. -dcri je 20, i pici ovo 3000mh otprilike za dcr, ima li nekih jos opcija koje trebam unijeti u bat osim ovog -dcri 20.
Ovo cisto pisem da vidim misljenje malo iskusnijih majnera, necu da nesto zeznem i da mi crkne rig nakon pola godine.

Hvala unaprijed na pomoci i lijep pozdrav svima :)

Pogledajte prilog 228344

G1 ama sad citam da i Aorus so mod bios dava 29-30 MH/S a kosta okolu 190 eur

Ali najverojatnije MSI 570 Gaming X 4g daje najstabilnije rezultati

Poslednja izmena:
Plati nekom 20-30e da te uputi i sklopi ti rig,najbrza varijanta

Sta bre 20-30, 150e rig i obja
Snjenje

sad se vec i znanje prodaje za kikiriki

Nemaš ti volje ako ako te mrzi da pogledaš par video tutorijala i pročitas 2 foruma.
Ja sam čitao 2 meseca i istraživao da bih usao u materiju. Na kraju platio 200 E da mi se sastavi 1 rig i uputi u posao. To je najbolja investicija vremena i novca koju sam napravio.

A za čega služi ovaj forum ako su ovo generalni saveti početnicima? Nekad davno, pre 10-15 god. je bench bio mnogo drugačiji.
Baš da bi se izbegla jedna te ista prežvakana pitanja (koja se i inače ovde vrte unedogled) sam i pitao za nekoliko dobrih linkova za start. Ajde nek se javi onaj koji sve naučio na ovom forumu i ništa nije čitao sa strane ;)

Kralj [emoji2] Pametna trgovina.
a2be14b353d6c48e69cacc4dfae14427.jpg

Bas se o tome i radi, sve pise samo treba sesti i citati, a svi bi sve na tacnu.
Dosadi nedeljno ponavljati jedno te isto vrteti..

Ja sam naučio sve na forumu i uz pomoć par članova na pm. Samo treba vremena i strpljenja... [emoji4] Nije nuklearna fizika ali ima puno sitnica na koje treba obratiti pažnju...

Ja ne bi sve na tacnu nego bih kvalitetne linkove pa da čitam mesec dva jer imam vremena i ne pada mi na pamet da plaćam nikom ništa.
Valjda je jasno da je to efikasnije, nego čitati forumsku prepisku 2000 strana iz 2013. godine koju grafičku i koji kabl da kupim... Na ovako nešto mislim:
http://www.thecryptomining.info/

Usao sam prije nekih mjesec i po u mining, komponente riga su h81 pro btc, 6 x rx480 nitro+ 8GB, CM V1200. Mucio sam se dugo da nastimam sa dobrim undervoltom karte, uspio sam u afterburneru na -84 staviti undervolt, sve ispod sto stavim mi rig zasteka. Primijetio sam da je svakoj karti razlicit default napon, tj ovoj na slici je napon 0.9375 na -84, dok na nekim drugim i po 1.01 / 1.02. Pa je moje misljenje da kada stavim npr -96 ova sto joj je manji def napon ode na 0.85 i nece da radi na tolikom undervoltu, pa moram uhvatiti vremena da svaku kartu posebno nastelujem, i to sam mislio direktno u biosu zavrsiti da vise ne mislim o tome, neka me ispravi neko ako negdje grijesim.

Juce sam pokusao ovaj dual mining, cisto da izvucem malo vise profita iz ovih karti bar dok su u garanciji, pa da mi neko kaze je li ovo normalna potrosnja za dual mining, tj potrosnja mi i nije toliko bitna jer ne placam struju, ali eto da vidim da mi napojna ne crkne tj da se busan mozda priblizio maksimumu snage napojne karte. -dcri je 20, i pici ovo 3000mh otprilike za dcr, ima li nekih jos opcija koje trebam unijeti u bat osim ovog -dcri 20.
Ovo cisto pisem da vidim misljenje malo iskusnijih majnera, necu da nesto zeznem i da mi crkne rig nakon pola godine.

Hvala unaprijed na pomoci i lijep pozdrav svima :)

Pogledajte prilog 228344

napon bi trebao da ide jos dole koristi sapphire trixx, koristi claymore 9.3 za dual mining, stavi u bat -dcri 17 ustvari zavisi od taktova igraj se sa dcri opcijom.

Ako neko zna nešto o hardveru, sklapao je konfiguracije, podešavao parametre i sl. onda je relativno lako, ali krenuti od nule i očekivati da ti neko sažvaće u par postova je nerealno.
Moje iskustvo je sledeće: imao sam u jednoj mašini R380 pa sam isprobao kako to radi i kako se podešava majner i -100mV u AB... Posle sam u drugu mašinu stavio RX480, modovao bios... peace of cake.
Onda sam sklopio jednu mašinu sa dve identične kartice na ploči sa dva puna PCIx slota i krenuo da grickam nokte... naponi su po defaultu bili potpuno različiti u zavisnosti od toga u kom je slotu kartica, pa na jednoj OC memorije ne može isto kao na drugoj nego baca loše šerove... kada sam prebacio na ekstendere i ubacio treću karticu, priča se još više zakomplikovala, a i ja sam picajzla pa pokušavam da sve namestim idealno... trebalo mi je dva dana da sve podesim, jedno 5-6 puta sam zabagovao drajvere i morao da ih brišem i ponovo instaliram, pa sam u biosu suviše oborio napon na jednoj od kartica pa je pucala već kod instalacije drajvera... uglavnom, bez muke nema nauke i nema šanse da neko unapred sve predvidi...

...a zvuči (i teoretski jeste) lako:
1. Sklopiš mašinu
2. moduješ bios
3. podesiš frekfencije i undervolt u AB ili wattool (ili i to odradiš u biosu)
4. podesiš majner prema uputstvima na pool-u
5. startuješ
6. ako loše radi vratiš se na 2 ili 3 i koriguješ
7. ako radi dobro ne čačkaš zbog par promila više, nego smišljaš šta ćeš sa lovom...

Poslednja izmena:
moze li neko sa foruma ko majnuje od polovine 2013 do danas da mi kaze kada je u tom peridu bilo najmanje isplativo? Ja sam radio od januara 2014 do avgusta iste godine, onda sam se iskljucio skroz i sada sam od polovine 2016 povremeno u prici, pratim vise nego sto radim

Ja ne bi sve na tacnu nego bih kvalitetne linkove pa da čitam mesec dva jer imam vremena i ne pada mi na pamet da plaćam nikom ništa.
Valjda je jasno da je to efikasnije, nego čitati forumsku prepisku 2000 strana iz 2013. godine koju grafičku i koji kabl da kupim... Na ovako nešto mislim:
http://www.thecryptomining.info/

Nisi ti za rudarenje. Bez uvrede, ali rezon ti je jako slab. Neces da das nekom 30e da bi izgubio 2 meseca profitabilnog rudarenja koje bi ti sa recimo 5 karata donelo bar 10x vise???
Srecno sa kvalitetnim linkovima :)

Evo da vam javim situaciju. Poterao sam dve grafe na chifteck 600w. Jedna karta spojena na pcie granu druga preko 2 molexa i adaptera na 8 pinski pcie. Za sad sve radi stabilno, pipam kablove normalne su temperature.
Teracu ovako par dana samo eth dok ne stigne novo napajanje onda cu prebaciti na dual.

Sent from my Nexus+6P using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno