Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Ja vise verujem Leadexu.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Пустио ову моју десетак минута, фан закуцан 100%, темп. >90C. Да ли неко имао сличног искуства? Да ли може софтверски да се смањи на прихватљивих, рецимо, 80С?
Или отварање кућишта, спошаљни вент и слично једино решење?

P.S. Windows 10 x64, Claymore 12.4, Radeon 17.4.4

Brzina fana i temperatura su ti nenormalni! Skini msi afterburner, smanji malo core clock , i ako moze odradi neki undervolt.
Otvori kuciste, razlika ce biti 10-15 stepeni, i nije skupo mozes da ubacis jedan ventilator da ubacije vazduh na grafu.

Zdravo
Jas sam iz Makedonije i ispricavam se za losog Srpkog :)
Bidejki sam novi u mining trazim pomos u vrska so toa koja graficka da odberam od slednive:

GIGABYTE RX-570AORUS 4GB
MSI RADEON RX-580 ARMOR 4G
MSI RADEON RX 580 GAMING X 4G
MSI RADEON 570 GAMING 4G
ASUS DUAL-RX580-O4G
ASUS EX-RX570-4G
ASUS EX-RX570-O4G

Hvala vam puno

Pozdrav nijednu od tih ne uzimaj za mining...

Uzmi rx 570 4gb Sapphire Nitro+ ako ne nadjes to onda msi rx 570 4gb ili Asus....

Rx 580 modele nikako trose vise struje od rx 480 a daju isto mh/s...

I dobrodosao :).

Poslednja izmena:
Koji je najbolji mod biosa za xfx rx480 4gb sa samsung memorijama? Ako je neko probao

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Kapiram onda uzmi ovu kartu MSI RADEON 570 GAMING 4G baca 29 mh/s kada se odradi flash bios-a....

Rudari sa Gigabyte grafickim kartama ovde na forumu skoro i da ne postoje,ovde se najvise kopa sa Sapphire drugo mesto dele Msi i Asus provuce se i jedan mali deo XFX karti i to je to.

Msi pa kao i sve rx 570 valjda 25 mh/s mozda malo manje nisam siguran bas ali ne isplati ti se da ih ne flesujes jer kad flesujes kartu smanjujes joj i potrosnju,zagrevanje i plus ti daje vise mh/s :).

Jel ko probao rx 580 nitro+ ?

Rudari sa Gigabyte grafickim kartama ovde na forumu skoro i da ne postoje,ovde se najvise kopa sa Sapphire drugo mesto dele Msi i Asus provuce se i jedan mali deo XFX karti i to je to.

Msi pa kao i sve rx 570 valjda 25 mh/s mozda malo manje nisam siguran bas ali ne isplati ti se da ih ne flesujes jer kad flesujes kartu smanjujes joj i potrosnju,zagrevanje i plus ti daje vise mh/s :).

Probacu da obezbedim Saphire , mada tuka u Makedoniju imaju samo 1 godina garancija :) ako ne naraci cu MSI 205$
Hvala ti na odgovori i izvini za toliko pitanja :)
Jos jedno samo , po tvom mislenju bolje rig je 5 x GPU ili 6 x GPU

Sapphire ti je najbolja karta ne gledaj garanciju kolika je jos nisam cuo da je nekome ovde na forumu crkla neka Sapphire nitro karta mnogo su kvalitetne.....

Nista samo pitaj sta te zanima :).

Najbolje je sa 6 karti :) ja sam uzeo bas ASROCK H81 PRO BTC maticnu plocu za tu namenu,a za AMD ploce na njih najvise valjda moze samo 5 karti....Neka me neko ispravi na forumu ako gresim.

Jel ima neko informacije kad izlaze nove graficke, video sam na forumu da ih neki clanovi spominju..

Sapphire ti je najbolja karta ne gledaj garanciju kolika je jos nisam cuo da je nekome ovde na forumu crkla neka Sapphire nitro karta mnogo su kvalitetne.....

Nista samo pitaj sta te zanima :).

Najbolje je sa 6 karti :) ja sam uzeo bas ASROCK H81 PRO BTC maticnu plocu za tu namenu,a za AMD ploce na njih najvise valjda moze samo 5 karti....Neka me neko ispravi na forumu ako gresim.

Ja zelim da sklopim ovu konfiguraciju

- Biostar TB250-BTC
- GPU 9 u dilemi :).................6 kom
- SSD SILICON POWER ILI WD 120 GB
- RAM KINGSTON 8GB DDR4
- CPU INTEL G3930
- PSU CM 700W..,................ 2KOM
- RISERS,...............................6 KOM

Sta mislite 1000w napajanju za 5 x RX 580 Dual mining?

Nisam imao kontak sa novim karticama, neko kaze da trose vise neko da ne.

Ja zelim da sklopim ovu konfiguraciju

- Biostar TB250-BTC
- GPU 9 u dilemi :).................6 kom
- SSD SILICON POWER ILI WD 120 GB
- RAM KINGSTON 8GB DDR4
- CPU INTEL G3930
- PSU CM 700W..,................ 2KOM
- RISERS,...............................6 KOM

Ne treba ti 8 gb DDR4 za rudarenje dovoljno je i 4gb DDR4....Ovo ostalo je ok samo bolje da kupis jedno jako napajanje nego dva slabija ali radice i na ta 2 slabija napajanja samo ta opcija i nije bas za pocetnike treba dobro da znas sta radis.

Milan81-Nemoguca misija ne mogu 5 karti u dual majningu na 1000w moras najmanje makar 1200w da uzmes...A te rx 580 daju isto koliko i rx 480 a vise trose od rx 480 takodje.

Poslednja izmena:
Znam da nema nigde mnogo je velika potraznja za napajanjima sada ***...Jedino ako ti se zuri uzmi od 1000w pa napravi rig sa 4 karte ili da uzmes neko napajanje od 1600w mada onu dosta skuplja....

Asus 470 4gb sa samsung mem 5 komada guram dual eth+dcr = 780w iz zida na napajanju corsair rm1000x i daje 148mhs eth + 1900 dcr.
Zar to nije divno ? :D
Steta sto stize leto pa cu morati da ga skinem sa duala jer bi eksplodirao :D

Ma da, to do kraja maja plafon, posle samo ko ima klimu

@d.darko

koji dcri si stavio u mineru za dual? 26,27?

Rx 470 trosi najmanje od svih polarisa koji se koriste za rudarenje tako da normalno da moze da prodje bez problema sa napajanjem od 1000w ali rx 580 je druga prica....

Divno je :D ma kakvo leto evo opet grmljavine :D

Sve mi se čini da će na sledećem zasedanju UN o klimatskim promenama rudari biti označeni kao opasnost jednaka terorizmu :-devil-:

Ne treba ti 8 gb DDR4 za rudarenje dovoljno je i 4gb DDR4....Ovo ostalo je ok samo bolje da kupis jedno jako napajanje nego dva slabija ali radice i na ta 2 slabija napajanja samo ta opcija i nije bas za pocetnike treba dobro da znas sta radis.

Izvini , mozes li mi objasniti zosto 2 slabija napajanja ne su za pocetnike. Sta bi bilo problem? Ne bi mogao da modujem graficke ili.....

Vrh Dno