Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

I nemoj da slusas mnogo sugestije o tome da ne ulazis u kopanje sa jednom ili dve kartice. Ja sam poodavno krenuo sa jednom 750ti koju sam kupio da bi sin i ja igrali WOT, a evo danas se nakupilo rigova. Sve je stvar volje i srece...

Tada kad je izasla 750ti Diff za eth je koliko bio 50 ili 60?A sad je skoro 300 druga je sada situacija plus tada je 750ti sa 2gb vram-a mogla da kopa Eth sada nijedna karta sa 2gb vram-a to ne moze.Jesi sve u pravu sto si napisao ali drugo je to vreme bilo.

Jedino Zec moze da nasledi Eth i da bude veoma isplativ ali to je veoma mlad novcic jos se ne zna sta ce biti sa njim da li ce ostati na 70 dolara ili ne.

Poslednja izmena:
Sve to sto si rekao je na mestu, ali bre mnogo si ozbiljan. Vazno je da se ljudi zezaju i da imaju o cemu da pricaju u kafani sa drugim kolegama kopacima. Ja sebe smatram za neoziljnog kopaca :) Ne zivim od kopanja, ali je to lep hobi koji donosi i neku lovu...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Moguce,pa zezam se ja sa drugim kolegama kopacima samo covek hoce da udje u rudarenje i normalno da cu da mu dam ozbiljne savete,pogledaj po drugim temama :))) zezam se tamo....

Pa ne zivim ni ja od kopanja :) ko hoce da zivi od novcica bolje mu je da bude trgovac na Poloniex-u u rudarenje stalno mora da se ulaze,da lep je hobi slazem se :)

Ti si pre par meseci imao jednu karticu pa si kopao sa njom, da su tebi dali savet nemoj ni da ulazis ako ne mislis ozbiljno...ccc ne bi ni jedan rig imao ;)

Tacno ja sam kopao kad je diff na Eth bio 70 cak i manje od toga secam se bas cekao sam svega nekoliko dana i imao sam 1 eth,a sada za 1 eth sa jednom kartom cekace se i mesec dana koliko vidim jedino je sada bolje to sto moze da kopa i Pascal istovremeno koji ne greje mnogo kartu kao Dcr na primer....

Pa ja sam sastavio rig od drugih para a ne od rudarenja sa jednom kartom,to kopanje sa 1 kartom me je naucilo nekim osnovama sta i kako.....

Oprez sa novim pojačanjima. Diff je toliko skočio da bi pad cijene na vrijednost od prije mjesec dana učinio ovo skoro neisplativim.

Tada kad je izasla 750ti Diff za eth je koliko bio 50 ili 60?A sad je skoro 300 druga je sada situacija plus tada je 750ti sa 2gb vram-a mogla da kopa Eth sada nijedna karta sa 2gb vram-a to ne moze.Jesi sve u pravu sto si napisao ali drugo je to vreme bilo.

Jedino Zec moze da nasledi Eth i da bude veoma isplativ ali to je veoma mlad novcic jos se ne zna sta ce biti sa njim da li ce ostati na 70 dolara ili ne.
Da dif je bio 60 ali je i cena bila ispod 10$ a sad je 52$ !

Oprez sa novim pojačanjima. Diff je toliko skočio da bi pad cijene na vrijednost od prije mjesec dana učinio ovo skoro neisplativim.
Valjalo bi da se to desi, da bude jedan period totalne neisplativsti da konacno izaberemo dobre karte i napajanja a ne ovako daj sta das ☺

Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока

Ovim novim Sapphire RX580 karticama su potrebni 6+8 pinski za napajanje. Limited edition rade na 1450, slijedeca slabija na 1411 MHz. Imaju jos Pulse seriju koja radi na 1366 MHz i one trebaju samo jedan 8-pin za napajanje. Danas u toku dana trebam dobiti informacije o cijenama za te Sapphire kartice.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Ovim novim Sapphire RX580 karticama su potrebni 6+8 pinski za napajanje. Limited edition rade na 1450, slijedeca slabija na 1411 MHz. Imaju jos Pulse seriju koja radi na 1366 MHz i one trebaju samo jedan 8-pin za napajanje. Danas u toku dana trebam dobiti informacije o cijenama za te Sapphire kartice.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

ako se undervoltuju a hoce, radice na 1x8 komotno..120-130w sa moleksom ce raditi posao

Po meni to je samo silovanje vec vidjene tehnologije, i nece biti nikakvog skoka sto se tice kopanja, samo ce potrosnja da skoci ali nece biti adekvatna hashu, da ne govorimo leti, mozda pod vodu da idu pa da se poteraju preko 1500 ali i to je pitanje da li ce veci klok dati neki znacajniji hash. Cekamo VEGU

Jedno pitanjce:

- Isplate li se RX 480 sa 4GB memorije (non Sapphire)???
Odnosno, na koliko mogu da se poteraju i koliko MH mogu izvući iz 4GB kartica?

Može i neka komparacija 4/8 ko ume da poredi...

TNX

Ili da kupujem RX 470 sa 8GB memorije (koje inače i imam - msi)...?

Poslednja izmena:
@neogeo

Kako su ti se pokazale MSI rx470 sa 8gb koje već imaš ?

Da dif je bio 60 ali je i cena bila ispod 10$ a sad je 52$ !

Ja sam kopao 5 eth-a mesecno i nisam sve prodavao ostavljao sam oko 2 eth-a na stranu tako da sam u dobitku kako god okrenes,sad je tako nesto nemoguce sa 1 kartom ako sam dobro izracunao treba 33 dana za 1 eth i sta da stavis na stranu kad ga iskopas nista......

Jedno pitanjce:

- Isplate li se RX 480 sa 4GB memorije (non Sapphire)???
Odnosno, na koliko mogu da se poteraju i koliko MH mogu izvući iz 4GB kartica?

Može i neka komparacija 4/8 ko ume da poredi...

TNX

Ili da kupujem RX 470 sa 8GB memorije (koje inače i imam - msi)...?

Za ETH neisplati se, za gpu coine da isplati se ZEC/ZCL....
470-tice 4gb podjednako dobro rade ako te zapadnu sa samsung memoijom, moje referentne na 1150/2200/1-1.03v (1750 strap) daju 30.4mhs na eth, mada je tada i potrošnja veća ~140w po kartici, tako da ih držim na 1060/2000/0.88v sa 28mhs (ne samo samsung nego i elpida i hynix toliko daju, doduše hynix je na 1060/1900 i daje 27.7mhs) al sa potrošnjom 110w po kartici, nevolim da opinjem hardware....

inače msi 470 8gb imam sporiju memoriju istu kao 470 model od 4gb (mislim da je podešena na default na 1650mhs), nije kao sapphire nitro 470 8gb (2000mhs) tako da nema nikakve svrhe msi 470 8g model....

Poslednja izmena:
@Space: RX 470 8GB su 227€ a RX 480 4GB su oko 238€...

@12345: Meni se pokazale odlično. Mada, ko juri 30 i više MH nisu za to. Meni na 1269/1990 daju 29MH sa Clay 9.0 i ja sam prezadovoljan (Microni su na karticama i rade samo sa 1625 strapovima)

@sasami: Pa kad' nema kiše, dobar je i grad :d

Kako se ponašaju rx 480/4 što se klokovanja memorije tiče u odnosu na rx 480/8 ???

Zavisi od memorije, ako je samsung mem idu isto kao bilo koja 480-tica sa 8gb, hynix, elpida, micron se manje klokuju 1900-2050 i to je to....

Ja sam se iskreno nadao da ce smanjiti malo potrosnju a sudeci po testovima na netu i broji konektora oni su je samo povecali. Sto kaze @gaca ispade samo silovanje stare tehnologije. Za gejming ce biti ok al za mining onako..

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

za mining ce biti isto, na istom taktu i istom naponu sa istom memorijom trosice isto kao i starije Rx 470 i 480 kartice, svi testovi su radjeni sa default taktovima koji su veci sa default naponom koji je veci u odnosu na RX 4xx seriju i zato po testovima ispadne da trosi vise.

Stavi na RX 480 1400+mhz takt podigni napon kao sto imaju RX 580 kartice i dobices isto tako veliku potrosnju.

Upravo tako, isto ce biti sve sto se potrosnje tice. Samo cemo videti kakva je situacija sa hladjenjem kartica i to je to.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Sto se hladjenja tice, MSI se zaebao i stavio isti kuler sa 480, koji je za tu kartu dobar,ali ne i za 580 koja trosi 30-40W vise. Asus je ispravio boljke sa 480 serije i sad je verovatno najbolji. Safir je takodje sad malo topliji i bucniji nego sto je bio,zahvaljujuci potrosnji i visim klokovima. XFX jos nisam video kakvi su, a vredi baciti oko i na Powercolor, izgleda da su se popravili na bolje.

Koliko ja vidim Nitro+ sada ima jos bolje hladjenje ostao je tu bios switch sto nam je bitno, pogotovo pocetnicima koji bi da moduju a ne usudjuju se :) jedino sto je sad za povezivanje potreban 8+6pin i sto su konektori gore a ne sa strane tako da mogucnost kacenja jedne karte na jedan kabal uz upotrebu 6pin USB extendera otpada.

Ja imam osećaj da je Nitro+ jos bolja karta nego u 400 seriji.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Koliko ja vidim Nitro+ sada ima jos bolje hladjenje ostao je tu bios switch sto nam je bitno, pogotovo pocetnicima koji bi da moduju a ne usudjuju se :) jedino sto je sad za povezivanje potreban 8+6pin i sto su konektori gore a ne sa strane tako da mogucnost kacenja jedne karte na jedan kabal uz upotrebu 6pin USB extendera otpada.

Biće gorenja sata2mulex konektora :d
Osim ako nisu sredili da karta vuče manje preko pci-e...

ovo je nova RX 580
cooler5.jpg

ovo je stara RX 480
L1000538.jpg

Koliko ja vidim hladnjak na RX 580 nitro+ je veci samim time bolji.

Vrh Dno