Šta je novo?

Ethereum [ETH] (Ethash)

Za koji pool ste se odlučili?

• DwarfPool

Glasovi: 106 17.6%
  • Ethermine

Glasovi: 278 46.1%
  • ethpool

Glasovi: 26 4.3%
  • Coinotron

Glasovi: 71 11.8%
  • Nanopool

Glasovi: 122 20.2%

• Ukupno glasača
    603
zaboravio sam da napisem da su kartice modovane i da na drugom rigu imam apsolutno iste kartice sa istom memorijom i modom i rade savrseno na 1120/2040 voltage -90

to nema nikakve veze, mozes da imas dva racunara sa potpuno istom maticnom memorijom napajanjem karticama sve isto i da se ne ponasaju isto.
***, to je realnost.

to nema nikakve veze, mozes da imas dva racunara sa potpuno istom maticnom memorijom napajanjem karticama sve isto i da se ne ponasaju isto.
***, to je realnost.

Znam :-(
Zato i pitam sta bi moglo da bude jer sam sto kombinatorika radio... Sad sam najblizi verovatnoci da je jedan pcie slot bagovit jer se izmedju ostalog desava i da jedan gpu otkaze u Claymore-u. Ono sto mi nije jasno jeste da je uspeo jednom 10 sati da radi bez ikakvih problema i ja sam kao zakljucio da to znaci da hardverski ne bi trebalo da bude problem jer ne bi izdrzao 10 sati savrseno ako npr slot ne valja...ali, nazad u laboratoriju...

Znam :-(
Zato i pitam sta bi moglo da bude jer sam sto kombinatorika radio... Sad sam najblizi verovatnoci da je jedan pcie slot bagovit jer se izmedju ostalog desava i da jedan gpu otkaze u Claymore-u. Ono sto mi nije jasno jeste da je uspeo jednom 10 sati da radi bez ikakvih problema i ja sam kao zakljucio da to znaci da hardverski ne bi trebalo da bude problem jer ne bi izdrzao 10 sati savrseno ako npr slot ne valja...ali, nazad u laboratoriju...

Verovatno ima veze sa tim da je jedna karta slabija ako drzis upaljenu opciju da sinhronizuje sve karte, ugasi je. Zatim ako nisi menjao raspored kartica od poslednjeg gasenja minera, idi u log file i pogledaj koja te je karta zezala, upali ponovo miner i stisni broj karte koja te zeza tako ces je iskljuciti.

Kad si sve to uradio isprati u AB-u ili gpuz koja je to karta tako sto ces videti da usage ne stoji na 100% ili je dosta hladnija itd, da bi bio siguran koja je to karta kod tebe u rigu ako nisi redom povezivao, ugasi miner i toj karti koja nije imala usage na 100%, vrati je na stock mem clock. Pusti miner i sacekaj neko vreme dq vidis koliko ce stabilno raditi.

Kada utvrdis da rig radi stabilno dizes tu kartu dok ne pocne ponovo da puca drajver. Takođe možda imas jos neku losu kartu u rigu ali je bolja od te najgore pa nije pucao drajver do sada.

Srećno :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

To je priprema za objavu 14.04.
Očekivano.

Nesto sam cuo da je to odlozeno ali ne garantujem da je istinita informacija

Prema tome sto je Vitalik danas rekao POS u narednu godinu-dve. Ima jos da se kopa...
750d038ea398a677bf7ae0c0d533f52a.jpg

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Negde sam čitao i da to neće biti nagli prelaz već da će postepeno raditi prelazak. U prelaznom periodu će biti neki hibrid, pow-pos. Možda grešim. [emoji4]

np0yf7gzasqy.jpg

Poslednja izmena:
Negde sam čitao i da to neće biti nagli prelaz već da će postepeno raditi prelazak. U prelaznom periodu će biti neki hibrid, pow-pos. Možda grešim. [emoji4]

To je i citirano u tekstu iznad. Da je prva faca prelaza u pos spremna i da su istestirali algoritme ali hoce da budu potpuno sigurni.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Znaci mozda da se uzimaju karte od 8Gb, ove od 4Gb mozda postanu los izbor jednog dana, kad dag naraste na 4GB :)

Gigabyte RX 570 4G

Upravo stigla nova Gigabyte RX 570 4G...
testiranje pocinje nocas..
javljam sta je uradjeno i koliko je izvuceno od nove kartice...
hvala..

:mad::mad::mad::mad::mad:

Valjda je Gigabyte popravio situaciju sto se tice izrade karata.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Sto su ih onda masovno pljuvali?

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Zbog cega mi se javaljaju ove oscilacije sa claymore 9.0? Mh/s ide od 160 do 170.

NUctnKi.jpg

Sa raniijim verzijama toga nije bilo, da li jos neko ima isti problem?

Asus. Pa pogledaj je samo. Za 2000 din razlike nema razmisljanja. Da je vise...

Sto se gigabyte tice, naponska na 7950 je bila losa. Bolje su se klokovale od Asusa, ali su im bukvalno goreli naponski elementi. A onda je neko provalio da je bolje da kopa malo manje za mnogo manju potrosnju struje pa se sve ohladilo :)

Poslednja izmena:
Kod mene isto ali koga ne mrzi neka se malo poigra sa Polaris kartama i opcijama -asm 2 -dcri 1, možda ima nekog napretka :d

Bolja je V9, meni ova nova u dualu baca vise rejected shareova + ne kopa toliko stabilno, varira hash.

Meni svaki radi manje vise isto.

Djavola 3-5% vise MH za ETH u 9.1, nema ni 0.3%. Sve isto na svakom rigu

Nazad
Vrh Dno