Šta je novo?

Huawei P9 Lite (tutorijali u prvom postu)

To je verzija koju smo svi ovde skidali.

Ja imam u FF c432b371 od 1.94gb, ali kad prebacim u ovaj updater imam samo fajl od 1.24gb..

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka

Da ali od 1,94gb nemoj manju. I odgledaj onaj klip kako ide skidanje preko ff

Trenutno mi skida 1.94gb b371 Pa cemo videti

Sent from my MI MAX using Tapatalk

Treba malo vremena da provalis kada sa Samsunga predjes na Huawei, sta i kako u vezi aplikacija.

Zar je bitno koja je boja kod led notifikacija? Vidim da svetli i uzmem da pogledam. Zuta boja kod punjena,pa? Kao da je i to bitno, promenice se u zelenu kada se napuni.

Kamera je dobra, malo se potrudis oko slika i lepo ce ispasti.

Baterija dobra.

Послато са HUAWEI VNS-L31 уз помоћ Тапатока

Pazite ovo šta mi se desilo na nougatu sa baterijom 15% izvukao OS u stanju mirovanja bez wifi i pozadinskih aplikacija a nekad skine i 3 a nekad 7% sve zavisi ali generalno koliko vidim još nije nougat skroz ispeglan i verujem do juna ce stići zvanična Full verzija, inače sve zavisi do korisnika i ubijanja aplikacija ja kad sam koristio tel po dnevnom svetlu na auto onda ekran jede bateriju i bio sam na mobilnim podacima i izgurao je 4h SOT, Ja mu vec polako ulazim u Štos a probajte aplikaciju Accu Battery ona prati 90% potrošnje baterije i sve lepo prikazuje od brzine punjenja punjača itd ona je dosta merodavna šta je i koliko potrošilo miliampera i procenata baterije a ona sama potroši 3% baterije jer radi non stopScreenshot_20170416-100341.png

Poslato sa HUAWEI VNS-L31 uz pomoć Tapatoka

Imao sam Samsung j5 2016 i dao ga bratu a sebi uzeo huawei p9 lite koji je bolji u svakom segmentu. Čak mi je i kamera bolja ali to je individualno. Mene je najviše smetala veličina Samsunga, nisam mogao normalno da sjednem sa tim mob u džepu. Čak mi je i ovaj malo prevelik, idući put uzimam samo one hand phone

Poslano sa mog HUAWEI VNS-L21 koristeći Tapatalk

Hajde lepo daj screenshot svih aplikacija koje si instalirao (sve iz app drawer), pa da vidimo. Takođe screenshot gde se vidi koje app su trošile bateriju i tvoj trenutni SOT.
I još nešto, kakav ti je signal mobilne mreže u proseku? Ako je loš, to može da sjebava bateriju, posebno ako se šeta između nekoliko važnih stanica (nema dominantnu bs).
Evo druze skrinova od juce.. Gde je tu problem,ne kapiram zaista. Vidim da i drugi koriste aplikacije koje i ja,ali im baterija znatno duze traje. Sto se signala tice nije bas najbolji 4g u Kikindi,ali ne verujem da je do toga,jer mi ni u Bg,ni u Ns baterija ne traje duze,iako je tamo savrsen signal.
7176b077d88bcf1e2447f8bcf2513cec.jpg
ffb5c50f1c91a9a697992216f0af82c9.jpg
68d6445ec3468d997114d6d10935bcef.jpg
f1450d142295aa972a0277aa5d91a285.jpg
0437e874ecd3769bb1f853e2b0a77cdd.jpg
059db25e01eecfb9408a01631bb9326e.jpg
f87429b662e3972ca493a2b63e333ac8.jpg
8235b29699ea935eee4f28df846c43ee.jpg
8ac7505aa3e7efbb48191c645402c42a.jpg
28f744d45ac78d2b5e109b7b1264a7da.jpg

Poslednja izmena od urednika:
Evo druze skrinova od juce.. Gde je tu problem,ne kapiram zaista. Vidim da i drugi koriste aplikacije koje i ja,ali im baterija znatno duze traje. Sto se signala tice nije bas najbolji 4g u Kikindi,ali ne verujem da je do toga,jer mi ni u Bg,ni u Ns baterija ne traje duze,iako je tamo savrsen signal.
7176b077d88bcf1e2447f8bcf2513cec.jpg
ffb5c50f1c91a9a697992216f0af82c9.jpg
68d6445ec3468d997114d6d10935bcef.jpg
f1450d142295aa972a0277aa5d91a285.jpg
0437e874ecd3769bb1f853e2b0a77cdd.jpg
059db25e01eecfb9408a01631bb9326e.jpg
f87429b662e3972ca493a2b63e333ac8.jpg
8235b29699ea935eee4f28df846c43ee.jpg
8ac7505aa3e7efbb48191c645402c42a.jpg
28f744d45ac78d2b5e109b7b1264a7da.jpg

Pa ti imaš 6 aplikacija intezivne potrošnje koje nisu štiklirane da se gase pa normalno da ne uzdržava baterija

Poslato sa HUAWEI VNS-L31 uz pomoć Tapatoka

Pa ne mogu sve da pogasim,kad su mi potrebne. Cisto sumnjam da vi sve aplikacije gasite,koja je onda svrha telefona ako ce raditi samo dok je ukljucen ekran?

Imao sam Samsung j5 2016 i dao ga bratu a sebi uzeo huawei p9 lite koji je bolji u svakom segmentu. Čak mi je i kamera bolja ali to je individualno. Mene je najviše smetala veličina Samsunga, nisam mogao normalno da sjednem sa tim mob u džepu. Čak mi je i ovaj malo prevelik, idući put uzimam samo one hand phone

Sta mislis kako je meni sa 6.4" :D

Pa ne mogu sve da pogasim,kad su mi potrebne. Cisto sumnjam da vi sve aplikacije gasite,koja je onda svrha telefona ako ce raditi samo dok je ukljucen ekran?
Face ugasi on guta bateriju i ovako stižu obaveštenja, barem meni. Nije mi jasno šta će ti kurir uključen, kakva tu obaveštenja primaš pa ti treba?

P9 Lite

Poslednja izmena:
Ako kacite 800 slika stavite ih u spojler da nam ne bi crkao skrol dok ne prodjemo post.

@hector ruiz
Kako misliš za*ebao si se što ste uzeli p9 lite koji je ružan (kako si rekao cigla dizajn)? Pa jeste vi kupili telefon na slepo ili ste ga pogledali bar jednom?
Drugo, led notifikacija se namešta po želji.
Ostalo ne bih da komentarišem. Svačiji način korišćenja je drugačiji.

Drzimo palceve:)

Uspeo :), bas mu je trebalo vremena da skine update. Elem, sad tacno znam gde je bila greska. Ja sam skidao rucno sa FF i radio dload, u stvari je trebalo preko FF da sistemu dam do "znanja" da ima update za telefon. Konacno resih ovu sagu, sa c900 na 432 pa konacno na 7.0 :)

Ja sam joj uzeo telefon. Njoj je ružnjikav u odnosu na Samsung koji je imala.
Još jednom gledao sam da uzmem najbolji telefon za datu tarifu u Vipu. Nisam se vodio izgledom već performansama za uloženi novac.
Na stranu izgled, navići će se na njega. Najviše mi smeta baterija u odnosu na J5 2015, mnogo brže se prazni telefon. Napominjem da Wi-Fi, mobile data nikad ne gasi. J5 kako god da je koristila nije mogla da satre bateriju od jutra do večeri. Noviji J5 ima još bolju bateriju.

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока

Ja sam joj uzeo telefon. Njoj je ružnjikav u odnosu na Samsung koji je imala.
Još jednom gledao sam da uzmem najbolji telefon za datu tarifu u Vipu. Nisam se vodio izgledom već performansama za uloženi novac.
Na stranu izgled, navići će se na njega. Najviše mi smeta baterija u odnosu na J5 2015, mnogo brže se prazni telefon. Napominjem da Wi-Fi, mobile data nikad ne gasi. J5 kako god da je koristila nije mogla da satre bateriju od jutra do večeri. Noviji J5 ima još bolju bateriju.

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока
Meni se je praznila baterija na j5 2016 ako sam bio na Mob promet sat vremena 15 posto, istina je da je za nijansu bolja baterija na j5 2016 ali to mu je jedina prednost nad huawei p9 lite

Meni recimo izgled telefona uopste nije bitan koliko karakteristike telefona. Sa svakim telefonom koji sam kupila imala sam problem baterije dok nisam usla u stos i iskljucila dosta pozadinskih aplikacija koje vuku bateriju i jedu je.
Licno Samsung nikada ne bih uzela jer je preskup za ono sto nudi. Iste performanse mogu da se nadju i kod drugih proizvodjaca za manje para. Sve je to stvar ukusa. :)
Meni se cini da se kod Samsung telefona placa samo ime, dok su performanse manje bitne. :)

Digresija na temu Nugata, vratio bih se na svoj problem a to nije baterija nikako :) Tice se grafike, tacnije skrolovanja web stranica. Ne znam kako je kod vas, ne znam ni da li je moj trip ali kod stranica sa dosta grafike i kod Flashscore aplikacije (live games) prilicno mi secka skrol i prilicno me iritira. E sad, ja koristim iskljucivo wi fi, mozda je do toga? Kakva su vasa iskustva?

Koji browser koristis?

Ja sa CM Browserom jos nisam doziveo da mi secka skrol negde. Na KP ponekad zalaguje prilikom pretrazivanja oglasa, ali mislim da je to do KP-a, posto na drugim stranicama, medju kojima su i "zahtevnije" od KP-a, nemam problem.

Chrome sam obrisao, Dolphin prebagovan za ovaj tel, CM browser po meni definitivno najbolji.

Napokon 7.0 :) Sa ovim b336 1gb rama slobodno :)
d45a354c7a4e13cfeb117d6fe33be4d0.jpg

Koji browser koristis?

Ja sa CM Browserom jos nisam doziveo da mi secka skrol negde. Na KP ponekad zalaguje prilikom pretrazivanja oglasa, ali mislim da je to do KP-a, posto na drugim stranicama, medju kojima su i "zahtevnije" od KP-a, nemam problem.

Chrome sam obrisao, Dolphin prebagovan za ovaj tel, CM browser po meni definitivno najbolji.
Koristim Chrome. Ma mnogo vise me cima Flashscore.

@Markoni, posto imas isti model kao ja, da li se i tebi desava ovo sto sam opisivao par postova iznad?

Evo

Pazi, Android System i Android OS nikako ne treba da budu prve dve stavke koje najviše troše bateriju. Možda ova treća o redu (Face) pravi problem, pa se i maskira u ove dve prve stavke, ili ti je sistem stvarno ******? Ne znam pošto fb ne koristim. Koja ti je verzija OS i na koliko vremena si ostvario ova dva bedna sata SOT (nije isto dva sata na 15h korišćenja i dva sata na 48h)? Usput, meni nikada SOT nije bio ispod nekih 4-5 sati. Da li bi razmotrio da na dan-dva FB i Messenger apps zameniš sa Fb lite ili tako nečim, čisto da isključiš mogućnost da je neka od ovih zlih app napravila ******?

Poslednja izmena:
Sinoc sam vracao backup i malo namestao tel. Jako je brz, slobodnog rama ima 1.6gb i za sada meni deluje odlicno. Sad cekam za Mi max :)

Evo da napisem i ja nesto. Stigo mi zvanican updejt na nugat.
f3a692d20e2ec211b8aeb202001cfa47.jpg

Evo da napisem i ja nesto. Stigo mi zvanican updejt na nugat.
Evo i meni, ali posto sam se zezao i nekako prebacio na b336, sad imam b370 (600mb file) ..

Nazad
Vrh Dno