Šta je novo?

Samsung Galaxy S8 / S8+

super za ljude koji ne vide razliku između bloated softvera i stock Androida, mene jednostavno to iritira i to što neki ne primećuju da nije baš fluidno koliko bi trebalo da bude, ne znači da je telefon fluidan već da jednostavno ne primećujete te stvari.

Tako nekako, i ajmo sad da ovde zaključimo tu temu 🙂

Ja sam iskreno prestao da obracam paznju na te sitne trzavice tu ultra mega fluidnost i sl stvari koje zivot nekome znace. Cak sam prestao da vodim evidenciju i gledam koliki mi je sot. Jedino sto mi je bitno je brzina u stvarnom radu i multitask. A vidim da je s8 tu dosta uznapredovao. Za korisnike koji vec imaju s7 i s7e nije toliki pomak al ima i nas koji bi da predjemo sa nekih manje atraktivnih modela 😉

Nije mi jasno da vam je samo displej dovoljan da bi pljunuli toliko para a zanemarujete sve ostalo? Baterija slaba, kamera kao i na S7E...

Sent from my iPhone using Tapatalk
U odnosu na s7e, S8 ima bolji CPU, mnogo bolji DAC, mnogo bolji screen to body ratio, mnogo bolji BT, mnogo bolju prednju kameru, bolji ekran. I može da snima daleko vise FPS, ima famozni Iris kao note 7. Sad je pitanje šta je kupcu bitno a šta nije. Meni nije jasno što ljudi daju tolike pare za Iphone 7, koji ima jako loš odnos iskorišćenosti ekrana i kućišta, mnogo lošiji ekran i od S7e, nema fast charging-iako to davno postoji i must have je danas,nema upotrebljiv BT, nema wireless charging, ima jako zatvoren i polu dovršen-non user friendly OS, slabiju kameru čak i od S7, slabiji stepen IP zaštite..itd.... E takvi mi nisu jasni. Toliki novac za šta? ZA sliku jabuke? Eto i ja se pitam kao i ti.

Prednja kamera na s8 nije mnogo bolja. Ne znam odajke ti sve to kad nisi ni probao s8. Pod probao ne racunam sto si svajpovao izmedju homescreenova u Uscu.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

@ Dark Side

Kako znas da ima mnogo bolji DAC od S7/E? Koliko sam video ima reviziju Cirrus Logic-a iz sedmica, uz 32-bit/384kHz audio kao deo za popunjavanje ''specs'' 🙂 A to ne znaci nista, i LG G2 je reklamiran kao prvi 24-bit/192kHz audio android pa mu je zvuk prilicno ''dull'' cak i u odnosu na direktnu konkurenciju sa SD800 soc.

Ipak postoji mogucnost da S8/+ imaju malo pojacan izlaz u odnosu na prethodnu Galaxy generaciju.
Bice osmice standardno odlicne na polju audio kvaliteta ali ne ocekujem neku revoluciju u smislu da moze da zameni kvalitetan premium plejer i sl, i za LG V20 kazu da je jedva malo bolji od malog usb FiiO K1 (40$), doduse uz jaci izlaz, tako da nije sve u samom cipu, dosta zavisi od ostatka hardvera i implementacije

I može da snima daleko vise FPS

Mislim da je sve isto kao kod S7/E, u pocetku se pominjala mogucnost 4k/60 fps snimanja ali izgleda da nema tu opciju.. 960fps/720p izgleda cuvaju za Note 8.

Poslednja izmena:
@ Dark Side

Kako znas da ima mnogo bolji DAC od S7/E? Koliko sam video ima reviziju Cirrus Logic-a iz sedmica, uz 32-bit/384kHz audio kao deo za popunjavanje ''specs'' 🙂 A to ne znaci nista, i LG G2 je reklamiran kao prvi 24-bit/192kHz audio android pa mu je zvuk prilicno ''dull'' cak i u odnosu na direktnu konkurenciju sa SD800 soc.

Ipak postoji mogucnost da S8/+ imaju malo pojacan izlaz u odnosu na prethodnu Galaxy generaciju.
Bice osmice standardno odlicne na polju audio kvaliteta ali ne ocekujem neku revoluciju u smislu da moze da zameni kvalitetan premium plejer i sl, i za LG V20 kazu da je jedva malo bolji od malog usb FiiO K1 (40$), doduse uz jaci izlaz, tako da nije sve u samom cipu, dosta zavisi od ostatka hardvera i implementacije

Mislim da je sve isto kao kod S7/E, u pocetku se pominjala mogucnost 4k/60 fps snimanja ali izgleda da nema tu opciju.. 960fps/720p izgleda cuvaju za Note 8.
- 24-bit/192kHz audio na s7 nije isto kao i 32-bit/384kHz audio na s8.

Prednja kamera na s8 nije mnogo bolja. Ne znam odajke ti sve to kad nisi ni probao s8. Pod probao ne racunam sto si svajpovao izmedju homescreenova u Uscu.

Šta tebi ovde nije jasno kod prednje kamere? 5 MP, 1/4.1" sensor size, 1.34 µm pixel size, f/1.7, 22mm na S7 nije isto što i 8 MP, f/1.7, autofocus, 1440p@30fps,

Kakav su tebi sendvic napravili da mi je znati ahahahhaah. S7 isto ima f/1.7 i snima u 1440p@30fps. Razlika je jedva primetna.

Ista je kamera u 6P, 5x i Pixelu, a Pixel ima najbolju kameru na tržištu, šta nije tu jasno? 🙂

'ajde da prekinemo offtopic, ovo možemo na nekoj drugoj temi da pišemo.

Svaki ciga svog konja hvali,postavicu kasnije slike iz merkatora s8 vs s7 razlike su minorne,na jednoj je cak i s7 mnogooooo bolju sliku napravio ali kada telefon onako ozgleda sve ostalo se zaboravi,isto kao i kola kad kupujete,u 99% je presudan izgled pa onda sve ostalo

Ista je kamera u 6P, 5x i Pixelu, a Pixel ima najbolju kameru na tržištu, šta nije tu jasno?

Pixeli imaju malo bolje, novije senzore od 6P/5X a samim tim i bolji, precizniji, brzi AF i kvalitetniju stabilizaciju kamkordera. A navodno i blago poboljsan hdr+ 🙂

@ Dark Side
- 24-bit/192kHz audio na s7 nije isto kao i 32-bit/384kHz audio na s8.

Najnoviji Exynos i SD835 podrzavaju 32-bit/384kHz audio sto ne znaci da ce uredjaji koji ih koriste imati mnogo bolji DAC od aktuelnih.

S8/+ ce, kao i do sada, stizati u dve verzije, Exynos ce koristiti reviziju Cirrus Logic DAC iz S7/E (najverovatnije CS43130) dok ce SD835 verzije koristiti Qualcomm Aqstic resenje, cilj Samsunga je da ne bude prevelike razlike u audio kvalitetu u korist Exynos/Cirrus Logic uredjaja tako da ocekujem blago poboljsanje kvaliteta zvuka u odnosu na vec odlicne S7/E 🙂

Poslednja izmena:
Pa trebalo bi da bude bolji zvuk zbog same podrške fajlova u 32/384 vs 24/192 ... veći dinamički opseg ...

Kakav su tebi sendvic napravili da mi je znati ahahahhaah. S7 isto ima f/1.7 i snima u 1440p@30fps. Razlika je jedva primetna.
5mpx i 8mpx s autofokusom je tebi isto...Ne bih rekao.. Ipak ti proveri svoj sendvič....

Sent from my SM-P900 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Pa trebalo bi da bude bolji zvuk zbog same podrške fajlova u 32/384 vs 24/192 ... veći dinamički opseg ...

Sta mislis koji uredjaj nudi bolji kvalitet zvuka, kvalitetan ''matori'' 24/96 DAC ili smartfon sa 24/192 ili 32/384 u ''specs''? Ili jos bolje poredjenje, npr Galaxy S3 (24/96) vs LG G2 (24/192)?

Bice bolji zvuk na S8/+ (u odnosu na S7/E) ali ne verujem nesto drasticno bolji, nikada Samsung nije napravio takav potez, jedino je LG iznenadio sa odlicnim V10 posle jedva prosecnog G4.

Vecina najnovijih DAC ima sjajne karakteristike na papiru ali je implementacija posebna prica pa tako imas navedeni primer (LG V20 vs FiiO K1) gde LG ima, za 2 klase bolji DAC od FiiA a po kvalitetu zvuka su veoma uporedivi. Takodje oba uredjaja nemaju sta da traze pored premium plejera ili klasicnih DAC/AMP (150-500$) koji koriste potpuno iste cipove a neki cak ni nemaju fensi ''specs''.

Jos uvek se ne zna koji DAC koriste osmice ali je odavno jasno da Samsung ne failuje na polju audio kvaliteta, jedino ostaje da se vidi da li su stvano pojacali izlaz na 2V kao sto se prica 🙂 (S7/E - ~0.7V)

I have tested the Exynos version of S8+ in the store with Sennheiser HD600 and it is performing not as good as the korean LG G6 version I own. S8+ amp is not sufficient to drive 300 Ohm. I still would need to test it with IEMs (I have RHA T20i) but I would not expect wonders.

Ovo i nije toliko bitno jer verovatno ispod 5% korisnika planira da upari telefon sa takvim mrcinama od slusalica ali moze da se desi da je LG odradio bolji posao sa G6 (ESS DAC) za JK trziste.

Poslednja izmena:
2ffd701cd9b5c0a5d7d4cddff774a4f6.jpg

5db1b5b776bc8f81e82ccfe0feed2ac9.jpg

819d6935767a3c832cb548f6f174c636.jpg

67eafd4af3f4f2cf83ddbefcca9c4804.jpg

5f4522987f82209e40cd466f6a3d8356.jpg

ea0113e874a4d89a946c2def93f1da37.jpg

prvo ide slika s8 pa s7e

Sve automatika naravno

Poslednja izmena od urednika:
Jedini razlog da neko predje sa S7e na S8 je dizajn i eto malo bolji displey koji je i vise nego dobar na S7e. Sve ostalo je neprimetno bolje.
Kamera na 6P je bolja za fotkanje od S7 dok je za video snimanje s7 bolji

Jedini razlog da neko predje sa S7e na S8 je dizajn i eto malo bolji displey koji je i vise nego dobar na S7e. Sve ostalo je neprimetno bolje.
Kamera na 6P je bolja za fotkanje od S7 dok je za video snimanje s7 bolji
bolji je mnogo screen to body ratio. bolji je CPU...bolji BT... bolja prednja kamera ...A skoro uvek je flagship bio samo za jedan korak bolji od prethodnika..Nije to nikakva filozofija...

Sent from my SM-P900 using Tapatalk

Naravno da je malo bolji od predhodnika ali ne dovoljno dobro da bi npr prodao S7e i dodao jos 350 ili 450 € da bi uzeo s8 ili s8+. Naravno to je samo zdrava logika. Kome Te pare ne znace nista onda naravno vredi promeniti ali S8 ce imati goru bateriju od S7e dok S8+ u najboljem slucaju istu ili malo slabiju.
Da budemo realni 99 % ljudi ce ga uzeti zbog dizajna a ne zbog boljih tehnickih karakteristika.
Mislim da ce jedino Note 8 biti upgrade sa S7e npr

Naravno da je malo bolji od predhodnika ali ne dovoljno dobro da bi npr prodao S7e i dodao jos 350 ili 450 € da bi uzeo s8 ili s8+. Naravno to je samo zdrava logika. Kome Te pare ne znace nista onda naravno vredi promeniti ali S8 ce imati goru bateriju od S7e dok S8+ u najboljem slucaju istu ili malo slabiju.
Da budemo realni 99 % ljudi ce ga uzeti zbog dizajna a ne zbog boljih tehnickih karakteristika.
Mislim da ce jedino Note 8 biti upgrade sa S7e npr
A da li je dovoljno dobar da prodam s7e i da dodam 250e?

To samo ti možeš da znaš. Po meni nije, ali po mnogima ovde jeste. Ne čini telefon samo ekran, a ako nemaš neki smartwatch tj thrusted device, onda fp sa zadnje strane zna da bude mnogo iritantan, posebno kad je ovako visoko i *****no pozicioniran.

@alfaunits lol :d

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Meni taj fp na s8 upste nije toliko na pogresnom mestu. Cak kad se uzme u ruku savrseno naleze na njegovo mesto. Jedino eventualno zbog sociva kamere i njegovo prljanje.

Savršeno bi nalegao i da je ispod kamere... i to bi sa obe ruke bilo lagodno za upotrebu

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Sta mislis koji uredjaj nudi bolji kvalitet zvuka, kvalitetan ''matori'' 24/96 DAC ili smartfon sa 24/192 ili 32/384 u ''specs''? Ili jos bolje poredjenje, npr Galaxy S3 (24/96) vs LG G2 (24/192)?

Bice bolji zvuk na S8/+ (u odnosu na S7/E) ali ne verujem nesto drasticno bolji, nikada Samsung nije napravio takav potez, jedino je LG iznenadio sa odlicnim V10 posle jedva prosecnog G4.

Vecina najnovijih DAC ima sjajne karakteristike na papiru ali je implementacija posebna prica pa tako imas navedeni primer (LG V20 vs FiiO K1) gde LG ima, za 2 klase bolji DAC od FiiA a po kvalitetu zvuka su veoma uporedivi. Takodje oba uredjaja nemaju sta da traze pored premium plejera ili klasicnih DAC/AMP (150-500$) koji koriste potpuno iste cipove a neki cak ni nemaju fensi ''specs''.

Jos uvek se ne zna koji DAC koriste osmice ali je odavno jasno da Samsung ne failuje na polju audio kvaliteta, jedino ostaje da se vidi da li su stvano pojacali izlaz na 2V kao sto se prica 🙂 (S7/E - ~0.7V)

Ovo i nije toliko bitno jer verovatno ispod 5% korisnika planira da upari telefon sa takvim mrcinama od slusalica ali moze da se desi da je LG odradio bolji posao sa G6 (ESS DAC) za JK trziste.

Naravno ima istine u svemu tome što navodiš ... jednostavno same specifikacije nisu uvek dovoljne ...
Što se tiče Fiio uređaja svi do jednog su boostovani na izlaznom stepenu sa par filtera pride tako da (sve sam ih probao)...
Imao sam prilike da probam skoro sve flagshipove od 2007 pa na ovamo na hi-fi sistemima od 100k€ - 400k€ i uvek je novi model bio, (kad se sve sabere) za malo bolji,
pa sam u odnosu na to pretpostavio da će i S8 biti bolji od S7.
Generalno ima mnogo karika u lancu reprodukcije zvuka a na kraju po pravilu dobijaš manje-više onoliko koliko ti je jaka najslabija karika 😉

Razlika izmedju novog S7e i novog S8 300€. Dobra je ponuda polovni S7e +250€ za novi S8. E sad da li se isplati to sam proceni. Dobijas lepsi tel sa prednje strane, malo bolji ekran (sa boljim odnosom velicine sa kucistem takodje) a gubis na bateriji. Ja licno ne bi ako ni zbog ceg drugog bar zbog slabije autonomije. Ali ponuda kao ponuda je dobra

Imao sam prilike da probam skoro sve flagshipove od 2007 pa na ovamo na hi-fi sistemima od 100k€ - 400k€ i uvek je novi model bio, (kad se sve sabere) za malo bolji,
pa sam u odnosu na to pretpostavio da će i S8 biti bolji od S7.

Naravno, o tome i pisem - da moze da se ocekuje bolji zvuk u odnosu na S7/E ali ne tako drasticno bolji 🙂
Mada ako su stvarno pojacali izlaz (2V) to ce mnogima ostaviti utisak mnogo boljeg zvuka, vole ljudi kad ''gruva''.

Bas me zanima kakve su AKG slusalice koje idu uz S8/+ i da li ce ih deliti na nasem trzistu..

Mada ako su stvarno pojacali izlaz (2V) to ce mnogima ostaviti utisak mnogo boljeg zvuka, vole ljudi kad ''gruva''.

Baš tako 🙂

Bas me zanima kakve su AKG slusalice koje idu uz S8/+ i da li ce ih deliti na nasem trzistu..

Pa ako je suditi po ostalim modelima malko su "trome" za moj ukus ali kad se upare sa dovoljno kvalitetnim/snažnim izlazom mogu baš da iznenade sa kvalitetom 😉

Kakav bi ovo telefon bio da su uspeli na vreme da razviju tehnologiju otiska ispod displeja.. note 8 će biti bomba ( u pozitivnom smislu 🙂 )

Samsung-Galaxy-S8-Dual-camera-1.jpg

Samsung-Galaxy-S8-Dual-camera-2.jpg

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno