Šta je novo?

Samsung Galaxy S8 / S8+

Svi govore kako im se svidio uzivo pa ga rezervisali, ja sam bio odusvljen slikama, jedva cekam da mi dodje S8 :D

Sa reddita:

The Galaxy S8+ screen and design assembly is definitely better when compared to the Pixel XL. You get a similar sized body, but with way higher screen real estate. The 18.5:9 screem is not as bad as I thought. You get an overall better experience in web browsing and multitasking. The screen is way brighter on the Galaxy S8+ and you can get a very decent experience even in direct sunlight.
Despite the powerful hardware configuration (Exynos 8895), the S8+ still feels kind of laggy. Pixel XL gets way better framerates across the UI. RAM management is also somehow superior on the XL.
Battery life is slightly worse on the S8+. On my Pixel XL I can easily squeeze between 6.5 - 7 hours of screen on time, while on the S8+ I usually get 6 hours of SOT, AOD disabled / 5 - 5.5 hours AOD enabled.
No Bluetooth connectivity issues on the S8+. On my XL I usually get audio stutters and disconnects with some of my wireless headphones.
While the camera experience is way more complex on the S8+, I find the overall picture quality a little better on the XL. Same goes for video quality. Also, Imo, the 8 MP f/1.7 front camera on the S8+ is complete garbage - you can't remove that weird softening effect and most of the shots are overexposed.
Speaker quality on the S8+ is above the XL in almost every aspect (volume, separation etc.) Same goes for the 3.5 mm audio jack.

To je očekivano ... Niti jedan android nije kao googlov telefon.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Prešli su igricu sa displejom svakako, dodajmo moćan izgled, i dobijemo to da će Samsung da se u*ere od prodaje ove godine.

Kamere su očigledno dostigle neki svoj fizički maksimum..

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Tešim se kako ne bih dobio nista posebno posle S7, ali vec vidim kako ga uzimam posle prvog pada cena...

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

I ja bio danas u merkatoru i cackao 15ak min trlefon,cak sam par slika ispucao sa s8 pa cu pistiti kasnije,brzina i sve ostalo je otprilike identicno ali telefon stvarno izgleda bolesno lepo,mislio sam da displeja boljeg nece biti.od s7 ali sam.se prevario i cim sam ga video padose u vodu sve moje teorije da ce se losije prodavati od s7e,mislim da cu sutra naruciti u telekomu samo se dvoumim koji od ova dva

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Napred lepo izgleda. A kakva vam je zadnja strana? Meni je nas na slikama mnogooo ruznija od prednje. Jos otisak prsta na retardiranom mestu. Da su uklopili i zadnju stranu bio bi bas lep telefon. Mislim na S8. S8+ je bas disproporcionalno dugacak...

Bas tako, prednja strana je onako bas bas vrhunski izgleda, što bi se reklo u fullu, ali zato zadnja strana je toliko jadno i jeftino, izgleda kao jeftin kinez, zadnja strana ne odaje utisak flagship modela, ali pa bas ni malo.
I jos jedna ne bitna sitnica koja meni smeta, oba modela su dosta dosta uži, nekako su bas dobili izgled daljinskog :) što bi se reklo, otišlo u dužinu a širina sve manja :)

Huawei Mediapad X2 7.0 LTE

Lepo sam ja rekao svi napljuvase S8 kao i svaki galaxy do sad i cim su ga u ruke uzeli druga prica :D

Sent from my SM-G935V using Tapatalk

Pa ja bas pricam kakav utisak dajeniz ruke. S8 ide nekako dok je S8+ predugacak a preuzak i daje utisak kao da drzis daljinski a ne telefon. Zadnja strana je stvarno smesno odradjena bez nekih ideja. Kao da su nesto "nakalemili" na prednju stranu tj displej koji izgleda bas lepo ali kad ga okrenes druga prica :)

Lepo sam ja rekao svi napljuvase S8 kao i svaki galaxy do sad i cim su ga u ruke uzeli druga prica :D

Sent from my SM-G935V using Tapatalk
Dok nisam uživo video S8 plus, čak sam se razmišljao i da ga kupim, ali sada kad sam video oba modela i više puta se poigrao sa oba modela, šanse nema da bih ga kupio. Nije ovo pljuvanje, vec moj utisak. Kamera i ekran ne sumnjam da će da budu najbolji.

Huawei Mate 9

Nije mi jasno da vam je samo displej dovoljan da bi pljunuli toliko para a zanemarujete sve ostalo? Baterija slaba, kamera kao i na S7E...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Bas tako klasika, a pošto mnogo youtjubera ima, pa neki eto brže bolje da se naprave važni oko vesti i kako to sve izgleda, kace ovde svašta... A posle kad se vidi fon, sagnu glavu.
Kod mene bar vazi, vidis fon uživo, pa onda iznosi zaključke, sta ti se svidja a šta ne...

Kad smo vec kod youtube :)
https://youtu.be/UrnPArfb7r8

Huawei Mate 9

Poslednja izmena:
To je očekivano ... Niti jedan android nije kao googlov telefon.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Sem OnePlus 3(T) koji radi isto kao i Pixel.

Meni je neverovatno da daš 700€ na telefon, a da mu najbitnija stvar ne radi vrhunski tj. kako treba, a to je softver.

Pa recimo, svi TouchWiz Samsung telefoni. Za S8 ne znam lično jer ga još uvek nisam probao (čitam iskustva ljudi po netu, a dobićemo ga uskoro u firmi kao test uređaj pa ću se i na njemu uveriti), ali svi ostali primetno lošije rade od stock Androida. Budu tromiji, laguju, seckaju, itd.

Ja islreno nisam primetio da s7e laguje

Nisi dobro obratio pažnju :)
Nije to nešto ne znam koliko, ali oseti se da nije fluidan baš..

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Promenio sam.dosta telefona do sad i stvarno nisam primetio lag,do sedmice ih je bilo ali sad ih nema

Ja islreno nisam primetio da s7e laguje

Naravno da ne laguje, nista od S6 pa na ovamo ne laguje, osim ako ne sedis kuci i pokusavas da ga nateras da malo zabaguje. Ako normalno koristis telefon, onda je svakako sve u redu.

Mogu i ja da krenem sa pricom kad sam imao Nexus 5X, koji je tako perfektan sto se softvera tice, pa sam morao da ga rutujem i flesujem custom rom ne bi li baterija trajala duze od 8 uvece, a posle mesec dana koriscenja mu je trebalo 3-4 sekunde da otvori SMS poruke i call log, kako sa stock tako i sa modovanim romom. Smesna prica :)

Pričam o flagship telefonima, a ne o Nexusu od 250€. Naravno da laguje tj. nije fludian, što se primeti čim uzmeš stock Android.

Ne znam ja, kad god se povela neka prica o izboru telefona do 250-300e, svi su preporucivali 5X jer je fluidan i savrsen mu je softver, a nije. Sta mu je onda prednost?

Pricam i ja o flagship telefonima, S6, Edge+, S7, Note 5, sada i S8. Prva tri sam koristio po 6 meseci, punio ih do besvesti, svaka 2 meseca praznio internu memoriju na racunar jer je prepuna slika i klipova bila do te granice da vise aplikacije nisam mogao da updateujem, pa je opet sve radilo glatko i bez ikakvih problema. Kakve lagove vi primetite ne znam, ali dobro, 100 ljudi 100 cudi :)

Za s6 edge potvrđujem da nema ni najmanji lag, a za novije je još manja šansa da laguju

Ne znam ja, kad god se povela neka prica o izboru telefona do 250-300e, svi su preporucivali 5X jer je fluidan i savrsen mu je softver, a nije. Sta mu je onda prednost?

Sigurno je fluidniji telefon nego bilo koji u tom rangu, a da ne pričam o kameri (foto kamera) koja je bolja i od mnogo skupljih telefona (tipa S7E, OnePlus 3, Huawei P10., itd). Mana mu je baterija i 2GB rama, al' ne možeš sve imati u telefonu od 250€. Uostalom, to nije ni tema, super za ljude koji ne vide razliku između bloated softvera i stock Androida, mene jednostavno to iritira i to što neki ne primećuju da nije baš fluidno koliko bi trebalo da bude, ne znači da je telefon fluidan već da jednostavno ne primećujete te stvari.

Mene S7 edge oduševljava sa baterijom. Inače što se fluidnosti tiče zna da svremena na vreme secne. Prilikom paljenja videa ili kad izlazim na početni ekran.

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока

Vrh Dno