Šta je novo?

iOS 10

Ja iskoristio zadnji minut i vratio se na 10.2.1!!! Presrecan sam sto sam to uradio! Dva puta sam dao sansu 10.3 verziji ali shvatio sam da poboljsanja nisu u tolikoj meri ogroma! Na prvi pogled 10.3 deluje fluidnije, ali zapravo nije! Vremenom sam poceo da primecujem lag u applikacijama, i kasnjenje tastature kada kucam! Jos par nekih sitnik bagova koji su mi ukazivali na to da ako zelim da zadrzim fluidan iphone onda moram da se vratim i ostanem na 10.2.1 bar dok ne promenim telefon! To sam i uradio i to u zadnjem satu pre nego sto je apple povukao verziju 10.2.1! Da ne spominjem sto mi je baterija mnogo krace trajala na 10.3! Nekih 8 sati jedva! Dok mi na 10.2.1 gura po 11-12 sati! iPhone SE je u pitanju!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Poslednja izmena:
@vlade
Skini 10.3.1 na komp i sa shift+restore uradi uradi restore preko itunesa, prije toga uradi sinhronizaciju na pc ili icloud da bi moga sve vratiti kako je bilo, vratice i sms i pozive i sve zivo.

Sent from my iPhone 7 using Tapatalk

@vlade

Ne moras preko itunes.

Udjes settings/general/storage/manage storage i obrises IOS update.

I onda opet udjes u setting i zatrazis update i ponudice ti 10.3.1

Uradio sam kao sto mi je rekao @Conquer. Hvala mu, i hvala Vama na pomoci [emoji846]
Ali onda procitam ovo sto je @Zale napisao i totalno se izbedacim [emoji58]
Ali videcu, nisam radio jos reset, odradicu ovih dana dok prebacim slike i sve.
Iskreno meni samo bitne slike da prebacim, muziku imam na kompu, samo prevucem preko itunesa, a pozive, poruke, chatovi, to mi nije apsolutno bitno.

Da li postoji opcija u podesavanjima da mi se ekran ne ukljucuje svaki put kad mi neko lajkuje sliku na instagramu?

Inviato dal mio iPhone utilizzando Tapatalk

Isključi u aplikaciji notifikaciju za lajkove

Odmah cim sam obrisao onaj update, ponudi je 10.3.1.
Za sad od promena primecujem druaciji zvuk pri kucanju, drugaciji zvuk pri zakljucavanju. To je nesto smo mi ni smeta ni ne smeta. Ali ono sto mi smeta je sto sada kada mi stigne notifikacija, i ekran se probudi, na 9.3.5 samo stavim prst i on se otkljuca, a sad moram i da pritisnem home dugme, bezveze malo ali prezivece se.
Svidjaju mi se animacije, zato sto su nekako brze. Baterija bih rekao da je ista, bolja nije. Ali rekao bih nije ni gora sto mi je bitno.

Sto se tice otkljucavanja, idi u settings, accessibility, home button, I chekiraj opciju "rest finger to open "

Sent from my iPhone 7 Plus using Tapatalk

Da,to jeste malo glupo sto mora da se pritisne home dugme,pogotovo kod starijih modela,mehanicko je pa se jos vise rabi. Na 7/7+ to nije slucaj,pa nije neki problem.

Edit:
@Sreten ti je ponudio resenje za to.

Poslednja izmena:
Ljudi, da Vam kazem hvala nemate nista od toga, ali stvarno Vam hvala [emoji846]

Jos da ukljucis i raise to wake i onda kako podignes telefon otkljuca ti se :) Naravno moras drzati prst na Touch ID-u

Nije ukljucen, a i sad sam trazio po podesavanjima i ne mogu da nadjem raise, ali nije ni bitno, samo kad ne radi [emoji3]

Sad mi je ovaj spotlight postao neizostavna stvar. [emoji2] 3d takođe koristim ali mogu i bez njega.. Najviše za settings pa podatke i wifi, a takođe i za recent chats u viber I whatsapp i za Instagram takođe..

Nista, pivo mi dodjes, jedno valjevsko :p

Prvo sam se i setio u search-u da trazim ali nista nije izlazilo, onda sam rucno trazio i nema.
I nista od piva, nisi bio u pravu. [emoji3] sala naravno, vrlo rado cemo popiti pivo samo da bude prilike za to [emoji846]
E ta vest me nije nimalo pogodilo, svakako i da ima ugasen bi bio kod mene uvek [emoji3]

Prvo sam se i setio u search-u da trazim ali nista nije izlazilo, onda sam rucno trazio i nema.
I nista od piva, nisi bio u pravu. [emoji3] sala naravno, vrlo rado cemo popiti pivo samo da bude prilike za to [emoji846]
E ta vest me nije nimalo pogodilo, svakako i da ima ugasen bi bio kod mene uvek [emoji3]

Pošto sam pisao ispod Punishera na njega se odnosilo, ali iskombinovacemo nešto, pa bude više piva [emoji4]

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Opušteno, ja sam uvek za pivo.. [emoji23][emoji106][emoji106]

Pozdrav ljudi skoro sam prešao na Iphone i preko noći sam sad stavio da mi instalira najnoviji apdejt, palim fon jutros i izbacuje mi da je Apple uveo dodatnu potvrdu mog ID-a i to preko broja telefona ili poruke, ali je problem što u medju ponudjenim zemljama nema Srbije i ja praktično nemam način da izvedem potvrdu da je to moj Apple ID?!

Onda sam se vratio nazad i išao na skip, izbacio mi obaveštenje da će moje ispaljivanje tog dela možda praviti probleme na iCloudu i sad mi evo 20ak minuta fon stoji zakucan na belom ekranu gde piše "Updating iCloud settings".

Video sam na prošloj strani da update može i da se obriše, nadam se da bi ti moglo da reši problem, al ja sad ne znam kako da odem dalje od ovo zakucanog iCloud ekrana, je l ima neko neku ideju šta da radim?

EDIT: Restartovao sam fon, prošao mi je ovog puta brzo preko iCloud tog ekrana, i radi sve normalno, jedino u Settingsu mi se pojavila ta dodatna opcija za dvostruku autentifikaciju za koju sam izabrao "not now". Valjda mi neće trebati ni za šta to.

Ne znam kako uopšte nisu ponudili sve zemlje u pozivnim brojevima za tu opciju.

Poslednja izmena:
To ne moze i samo treba izabrati not now, nece praviti problem nikakav.

A sto se tice brisanja update-a, moze samo kada je skinut u telefon, ali ne i "instaliran"

Apple update u punom sjaju.

6733425d7d5b3bb5d55279c6e690cead.jpg

Posle par dana na 10.3.1 uporedicu par stvari sa 9.3.5 na kojem sam bio do pre par dana. U pitanju je 5s. I jedno pitanje na kraju ako bude neko mogao da mi pomogne..
Baterija bih rekao da je ista, nista bolja nista gora, sto mi je ok, nisam ocekivao nista bolje, samo mi je bitno da nije gore.
Fluidnost, lepo je radio na 9.3.5, bez ikvakvih problema, lepo radi i sad, ali mi se vec desilo 2,3 puta kada izadjem iz aplikacije da animacija secne na pola negde, znaci na milisekundu animacija stane, i nastavi.. Nista strasno ali dokaz da ni iOS nije savrsen kao sto neki pricaju.. Jer mi je npr na 9.3.5 desavalo se da tastatura zablokira na neku sekudnu, pa onda otkuca to sve sa zakasnjenjem od neke sekunde.
Multitasking, definitivno bolji na 9.3.5. Na 9ci nikad nije izbacivao iz RAM-a npr viber i muziku, uvek je drzao bukvalno, sad izbacuje sve povremeno..
Muzicki plejer mi se ne svidja iskreno, onaj prosli mi je bio jednostavniji nekako, dobro, mozda je i to stvar navike, ali ako moze i pomoc jedna ovde. Ne mogu nigde u plejeru da nadjem ono da kliknem da mi pusta pesme redom, jer mi sad nasumice bira. Treba da ima negde kao one strelice sto se ukrstaju, tako je na svim telefonima, bio android, bio iphone, ali sam se ubio svaki put trazeci kad sam ulazio u muziku i nisam uspeo da nadjem. A verujem da negde ima, prosto je nemoguce da to nema i da ce mi pustati uvek pesme kojim on hoce redom. Hvala unapred na pomoci..
Samo da napomenem da reset nisam radio posle update-a, nemam zadnjih dana vremena da sve isprebacim na komp, ali cu uraditi za neki dan.. Ne znam koliko je to preporucljivo kao na androidima sto valja posle update-a, pogotovu vecih update-a..

dc4d266fe90fcc8e5767bc24497a3230.jpg

Kada pustiš pesmu, swipe ka gore imaš komande dodatne, a i listu sledećih numera.

Vlade, nemoj zaboraviti koliko je star 5S i da 1gb rama postaje malo pa ti zbog toga i izbacijuje.

Hvala Djilkosh, da sam jos ovoliki ne bih ovo provalio, mozda nekad slucajnoo da sam se zeznuo pa povukao, inace verovatno nikad :)

Slazem se, htedoh to da napisem, za godine i 1GB rama ne moze bolje, ovo je i dalje po meni fascinantno dobro, stvarno skidam apple-u kapu za multitasking, samo je neke stvari na 9.3.5 drzao bolje, ali to je do sistema, ne do telefona, jer je pre to drzao.. Znaci da moze. Ali verujem da i oni moraju da me nateraju da predjem na novije modele. Mozda i takvim potezima.. Sve u svemu svidja mi se 10.3.1. Mozda jos bude bolje kad odradim reset..

To je sasvim "normalno" da te kompanija "natera" na kupovinu novog telefona. Generalno svake tri do četiri godine možeš lepo iskesirati 550e +/- i da si miran opet toliki period. Znajući ostale kompanije koje posle godinu dana osakate svoje uredjaje, Apple je još i dobar.

Neko mi reče da nema potrebe za resetom kao na Androidu. I ja sam isto pitao. Nek kaže neko ko zna provereno i iz iskustva npr....

Poslednja izmena:
Vrh Dno