Šta je novo?

Xiaomi vs Samsung

NeO_o

Poštovan
Učlanjen(a)
21.07.2016
Poena
54
Koji mi model do 200€ preporucujete od Xiaomi ili Samsung-a? Gledao sam J5 2016 za 175€. Do 200€ sta ko ima da mi preporuci? ☺

Послато са K012 уз помоћ Тапатока

J5 nije telefon, nego igracka : )

Ako trazite sa validnom dvogodisnjom garancijom, Huawei P9 lite sa oglasa je najbolji izbor za taj cenovni rang.

Ako garancija nije bitna stavka, Redmi Note 4x je dobar izbor.

Tu su negde sa cenom i P8 lite 2017 i Honor 8 lite, malo skuplji od P9 lite ali imaju 3GB ram memorije.

Poslednja izmena:
Lg g4 225 e ima lik prodaje nove na kp. Svi navedeni telefoni su slabiji dosta od njega. Cak i ovaj moj p9 sa koga sad pisem ima losiju kameru od g4 (iako je u reklamama kao da kupujes profesionalni Canon) slike su lose u slabijem ili vestackom osvetlenju tj lg g4 je 30% bolji. Druga stvar je velicine telefona koje su gotovo indenticne a g4 ima 5.5 inca. P9 je fluidniji malo ali sa vise bagova da ti ne nabrajam.. Displeji su manje vise slicni. P9 ima malo bolju crnu boju. Sto se tice punjenja serije 609 pa navise se pune za 1:15 minuta indenticno kao i huawei fast charger.. Takodje bootloop je popravljen tj nema po forumima da se neko zali na seriju 6 .. I ne zaboravi uporedio sam g4 sa p9 a ne p9 lite.

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

Zar na G4 ne crkava ploca?
Dobar je telefon, pogotovo za 225e.

Na serijam 6 ne. Tj pratim teme i niko se nije pozalio na vecinu foruma. I sam imam lg g4 serije 609 i radi kao sat nista losije od p9 koji je 120 e skuplji

Poslednja izmena:
P9 lite 2GB radi odlicno na Nougatu. Radi dobro i na MM, na N je bolje kesiranje, multitasking od MM-a dosta.

Takodje dosta vise rama je slobodno u svakom trenutku, pre instaliranja ram hogova(fb,messenger i slicnih) bilo je preko 1GB slobodno u svakom trenutku.

Redmi Note 4x je svakako bolji izbor.

Nikako g4. Verovatno više od pola ih umre kada napune 8,9 + meseci života.

Možda Redmi note 4x ili p9 Lite.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Imao g4, svakog dana sam u kontaktu sa p9 lite a trenutno koristim note 4x. Pored problema sa bootloop, g4 ima i image retention problem... Imao sam na svom primerku...
Onda znas da p9 lite nema sta da trazi pored g4 a ni p9 nije mnogo bolji.. Problemi su reseni sa tim stvarima na novim uredjajima. Pogledaj malo po forumima...

P9 lite je sasvim pristojan telefon koji je dosta dobio na brzini posle nugat update. Jedino gde g4 ima prednost i to ne veliku je kamera... I to za rešenje probleme ne verujem, jer su tako pričali da pogađa samo prvu seriju, pa je pogađalo i serije posle 505. Onda su pričali da posle 600 serije nemaju tih problema pa su i one počele da crkavanju po forumu. Daj samo dovoljno vremena i većina će završiti u večnim lovištima, tako da se ja ne bih igrao.

kamere na p9 lite i g4 su babe i zabe. Ja imam p9 i g4 i kamera na g4 je boja. Jedino ako p9 lite nema bolju kameru od p9. Takodje mogu da kazem da njihova reklama da obe kamere slikaju u ostovreme nema veze sa zivotom postomoete pokriti jednu kameru i slike su iste ☺ . Sto se ti tice serije 6xx voleo bih da vodim link gde je neko postavio da je tel usao u bl

Poslednja izmena:
Ne bih se složio da je tolika razlika. Meni je bila ok kamera na g4 ali nisam bio toliko oduševljen... U svakom slučaju bolje i 50% lošija kamera(a nije) nego problem sa crkavanjem i image retention...

Niko ne osporava da je G4 po specifikacijama dosta bolji.

To nista ne vredi ako on posle nekog vremena crkne, pogotovo ako se kupuje na KP sa sumnjivom garancijom.
Realno, taj telefon ne bi ni u snu kostao 220e da je sve sa njim u redu.

Poslednja izmena:
At first it appeared that perhaps only certain versions of the LG G4 were affected: there are slightly different iterations of any phone in different territories and different production batches. However, by 2016 it became apparent that this issue can afflict just about any G4 sub-model.

Nzm meni se pokazao kao pouzdan telefona. Prodavao sam ih neko vreme. Na 3 od 4 xperie z3+ se pojavila bela fleka na ekranu. Huawei mate S koji se sam od sebe restartovao kada je u sleep modu. Jedan lg g4 je imao problem sa ekranom ali je bila verzija 512 bele boje. 4 komada lg g4 6xx verzija koje sam prodao rade kao sat. Medju njima je i moj g4 koji je izmedju ostalog preziveo i par padova bez maske i ja bih uvek preporucio g4 bilo kome i verovali ili ne kajem se sto za drugi tel nisam uzeo g4 nego ovaj p9 i dqo 130 e vise a nikakvu neku razliku ne vidim i razocaran sam prilicno na slike koj njime napravim na vestackom svetlu ili u mraku... U danu su prilicno dobre slike. Sad svako ima svoje misljenje nzm.. Recimo na telefonu koji kosta bzu 400 evra ne stizu whats up notifikacije. Tj moras da muvas i trazis po netu da bi to osposobio i doveo u red po meni je neprihvatljivo a to je samo jedan primer

Sto se tice kineskih proizvodjaca ne verujem im nista, oni su po mom misljenju copy paste sistem i u normalnim zemljama retko ko razmislja o njihovim telefonima.. kod nas je MTS uzdigao Huawei proizvode do besvesti... ali nase je trziste siromasno i to je normalno.. Evo vam sada nesto o famoznim P9 Leica kamerama koje proizvodi Sunny Optical made in PRC (bar tako pisu oni koji su rasturali telefone po forumima) i koje po recima proizvodjaca kombinuju sliku iz obe kamere. Evo sada sam isprobao i da slikam sa obe pa sa jednom kamerom. Kada pokrijem unutrasnu kameru nema slike, kada pokrijem spoljnu nista se ne menja. Dakle po meni kamera koja slika je unutrasnja a spolju kameru mozete pokriti necim i nista se ne menja.. Evo par slicica sa obe i sa pokrivenom spojnom kamerom

Prilozi

• IMG_20170413_134715.jpg
    IMG_20170413_134715.jpg
    1.1 MB · Pregleda: 112
  • IMG_20170413_134704.jpg
    IMG_20170413_134704.jpg
    1.1 MB · Pregleda: 112
  • IMG_20170413_134644.jpg
    IMG_20170413_134644.jpg
    1.1 MB · Pregleda: 111
  • IMG_20170413_134641.jpg
    IMG_20170413_134641.jpg
    1.1 MB · Pregleda: 108
Covek pita Samsung vs Xiaomi, a raspravlja se Huawei vs LG:)

G4 je bolji uredjaj nego p9 lite, ali je star i crkava ploca, p9 lite je pristupacan i dobro izbalansiran proizvod.

Moja preporuka bi bila Xiaomi Note 3 ili 4, ubedljivo najbolji telefoni u toj klasi

Ma da malo off ali ne smeta, ako ne pomogne nece ni da skodi :D

Sto se tice ovog sto pise joca89 da na P9Lite nije mnogo losija kamera od G4, meni je to nelogicno jer imam i g4 i full p9 koji je raspakovan pre 5 dana i meni je mnogo bolja slika na g4 ako slikam unutar kuce, mozda moj p9 ne valja ili p9 lite ima bolju kameru od p9 ne znam sta je u pitanju ali recimo ova slika je meni neprihvatljivo losa za tel koji kosta 350e a slikano je u danu u kuci

Prilozi

• IMG_20170406_122132.jpg
    IMG_20170406_122132.jpg
    1 MB · Pregleda: 107
Poslednja izmena:
Bas sam to gledao pre nego da kupim. A taj zig mi bio u startu tj nisam ga iskljucio... To je neka od prvih slika sto sam sa njim slikao

Gledam Xiaomi 4x, svidja mi se, snapdragon 625, 3gb rama, sve je full telefon, ali ne znam kako ga sklopili kinezi, stoji to sve, kineski proizvodi su visokog kvaliteta, ali ne znam kakvi su ovi kineski proizvodi sto su jeftiniji, da l se kvari, je l ima neki problem? Ima li neko iskustva sa njim?

Послато са K012 уз помоћ Тапатока

Sigurnije ti je kod Xiaomi redmi linija nego flagship modeli (mi4, mi5, mi5s). Neko glupo pravilo ali zadnjih par godina je tako... Njih najviše ljudi i kupuje na forumu a najmanje se žale na hardver. Više softver nervira ljude... [emoji4]

Zna Kinez da napravi low end. Naravno da može da umre ali tako isto mogu da umru g4,s7 itd itd.
Mada sam ja uvek za priču ako se već uzima xiaomi onda da se ipak ne ide preko 200e

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

[emoji106]

Jos mnogo pure mora da se jede da se izgradi reputacija i mane sistem 'piljarskog' poslovanja kao na zapadu (servisne mreze, rezervni dijelovi, kontrole kvaliteta...). Jos uvijek je Kina vecinski 'siromasna' i nesredjena zemlja. Ma ti operateri i davaoci tt usluga nabavljaju uglavnom huawei, zte i tako to. Da nabavljaju dlink, linksys, netgear, asus...nigdje ih ne bi bilo, uredjaji skuplji po 2x a i bolji naravno.

No, i mi smo uglavnom siromasni, shodno tome i biramo, dakle P9L ili 4X. [emoji106] [emoji482]

Dobre slike gore, a jos bolji bicikl. [emoji605]
Sent from my Nexus 6 using Tapatalk
Skot je sila a star je preko deset god. Pored njega imam i kineski Sprint koji se raspao za dve ☺ . Moj Huawei iliti da ga nazovem 350evra postao mutav nesto od jutros tj vise ne pisti na notifikacije samo vibrira a zvono na max. Osecam se kao kad sam sa S3 presao na p8 lite i bio razocaran displejem a telefoni nebo i zemlja

Vrh Dno