Šta je novo?

Huawei P9 Lite (tutorijali u prvom postu)

Bulevar Mihajla Pupina 117,tu se nalazi servis.

Sa C 666 odoh na C432 Ali dobio sam sada neki hi 6250....

Sent from my hi6250 using Tapatalk

Ima li kakve veze...
fa2df8d9bb554b7a44bbf482d2d9fe6f.jpg

Može li neko da pomogne da sa C900 prebacim na C432 treba mi zbog servisiranja uredjaja.
Hvala unapred.

Sad vidim da mi je bio C66.
Kako na njega da vratim?

Servis takodje izdaje potvrdu za zamenu uredjaja koja se nosi operateru. Jedina opcija je servisiranje.

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

Zato i napisah da se moli da servis odradi zamenu jer znam slučaj gde je odrađena zamena bez odlaska kod operatera, ali to je baš retka pojava. :)

Može li neko da pomogne da sa C900 prebacim na C432 treba mi zbog servisiranja uredjaja.
Hvala unapred.

Čitaj temu... Znači toliko puta je već postavljan link, a imaš ga i samo nekoliko postova u nazad.

Sad vidim da mi je bio C66.
Kako na njega da vratim?

Ako nađeš oeminfo za njega, ali teško. Vip ima i C432 tako da će ti to biti sasvim dobro.
Sa C 666 odoh na C432 Ali dobio sam sada neki hi 6250....

Šta uradi? Kako?

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

To Hi 6250 je verovatno zbog pogresno flesovanog OEM info-a. POsto je bio C66 ili C666 kako god flesovanjem 432 izbacio je ime CPU-a. Predpostavljam. E sad resenje moze mozda biti opet f;esovanje OEM info-a. KAzem samo predpostavljam. Moj P9 Lite iz VIPa je io C66, kada sam prelazio na b161 firmware promenio sam u C432. Koliko znam za garanciju eventualno gledaju samo IMEI broj aparata,dok za precizan firmware mislim da nemaju pojma(mozda servis samo po IMEI broju zna).
Ovo sam sad nasao u tutorijalu za flesovanje Cianogen moda za P9 lite
Dump ( uses dd to dump the system and boot partitions ) ( Same as StockBackup_hi6250.zip )

P.S
Ne znam zasto niko ne odgleda pre nego krene da radi nesto tutorijal o SRK tool koji je generalno odlican alat za nekoga ko ne barata bas u sitna creva.

P.S.S
Takodje koristan link sa C900 problemom ali procitati sve
https://forum.xda-developers.com/hu...nt/europe-vns-l31-toolkit-bootloader-t3432873

C02 = Vodafone
C10 = Russia
C21 = Telefonica / O2
C40 = Czech Republic Telefonica / O2
C55 = Italia TIM
C66 = VIPmobile | vip/rs
C86 = Spain Yoigo
C109 = Amena/Orange
C112 = Latin America
C113 = Wind/Italy | wind/it
C121 = Türkei
C123 = Switzerland
C150 = T-Com | dt/de
C151 = India
C185 = North-Africa/Middle-East | hw/meafnaf
C209 = Asia (Pacific)
C212 = Iusacell/Nextel
C249 = Serbia Telekom
C432 = Nordic-European | hw/eu
C470 = Asia (Pacific)
C605 = Colombia
C637 = Spain
C636 = Asia-Pacific | hw/spcseas
C675 = India
C706 = New Zealand
C900 = GLOBAL
1) If u are on LxxC900Bxxx simply flash the LxxC432Bxxx build over it. And proceed with the following part.

I naravno uvek neizostavno radite sve na vasu odgovornost

Poslednja izmena:
Tolkit mi vise ne vidi telefon, hi suite ga vidi normalno, sve radi normalno, nego sta predlazete???

Tolkit mi vise ne vidi telefon, hi suite ga vidi normalno, sve radi normalno, nego sta predlazete???

Pa jel moze screen shoot sta pise o telefonu? Imei zatamni pre nego postavis fotku

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka

Moram da postavim jedno možda bezvezno pitanje, ako skinem Nougat apdejt i instaliram na ovaj C900, jel to može i hoće li i dalje biti C900?

Evo redova iz build.prop-a

ro.build.flavor=hi6250-user
ro.product.model=hi6250
ro.product.brand=HUAWEI
ro.product.name=hi6250
ro.product.device=HWVNS-H
ro.board.platform=hi6250
ro.build.product=hi6250

Jos Ako bi pomogao sta da radim sa Tim???????

Evo redova iz build.prop-a

ro.build.flavor=hi6250-user
ro.product.model=hi6250
ro.product.brand=HUAWEI
ro.product.name=hi6250
ro.product.device=HWVNS-H
ro.board.platform=hi6250
ro.build.product=hi6250
Ne mogu da mrdnem, nije telefon rutovan...A ne vidi ga na Toolkitu...

Ne mogu da mrdnem, nije telefon rutovan...A ne vidi ga na Toolkitu...

Ako sam dobro razumeo, fleshovao si Oem 432 na C666 ....kako si ti flashovao Oem 432 ako nije rootovan kao sto kazes? Jel to oem za single sim ili dual sim?

Poslednja izmena:
Drustvo, jos uvek nisam se resio da fleshujem. Ali imam par pitanja.

Prvo, nakon sto se fleshuje u 370/371, ocemo da imamo nadolazece update regularno ili morali bi sve iduce update manuelno? Drugo pitanje, mogu li da koristim Toolkit da konvertiram sa single sim u double sim nakon nougat update? I trece, neki kazu ima anti virus, neki kazu da ga nema. Reci te, nakon update u Nougat, ima anti virus u Phone manager ili ne? Hvala!

1. Da
2. Da (proveri da li je fabrički dual sim, ako jeste trebalo bi da postaviš b370 reviziju softvera, da bi sve to što želiš imalo smisla)
3. Da (Avast)

Poslednja izmena:
Anti-virus postoji u B371 verziji, potvrdjujem, pise "Powered by Avast" kad se pusti scan, odradi scan za par sekundi.

Takodje, osetno mi je bolji multi-tasking. Skrolao sam po Facebook-u duze vreme, vratio se u Tapatalk, on stoji u memoriji, kao i Messenger.

Na MM-u bi davno sutnuo bar jednu, ne zato sto fali ram, nego zato sto mu se iz nekog razloga sutiralo..

P9 Lite TT

Hvala vam.

Meni je L21 C432B161, znaci single sim. Za sad mi doual sim zaista nije potrebno i ne bi da rizikujem, ali ako mi nekad zatreba onda cu preko Nougat.

Hvala vam.

Meni je L21 C432B161, znaci single sim. Za sad mi doual sim zaista nije potrebno i ne bi da rizikujem, ali ako mi nekad zatreba onda cu preko Nougat.
Moze da se konveruje kasnije, ali malo teze, jer je druga verzija TWRP za Nougat mislim da se zove Revolution Recovery, dok je za MM Meticulus recovery. Verovatno ce i Toolkit da bude korigovan uskoro, za N verzije.

Ako sam dobro razumeo, fleshovao si Oem 432 na C666 ....kako si ti flashovao Oem 432 ako nije rootovan kao sto kazes? Jel to oem za single sim ili dual sim?

Druze Bez problema Sam presao sa 666 432 I onda Sam primetio ovaj hi 6250 I nemam pristup Toolkitu, me vidi ga..Kada probam ovo od robi64 kaze ne moze telefon nije rutovan.

Druze Bez problema Sam presao sa 666 432 I onda Sam primetio ovaj hi 6250 I nemam pristup Toolkitu, me vidi ga..Kada probam ovo od robi64 kaze ne moze telefon nije rutovan.

Znaci, uradio si kompletan postupak, otkljucao bootloader, flashovao Twrp, rootovao i flashovao Oem 432 i dload i tri dugmeta metodom reinstalirso b161. I onda nakon svega toga ti izbacilo ime procedora umesto modela telefona. Tako?
Ako je tako probaj da koristis SRK tools.
https://youtu.be/JZVsIKtdgV4

Poslednja izmena:
Znaci, uradio si kompletan postupak, otkljucao bootloader, flashovao Twrp, rootovao i flashovao Oem 432 i dload i tri dugmeta metodom reinstalirso b161. I onda nakon svega toga ti izbacilo ime procedora umesto modela telefona. Tako?
Ako je tako probaj da koristis SRK tools.
https://youtu.be/JZVsIKtdgV4

Tako...bio na c666 I dosao na c 432 b160 I sada Sam na njemu...samo je telefon rutovan I Toolkit ga ne vidi. Hi suite ga vidi normalno...Sve mi radi normalno...

Tako...bio na c666 I dosao na c 432 b160 I sada Sam na njemu...samo je telefon rutovan I Toolkit ga ne vidi. Hi suite ga vidi normalno...Sve mi radi normalno...

Jesi aktivirao u Podesavanjima - opcijama za programere - Oem otkljucavanje, Usb i Adb,mozda su ti vracene na pocetno zakljucano stanje.

Nazad
Vrh Dno