Pa da, znaci jedan tv bih da spojim redovno preko totalovog risivera, a drugi bih da spojim direktno sa lnb-a u tv (tv je lg lb670 i ima satelitski ulaz). Dakle da li je moguce to uraditi bez dodatnih uredjaja.Totalov adsl ti ide preko Telekoma, tako da tu nećeš primetiti neku razliku. Ovo drugo pitanje, koliko sam razumeo, znači da hoćeš da se prikacis na njihovu antenu sa svojim risiverom i da gledaš free sat kanale ili?
Ajd ostavi ovde parametre konekcije koje možeš da vidiš na 192.168.1.1 stranici (u "Status" sekciji). Ako sad imaš stvarno punih 10 Mbps dok istovremeno radi i IPTV onda ti linija verovatno podržava 14 Mbps. Al džabe ako ne možeš da dobiješ od Telekoma novi ugovor na 20 Mbps a da se port setuje na 14 ili koliko je već maximum koji može da radi stabilno. Ali ti već kažeš da ti puca često internet. Sad koristiš 1 ili 2 IPTV risivera?
U svakom slučaju kad bi uzeo D3i tad nemaš kao za IPTV rezervisan protok za TV saobraćaj, niti to ima prioritet u odnosu na "regularni internet". Telefonska parica svakako podržava maximalno koliko podržava i sad, i D3i "troši" sličnu količinu kao i IPTV, ali ključna razlika je to da Telekom za IPTV obezbeđuje neophodno a D3i radi preko onih regularnih 10/20/50.
Da te ispravim, ja sam zadovoljan sa adsl-om, ali mi je iptv pokidao zivce. Iptv mi se nesvidja jer jako sporo radi, menjanje kanala, ulazak u menije i setanje kroz liste kanala je iritirajuce sporo. Uz to se risiver zablokira bar 5-6 puta mesecno, plus izbacivanje nekih gresaka koje nemogu da se uklone sa ekrana (doduse u poslednje vreme mi se nisu pojavljivanje).
Evo status:Upstream max rate (kbit/s) 1088
Downstream max rate (kbit/s) 17296
Upstream line rate (kbit/s) 1022
Downstream line rate (kbit/s) 12999
Line standard ADSL2+
Channel type
Interleaved
Upstream SNR (dB) 7
Downstream SNR (dB) 6.6
Upstream line attenuation (dB) 18.5
Downstream line attenuation (dB) 20.5
Upstream output power (dBmV) 12.5
Downstream output power (dBmV) 20.8
Upstream Interleave Depth 1
Downstream Interleave Depth 160
Upstream CRC 253
Downstream CRC 6
Upstream FEC 0
Downstream FEC 194189
Upstream HEC 116
Downstream HEC 28
Upstream Total Cell Count 40620959
Downstream Total Cell Count 2092148914
Upstream Interleave Delay 0
Downstream Interleave Delay 7
Prikljucis hg552a1 otvoris browser kucas 192.168.1.1
Pogledajte prilog 113235
username : admin
password : ztonpk
zatim ides sa desne strane u Basic, pa u Wan i tamo gde ti pise WAN4_INTERNET_R_ATM1_8_35 kliknes tu i uneses svoj pppoe username (koji je u obliku sbb-nekolikobrojeva@sbb) i password, imas ga na papiru uradis save i to je to
Pogledajte prilog 113236
Hvala za ovu tehnicku analizu. Kablovska mi nije dostupna.
Po svemu do sada procitanom meni bi najvise odgovarao d3i (pre svega zbog pravljenja sopstvene liste kanala) ali bojim se da ce mi internet stekati.
Tako da mi je ipak najlogicnije da uzmem total tv, a da ostavim adsl preko mts-a.
Sutra cu otici do sbb-a da se jos detaljnije informisem.
EDIT: Sad sam video da postoje dual lnb-ovi da se kupe. Jel ovaj sto se dobija uz totaltv single ili dual?
Za sve ostale informacije nazoves totaltv call centar ili svratis do njihove poslovnicehteo bih da uzmem total mix paket,mada nije mi sve jasno,treba prvo da odjavim net od telekoma i trazim mik?
Za ovo,najbolje da nazoves direktno totaltv call centar
Jel televizija ide preko satelita ili adsl?
Preko satelita. Nema zastoja pri promeni kanala.
Kakav je njihov adsl?
Adsl max 20mb/s, realno 15mb/s
jel se placa satelitska oprema i montaza?
Placa se montaza. Plus svaki dodatni tv placas oko 350 mesecno. Dobijes dodatni risiver za svaki tv.
jel sve zajedno sa pretplatom 2,430 din ili placaim dodatno 500 kinti telekomu pretplatu?
Placas telekomu pretplatu za fiksni
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari