Šta je novo?

TotalTV Mix (TV+ 16Mbit/s Adsl)

Ne koristim Total nekih 2 godine. Ostala mi antena njihova. Moze li se iskoristiti nekako?
Koje su mi mogucnosti?

Samo antena ili i LNB kroz koji dolazi signal? Ukoliko je samo antena, možeš od nje da napraviš roštilj a ako je tu i LNB onda možeš da gledaš FTA kanale, zavisi gde je okreneš.

Sent from my SM-N9006 using Tapatalk

Može da se kupi risiver (npr. Freesat V7hd za oko 30-35eur), kupi cccam pretplata (oko 9usd godišnje) i onda se može gledati baš dosta kanala (sportski, filmski, muzički i ostali). Većina u HD kvalitetu.

Poslednja izmena:
Moj komšija je uzeo Total TV pre 10 dana. A ja sam izdejstvovao da nam se uvede Radijus Vektor u ulicu ali mi treba još dvoje da se prijavi da bi došli i namestili. Komšija je reko ''Naravno, prijavio bih se i ja ali eto bezveze uzeo sam to pre 10 dana na ugovor''. Pa je moje pitanje, da li on nekako može da raskine taj ugovor bez nekih penala? Jer realno pre 10 dana je potpisao, jel može da kaže ''nisam zadovoljan, nisu to ti kanali koje sam ja želeo''? Stvarno mi je frka, iscimao sam se za ovaj internet i stvarno bih želeo da uvedem to.

Ja mislim da može bez obrazloženja u prvih 14 dana da se raskine ugovor uz bukvalno komentar: Nisam zadovoljan. Moj brat je tako raskinuo ugovor, doduše sa Radijus Vektorom pre par meseci. Naravno, verovatno će smarati kako mora da se plate penali, ali ukoliko ih "Podsetiš" da je takav zahtev nelegalan ne bi smeli da te smaraju. Moj brat je čak uzeo nazad pare što im je platio za ugradnju, jer je baš bio ljut na RV.

Inače, zašto pobogu RV uzimate? To je najveće smeće na svetu. Doduše, ako ih SBB kupi, možda to bude i ok.

Moj drug, živi par ulica od mene i njemu Vektor radi super. A još i nemam fiksni tako da ne mogu imati ADSL internet. Trenutno je kablovska moje jedino rešenje, a jedini kablovski operater koji je kročio kroz moju okolinu je upravo RV.. Šta mu fali? Meni samo ping da bude u redu i da je dw/up tu negde solidan ne mora uvek da je konstantno 40, ja zadovoljan.

Ja sam muku mučio sa njima pošto su jedini operater u obrenovcu. Kod nas su baš loši, ali ko zna, možda rade ok negde. Jedino što im je tehnička podrška univerzalno katastrofa pa ti tu neće biti spasa.

Sent from my SM-A300FU using Tapatalk

Da, čitao sam da su neprofesionalni. Čak sam i iskusio njihov neprofesionalizam kad su mi rekli da imaju sigurno tehničkih mogućnosti i kad sam izabrao paket dao ime i broj telefona i sve. Onda je majstor došao kaže ti druže nemaš tehničkih mogućnosti. lol

:D Majstori su to veliki. Nadam se da tebi neće biti kao meni da pola kanala nema, a da se prave ludi :=

Da li neko zna kako da se prijavim za HBO paket na Total TVu? Je l može bez kontakta sa njima ili moram da ih zovem?

Hvala, htedoh sinoć odmah da uključim, pa gledao da l može direktno. Svratiću do poslovnice danas, pošto mi je baš blizu posla.

Je l ide i Hbo Go ako se pretplatim?

U decembru mi istice ugovor pa ne zelim da produzim. Koliko ranije moram da im javim to?

Sent from my Le X620 using Tapatalk

Istekao mi je mts box paket i uopste nisam zadovoljan sa iptv-om.
Razmisljam se da predjem na totaltv, i izbor kanala mi odgovara ali mi interesuje kakav je net u odnosu na iptv. ja sma sa mts adsl-om stvarno zadovoljan, retko se desavalo da net neradi, a jos redje da je usporen ili da moram da resetujem ruter. Kakav je totaltv po ovom pitanju?

Takodje me interesuje da li je moguce spojiti dva tv-a na nacin da placam pretplatu za jedan tv. Na jednom tv-u bih da gledam totaltv, a na drugom samo slobodne satelitske kanale.

Totalov adsl ti ide preko Telekoma, tako da tu nećeš primetiti neku razliku. Ovo drugo pitanje, koliko sam razumeo, znači da hoćeš da se prikacis na njihovu antenu sa svojim risiverom i da gledaš free sat kanale ili?

Totalov adsl ti ide preko Telekoma, tako da tu nećeš primetiti neku razliku. Ovo drugo pitanje, koliko sam razumeo, znači da hoćeš da se prikacis na njihovu antenu sa svojim risiverom i da gledaš free sat kanale ili?
Pa da, znaci jedan tv bih da spojim redovno preko totalovog risivera, a drugi bih da spojim direktno sa lnb-a u tv (tv je lg lb670 i ima satelitski ulaz). Dakle da li je moguce to uraditi bez dodatnih uredjaja.

Ja sam mislio da i internet ide preko satelita???

Ne, internet je obican adsl, Telekomovom. Mislim da njihova satelitska ima jedan lnb, za eutelsat. Ranije sam na svojoj satelitskoj imao tri lnb, i na nju je bio prikacen total a ostala dva lnb sam koristio za sky star karticu. Doduse, to je bilo davno.

Ne internet je ADSL ... tako da možda da razmotriš opciju da umesto TotalTV uzmeš D3i a internet ostaviš kod MTS-a (naročito ako imaš uslova za VDSL, koji Total ne može da ti ponudi) pošto će to svakako isto da radi kao do sad jedino ubacuješ u celu priču posrednika između tebe i Telekoma (pa ako nekad bude problema sa prekidom ima u krug jedni da krive druge)... ako ti linija/"parica" može da izgura bar 20 Mbps (ili još bolje ako može 50). Bolji je i kvalitet slike na D3i, imaš "72h u nazad uslugu", ne razmišljaš o vremenskim uslovima. S druge strane satelitska ti ne "troši internet" što dodatno znači ako imaš u planu 2 ili više TV-a istovremeno (pogotovo ako si daleko od centrale pa ne možeš preko 10-15 Mbps) i još i HD kanale.

Ja koristim D3i + VDSL 50/2.

Znaci na taj njihov lnb, moze da se spoji samo risiver. Jel postoji mozda neki razdelnik pa da mogu da sprovedem jedan kabl do tv a drugi do risivera?
ako sam dobro razumeo preko totala moze doci do prekida signala usled vremenskih prilika? Ja bas i odustajem od mts iptv- zbog cestih prekida u signalu, i jako velike sporosti risivera, pa me interesuje koliko cesto se ti prekidi desavaju na total tv-u

Ja trenutno imam brzinu od 10 Mbit + IPTV koji mi ne usporava internet. Ako bih ostavio mts adsl i uzeo d3i da li bi mi tada internet bio sporiji od tih 10 Mbit?
Nemam uslove za vecu brzinu neta.

Preko slične stelitske antene pratim neke kanale sa Astre i Hotbird-a. Za poslednjih 6 meseci ne sećam se da je bilo nekih prekida, mada ne znam ni koliko je puta vreme bilo stvarno loše.
Jednom se desilo da mi je vetar malo pomerio antenu, pa nisam mogao da gledam Hotbird, ali to je više moja greška prilikom instalacije.
Svejedno, očekujem da kada je baš loše vreme (oluje i sl.) da bude i prekida u signalu. To je nešto što mi deluje i normalno :)

Ajd ostavi ovde parametre konekcije koje možeš da vidiš na 192.168.1.1 stranici (u "Status" sekciji). Ako sad imaš stvarno punih 10 Mbps dok istovremeno radi i IPTV onda ti linija verovatno podržava 14 Mbps. Al džabe ako ne možeš da dobiješ od Telekoma novi ugovor na 20 Mbps a da se port setuje na 14 ili koliko je već maximum koji može da radi stabilno. Ali ti već kažeš da ti puca često internet. Sad koristiš 1 ili 2 IPTV risivera?

U svakom slučaju kad bi uzeo D3i tad nemaš kao za IPTV rezervisan protok za TV saobraćaj, niti to ima prioritet u odnosu na "regularni internet". Telefonska parica svakako podržava maximalno koliko podržava i sad, i D3i "troši" sličnu količinu kao i IPTV, ali ključna razlika je to da Telekom za IPTV obezbeđuje neophodno a D3i radi preko onih regularnih 10/20/50.

Ajd ostavi ovde parametre konekcije koje možeš da vidiš na 192.168.1.1 stranici (u "Status" sekciji). Ako sad imaš stvarno punih 10 Mbps dok istovremeno radi i IPTV onda ti linija verovatno podržava 14 Mbps. Al džabe ako ne možeš da dobiješ od Telekoma novi ugovor na 20 Mbps a da se port setuje na 14 ili koliko je već maximum koji može da radi stabilno. Ali ti već kažeš da ti puca često internet. Sad koristiš 1 ili 2 IPTV risivera?

U svakom slučaju kad bi uzeo D3i tad nemaš kao za IPTV rezervisan protok za TV saobraćaj, niti to ima prioritet u odnosu na "regularni internet". Telefonska parica svakako podržava maximalno koliko podržava i sad, i D3i "troši" sličnu količinu kao i IPTV, ali ključna razlika je to da Telekom za IPTV obezbeđuje neophodno a D3i radi preko onih regularnih 10/20/50.

Da te ispravim, ja sam zadovoljan sa adsl-om, ali mi je iptv pokidao zivce. Iptv mi se nesvidja jer jako sporo radi, menjanje kanala, ulazak u menije i setanje kroz liste kanala je iritirajuce sporo. Uz to se risiver zablokira bar 5-6 puta mesecno, plus izbacivanje nekih gresaka koje nemogu da se uklone sa ekrana (doduse u poslednje vreme mi se nisu pojavljivanje).

Evo status:Upstream max rate (kbit/s) 1088
Downstream max rate (kbit/s) 17296
Upstream line rate (kbit/s) 1022
Downstream line rate (kbit/s) 12999
Line standard ADSL2+
Channel type
Interleaved
Upstream SNR (dB) 7
Downstream SNR (dB) 6.6
Upstream line attenuation (dB) 18.5
Downstream line attenuation (dB) 20.5
Upstream output power (dBmV) 12.5
Downstream output power (dBmV) 20.8
Upstream Interleave Depth 1
Downstream Interleave Depth 160
Upstream CRC 253
Downstream CRC 6
Upstream FEC 0
Downstream FEC 194189
Upstream HEC 116
Downstream HEC 28
Upstream Total Cell Count 40620959
Downstream Total Cell Count 2092148914
Upstream Interleave Delay 0
Downstream Interleave Delay 7

Kao korisnik total tv-a evo ti par info iz prve ruke.Mozes dva tv-a ali mora dva risivera,drugi se doplacuje 350din mesecno bar je bilo tako.Kada je jaka kisa ili sneg desava se da nema slike ali to je bas bas retko.Sve radi glatko i mnogo brze nego na iptv(i da imam mogucnost iptv nebih nikad batalio total tv),bar zbog nekoliko kanala kojih nema na iptv.Risiver mi nije zablokirao nijednom a evo me vec cetvrti ugovor na dve godine.Drug ima njihov net i radi sve bez problema.

Sent from my Lenovo K53a48 using Tapatalk

Da te ispravim, ja sam zadovoljan sa adsl-om, ali mi je iptv pokidao zivce. Iptv mi se nesvidja jer jako sporo radi, menjanje kanala, ulazak u menije i setanje kroz liste kanala je iritirajuce sporo. Uz to se risiver zablokira bar 5-6 puta mesecno, plus izbacivanje nekih gresaka koje nemogu da se uklone sa ekrana (doduse u poslednje vreme mi se nisu pojavljivanje).

Evo status:Upstream max rate (kbit/s) 1088
Downstream max rate (kbit/s) 17296
Upstream line rate (kbit/s) 1022
Downstream line rate (kbit/s) 12999
Line standard ADSL2+
Channel type
Interleaved
Upstream SNR (dB) 7
Downstream SNR (dB) 6.6
Upstream line attenuation (dB) 18.5
Downstream line attenuation (dB) 20.5
Upstream output power (dBmV) 12.5
Downstream output power (dBmV) 20.8
Upstream Interleave Depth 1
Downstream Interleave Depth 160
Upstream CRC 253
Downstream CRC 6
Upstream FEC 0
Downstream FEC 194189
Upstream HEC 116
Downstream HEC 28
Upstream Total Cell Count 40620959
Downstream Total Cell Count 2092148914
Upstream Interleave Delay 0
Downstream Interleave Delay 7

Razumeli smo se odmah oko IPTV. Da radi bez greške ja ga lično ne bih nikad koristio jer im je ponuda kanala loša. To važi oduvek, ali su sad sa novom IPTV platformom dodali još nekoliko minusa i sve u svemu to je jako problematično koristiti za starije ukućane koji su navikli da mogu da "šaltaju" kanale u krug (a sad je u listi gomila kanala na koje nisu pretplaćeni) i da za RTS1 stisnu 1 na daljincu (a ne da moraju da kucaju 101).
Oba navedena problema se mogu rešiti na D3i (napravi se lista kanala, slože se kako ti odgovara, i ona se stavi kao aktivna).

Što se parametara tiče : port ti je setovan na malo manje od 13 Mbps(10 za net, ostatak za IPTV)... iako ruter procenjuje max brzinu na 17 Mbps ta brzina nema šanse da bi radila sa trenutnim stanjem parice. Pošto ti je downstream SNR već sad ma minimumu minimuma (=6 db;a kod tebe je 6.6 db), što verovatno objašnjava zašto imaš prekide konekcije. Čim naleti nešto malo više smetnji/šuma nego što postoji u proseku verovatno SNR pada i gubi se konekcija.

To bi svakako trebalo Telekom malo da prekontroliše instalaciju ali u praksi ako se budeš žalio oni će to da "reše" tako što će da ti spuste brzinu na portu, npr na 10. (= da IPTV i net dele UKUPNO 10 Mbps == kad je upaljen IPTV risiver nemaš ni 5-6 Mbps neta). Tako da...
Možda da probaš ti samostalno da prekontrolišeš utičnicu i dalje spojeve kojima imaš pristup (na tavanu??) pa da tako eliminišeš bar deo postojećeg šuma i kao krajnji rezultat imaš ređe situacija da ti SNR pada prenisko i puca konekcija.

Ili naravno ako imaš mogućnost nekog kablovskog interneta da otkačiš Telekom. Prelazak kod drugog ADSL provajdera ne rešava apsolutno ništa, Telekom tehnička je ta koja uvek (ne)rešava probleme oko parice/instalacije.

Hvala za ovu tehnicku analizu. Kablovska mi nije dostupna.
Po svemu do sada procitanom meni bi najvise odgovarao d3i (pre svega zbog pravljenja sopstvene liste kanala) ali bojim se da ce mi internet stekati.
Tako da mi je ipak najlogicnije da uzmem total tv, a da ostavim adsl preko mts-a.
Sutra cu otici do sbb-a da se jos detaljnije informisem.

EDIT: Sad sam video da postoje dual lnb-ovi da se kupe. Jel ovaj sto se dobija uz totaltv single ili dual?

Poslednja izmena:
Ako uzimaš TotalTV i koristiš ADSL možda onda da uzmeš TotalMix za 2430 din i uštedim mesečno u odnosu na "Telekom ADSL 10 Mbps + TotalTV" varijantu.

U tom scenariju (kad imaš njihov ADSL) možeš bez problema da gledaš na kompu preko D3Go (uz Mix pakete dobijaš i D3Go za dž) sve kanale iz ponude.

Prikljucis hg552a1 otvoris browser kucas 192.168.1.1
Pogledajte prilog 113235
username : admin
password : ztonpk

zatim ides sa desne strane u Basic, pa u Wan i tamo gde ti pise WAN4_INTERNET_R_ATM1_8_35 kliknes tu i uneses svoj pppoe username (koji je u obliku sbb-nekolikobrojeva@sbb) i password, imas ga na papiru uradis save i to je to
Pogledajte prilog 113236

Drugari, Dali neko moze i zeli da mi posalje njegove parametre za PPPOE kod SBB-a tj. TotalNet ADSL-a? Necu mu smetati to garantujem jer autentikaciju radi telekomov PPPOE server koji dozvoljava veci broj ostvarenih PPPOE sesija.
Bio bih vam jako zahvalan...
Sasa

Hvala za ovu tehnicku analizu. Kablovska mi nije dostupna.
Po svemu do sada procitanom meni bi najvise odgovarao d3i (pre svega zbog pravljenja sopstvene liste kanala) ali bojim se da ce mi internet stekati.
Tako da mi je ipak najlogicnije da uzmem total tv, a da ostavim adsl preko mts-a.
Sutra cu otici do sbb-a da se jos detaljnije informisem.

EDIT: Sad sam video da postoje dual lnb-ovi da se kupe. Jel ovaj sto se dobija uz totaltv single ili dual?

Totalov lnb je triple, Astra, Hot Bird i 16E

hteo bih da uzmem total mix paket,mada nije mi sve jasno,treba prvo da odjavim net od telekoma i trazim mik?jel televizija ide preko satelita ili adsl?kojom brzinom se menjaju kanali na satelitskom risiveru jel ima lag kao iptv?kakav je njihov adsl?jel se placa satelitska oprema i montaza?jel sve zajedno sa pretplatom 2,430 din ili placaim dodatno 500 kinti telekomu pretplatu?izvinjavam se zbog mnogo pitanja ali zelim da budem siguran 100% pre nego sto uletim u nesto,ovo sa telekomom mi vec prekipelo em su skupi em su mi sad ukinuli sve najbolje kanale..

hteo bih da uzmem total mix paket,mada nije mi sve jasno,treba prvo da odjavim net od telekoma i trazim mik?
Za ovo,najbolje da nazoves direktno totaltv call centar

Jel televizija ide preko satelita ili adsl?
Preko satelita. Nema zastoja pri promeni kanala.

Kakav je njihov adsl?
Adsl max 20mb/s, realno 15mb/s

jel se placa satelitska oprema i montaza?
Placa se montaza. Plus svaki dodatni tv placas oko 350 mesecno. Dobijes dodatni risiver za svaki tv.

jel sve zajedno sa pretplatom 2,430 din ili placaim dodatno 500 kinti telekomu pretplatu?
Placas telekomu pretplatu za fiksni
Za sve ostale informacije nazoves totaltv call centar ili svratis do njihove poslovnice

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno