Šta je novo?

TotalTV Mix (TV+ 16Mbit/s Adsl)

Ljudi, jedno pitanje... Istekao mi je ugovor kod Telekoma za ADSL 10Mbit koji sam plaćao 1549 din mesečno, ugovor ne mogu da obnovim jer otac duguje za mobilni telefon neke pretplate (na njega se vodi glavna linija u prizemlju gde je ADSL, inace je ISDn linija u pitanju sa različitim brojevima dole i na spratu) i oni će da nastave da pružaju ADSL uslugu bez ugovora i dalje ali po ceni od 1999 din. Meni je to previše pa sam mislio da predjem na Total Net, (već koristim njihov TV paket) gde je u ponudi "od 5 do 10Mbit" za 1549 din. Sta to znači? 5 ili 10 ili nešto između? Da li neko koristi ovaj paket i koja je tačno brzina? U Telekomu sam imao skoro 10 Mbit, jedva malo ispod i radio je solidno sve ove godine, osim rutera koji sam ja ručno prepravljao da bi pokrivao celu kuću WiFi signalom. Koji se ruter dobija od Totala i kakav je po vašim iskustvima? Kuća je prilicno velika i ima makar 6 uređaja koji koriste WiFi pa me zato zanima. Takodje, da li je moguće zadržati Telekomov ruter i preko njega koristiti Total ADSL jer provereno radi a već je prijavljen nekoliko puta u Telekom kao neispravan jer nije mogao da pokrije ni celu dnevnu sobu u prizemlju. Obećali su pre 6 meseci zamenu ali nikad nisu to uradili. Napominjem da Telekomu ne dugujem nikakvu opremu ili slično. Jedino treba da tražim migracioni kod, ako sam dobro razumeo, sto su dužni da mi daju.
Hvala unapred.

Poslednja izmena:
ugovor ne mogu da obnovim jer otac duguje za mobilni telefon neke pretplate (na njega se vodi glavna linija u prizemlju gde je ADSL, inace je ISDn linija u pitanju sa različitim brojevima dole i na spratu) i oni će da nastave da pružaju ADSL uslugu bez ugovora i dalje ali po ceni od 1999 din.
Bas kako si i napisao,Telekom nece da ti dopusti da raskines ili sklopis bilo kakav ugovor ako se linija vodi na vlasnika a da on nije izmirio potrazivanja za bilo koju od usluga koje ima prema Telekomu!
Tj. nece dozvoliti da ni jedan provajder pruza usluge preko njihove parice ako dug nije izmiren!

Poslednja izmena:
Ali ugovor je istekao 19.9., da li ja mogu da otkažem ADSL uslugu u potpunosti pa da uzmem ADSL od Totala? Ja dobijam tu uslugu od Telekoma bez ugovora trenutno tako da nema sta da se raskida ili sklapa?

Ali ugovor je istekao 19.9., da li ja mogu da otkažem ADSL uslugu u potpunosti pa da uzmem ADSL od Totala? Ja dobijam tu uslugu od Telekoma bez ugovora trenutno tako da nema sta da se raskida ili sklapa?
Pazi u tvom slucaju gde si ti vlasnik ADSL-a a otac vlasnik linije,mislim da mozes samo da raskines ugovor za postojeci ADSL ali ne i da sklopis novi preko drugog provajdera,posto postoje ne izmirene obaveze prema Telekomu od strane vlasnika linije!
To bi fakticki znacilo i da onda muze da se izbegne pretplata za fixnu liniju!;)

Poslednja izmena:
Uh mozda se nismo razumeli, sve se vodi na matorog, fiksna linija je povezana sa ADSL om direktno... Dobio sam od Telekoma obaveštenje da produžimo ugovor, međutim kada sam pozvao rekli su mi da ne može da se sklapa ugovor dok se ne izmire obaveze za mobilni telefon... Fiksni i ADSL se redovno plaćaju godinama, bez dana kašnjenja, ne razumem zašto pretplata za mobilni sprečava novi ugovor za ADSL kada su to u potpunosti odvojene usluge (nije Box niti slicno). Takodje su mi rekli da možemo da nastavimo da koristimo ADSL uslugu ali bez ugovora po ceni od 1999 din. Oni generalno tu ne gube ništa ako ja predjem na drugog provajdera za ADSL koji sam do sada plaćao redovno. Koliko sam čuo, dužni su da daju migracioni kod ukoliko korisnik zahteva, pogotovo posto za tu uslugu ne dugujemo ni dinara. Nije mi jasno kako vezuju te 2 različite usluge na ovaj način i sprečavaju te da promeniš provajdera. Ne znam koliko je to zakonski ispravno...

Sada sam skontao da se ni jedna usluga ustvari ne vodi na tebe (pricao si sve u tvoje ime:"Istekao mi je ugovor","ugovor ne mogu da obnovim")ali to jos manje menja stvar zato sto dokle god tvoj otac (vlasnik linije) ima bilo kakvu ne izmirenu obavezu prema Telekomu nece moci nista da uradi i da promeni ili sklopi bilo kakav ugovor!To im je neka nova fora uvedena od skoro,valjda zbog mahinacija boga pitaj!?

Poslednja izmena:
Pa ja pricah u naše ime, pošto su matori u prizemlju a mi na spratu... E sad, ja imam poseban broj fiksnog gore od ISDn linije koji se vodi na mene. Da li bih mogao preko tog broja nekako da sklopim ugovor za novi paket, sa Telekomom ili Totalom, svejedno? Ovo je stvarno suludo da zbog mobilnog telefona ne možeš da sklopis ugovor za ADSL koji pri tome nema nikakve veze sa mobilnim i redovno je placan od prvog dana. Monopolisticko ponašanje na delu.

Pozdrav. Da li mogu za total net umesto tp-link-a kojeg sam dobio od SBB-a da koristiti telekomov huawei adsl modem? Konkretno HG532e.

Можеш. Унеси само СББ подешавања.

Da li kod nekoga jos zeza http brzina prilikom downloada ili gledanja nekog live streama, youtube...? Zadnjih par dana ne prelazi 100kb/s... S druge strane preko torrenta ide maksimalno kao i uvek oko 2mb/s
Resetovanje modema na fabricki nije pomoglo.

Meni nekolliko sedmica puca veza da je postalo nepodnošljivo. Našao sam na netu Huawei HG532e treba da mi stigne. Mislite li da će mi net raditi bolje sa njim?

ne koristim total net vec telekomov, ali primetio sam zadnjih nedeljak dana mi takodje dosta losije radi net. speedtest i torrenti su ok, ali yt, i sam surf dosta losije radi. nadam se da ce se ubrzo stabilizovati.

Pazi u tvom slucaju gde si ti vlasnik ADSL-a a otac vlasnik linije,mislim da mozes samo da raskines ugovor za postojeci ADSL ali ne i da sklopis novi preko drugog provajdera,posto postoje ne izmirene obaveze prema Telekomu od strane vlasnika linije!
To bi fakticki znacilo i da onda muze da se izbegne pretplata za fixnu liniju!;)
Nakon raspravke u poslovnici a uz prethodnu konsultaciju sa prijateljem advokatom, pristali su da mi daju migracioni kod, uz uslov da vratim ruter i izmirim račun za avgust. To znaci da je ovo bio nezakonit pokušaj da me zadrže kao korisnika njihovog ADSL bez ugovora za cifru od 1999 din mesečno. Dali su mi netačne informacije u nekoliko navrata, tj lagali su me da ne može da se dobije MIK ukoliko SVE obaveze nisu izmirene. Ja plaćam ADSL koji se silom prilika vodi na oca, i nisam hteo da plaćam ovu sumu za 10Mbit kada od Totala dobijam 20Mbit za 1200 din, i to prva 3 meseca besplatno. Ovo pišem iz razloga da ako se neko nadje u sličnoj situaciji, zna da će pokušati na sve načine da ga prevare i navedu da ostane kod njih. Pitanje je koliko ljudi im je poverovalo i ostalo kod njih. Fiksna i mobilna telefonija su dve totalno odvojene usluge i ne uslovljavaju jedna drugu, ugovori su posebni i nigde nije navedeno da mogu da utiču jedna na drugu, bez obzira da li je isti korisnik u pitanju. Da se nisam raspitao i bio uporan, ostao bih kod njih za 2K mesečno za 10Mbit.
Da li neko zna tačno koji ruter se dobija od Totala, zbog već navedenih problema koje imam sa prostorom?
Hvala unapred.

Poslednja izmena:
A za 1800 din možeš da dobiješ 50/2 kod telekoma ako centrala podržava VDSL.

A za 1800 din možeš da dobiješ 50/2 kod telekoma ako centrala podržava VDSL.
U mom slucaju ne podržava, a i da podržava, kao sto sam naveo, ne mogu da potpišem novi ugovor dokle god se ne izmire sva dugovanja od strane vlasnika fiksne linije. Jedina opcija koju imam u Telekomu trenutno je ADSL bez ugovora, 10Mbit za 1999 dinara mesečno.

Ima li svrhe da tražim da mi zamene ovaj krš TD854W, koji je doduše ispravan ali je žešća lomina. Imaju li oni neki bolji i da li će da daju? Ne bih da se ubeđujem sa njihovim operaterima (koji inače veze nemaju), ako već ne menjaju ispravne rutere.

Ima li svrhe da tražim da mi zamene ovaj krš TD854W, koji je doduše ispravan ali je žešća lomina. Imaju li oni neki bolji i da li će da daju? Ne bih da se ubeđujem sa njihovim operaterima (koji inače veze nemaju), ako već ne menjaju ispravne rutere.
Ja sam juče dobio od Totala Tp Link TD-W8951NB i mogu reci da odlično radi, za nijansu jači signal od Telekomovog Intracom rutera koji sam ja morao da prepravljam jer mu je signal katastrofa a antena ne može da se menja. Uzeo sam jednu TP Link antenu od 5dBi i zalemio je na Intracomovu antenu i navukao plastiku preko, a na samoj ploči rutera sam prelemio antenu sa mesta "ant1" na "ant2"...Uglavnom,signal je bio trostruko jači posle toga i ruter koji nije mogao da dobaci do sprata sada baca signal i po komšiluku :D Vidim u grafikonima da je sa ovog TP Link rutera signal stabilniji i konzistentniji, mnogo manje je izlomljena linija signala, sto je bolje. Takodje, vidim da i u nekim "mrtvim tačkama" (ugao garaže, npr) ima signala sad a nije ga bilo sa Intracom ruterom. Ja mislim da oni sada daju upravo ovaj TD-W8951ND (NB je za ISDn liniju kao kod mene), i ako mozes da ga zamenis, pokušaj, jer barem kod mene radi odlično za sada.

Da li je neko već besplatno dobio hd risiver? D li menjaju svima? Treba li da se prijavim negde?

Imam pitanje u vezi ADSL modema 8951ND.Uradio sam novi firmware, i sada imam ADSL liniju sve je dobro ali nema interneta uopste??Da li neko mozda zna kako se steluje ili PPPoA konekcija treba username i password a ja to nisam dobio od njih.I pozvao sam tehnicku sluzbu, rece mi covek da udjem negde acces managment pa cwmp setup i tu treba da stoji neki url i username i password a meni to iskljuceno, da li neko zna mozda kako i sta da nastelujem tu?? HVALA

Nažalost, ja imam NB model za ISDn liniju i morao je ručno da se podešava, napravio sam printscreen podesavanja ali ne verujem da to važi za tebe. Najbolje je da pozoves tehničku podršku i da pitaš kako se podešava. Ili pokušaj da uradiš tkzv servisni reset iz interfejsa modema, imas na sajtu video uputstvo.

Da li je neko već besplatno dobio hd risiver? D li menjaju svima? Treba li da se prijavim negde?
Mislim da nije potrebno da se prijavljujes, kako mi je rečeno do kraja godine svi korisnici dobijaju HD risivere, naravno besplatno tj menjaju stari za novi. Igrom slučaja, ja sam dobio taj novi pre nekih 2 - 3 meseca jer mi je jedan od risivera kući crkao i nakon pregleda servisera (koji mi je inače dobar prijatelj) utvrđeno je da ne može da se popravi već da mora zamena. Onda je on zamolio u direkciji da, kada se već menja, se zamene oba risivera u kući za nove HD risivere iako tada zamena još nije počela. Dobio sam nova 2 HD komada i rade dobro, mnogo brži odziv na komande, manje se greju i podržavaju HD rezolucije. Duplo su manji od prethodnih modela i nisu upadljivi. Kako mi je rekao serviser, svi će ih dobiti do kraja ove godine ali on ne zna kako je isplanirano da ide, kaže da dobijaju region po region i tako idu da menjaju, ne zna unapred koji je sledeći region gde ide. Kako god, ukoliko postoji potreba za HD risiverom, mislim da može da se urgira kod njih i zamoli da se dobije preko reda ukoliko je moguće. Sam serviser mi je rekao "Gledaj par dana pa mi reci kako ti izgleda i je li sve ok" jer on je probao samo kod sebe kući, tada jos nisu bili pušteni u korišćenje.

Poslednja izmena:
Igrom slučaja, ja sam dobio taj novi pre nekih 2 - 3 meseca jer mi je jedan od risivera kući crkao i nakon pregleda servisera (koji mi je inače dobar prijatelj) utvrđeno je da ne može da se popravi već da mora zamena. Onda je on zamolio u direkciji da, kada se već menja, se zamene oba risivera u kući za nove HD risivere iako tada zamena još nije počela.

Ja sam novi receiver dobio 23.3.2015 tako da je zamena davno pocela.

Šta znam, meni je tako rekao ovaj lik što radi za Total, možda to važi za region gde sam ja, negde je možda počelo i u januaru ove godine...Npr komšija preko puta i dalje ima stari model, još uvek mu nije zamenjen. Kada je zvao da pita rekli su mu da ne znaju tačno kada ali će dobiti novi sigurno najkasnije do kraja godine. Kako god, bitno je da oni zamene one prastare risivere sa ovim novima za dž. :D

Ovaj moj nema. Model je NS-1040. Jedino ima komande za DVR funkcije, za snimanje, "premotavanje", playback itd. Prethodni model, duplo veći i risiver i daljinski koji je uzeo tast pre nekih godinu dana je imao mogućnost uparivanja sa TV-om, uzeli su tada novi Philips HD TV, sećam se da sam im namestio da mogu da kontrolišu i TV sa daljinskim od Totala. Ovaj novi model je dosta jednostavniji, kako risiver tako i daljinski.

Nazad
Vrh Dno