Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Imali ste igrice od bukvalno 30 sekundi gde pogodis strelicom baloncice i dobijes ili Novcice(koje zamenis zakupon) ili neki kupon(od prodavca ili od Alija)
Jedino ne znam da li si sigurnomogao od Allija da dobijes prekoigrica,msm da smo mi dobili jedan jer je inace godisnjica znaci dzabe,neke smo razmenili za novcice al i to nije nesto,s jedan msm prekoigrice..
Eto vam za sledec godinu da znate ko se seti ahahhah dobicete manje 5,10 dolara ako vamznaci a narucujete vise..

Ako vec dobijas refund, uzmi kod drugog, ne cimaj se sa istim, i ne cimaj istog.
Dobija negativne poene. Ali zato svaka druga radnja ima 99.9% positive feedback (citaj: realno malo morgen :D)

Pa glupo mi je da dobije negativnu ocenu, ako već hoće da pošalje novo. Dešava se, verujem da nije namerno. U pitanju je inače kertridž sa štampač, stigao je skoro prazan...

Ali tebi garant nece stici pre nego sto istekne rok da otvoris opet dispute.

Ako vec hoces od istog, cekaj refund pa poruci opet.

Imam jedno noob pitanje :)
Stigla mi je jedna stvar koju sam narucio neispravna. Kliknem open dispute i daje mi samo da mogu da napisem poruku prodavcu, nigde mi ne daje opciju da trazim refund kao sto sam video na aliexpress faq. Pogledao i druge predmete koji jos nisu stigli i na njih ne mogu da trazim refund. Jel to tako treba ili sta, tj prvo da se dopisujem sa prodavcem pa onda dispute?

Inace u petak su mi stigla 4 paketa odjednom, a jedno 14 dana je razlika izmedju prvog i poslednjeg paketa sto sam narucio. A postar inace zakaci na ogradu pakete a prodje milion cigana pored moje kapije :)

Valja li šta od satova na aliju? Ako je neko uzimao i zadovoljan je, neka baci neki link(neki model između sportskog i elegantnog)...

Sent from my MX5 using Tapatalk

...We send through the Aliexpress standard shipping method, through this method, the Aliexpress will help us control the shipping time, and we will send the package to the Aliexpress warehouse first and after that the Aliexpress will processing,

ako ja dobro razumem kad koristite aliexpress standard shipping method, prodavac robu prvo salje u aliexpress "skaldište" pa tek oni onda aliexpress salje dalje???

Sto nije uopste losa fora - AliExpress tako salje MNOGO vise nego sto bi bilo koji prodavac samo mogao poslati i sigurno ima jos bolji rate za slanje, i vecu kontrolu.
Sve dok ima tracking :)

da samo sto traje. sta mislis koliko treba da stigne do AE??

Sent from my MI 5s using Tapatalk

To nije do AE-a, nego sto Kinezi cekaju da se nakupi da poruce po 1000 pa onda salju djuture :)

nismo se razumeli. umesto da preda u postu on salje u AE a ovaj nosi u postu ili posta dolazi do njega nebitno. jedan korak vise za onog sto ceka :)

Uopste ne znaci da je sporije za nas zbog toga.

rec je o kini ne o beogradu. drugi pojam za rastojanja i udaljenosti

rec je o kini ne o beogradu. drugi pojam za rastojanja i udaljenosti
Naprotiv, problem je dok stigne do "prodavca" (tj. preprodavca, posto na Ali-u su skoro svi samo preprodavci), a posle toga - pa svi su skoro u Shenzenu ili Guangdongu (ili kako se vec zvocne :p), Ali ima shipping koji je od vecine njih na manje od pola sata.

Hvala na predlozima...

Sent from my MX5 using Tapatalk

Naprotiv, problem je dok stigne do "prodavca" (tj. preprodavca, posto na Ali-u su skoro svi samo preprodavci), a posle toga - pa svi su skoro u Shenzenu ili Guangdongu (ili kako se vec zvocne :p), Ali ima shipping koji je od vecine njih na manje od pola sata.

pa moje je iskustvo drugacije. kad naručim DHLom to kreće odmah sutradan (ovi kod kojih sam naručivao šalju utorkom i petkom DHL-om), kad naručim bilo kojom poštom sa TN direktno to šalju za par dana a sad sam (29.03) naručio AE standard shipping dobio TN i

04.04.2017 10:02
Item status not found in the system.

u svim slučajevima je reč o telefonima ne nekim sitnicama ako je to uopšte bitno :guitar:

Poslednja izmena:
Meni je svaki shipping metod nasumicno bio brz ili spor ali skoro uvek spor :)
To sto vidis znaci da prodavac nema item i nije ga poslao Aliju. Cim ga dobije prodavac odmah i Ali ima status.

Ja porucio nesto CN postom. 15 dana nista status. Onda onaj prvi std.status. tipicni Kinezi, kao nasi prodavci. Poruce kad njima poruce korisnici :)

Btw. Forum ima Dark temu. Ako stavite belu ili crnu za neki tekst pola foruma nece ji videti taj tekst :)

Poslednja izmena:
iskreno
telefon je naručen od FANTACY TECHNOLOGY
i koliko vidim svi imaju super iskustva sa njima počev od rusa pa na dalje
znam i da su mnogi ovde kupovali od njih

Kako kad naručim DHL-om imaju na stanju :)

PS
greska u koracima trebalo je bold :)

Pa DHL platis, plate i oni da brzo njima stigne. Jer DHL shipping cene su previsoke za vecinu shoppva na Aliju.

carinu ne ali PDV velika verovatnoca :)

Kinez mi odgovara (paket navodno poslat 18.03.):

Your package has not been inquired yet

Može li neko da mi objasni šta podrazumeva pod ovim?

Cudna situacija.
Narucio sam posiljku vrednosti 15e sa alija, pre mozda 12 dana. Preko trackinga prikazuje da je primljena,tj stigla :D a naravno,nista mi nije stiglo, niti mi stize za tako kratko vreme. E sad, problem je u tome sto je buyer protection sa 45 dana volsebno pala na 9.5 dana posle urucenja, a dispute ne mogu da pokrenem. Pise navodno,kad pokusam da pokrenem dispute, da moram da cekam 10 dana od slanja predmeta :D lud zbunjenog...za to vreme ce mi isteci buyer`s protection. Sta mi je ciniti,mogu li zaobilazno da stupim u kontakt sa sluzbom na aliju?

Danas stigla 3 paketa koja su kupljena 15.3.2017. od 3 različita prodavca..... nijedan nije carinjen ni naplaćen pdv.... 1 paket 3 led sijalice cena za sve 3 0.50 centi,
drugi 2 led sijalice 1.5 evra i treći led voltmetar 1.5 evra.....

Послато са SM-J500F уз помоћ Тапатока

Da li je neko naručio onaj Magic Wallet? Vidim meni na fejsu stalno izlazi reklama od domaćih prodavaca za taj "novčanik" ali je standardno preskupo. I večeras mi dune da pogledam na Aliju, naravno ima, isti, a mnogo jeftiniji. Pa me zanima ako je neko naručio, nebitno odakle, kakav je utisak. Sitne su pare u pitanju, ostalo mi je taman toliko da imam i kusur na kartici, ionako ništa pametno drugo ne mogu da naručim. Ako treba link da postavim, biće sutra, ali dovoljno je samo da se gugla ili na Aliju potraži, izlazi prvo ili među prvima.

Danas sam dobio sledece obavestenje:

Status:
Closed
Reminder:
Your payment was not processed due to security reasons. As a result your order has been cancelled. AliExpress did not accept any payment for this order. However, please note that some banks may hold onto payments for up to 3-15 business days. To avoid order cancellations in the future, please submit a claim to validate this payment information.

Da li zna neko kako da validiram? Ovo je prvi put da sam dobio ovakav status.

Послато са SM-T580 уз помоћ Тапатока

Mozda si narucio nesto za veci iznos pa su mislili da nesto nije u redu ili vise puta zaredom neku stvar, a mozda je i ono sto je bilo meni a to je da si platio svojok karticom na vise razlicitih naloga

Nazad
Vrh Dno