Šta je novo?

Samsung Galaxy S8 / S8+

Nebitne su tarife. Uglavnom svi operateri manje vise imaju jednu te istu tarifu. Unlimited sve koja kod nekih kosta manje kod nekih vise, u zavisnosti ko je koliko kvalitetan.
Neki operateri imaju da potpises ugovor na 2 godine i dobijes fon za 200$(bar je bilo tako) ostali ti nude taj isti telefon na 24 rate, i mozes ga otplatiti kad god oces, i slobodan si.
Telefon bar u Verizonu je meni uvek otkljucan na sve mreze da l ga otplatio il ne.

Sent from my SM-G935V using Tapatalk

Tarife su ovde daleko pristupacnije za Americka primanja nego u Srbiji.
I telefon na 24 rate svako moze dobiti. I zbog toga u USA ogroman procenat ljudi menja svake godine telefon na noviji model, bez da se pocesu za glavu da l imaju pare.
Jednostavno placaju 30$ mesecno "iznajmljivanje" telefona posto na svakih 12 meseci velika vecina vrati taj mob i uzme noviji a te 24 rate se resetuju. Kao lizing za kola otprilike

Izvinjavam se na duplim postovima tek sam sad izvalio na novoj verziji tapatalka gde je edit

Prodaju se u outletu kao refurbished, po ne posebno nizoj ceni :)

s7 edge koristim, znaci 400e dodam za s8, 500-600e za s8+. Za koj upgrade? Kamera ista, ekran koj se lakse lomi. Fingerprint kod kamere, baterija 40% gora od s7 edge.

Te "unlimited" tarife nisu baš stvarno unlimited :) Ima tu par uslova bar što se tiče data saobraćaja.

Sent from my iPhone using Tapatalk

https://youtu.be/A0t6Xh5Spv0

Evo novog testa kamere na ip7 i s8, u nekim segmentima mi se više sviđa kako izgledaju slike i video na ip7, naročito prednja kamera, ali ukupno gledano za moj ukus je bolja kamera na samsungu.

Slažem se, mada prednja kamera je i u tom slučaju bila bolja na ip7 u poređenju sa s7/s7e. Bilo bi zanimljivo videti uporedni test između s7e i s8, baš me zanima ima li neke primetne razlike zbog tog "multi-frame processing-a" na s8, mada mislim da je to zanemarljivo.
Šteta što nisu na s8 stavili dual kameru, izgleda da to čuvaju za note8. :)

Da ne bude zabune, ne koristim iphone, tako da nisam neki fanboy ali ne razumem kako neko moze da napise da je bolja kamera na s8, bar na osnovu ovog snimka.

Slažem se, mada prednja kamera je i u tom slučaju bila bolja na ip7 u poređenju sa s7/s7e. Bilo bi zanimljivo videti uporedni test između s7e i s8, baš me zanima ima li neke primetne razlike zbog tog "multi-frame processing-a" na s8, mada mislim da je to zanemarljivo.
Šteta što nisu na s8 stavili dual kameru, izgleda da to čuvaju za note8. :)

Da prednja je ocaj po meni na s7 edge. Iskreno idol 3 5.5 je ima bolju prednju kameru.

Samsung Galaxy S8

Jes da i sam imam iP, al svi bi izgleda fensi prednju sa noćnim modom i blicem kao na iP pa da slike iz izlaska budu na visokom nivou.
Salu na stranu, ko zna zasto je to tako, valjda treba i drugi telefoni da se prodaju..

^pretpostavljam da misliš na onu opciju kada displej pobeli i imitira blic. Ta opcija postoji već...pa najmanje godinu dana. Ali nije to ono što utiče na sliku već prosto senzor i obrada koju telefon odradi. Može se izvući pristojna fotografija, ali ne vidim razlog zašto po defaultu nisu isključene te gluposti za ulepšavanje sa prednjom kamerom.

Sad stavljaju i pravi blic napred na nekim telefonima :)

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Samsung Galaxy S8

Znam da postoji, koristio sam je na S7. Samo kazem da se iP ponasa super u tim mracnim uslovima. I generalno mislim da bi na S7/8 neki manualni mod u smislu brzine okidanja i ekspozicije na prednjoj kameri doveo tu kameru do savrsenstva, ali to verovatno ceka S9.

To je istina ,ništa kao selfi sa hdr+ i Nexus 6p..

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Znam da postoji, koristio sam je na S7. Samo kazem da se iP ponasa super u tim mracnim uslovima. I generalno mislim da bi na S7/8 neki manualni mod u smislu brzine okidanja i ekspozicije na prednjoj kameri doveo tu kameru do savrsenstva, ali to verovatno ceka S9.

U pravu si. Izbacio sam slike sa 6splus i s76e noću u auto modu ovde na forumu...Iphone mnogo realniji onde gde je kombinovan mrak sa nekoliko izvora svetlosti od npr. uličnih svetiljki. S7E je previše otvarao blendu zbog noćnih uslova a nije se snalazio sa mešovitim uslovima od uličnih svetiljki pa sam dobijao zrno, prekomernu ekspoziciju, užasan post processing.. .Iphone je bio realan-manje osvetljene fotke ali realniji mnogo.
naravno, ziloti z s7 temi kao što je onaj genije poolmaker, su me ubeđivali da mi je kamera pokvarena. :D hahahah-..... Ne verujem da će i sada biti razlike na s8. Kada mi stigne, ponovo ću slikati u auto modu pa ću ovde "okačiti".... E druga je priča u manual modu, gde možeš da podesiš, ISO, blendu....Tada sam dobijao dobre fotke.. Ali ko bre da čačka po manualnim parametrima da bi dobio sliku kako treba? Istraživanja kažu da ogromna većina ljudi fotka u auto modu.

Poslednja izmena:
Samsung Galaxy S8

Ako se ajfon ponaša "super" u uslovima lošeg osvetljenja onda su neksusi i pixel telefoni sa druge planete [emoji3]

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
To je istina ,ništa kao selfi sa hdr+ i Nexus 6p..

U odnosu na S7/8 sam mislio super. Sto se mene tice Nexus kamera neprevazidjena, ali tu su neke druge boljke.. Ali da ne skrecem predaleko sa S8 teme.

Dobro samsung placa ove review-e. Ekran potrosio 2600mah od 3500mah na 7 sati sot-a.
https://youtu.be/X7P5xqKsce4

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

It turns out that if the Galaxy S8 display used the conventional aspect ratio, its diagonal would be nearly as conventional – 5.57 inches. Almost the same as that of the Galaxy S7 edge. The difference between the two would be that the Galaxy S8 would have a somewhat smaller footprint, thanks to its smaller top and bottom bezels.

What about the Galaxy S8+, though? Using the same method described above, I found out that the 9:16 equivalent of the bigger Galaxy would sport a diagonal of approximately 5.95 inches. That's 0.28” more than the Galaxy Note 5 and Note 7. Therefore, the Samsung Galaxy S8+ is not a phablet screen in a smartphone body, it's simply a tall phablet, that's just as wide as the Note 7.

Možda ima veze sa ovim. Kada se meri površina ekrana

Zanimljivo ... jel ima to neke veze sa zakrivljenim uglovima na ekranu pa možda tako računaju "manju"dijagonalu?

Te "unlimited" tarife nisu baš stvarno unlimited :) Ima tu par uslova bar što se tiče data saobraćaja.

Sto se tice poruka i poziva ne.
A sto se tice 4g lte satro je limit 22gb po uredjaju.
Posle toga ti je i dalje 4g lte ali ako se desi da si na zagusenom tornju onda ostali korisnici imaju prednost u odnosu na onog ko je presao limit. Ali to se bukvalno desi 1 u mesec dana kada si na stadionu i gledas utakmicu :D
Ja sam evo na 40gb trenutno, imam jos 13 dana do "novog meseca" obracune.
Potrosim i po 80gb mesecno bez da osetim da su mi smanjili na 3g i slicno.
9fe6eda6421e9dad889552c6cb780c00.jpg

Off

Kakve su brzine i ping na tom unlimited LTE-u?

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Sto se tice poruka i poziva ne.
A sto se tice 4g lte satro je limit 22gb po uredjaju.
Posle toga ti je i dalje 4g lte ali ako se desi da si na zagusenom tornju onda ostali korisnici imaju prednost u odnosu na onog ko je presao limit. Ali to se bukvalno desi 1 u mesec dana kada si na stadionu i gledas utakmicu :D
Ja sam evo na 40gb trenutno, imam jos 13 dana do "novog meseca" obracune.
Potrosim i po 80gb mesecno bez da osetim da su mi smanjili na 3g i slicno.

Da, to je prvo ograničenje, drugo je obično korišćenje hotspota sa telefona, tu ti daju limit 20gb-30gb i posle toga nema više

Vrh Dno