Šta je novo?

Huawei P9 Lite (tutorijali u prvom postu)

Kod za otkljucavanje bootloadera se dobija od huawei-a, samim tim telefon je ubacen u bazu sa svojim IMEI-em.

Kod za otkljucavanje bootloadera se dobija od huawei-a, samim tim telefon je ubacen u bazu sa svojim IMEI-em.
Provereno da se ne gubi garancija. Imao sam predhodni i krenule neke linije na ekran. Pre toga sam dobio bootloader. Prebacivao na 7.0. Reklamirao i dobio drug uredjaj u garanciji.

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka

Provereno da se ne gubi garancija. Imao sam predhodni i krenule neke linije na ekran. Pre toga sam dobio bootloader. Prebacivao na 7.0. Reklamirao i dobio drug uredjaj u garanciji.

Hteo bih da rutujem tel, ali sam postavio pitanje korisnickom servisu za otkljucavanje bootloadera na sta su mi odgovorili da se gubi garancija, ne znam...

Hteo bih da rutujem tel, ali sam postavio pitanje korisnickom servisu za otkljucavanje bootloadera na sta su mi odgovorili da se gubi garancija, ne znam...
Onda sam ja imao srecu. Bolje ne rizikovati. Ja na ovaj nov vise necu sa se igram.

Koliko vi dugo koristite Android? Osnovna stvar je od kako su Android uređaju komercijalno dostupni da se root-ovanjem, otključavanjem bootloader-a ili bilo kakvim drugim prčkanjem po sistemu gubi garancija. Ako takav telefon odnesete u servis automatski vam ukidaju garanciju, a jedini način da se to izbegne je vraćanjem svega u fabričko stanje pre odnošenja uređaja na reklamaciju, ako je to moguće.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Koliko vi dugo koristite Android? Osnovna stvar je od kako su Android uređaju komercijalno dostupni da se root-ovanjem, otključavanjem bootloader-a ili bilo kakvim drugim prčkanjem po sistemu gubi garancija. Ako takav telefon odnesete u servis automatski vam ukidaju garanciju, a jedini način da se to izbegne je vraćanjem svega u fabričko stanje pre odnošenja uređaja na reklamaciju, ako je to moguće.

E da. Lepo si napisao na kraju. Kada se vrati na fabricki tj. na sistem koji je zvanican garancija se ne gubi.

Nije bas ni tako, ali je svakako rizik i uvek servis moze da se pozove na to. Prvo, dobijanje koda za otkljucavanje nije isto sto i otkljucavanje - mozes da uzmes kod i da ga nikad ne iskoristis. Servis nema pojma da li si otkljucao bootloader i/ili rutovao uredjaj ako ti u servis doneses fon sa zakljucanim bl i bez root-a (sto se gotovo uvek moze uraditi jednostavnim flesovanjem fabrickog fw preko dload foldera).

Posedujem HUAWEI P9 lite verzija VNS-L31C440B132. Na ovom forumu do sada nisam naišao na ovu verziju C440 dali neko može da mi kaže za koje tržište je pravljen ovaj telefon i dali će i on dobiti abdeit na nugat. Napominjem da sam telefon kupio u Srbiji ali neznam kojim kanalima je došao pošto je kupljen u privatnoj radnji. Za sada sam zadovoljan negovim radom ali bih voleo da nabacim nugat.

Tvoj telefon je brendiran na ovog provajdera http://ee.co.uk Verovatno ce ti stici nougat ali kasnije siguran sam.

Da li je neko isprobavao neki cvustom rom za njega? Tipa CM, RR...?

Uzeo sam telefon u vipu, verzija je l21c66b131. Pitam se da li je moguce da jos nisam dobio apdejt na b170, samim tim ko zna kad cu dobiti nugat. Hicare ne prijavljuje nikakve apdejtove. Je l moze neko da me posavetuje da li je pametno da menjam oeminfo? Hvala unapred.

Uzeo sam telefon u vipu, verzija je l21c66b131. Pitam se da li je moguce da jos nisam dobio apdejt na b170, samim tim ko zna kad cu dobiti nugat. Hicare ne prijavljuje nikakve apdejtove. Je l moze neko da me posavetuje da li je pametno da menjam oeminfo? Hvala unapred.
Promeni u C432

i dalje nema tacna inf o nugatu?

Skines b160 na sd card dload pa ubacis twrp pa iz njega flash oeminfo c432 kad vec radis napravi da ti je dual sim ako vec nije pa ides vol + vol- I power drzis dok ne krene da ucitava update I to ti je to...mada ni za l21c432 nema nikakav ota update ni preko hi care

Za verziju C66 imas sve isto kao i za C432. Nemoj dzaba da menjas. Imas na firmware finderu sve cak i Nougat b335 beta verziju.
Evo i ruskog spiska koji je manje vise i u Firmware finderu.
http://hwmt.ru/hwmtsite/firmware-database/?firmware_model=VNS-L21c66&firmware_page=0
Mada mi je cudno da nisi dobio.update na b151, ali sve u svemu kad izadje N za C432 imaces i na C66 neki dan gore dole.
.....i da, b170 parni broj on ti je za dual sim, a tebi su fabricki neparni prepostavljam single sim.
Mada kad se flashuje oem c432 za dual sim onda rade na njemu bez problema i parni i neparni.

Послато са HUAWEI VNS-L21 уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Meni je na Firmware finderu nasao B170 od 1.6GB, ali necu skidati, cekam zvanicnu.

P9 Lite TT

Zar update zavisi i od provajdera..? Ili od serije uredjaja koju taj provajder isporucuje?

Zar update zavisi i od provajdera..? Ili od serije uredjaja koju taj provajder isporucuje?
Od serija, al nisu to u pravom smislu ni serije, nego verzije softvera za odredjene regione ili provajdere konkretnije OEM verzije.Hardver bi trebalo da je za sve L21 isti. Update uvek prvo ide za Rusiju, Bliski Istok, Afriku...pa kad uoce i isprave sve greske onda ide finalna verzija za Evropu C432, C66 i tt.

Послато са HUAWEI VNS-L21 уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Uzimam ovaj telefon, tj narucio sam ga, pa cu preneti utiske u utorak kada stigne.

Jel mi mo,e neko pomoco.Imam huawei p9 lite vec mesec dana i mislim da sam nasao virus u sistemskim aplikacija zove se partner browswer security izdavac je wangqui a safe mode i fabricko ne pali pa sta da radim ako to jeste virus??

Pozz svima! Jedno pitanje za vas. Imam ovaj tel mesec dana, ne bih o njemu, jer je stvarno fenomenalan. Ono shto mene muchi jeste ti shto nema ni jednog zvanichnog apdejta o.s, podlacu sliku da vidite gde je stalo i nije mrdnulo. Inache tel je kupljen u zvanichnoj prodavnici, sa garancijom je i verzija sa 3 gb rama. E sad da li ima to neke veze, ne znam. Hvala unapred na pomoci.

Poslato sa HUAWEI VNS-L31 uz pomoć Tapatoka

Od kada mi je stigao update sa b131 na b153 počeo telefon da se sam restartuje kada je zaključan i kada pricam preko vibera ili wa izbacuje mi neku glupost. Da li se nekome slicno dešavalo i ako jeste kako je rešio? Mozda i nema veze sa update, ali bas je posle toga krenulo.
eec48d9770e74a989c2afba3b114d34f.jpg

jevta, jel ti je ukljucena "OK Google" detekcija?

Pozz svima! Jedno pitanje za vas. Imam ovaj tel mesec dana, ne bih o njemu, jer je stvarno fenomenalan. Ono shto mene muchi jeste ti shto nema ni jednog zvanichnog apdejta o.s, podlacu sliku da vidite gde je stalo i nije mrdnulo. Inache tel je kupljen u zvanichnoj prodavnici, sa garancijom je i verzija sa 3 gb rama. E sad da li ima to neke veze, ne znam. Hvala unapred na pomoci.

Ja imam isto sa 3gb rama i pre par dana sam ga ažurirano na Nougat koju radi savršeno, da bi ga ažurirana idi na aplikaciju Hicare i opciju Rani usvojio i ažuriranja trebalo bi da ti pokaže update i samo prati instrukcije, ako ti je nešto nejasno slobodno pitaj :)

Koliko čitam da je b370 ispeglaniji sa memorijom još bolje nego beta.

Je l' uspeo neko da cast-uje ekran na LG TV sa WebOS operativnim sistemom? Telefon ga pronađe, ali se onda samo vrti u pokušaju da se poveže..

Vrh Dno