Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

uzeo sam novu karticu u mts i izgleda da je rešen problem wakelocka. Moram još da testiram idle potrošnju, ali više ne vidim šta bi moglo da praviproblem.
Ovo je nerealno šta sam ja sve morao da radim da dovedem sve u red. Telefon je odličan, ali sam siguran da više nikada neću uzeti ništa sa miui.

Uvek se moze uzeti samsung koji 'nema' bagova i mana po ceni duploj :)

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

Ja sam se navikao na miui :)

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Meni počeo da usporava Nova launcher. Treba mu po dve sekunde da očita ikonice na home...

Ispadne iz rama, probaj nova settings / advanced / aggressive desktop na on

Uključio još prošli put kada si pisao na p9 Lite i na njemu... Ne pomaže...

Ugasi miui optimizaciju u dev options. I namesti ovde bez restrikcija. I stavi ga u autostart.

uploadfromtaptalk1491400158158.png

Kod mene na 4x nisam primetio nikakve bagove, a fluidno radi. Instalirao sam Nova launcher i MIUI skoro pa da ne vidim, navikao sam se. Za sada sam vrlo zadovoljan telefonom.

Dzaba i Nova kad su SystemUI i Framework 'zatrovani' duginim bojama i ne mozes promjeniti. Jos kad povuces odozgo i vidis onaj lijepi notification bar sa tiles-ima, lijepi status bar sa ikonicama appa (koje su kao da si ih kopirao iz drawera tamo), nije ono kao na nexusu da je fin prelaz i ikonica vuce malo na crno/belo. Inace vizuelni osjecaj je neka mjesavina gingera, iOSa i nougata. Pomalo povuce i na TW.[emoji23]

Sent from my G

Poslednja izmena:
Nisam rekao da Nova skroz uklanja MIUI, daleko je ovo od Nexus-olikog Androida. Kinezi su izubacivali dodatne opcije i "sakrivali" ih po raznim menijima i pod-menijima. Ali navikao sam se i ne zamaram se više tim stvarima. Bitno je da lepo radi i da pruža zadovoljavajuć multi-tasking, a to sam ovim telefonom i dobio.

Upravo,mene ju kupio kada sam video da mt bolje od 5x. Da sam bio na 6p pa došao ovde verovatno bih se smorio ,a ovako mi je super :)

uzeo sam novu karticu u mts i izgleda da je rešen problem wakelocka. Moram još da testiram idle potrošnju, ali više ne vidim šta bi moglo da praviproblem.
Ovo je nerealno šta sam ja sve morao da radim da dovedem sve u red. Telefon je odličan, ali sam siguran da više nikada neću uzeti ništa sa miui.
Hvala ti što si pomogao i meni (nesvesno [emoji6]) da rešim problem curenja baterije. Mob je trošio min 3% baterije na sat no matter what. Promenio bateriju, stavljao razne miui i custom romove (cm, aicp, rr) i uvek isti idle/standby drain. Uzeo sam novu vip karticu i drain je odmah nestao (a i uhvato je 4g signal).

Btw apropo priče miui vs stock android, za mene je miui8>>>stock android, a bio sam godinama stock android fan [emoji41]

Gesendet von meinem Mi-4c mit Tapatalk

Hvala ti što si pomogao i meni (nesvesno [emoji6]) da rešim problem curenja baterije. Mob je trošio min 3% baterije na sat no matter what. Promenio bateriju, stavljao razne miui i custom romove (cm, aicp, rr) i uvek isti idle/standby drain. Uzeo sam novu vip karticu i drain je odmah nestao (a i uhvato je 4g signal).

Btw apropo priče miui vs stock android, za mene je miui8>>>stock android, a bio sam godinama stock android fan [emoji41]

Možda i ja jednom zavolim miui. Neki v14 kroz godine. Ne vidim šta to može, što stock ne može kroz dodatnu aplikaciju. Jeste ovako jednostavnije za obične korisnike, ali su toliko stvari zakomplikovali koje nisu morali. Uostalom, više volimda mogu da izaberem namensku aplikaciju nego sve đuture od jednog developera.
Evo jedan u nizu problema sa miui. Ubacim mtel karticu za net (čekao sam da dobijem nano sim) u slot1, dok je mts slot 2 i skapiram da mi ne rade poruke. Čačkam ja svašta nešto, lomim se i problem je zbog podešavanja third party sms za dual sim. isključim dual sim opciju, kad miui šalje sa mtel kartice sms. NEMA PODEŠAVANJA ZA DRUGI SIM, mora sa prvog slota. Ne mogu samo da đoram jer su različitih dimenzija.

Ne vidim šta to može, što stock ne može kroz dodatnu aplikaciju.

Suština Miui-a, ali za mene u pozitivnom smislu. Najnabudženiji opcijama fabrički rom. Milion podešavanja i funkcija za napredne korisnike. Na stock-u moraš zilion dodatnih aplikacija da instaliraš da bi dobio iste funkcije. Plus sve stock miui aplikacije su odlične i prelepe. Milion tema ako se nekom ne sviđa stock miui izgled. Plus je miui brz i buttery smooth. Itd itd...

Btw nemam nikakvih problema sa slanjem sms-ova sa obe kartice. Možda je problem u tvojoj third party aplikaciji.

Još jednom hvala na pomoći. Od očaj baterije na mi4c došao sam do toga da ne mogu da je potrošim [emoji41]

Ugasi miui optimizaciju u dev options. I namesti ovde bez restrikcija. I stavi ga u autostart.

Pomoglo je odmah čim sam ugasio miui optimizaciju, ali sam stavio i bez restrikcija. Ono što piše tu me baš buni, ali sećam se da si nešto pisao ranije oko toga i da tako treba. Još samo da nađem da li Huawei ima nešto slično... Hvala... [emoji4]

Deluje bas kvalitetno, a i duplo je skuplja od nekih slicnih, samo ne svidja mi se brdo ovih "rupcaga" oko kamere, tastera za svuk, ulaza za usb i slicno.
Hvala za predlog.
Kad je staviš na telefon deluje kao da je deo telefona. Lepo legne, "prigrli" telefon i teško se skida. Dobijaš i foliju za ekran u pakovanju koja je odlična.

Taj cafele mnogo dobro izgleda. Nikako da ga porucim.

Плус 1 за фрстед....ја сам наручио и бели..одличан контраст

Taj cafele mnogo dobro izgleda. Nikako da ga porucim.

Ja cu videti danas, kazem zao mi da stavljam telefon u bilo i iz prakticnih razloga (da ne napravim duplo deblji), ovaj cafele je samo 0.6mm plus estetski naravno. Telefon bas elegantan i lepo lezi ruci, a ovaj cafele to ne rusi.

Uzecu u obzir i ovaj frosted.

Upravo,mene ju kupio kada sam video da mt bolje od 5x. Da sam bio na 6p pa došao ovde verovatno bih se smorio ,a ovako mi je super :)

Nemoj mi te komentare... Malo mi muka da punim telefon 2x s ovim 6p
☺️
Da li ići na Kineza ili ne...

Ne još .. sacekaj Redmi note 5 sa s660 :)
Ja čekam njega ili smanjenje cena op3t :)

Nije hitno, više svrbi novčanik :) @loznica ima op3 običan za 370, mislim da kolega s foruma prodaje. I meni je to jedan od prvih pikova, ili neki kinez s brutalnom baterijom...

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Ja čekam da oni možda na sajtu smanje cenu pred op5 , ne isplati mi se da cimam ortaka i da dajem 440e kada ovde za tu lovu može da se uzme s7. Ali ako bude oko 380e onda je već druga priča :)

Ma v20 + dodatna baterija i ne boli glava. Jedno što nema root za dual sim koji se valja kod nas... [emoji1]

Nazad
Vrh Dno