Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

GA-970A-UD3P
Jel ima neko iskustvo sa ovom AM3+ plocom? Treba da gura 5 kartica

990FX su skuplje i od Biostar TB85...

Negooo, može li se podizati sistem, odnosno, valjaju li Sempron AM3 procesori umesto Athlon II serije za ove AMD pločke (manje se geju svakako od Athlona)???

Kvalitetnija jeste ali s' toga trpi veće opterećenje od AsRock pandana. UD3P je više za kućnu upotrebu, a DS3P za mining (i jeftinija je 6-7€ od UD3P modela a obavlja identičnu funkicju).
Na AMD pločama je procesor znatno topliji nego li na BTC Pro ploči, pa čipset i naponska takođe... Intel je tr. hladniji ali i skuplji... (u svojim rigovima imam DS3P ploče).

Ja sam napravio sistem za restart rigova od raspberrija i relejnog modula za arduino. Svaki relej moze da izdrzi do 10A. U zavisnosti koliko releja modul ima, toliko se razlicitih rigova moze kontrolisati. Nesto tipa ovog https://youtu.be/8cPK8lh6oLI

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

a za koju tacno situaciju vam ovo treba? Kad ne mozete pristupiti rigu preko Teamviewera?

Kvalitetnija jeste ali s' toga trpi veće opterećenje od AsRock pandana. UD3P je više za kućnu upotrebu, a DS3P za mining (i jeftinija je 6-7€ od UD3P modela a obavlja identičnu funkicju).
Na AMD pločama je procesor znatno topliji nego li na BTC Pro ploči, pa čipset i naponska takođe... Intel je tr. hladniji ali i skuplji... (u svojim rigovima imam DS3P ploče).

Po kojoj logici je ds3p bolja za rudarenje od ud3p? Ploce su vrlo slicne, s tim sto je ud3p kvalitetnija zbog bolje naponske sekcije.

Nije bolja ali je jeftinija ko gleda na kintu. Naponska jeste bolja na UD3P ali ti na ploču stavljaš Athlon II X2 koji je minimalno opterećuje (naponsku) a pri svemu tome ne radiš nikakav O/C koji bi opteretio istu.
No, ispravljam se.
Bolja je ,svakako, UD3P pa kome 6-7€ ne igra ulogu neka pazari UD3P.
Svaka preporuka za ove dve jeftine a odlične AMDjke (za 5 kartica)!

Poslednja izmena:
Rig obično zabada zbog previsokog kloka memorije na grafičkoj i onda je potreban fizički restart istog...
U tom sluačaju se obično koriste WiFi uređajčići preko kojih je uboden rig u struju koji daljinskom komandom restartuju, odnosno uključuju i isključuju rig.
Može se to odraditti na razne načine ali mislim da su ovi WiFi reseteri najjeftinija solucija. Komad je oko 12.5€...

Ja sam imao problem sa zabadanjem 2 kartice 470 (Samsung memorija strap 1750->2000) na frekvencijama preko 2020.
Nakon postavljanja custom strap za 1750 i 2000 Rig vrti 2100 već 2 dana.

A ja samo da pitam da li neko ima i kako se pokazala ga-990xa-ud3,nabavi sam jednu pa da vidim kakva je za rig

Послато са 6039Y уз помоћ Тапатока

Evo me na izvoru, znači stigla je
0467357179a87a5ee14be004531078b3.jpg

da pitam, mozda neko ima ideju..

od raidmax 1200w mi fale 2-3 kabla(8pin i sata/molex)...negde su zagubljena i ne mogu da nadjem...ima li neko predlog gde ovo naci ako moze da se dokupi? kapiram da je opcija i naci neko crknuto napajanje ali toga nema mnogo pretpsotavljam?
ako neko ima ideju ili slucajno prodaje javite..zao mi sto napajanje sad moze max 3 grafike da potera...zbog kablova

Sutra ću znati sve tj koliko baca(po difoltu, bez diranja biosa) i koja će biti cena(mada se već zna koliko je para)

Ja sam mislio da te nereferentne nece biti dostupne kod nas bar do sredine maja.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Ove rx570 su slabije od rx470 ??

The second card to feature the Polaris 10 XL GPU would be the Radeon RX 570. This card would be similar to the RX 470, featuring a cut down Polaris core with 2048 Cores.

Nisi razumeo, RX470/570 je cut down full polarisa i ima 2048 cores umesto 2304, koliko imaju RX480/580.

Uglavnom ocekujem identicne performanse. Clock memorije i sama memorija su identicni.

Veci clock nas ne zanima jer je nepotreban kod vecine algoritama.

Potrosnju ce skresati verovatno jer ce smanjiti fabricki voltazu, jer su realno i rx470 i rx480 radile na dosta vecim voltazama nego sto ima zaista treba. Tako da ce nam doci na isto, evnetualno par w manje.

Samo da budu kvalitetniji cooleri, i ispeglaniji biosi pa da ih mozemo prepisati na ove nase karte, mozda dobijemo neki %.

I ja se tome nadam, mada mislim da neće biti ništa spektakularno, ali što kaže @La. Prestige nek bios bude ispeglaniji pa da prepisujemo

Mozda budu trosile manje na istom kloku, tipa 15-20W, zbog optimizacije proizvodnog procesa, i to je to. Samim tim verovatno ce im podici fabricke klokove, tako da potrosnja ostane slicna/ista postojecim modelima.

problem je sto verovatno necemo moci prepisati sve optimizacije u biosu.

sta bre sutra testiraj odma :p :d , mada posto se sve razgrabilo o starih mislim da nije nista spektakularno ta nova serija a mozda i gresim

Serija 5xx je blagi LiftUp 4vorke. U prevodu JLZ...

I 300€ i možda i više sad nabavna

Znaci trebalo bi da bude jeftinije.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno