Šta je novo?

SONY: PlayStation 4

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ako nadjes povoljnu cenu za neku igru na US Amazonu recimo i dostupan je digitalni kod,a imas US PSN nalog, sto da ne, kupi na Amazonu. Ja uglavnom kupujem dopune na Amazonu i kupujem posle na PS Store-u.

Ne, na US Amazonu ne mozes placati Paypalom, barem ne nasim, samo karticama. I to samo ako imas Amazon nalog otvoren odavno. Mislim da za nove naloge vise nije moguce dodati i placati nasim karticama.

Probacu danas to sa amazonom. Nadam se da ce moci. Pa znaci li to da necu moci kupovati igrice preko digitalnog koda nikako?!

Probacu danas to sa amazonom. Nadam se da ce moci. Pa znaci li to da necu moci kupovati igrice preko digitalnog koda nikako?!

Ako nemas US Amazon nalog vec neko vreme, ne neces moci da kupujes digitalne kodove tamo. Ali mozes ponekad da ih nadjes i na nekim drugim sajtovima. Dopune za PS Store mozes naci na mnogo mesta.

Ja uzimam na cdkeys (UK) i g2a (US). Nisam imao problema.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Ako nemas US Amazon nalog vec neko vreme, ne neces moci da kupujes digitalne kodove tamo. Ali mozes ponekad da ih nadjes i na nekim drugim sajtovima. Dopune za PS Store mozes naci na mnogo mesta.

Pa onda da otvorim nalog na amazonu i da cekam...Znaci i na amazonu moram da pravim ,,fake,, us nalog kao na konzoli? Gde jos mogu naci kodove?

Ja uzimam na cdkeys (UK) i g2a (US). Nisam imao problema.

Evo kolega eufrat je vec odgovorio :)

Poslednja izmena:
Napravi amazon nalog sa američkom adresom samo za to i radiće odmah.

Nevezano za to, evo jedna fora (koju ja nisam znao) za ljude koji imaju Sony televizor.

Znate da daljinski od Sony tv-a može da se koristi za upravljanje PS4 preko bravia sync-a, ali je to (do danas) za mene bilo dosta ograničeno i bez nekih bitnih tastera koji nisu radili, recimo normalno home dugme kao ps dugme, options itd.

E sad, kad se uđe u Settings na tv-u, pa external inputs, pa HDMI setup, postoji opcija device control keys.

Po defaultu je na normal i to radi onako polovično kako sam opisao i nervira.

Ali, kad se stavi na "menu keys" ili "tuning and menu keys", postaje potpuno funkcionalno i sve radnje na PS4 mogu da se obavljaju kao na joypadu (osim igranja, naravno).

Home dugme na daljinskom postaje ps dugme, a options radi kao options na joypadu.

Moj tv je malo stariji, pa potražite nešto slično ako nije baš ovako, ali Sony ne menja često te nazive.

Vrlo moguće da postoji nešto slično i kod ostalih proizvođača u opcijama za HDMI link.

Poslednja izmena:
Moj smart sony iz 2013te bez ikakvih cackanja po opcijama isto radi sve živo na ps4 sa daljinca sem paljenja konzole.Nikad nisam ništa cackao po opcijama niti imam pojma da li ima nešto na tu temu. Zgodna stvar prilikom gledanja netflixa, multimedije, br diskova jer dok nisam provalio da može preko daljinca , ljustio mi je bateriju na dzojpedu.

Sent from my D6603

Moj smart sony iz 2013te bez ikakvih cackanja po opcijama isto radi sve živo na ps4 sa daljinca sem paljenja konzole.Nikad nisam ništa cackao po opcijama niti imam pojma da li ima nešto na tu temu. Zgodna stvar prilikom gledanja netflixa, multimedije, br diskova jer dok nisam provalio da može preko daljinca , ljustio mi je bateriju na dzojpedu.

Sent from my D6603

Verovatno ima neke veze sa HDMI CEC opcijama

Sent from my D6603
Možeš i da upališ konzolu. Taster sync menu na daljinskom (ili možda softverski kod tebe), pa HDMI device selection i klik na PS4.

A radi i meni bez podešavanja, ali nije puna funkcionalnost kao na joypadu. Kad podesim , sve je isto.

Poslednja izmena:
Jeste Ivane, svaka čast, upravo probao i radi po tom principu. Upalio tv i onda biram hdmi koji vodi do konzole, sync menu i tamo imam nekoliko opcija, prvu opciju klikom na hdmi configuration pali se ps4.

Sent from my D6603

Eto, sad imaš sve :D.

Verovatno ti ne piše PS4 jer to radiš prvi put, sledeći put će pisati. Tek sad si ih povezao.

Kad se tako poveže HDMI linkom, dovoljno je da ugasiš tv i PS4 automatski ide u rest mode, ali to verovatno znate. I automatski se pali tv kad upališ PS4 na joypadu.

Poslednja izmena:
http://blog.us.playstation.com/2017/04/04/humble-thq-nordic-playstation-bundle-available-today/

Link još uvek nije aktivan, ali bi trebalo da bude uskoro: https://www.humblebundle.com/thq-nordic-playstation-bundle

$1 ili više:
The Book of Unwritten Tales 2 (PS4)
Red Faction (PS4)
Super Dungeon Bros. (PS4)
Deponia (PS4)
ArcaniA: The Complete Tale (PS4)

“Beat the average”:
Legend of Kay Anniversary (PS3 ili PS4)
Battle Worlds Kronos (PS4)
Destroy All Humans! (PS4)
Destroy All Humans! 2 (PS4)

$15 ili više:
MX vs. ATV Supercross (PS3)
Darksiders (PS3)
Darksiders II (PS3)
MX vs. ATV Supercross Encore (PS4)
Darksiders Warmastered (PS4)
Darksiders II Deathinitive Edition (PS4)

Edit: Bundle je aktuelan, a link iznad je proradio.

Poslednja izmena:
Kad se tako poveže HDMI linkom, dovoljno je da ugasiš tv i PS4 automatski ide u rest mode. I automatski se pali tv kad upališ PS4 na joypadu.
To mi je oduvek i radilo tj od prvog dana povezivanja sa ps4 ali eto nisam znao da prilikom gledanja filmova/serija nemam potrebu za ds-om sto je ekstra.

Sent from my D6603

http://blog.us.playstation.com/2017/04/04/humble-thq-nordic-playstation-bundle-available-today/

Link još uvek nije aktivan, ali bi trebalo da bude uskoro: https://www.humblebundle.com/thq-nordic-playstation-bundle

$1 ili više:
The Book of Unwritten Tales 2 (PS4)
Super Dungeon Bros. (PS4)
ArcaniA: The Complete Tale (PS4)

“Beat the average”:
Legend of Kay Anniversary (PS3 ili PS4)
Battle Worlds Kronos (PS4)
Destroy All Humans! (PS4)
Destroy All Humans! 2 (PS4)

$15 ili više:
MX vs. ATV Supercross (PS3)
Darksiders (PS3)
Darksiders II (PS3)
MX vs. ATV Supercross Encore (PS4)
Darksiders Warmastered (PS4)
Darksiders II Deathinitive Edition (PS4)

Edit: Bundle je aktuelan, a link iznad je proradio.

Ja sam za 1$ dobio 5 igara, ne tri kao što si napisao
Pogledajte prilog 226246

^ Dopunio. Ne znam kako je promaklo. Ja uzeo tier od $15, za početak kolekcije.

Prema sajtu http://www.displayspecifications.com/en ,cak ni televizor koji je Vlada predstavio u klipu (Sony 49XD8005) nema pravi 10bit panel ,vec 8+FRC,ali je u stanju da prepozna milijardu boja.
Malo sam istrazivao i shvatio da pravi 10bit panel ipak kosta daleko vise od onoga sto sam mislio da kosta.
Recimo najjeftiniji model u giga**onu sa pravim 10bit panelom kosta nesto preko 200k dinara,dok za oko 150k moze da se nadje Samsung od 43 inca,a najjeftiniji Sonyev model je preko 230k.
Zaista vrtoglave cene i definitivno treba gadjati TV koji ima 8bit+FRC i da prepoznaje milijardu boja,a takvih LG modela ima na kvadrat. Recimo jedan takav model od 55 inca kosta nepunih 100k u prodavnici(nesto manje od 700 evra na KP)

Poslednja izmena:
Prema sajtu http://www.displayspecifications.com/en ,cak ni televizor koji je Vlada predstavio u klipu (Sony 49XD8005) nema pravi 10bit panel ,vec 8+FRC,ali je u stanju da prepozna milijardu boja.
Malo sam istrazivao i shvatio da pravi 10bit panel ipak kosta daleko vise od onoga sto sam mislio da kosta.
Recimo najjeftiniji model u giga**onu sa pravim 10bit panelom kosta nesto preko 200k dinara,dok za oko 150k moze da se nadje Samsung od 43 inca,a najjeftiniji Sonyev model je preko 230k.
Zaista vrtoglave cene i definitivno treba gadjati TV koji ima 8bit+FRC i da prepoznaje milijardu boja,a takvih LG modela ima na kvadrat. Recimo jedan takav model od 55 inca kosta nepunih 100k u prodavnici(nesto manje od 700 evra na KP)

Već smo ranije utvrdili da ovde da taj sajt nije merodavan za tu vrstu informacija. Imaš RTINGS, plus njihov YT kanal sa dosta review klipova gde vidiš metodologiju testiranja. Po njima, a oni koriste vrlo skupu opremu za testiranje, XD8005 je i više nego dobar 10bit model, sa par stvari koje čak prevazilaze neke dosta skuplje Samsung i LG modele. Jedini "problem" mu je intenzitet osvetljenja kod HDR gaminga sa 100% osvetljenja na panelu, gde je opet tek malo slabiji od npr KS serije u istoj situaciji. Ako se gleda upotreba za HDR filmove tu je priča drugačija - Samsung u Movie modu nudi skoro dupli peak brightness ali sa 112ms input lag-om (sto opet nije strasno kad se film gleda).

To je još i sporo (čisto da znaš). Preko cdkeys i g2a to bude kroz koji minut posle uplate...

To je još i sporo (čisto da znaš). Preko cdkeys i g2a to bude kroz koji minut posle uplate...

cdkeys je za UK nalog? za sad imam samo US nalog i isao sam na g2a nesto mi bio konfuzan sajt i probam amazon i proradi iz prve za divno cudo :) ako na konzoli kreiram jos jedan UK nalog i tamo kupim neku igru da li ce mi trofeji recimo i sve igre biti uvek pri ruci bez obzira na kom nalogu se nalazim ...nesto mi se ne petlja oko toga

Ima i za US na cdkeys, ali ređe. Aktiviraj oba naloga kao nosioce i trofeji će ti biti dostupni na oba naloga.

Ima i za US na cdkeys, ali ređe. Aktiviraj oba naloga kao nosioce i trofeji će ti biti dostupni na oba naloga.

Hvala probacu. Mada na isto dodje cena ako ganjas ove poznate igre uvek... Recimo bio je the witcher 3 na base.com da se poruci disk dosta povoljnije nego digitalna verzija...ali opet za takvu igru gledam 49,99 usd na amazonu digital code. kontam da je kupim iako sam je obrnuo celu na PC...a

Ili da idem na Battlefield 1 za deset dolara vise koga nisam igrao :)

Poslednja izmena:
Bila je svojevremeno W3 GOTY izdanje za 20-25£ na UK PSN-u.

Sigurno, samo je pitanje vremena.

To na cdkeys bilo? Bolje da cekam onda pogotovo zato sto sam igrao. Drug me nagovara da kupim battlefield 1 kaze da je savrsenstvo multiplayer na njemu a i single je fascinantna.

To je bilo na UK PSN store-u. Nemaš igara da kupiš na cdkeys, samo kodove za pare za wallet. Na g2a bude i kodova za igre ali u glavnom nisu povoljnije nego na samom PSN-u. Dobar je B1, po meni vredi.

Već smo ranije utvrdili da ovde da taj sajt nije merodavan za tu vrstu informacija. Imaš RTINGS, plus njihov YT kanal sa dosta review klipova gde vidiš metodologiju testiranja. Po njima, a oni koriste vrlo skupu opremu za testiranje, XD8005 je i više nego dobar 10bit model, sa par stvari koje čak prevazilaze neke dosta skuplje Samsung i LG modele. Jedini "problem" mu je intenzitet osvetljenja kod HDR gaminga sa 100% osvetljenja na panelu, gde je opet tek malo slabiji od npr KS serije u istoj situaciji. Ako se gleda upotreba za HDR filmove tu je priča drugačija - Samsung u Movie modu nudi skoro dupli peak brightness ali sa 112ms input lag-om (sto opet nije strasno kad se film gleda).

Onda moja greska,ja sam u sustini vec narucio onaj model za koji sam te pitao da li ima 10bit panel (55XD8005) ,ali sam sinoc ovo gledao pa sam pomislio da sam se zeznuo i da sam uzeo 8bitni panel :) . Hvala u svakom slucaju,za ovaj rtings sajt nisam ni znao,a ima gro dobrih informacija :happy:

To je bilo na UK PSN store-u. Nemaš igara da kupiš na cdkeys, samo kodove za pare za wallet. Na g2a bude i kodova za igre ali u glavnom nisu povoljnije nego na samom PSN-u. Dobar je B1, po meni vredi.

Znaci moze direktno da se kupi iz psn ? neko mi ovde rece da ne moze... sto ne bi moglo kad paypal dozvoljavaju?

Ne moze direktno sa PSNa nasim karticama, kupis vaucere sa cdkeys/amazona i onda igre kupujes na akcijama sa psna.

Ne, ne može. Čitaj šta pišem. Na sajtovima kao što su cdkeys, g2a i Amazon kupiš kodove za PSN wallet i na tvom nalogu redeemuješ taj kod kako bi preneo pare u wallet. Posle samo kupiš igru iz store-a.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno