Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Kako ne radim, na svim Nitro kartama mi je to odradjeno. :D

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Moze kratko objasnjenje gde u polarisu postaviti nize napone s obzirom da ima napon za gpu core i napon za memoriju? Najprostiji primer bi bio sasvim dovoljan. Hvala!

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Ima li nekih mana ako se stavi vise kvalitetnih slabijih napajanja u odnosu na jedno jako napajanje u smislu rada kartica i eventualnih problema sa restartovanjem, crkavanjem, paljenjem itd.... ?

Bice restarta pogotovo ako su polovna napajanja... Hoce li mi neko reci koji su taktovi na biosu od safira 470 4gb, tacnije na oba biosa, meni je na jednom bio 1206/1650mhz a kad prebacim prekidac na drugi onda je 1260/1750 :)

GPU je takav, ali za mem nisam siguran da li ima razlike. Mozda i ima razlike.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

jel se desava nekom da gpu engine na rx470 umesto zadanih 1100/1200 u triX prducka oko 900 po gpuz
hashrate 23mhs

Da li ima neko 480 4GB Sapphire Nitro ( bez + ) 11260-13-20G kartice (Samsung i Elpida) i kako su se pokazale?

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Svakako su odlične.

Sent from my SP6.2 using Tapatalk

@Milan81 Ja imam 480 bez + sa elpidom.Nije losa samo sto kod mene nece mem. clock preko 2020,tj. hoce ali ume da zabode ,nekad nakon 12h nekad na svakih 5 minuta.Ma da je to problem jer je kartica primarna i na njoj je monitor inace mislim da bi mogla na 2050MHz i tada bi bacala 31Mh/s.Ne znam da li znas da taj model nema dual bio i ovetljenje,da napomenem ukoliko ti je to bitno.
ada04279e6dc6fd0d3e7b9ccc72b6795.jpg

966d35651dbe2a1f0c65ee30d70dda19.jpg

Nikad nisam razumeo zasto vam je toliko bitno da moze mem sto vise da se podigne mhz :)

Undervolt rx serije radite kroz wattool ili kroz polaris bios editor?

Poslednja izmena:
AB (trixx) je podrazumjevana opcija. Mislio sam na izmjenu u biosu.

Lepo ti je Feniks rekao, undervolt iz ABa.

Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока

@Milan81 Ja imam 480 bez + sa elpidom.Nije losa samo sto kod mene nece mem. clock preko 2020,tj. hoce ali ume da zabode ,nekad nakon 12h nekad na svakih 5 minuta.Ma da je to problem jer je kartica primarna i na njoj je monitor inace mislim da bi mogla na 2050MHz i tada bi bacala 31Mh/s.Ne znam da li znas da taj model nema dual bio i ovetljenje,da napomenem ukoliko ti je to bitno.

Zdravo, i ja imam iste kartice Sapphire Nitro(no+) 4G - Elpida i sa istim setinzima Core Clock 1150MHz i Memory clock 2020MHz maj vadi ~29.4MH/s... u Cemu je razlika???
Jel moze da mi pratis Bios koji koristis? Hvala :)

@Vlado78
Nije to neka razlika,ja se ne bi *****avao za 0.5MHs i moja u nekim situacijama daje 29,4MHs

Ako ti nije problem da mi poshaljes parametre koje koristish u AfterBurneru...

Poslednja izmena:
Imas poruku na pm,a i vidis klokove sa slike iz gpuza.Klokove podesis u AB a napon u trixxu.Mogu da ti posaljem bios ali ne znam sta je sa njim radjeno jer ga nisam ja modovao.

Lepo ti je Feniks rekao, undervolt iz ABa.

Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока
Moguće da ne praviš razliku, ali undervolt iz AB i undervolt odrađen na biosu kartice nisu iste stvari.

Nesto se dvoumim da li da sastavim jos jedan RIG sa RX480 ili da sacekam RX500 kartice? Predstavljanje RX500 na Polaris platformi/arhitekturi je najavljeno za 18. April, a kartice na Vega platformi krajem Maja. Pretpostavljam da nereferente RX500 (Polaris) nece biti dostupne do polovine Maja ako ne i duze kod nas na Balkanu, a za Vega necu ni da nagadjam kad bi mogle biti u prodaji jer se jos uvijek na zna da li ce se predstavljati 30. Maja ili negdje na Electronic Expo u Junu. RX500 ce imati poboljsanja u performansama ali koliko sam citao nece biti neka ogromna razlika. Razlog zbog kojeg se dvoumim jeste taj sto ne znam kakva ce biti dobavljivost recimo Sapphire RX480 kartica kad se pojavi RX580. Procitao sam da Sapphire priprema 11 kartica unutar RX500 serije.

Ako ti se ne zuri sacekaj, ako bi sto pre onda uzimaj rx480. rx500 po svemu sudeci jedino sto moze doneti je malo snizenje cena (diskutabilno koje ce cene biti kod nas) i mozda manja potrosnja ali sa povecanjem kloka ne verujem da ce biti nesto drasticno. Takodje je i pitanje kad ce biti u prodaji.

Hvala, uzeo sam 6 kartica, jedna je sa Elpidom ostale su Samsung. Testiram ih evo par dana i nikako da ih namestim da rade stabilno, nekada sve radi super desetak sati, a nekada pukne posle 10 minuta. Kartice ne silim vec probam sa 1130/1980, 1100/2000, nije mi toliko bitno par Mh/s vise, vec pre svega stabilnost i manja potrosnja/grejanje.

qwObBnx.jpg

@goldi možda ti je pun inbox?

Upravo to htjedoh napisati, mada nisam koristio - prejeftino izgleda.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ja sam napravio sistem za restart rigova od raspberrija i relejnog modula za arduino. Svaki relej moze da izdrzi do 10A. U zavisnosti koliko releja modul ima, toliko se razlicitih rigova moze kontrolisati. Nesto tipa ovog https://youtu.be/8cPK8lh6oLI

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Vrh Dno