Nije isto kada su neke slusalice zavrsile na ali-u kao ''roba sa sitnim ostecenjem'' pa se prodaju po dosta nizim cenama i kada su klasicna losa kopija. U prvom slucaju ce zvucati kao original, u drugom daleko losije.
SL 681 evo zvucno nisu bolje slusalice od HD7 vec zvuce drugacije - obojenije, bas je jaci ali i muljaviji i neprecizniji od HD7 koje, za taj novac, briljiraju u vecini zanrova dok su Evo idealne pre svega za bassy muziku, visoki na HD7 jesu problem na integrusama ali uz kvalitetan DAC zvuce daleko bolje, srednji su naravno na strani HD7. Uskoro mi stizu i Evo pa cu napisati opsirnije direktno poredjenje u SL temi 🙂 Ocekujem slican kvalitet ali totalno drugaciju ''obojenost'', to mi i jeste cilj, cisto iz zezanja/hobija.
Sustina je da 681 evo nema sanse da oderu original JVC, razlika u soundstage-u mora da postoji zbog velike razlike u velicini drajvera i konstrukciji ali prilicno sam ubedjen da si dobio ili felericne slusalice ili ''fejkare''..
Za kucnu upotrebu biram HD7 pre CKX9 sto je i logicno, za ''portable'' uvek CKX9 a zvucno sam skoro pa prezadovoljan sa oba modela.. za ulozen novac, naravno 🙂