Šta je novo?

*****ski MIUI

zost

Slavan
Učlanjen(a)
14.08.2007
Poena
320
Pre par meseci sam nabavio Xiaomi M Max sgb/64gb, tzv. Helium. U njemu je "MIUI 8.3. by xiaomi .eu 7.2.17 Beta". Telefon je (na sreću) rutovan i sa TWRP.

To je prvi i poslednji telefon sa MIUI op. sistemom koji sam kupio. *****skiji op. sistem nisam imao i nikada više neću kupiti nešto sa MIUI-jem.

Na primer:

1) Postavim na telefonu otključavanje sa fingerprint i sa onih 9 tačaka. Resetujem telefon (na fabrička podešavanja) da bih nešto proverio i posle desetak minuta učitam TWRP snimak koji sam prethodno napravio. Ali - cvrc!! TWRP snimak je uredno učitan, telefon startovan, izgled ekrana OK - ali ne može da se otključa!!! Ne radi otključavanje ni sa fingerprint, ni sa 9 tačaka. Ne radi ni ono sa isključivanjem "Find my phone" na MIUI serveru. Rezultat: moram sve da instaliram i podešavam od početka!!!!

2) Prilikom tog podešavanja dešava se sledeće: Preko Play Store hoću da preuzmem/instaliram neku od aplikacija koje mi trebaju. Download krene i odmah stane, sa *****skom porukom "Waiting for WiFi". Praktično ne može ništa da se preuzme/instalira preko Play Store. WIFi je moj kućni, radi OK provereno.
Pokušao sam sva rešenja za "Waiting for WiFI" problem koja sam video na internetu - ništa ne pomaže.

Od sada ću MIUI zaobilaziti u široookom luku.

Predji na oficijelni MIUI, bez beta ili kuvanih negde sa strane kojima je ko zna šta sve promenjeno.

Sent from my HM 1S using Tapatalk

Za WiFi imaš podešavanja u okviru "Downloads" aplikacije (ako se dobro sećam), gde je postavljen neki file size limit, samo to isključi i radiće dl kako treba.

Prvo se malo raspitas, pa onda nesto "pljujes"...Problem broj 1 je vezan za TWRP, ne za MIUI.
To se lako resava, obrises iz TWRP, tacnije iz njegovog File manager-a neke fajlove iz Systemske particije, obrisace ti pin i mozes normalno da koristis telefon.
Ako nisi negde procitao, evo ja cu ti sada reci...Pre radjenja bilo kakvog backup-a gasis pin i fp na svim telefonima koji imaju to kao opciju jer ces uvek naici na taj problem.
Sto se tice problema br.2...PS na MIUI radi savrseno , ali ima opcija kada udjes u Download app, gornji desni cosak na tri tackice, pa settings i ugasi da ti skida samo preko wifi ako te to muci...

Sent from my Redmi Note 4X

Poslednja izmena:
To ne rešava problem čekanja za wi fi. Pisao sam ja ranije.
To pod 2 ti je bug miui ,može da se sredi sa rootom

Ja imam još 2 buga :) posle restarta vrati mi sve disable apk I promeni sam wallpaper :)
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Prvo se malo raspitas, pa onda nesto "pljujes"...Problem broj 1 je vezan za TWRP, ne za MIUI.
To se lako resava, obrises iz TWRP, tacnije iz njegovog File manager-a neke fajlove iz Systemske particije, obrisace ti pin i mozes normalno da koristis telefon.
Ako nisi negde procitao, evo ja cu ti sada reci...Pre radjenja bilo kakvog backup-a gasis pin i fp na svim telefonima koji imaju to kao opciju jer ces uvek naici na taj problem.
Sto se tice problema br.2...PS na MIUI radi savrseno , ali ima opcija kada udjes u Download app, gornji desni cosak na tri tackcice, pa settings i ugasi da ti skida samo preko wifi ako te to muci...

Hvala za odgovor. Kada je TWRP u pitanju, nisam imao problem sa zaključavanjem u drugim android op. sistemima. Probaću da nađem šta to treba podesiti u TWRP.

U Play Store nigde nemam tri tačkice. Pokušao sam ranije da u Settings uključim "Auto-update appss over Wi-Fi only" i to nije pomoglo.

To ne rešava problem čekanja za wi fi. Pisao sam ja ranije.
To pod 2 ti je bug miui ,može da se sredi sa rootom

Ja imam još 2 buga :) posle restarta vrati mi sve disable apk I promeni sam wallpaper :)
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Hvala za odgovor. Imam već root, kako može da se sredi taj MIUI bug?

Loznice ugasi apk preko PS, pa na onu foru preko Help, to radi provereno...i ne vracaju se ugasene app nakon restarta.

Ne u play store, nego u Downloads app.

Pa mislim ovaj problem sa pin/pattern je vezan nesto oko enkripcije, pa twrp generise drugi kljuc nakon vracanja backup-a...ili tako nesto slicno...Tako je i na CM romovima.Verujem da se sada i ne Lineage to isto desava.Odavno sam se oko toga zanimao...Imas key fajlove da obrises i onda je sve ok... A koju taj problem oko WIFI je uglavnom koliko se ja secam , vezan za China rom-ove, oni imaju ta ograncenja , a taj tvoj Xiaomi.eu je na bazi China dev rom-a...

Poslednja izmena:
@kidence

Hvala još jednom. Stvar je rešena tako što sam u TWRP File Manageru, posle flešovanja snimka, obrisao fajl locksettings.db i tek posle toga startovao telefon. To je otključalo telefon.

Sada opet radi i Play Store, mada bih voleo da znam zašto ranije nije radio.

Poslednja izmena:
Vidis da sve moze, kapiram da si se iznervirao i sve to...Ali moras priznati da je tvoja greska.Otvoris temu i lepo napises problem, ne vidim cemu ovakav naslov teme...Sve se moze resiti...;)

Vrh Dno