Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Na koji email da im pišem? Imam problem sa D3, uređaj se svako malo restartuje. Nekad ne može ni celo poluvreme da izgura dok internet radi normalno.

Jel postoji kakva promocija (bonus) pri prelasku sa dual silver na dual gold?

Ja sam presao, ali meni se isplati. Za 300 dinara vise dobio vracanje 72h unazad, bolji download i upload, vise HD kanala i 5ghz wifi Ubee (sto mi je najvise trebalo).

Da, mene su zvali i doneli su d3 mini na drugi TV koji nije imao d3.

Sent from my Nexus 5X

Koliko je prošlo od poziva do njihovog dolaska?
Da znam kad da ih očekujem :)

Sent from my Honor 8

Ubacili su novi firmware u ovaj D3 box, ne gledam puno TV, ali primecujem neki napredak - npr. kad se gleda 72h unazad, na kraju emitovanja ponudi da se nastavi sa sledecim programom u nizu, ili ponovno emitovanje prethodnog.

Ja sam presao, ali meni se isplati. Za 300 dinara vise dobio vracanje 72h unazad, bolji download i upload, vise HD kanala i 5ghz wifi Ubee (sto mi je najvise trebalo).
Isplati se i meni, dobijam dual gold po ceni dual silver. Nego mislim da je pre bila nekakva akcija pickbox uz novi ugovor i sl.

Jel jos nekom ucitavanje strana radi katatrofalno u poslednjih nekoliko dana? Nebitno na kom uredjaju, jednostavno zabada, nekad mora nekoliko puta da se refreshuje da bi ucitao, nekad ni to ne pomaze pa se ceka da odreaguje po petnaestak sekundi. Vidikovac, mozda je izolovan slucaj. Restartovanje rutera nije pomagalo, na svakom kompu i uredjaju radi lose, probao i googleove DNS, nista ne pomaze, nekad ucitava lepo, ali i u dosta slucajeva zabada dugo na ucitavanju strane. Brzina na speedtest je normalna, paket 100/6.

za ovo večeras su zaslužili da gore u paklu. dva sata sam čekao na que, i onda timeout i ćao.

hvala sbb-u.

Zdravo svima. :) Unapred izvinite ako je negde vec napisano ali nisam uspeo da nadjem informaciju. Kao IKOM-ov korisnik spremam se na prelazak na SBB koji je sada siguran jer su dobili zeleno svetlo. Interesuje me da li kod SBB-a moze da se koristi svoj wifi router uz njihov modem ili mora njihov wifi router? Koristim Asus-ov RT-AC68U i mislim da je bolji od njihove ponude pa bi mi znacilo ako moze. :) Hvala unapred na odgovoru.

Ja sam na IKOMu i vec mogu reci zadnjih 7 dana je katastrofa... Google ucitava po 2 minuta,YouTube da ne spominjem

Ljudi, zanima me da li ima neki USB tuner koji moze digitalne kanale da pusta sbb-ove? Devojci crkava tv, hoce preko laptopa da gleda, za sad rade analogni, ali u slucaju da joj ugase...

Ово је послао 6п!

@Jericho
KAd si to primetio? Koji uredjaj? Potam jer mi se supruga pozalia zasto recimo bas toga nema jer 72h unazad radi po epg a najcesce je neprecizan.
I da pitam nesto. Kad se gleda 72h unazad na starom d3v2 je cini mi se moglo da se kursorskim strelicam premota po 15-20 minuta odjednom. Sad nekako i nekad nabodem ali uglavnom se prebaci na sledecu emisiju jer se ukljuci navigacioni bar dole. Tehnicak podrska koju sam jednom pitao nema pojam o cemu pricam ...
Jel postoji neki tacan redosled kako kad sta pritisnuti? PDS3121.

Danas sam primetio, PDS3k je box. Mislim da kod mene nikad nije moglo da se premota po 15-20 minuta (barem ja nisam nasao), premotavam na 30x brzini kad mi zatreba da brzo preletim. Mozda nemamo iste uredjaje, pa su i opcije drugacije.

Da cackali su nesto oko tog premotavanja u nazad, sada je bas onako kako je opisao kolega Jericho.
A sto se tice tog premotavanja po 15 min, samo gledaj da ti taj navigacioni bar dole bude iskljucen, pritisnes desnu strelicu i premota ga.

Sent from my iPhone using Tapatalk

U pravu si. Mislim da ovo nije bilo prosle nedelje, predji na sledeci blok i ostalo. Cudno je da nisam primetio update, a bio je pre 15ak dana neki. Ne videh "pusti ponovo isto" ali sam minut samo potrosio na probu. Ostao mi nezatvoren prozor ovde bio sinoc i bas cudno da je ovo pomenuto, a supruga se zalila pre neki dan zasto toga nema, a cesto joj treba ...
Ovo za strelice i skok po 20ak minuta (trebalo mi je za tenis pre nedelju dve), ne umem da iskljucim dole navigacioni bar. Kako pritisnes strelicu pojavi se. Radi nekad, uspem, ali kako ne umem da ponovim.
Probacu veceras da ga totalno iskljucim pa da vidim. A opet treba mi za druge stvari ...

Poslednja izmena:
U pravu si. Mislim da ovo nije bilo prosle nedelje, predji na sledeci blok i ostalo. Cudno je da nisam primetio update, a bio je pre 15ak dana neki. Ne videh "pusti ponovo isto" ali sam minut samo potrosio na probu. Ostao mi nezatvoren prozor ovde bio sinoc i bas cudno da je ovo pomenuto, a supruga se zalila pre neki dan zasto toga nema, a cesto joj treba ...
Ovo za strelice i skok po 20ak minuta (trebalo mi je za tenis pre nedelju dve), ne umem da iskljucim dole navigacioni bar. Kako pritisnes strelicu pojavi se. Radi nekad, uspem, ali kako ne umem da ponovim.
Probacu veceras da ga totalno iskljucim pa da vidim. A opet treba mi za druge stvari ...

Ja kad sam probao htelo je bez tog navbara...
Pustiš 72 unazad ,gledaš i kad želiš skok samo odma one strelice levo/desno...

Jel jos nekom ucitavanje strana radi katatrofalno u poslednjih nekoliko dana? Nebitno na kom uredjaju, jednostavno zabada, nekad mora nekoliko puta da se refreshuje da bi ucitao, nekad ni to ne pomaze pa se ceka da odreaguje po petnaestak sekundi. Vidikovac, mozda je izolovan slucaj. Restartovanje rutera nije pomagalo, na svakom kompu i uredjaju radi lose, probao i googleove DNS, nista ne pomaze, nekad ucitava lepo, ali i u dosta slucajeva zabada dugo na ucitavanju strane. Brzina na speedtest je normalna, paket 100/6.

Imaš problem sa dns. Skini Dns Jumper (on će pokazati koji je najbolji dns, nekada i googlov dns pravi problem).

Poslednja izmena:
@veljaNBG
Tako je. Prosto da prostije ne moze. Dakle, ako ikome treba, dok gledas 72h ili timeshift, strelica desno/levo, +/- 15 minuta. Ne moze kad si vec u nekom xN rezimu ili ne daj boze da pristiskas brzo po nekoliko tastera za redom ... Nezgodno je samo sto ne znas tacno gde si, a ako udjes u info ili kakav god meni, strelica te baci na sledecu emisju. Tu sam ja "gresio" a i zato je ponekad radilo te sam znao da moze nekako.
U stvari je i ovaj 3121 spor iako je brzi od 4862. Nema dual decoder pa ne mozes da snimas jedan, gledas drugi kanal. Ja bih rekao da je mozda i korak nazad bas zbog toga. Pitao sam da zamenim za stari, kao nema vise, povlace. Verovatno i moze uz insistiranje neko, ali sta ako se predomislim, a sa njima sve sto je van nekih okvira ide tesko. Cak nemaju ni za test navodno neki polovan uredjaj da daju na nedelju dana na revers. CAM sam trazio. Da dodjem u poslovnicu, potpisem uzmem, vratim. Sve sam da ih ne cimam. Kako da sam trazio let na Mars.

Poslednja izmena:
Jel se jos nekome od zadnjeg azuriranja gubi onaj Cisco 4682 u fazonu prebacim na neki kanal i onaj info o programima se ne sklanja posle 10 sek (kako sam namestio),vec stoji sve vreme dok ja ne ugasim preko daljinca?

Još uvek radi katastrofalno na svakom uređaju, mnogo često stoji na Waiting for... i ne otvori stranicu, koji god da je DNS, mnogo nervira... Pisao sam im, videćemo šta nije u redu.

Opet ja sa Internet-om nakon povecanja brzine...

Upravo sam primio/skinuo zipovani faj sastavljen od dva Audio Mono zapisa/fajla sa senspace-a. Velicina *.zip fajla je 241 megabajt, da ponovim megabajt. Znaci bas mala kolicina podataka, mali fajl. Ni jednog trenutka nije preslo 16.6Mbps a potpuno nestabilan DL sa varijacijama od samo 2Mbps do, kazem, 16.6Mbps!!!

Pre povecanja brzine na 150/8Mbps svaki fajl koji sam primio/skinuo (a rec je o Mono Audio fajlovima spakovanim iskljucivo u *.zip formatu) sa sendspace brzina je uvek bila maximalna i apsolutno stabilna. Znaci do povecanja brzine Interneta sam dosta dugo imao brzinu 100/5Mbps i svaki put je DL bio zakucan na najmanje 98Mbps a uglavnom bas punom brzinom - jer taj servis nema ogranicenja brzine pri skidanju fajlova.

Znaci 2 - definitivno se nesto lose desilo kod SBB-a nakon povecanja brzine Internet-a jer nije samo slucaj kod mene vec samo sa moje strane provereno kod dvadesetak ortaka u istom gradu (BGD) a na razlicitim lokacijama! Jedino dobro radi speedtest i donekle surf, mada i kod surfa u zadnje vreme ima problema.

Ima li neko slicno iskustvo i/ili neko objasnjenje za ovo sada vec cinjenicno stanje???

Pozdrav!

Pa zagusenje cvorova, sta je tu cudno?:)

Sinoc mi crkao Ubee. Dosao sa posla i nema nista, ne daje znake zivota, sve lampice svetle. Zovem ih sinoc, kaze nema problema. Majstori dosli ujutru, zamenili za novi Ubee, ovaj ima gasenje LED lampica. Kontam da je novija verzija, onaj stari nije imao, uz to ovaj ima dizajn drugaciji, neke polukrugove sa rupicama na sebi, umesto rupica u kocki koji je imao prosli.

23:19 kada sam ih zvao, ujutru su dosli u 08:47. Za 9 sati, moze li brze?! Svaka cast.

Poslednja izmena:
Moze. Prosle godine ruter poceo da pisti i da se gubi, zovem ih oko 11h da prijavim majstori dosli oko 17h isti dan i zamenili.

Evo sad ste me isprovocirali da ubijem ruter, samo da bih oborio vase rekorde. Cekam sad ove iz servisa i gledam u zid, posto sam potrosio brzi internet na telefonu.

Pa rekao sam ja jos pre par meseci kad sam imao net problem da mi je taj lik sto je dosao da popravi rekao da im je od skora politika firme da na reklamacije za net imaju 24h,a za fix i tv cini mi se do 72h da dodju i rese.
A to sam ga pitao jer sam se zacudio kako su i meni brzo dosli za taj net problem,cini mi se da sam ih zvao oko 9,a da su stigli isti dan oko 16-17h.
Tako da mi je drago sto bar za sad i postuju tu politiku ;)
Kako je kod Telekom adsl prijavas u ponedeljak,dodju u ponedeljak,ali onaj za 7 dana? ;)

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno