Šta je novo?

AMD Ryzen 7

Daj oladite vise sa LN2, TECom, tecnim azotom, tecnim helijumom itd. :D Mene npr. zanima OC i temp. sa npr. NZXT X62/EK Predator/Corsair H115i CLCovima :)

Ne samo da su prećutali te informacije, već je nda branio bilo kome da do njegovog isteka objavi informacije o oc (ne)potencijalu.

Zar nešto sme da se objavi, pre isteka NDA?

Jedan lik sa YT kući proizvodi LN2 non stop. Posudu od 35 litara napuni za 2 do 3 nedelje i to zadovoljstvo ga košta $170. Inače, ono malo linkova od juče je doprinelo da se rasproda MSI tomahawk iz benč šopa. Tipujem da je dzakula74 maznuo poslednji primerak.
Xd, pa nisam druze, u sred posla sam, ne smem da menjam masinu sad ali uzimam sigurno cim budem imao malo vise vremena.Do tad ce se sve napeglati, inace planiram da pazarim razanog za jedno mesecak dana.Mada ja nisam OC dasa ali nadam se da jednog razanog nateram na jedno 3,8 i meni extra.

Problem je što su prećutali deo istine. Na sva vrata su se hvalili sa ipc boost-om, ali usput prećutkivali klokove i oc potencijal.

Ne samo da su prećutali te informacije, već je nda branio bilo kome da do njegovog isteka objavi informacije o oc (ne)potencijalu.

Da su na tim prezentacijama rekli 40-50% bolji ipc, ali uz top ploče možda dostignete 4GHz, uz budžet ploče 3.8Ghz, hajpa ne bi bilo i svako bi znao šta da očekuje.

Prećutkivanje dela istine nekada zna da ima veći efekat od izricanja laži, svako ko se bavi marketingom ili političkim naukama to zna

Ne, problem je što su ljudi krenuli da maštaju o tome kakav će Ryzen biti umesto da gledaju jasne činjenice koje je AMD prezentovao.
Koliko puta sam u Ryzen temi ponovio ono što je bilo očigleno baš u cilju smanjenja maštanja ljudi? Neprekidno. Da ne bude opet "AMD slag`o", da ne letite kao muve bez glave.

AMD ništa nije prećutao, sve prezentacije koje su imali su bile ciljane i jasno govorile o tome koliko performansi nude procesoru. Primer:

Da su na prezentacijama rekli to što to kažeš samo bi napravili još bolju prodaju i bolji launch jer je blender test krajem 2016. protiv Intel i7-6900K bio na Ryzenu koji je radio na 3.4 GHz bez boost-a a onda na predstavljanju dobijemo 7 1800x koji radi na 3.6 sa boost-om na 4 GHz! Podsećam da je Intel duplo skuplji.

Znači ako gledaš šta je "AMD prećutao" što nisi uključio stvari kao što je na primer ta prezentacija, IPC napredak u odnosu na prethodnu AMD arhitekturu koji je veći, procesor 8/16 za $329.

Razumem da je sada u modi i7-7700K OC na 5 GHz ili smrt (zašto je Intel prećutao da u svakoj generaciji od Ivy Bridge-a do sada umesto lemljenja stavljena jeftina pasta ispod headspread-era? :) ) ali iskreno, sve što je AMD rekao i pokazao vezano za Ryzen je bila čista istina. AMD nije hajpovao, AMD je isporučio i više od onoga što je prikazivao.

Ljudima se ne može udovoljiti. Ako ne laže, onda je sakrivao i prećutkivao jer je hteo da laže :D

Zar nešto sme da se objavi, pre isteka NDA?
Takva informacija ne bi ni trebala da bude NDA.

Zašto se ne ugledaju malo na prezentacije ozbiljnijih kompanija, recimo na nvidiju.

Nvidia radi prezentaciju za gtx 1080 ti, kažu biće 30-tak procenata brža od gtx 1080, kažu koje su frekfencije i napomenu kakve su OC mogučnosti, tj. da će uz pomoć oc-a karta ići preko 2000Mhz. Daju sve informacije koje su bitne, i samim time ne ostavljaju bilo kakvog prostora za stvaranje pogrešne slike o proizvodu.

Na kraju karta ispadne tačno brža koliko su obećali kada se uzme prosek iz svih aktuelnih naslova, ne kao kada AMD prezentuje gpu i onda izvuče podatke iz nekih specifičnih situacija i na kraju ispadne da to pravilo važi za jednu dx12 igru u tačno određenoj rezoluciji sa tačno određenim procesorom i tačno određenim podešavanjima, pa posle kažu "pa mi smo obećali samo to, ništa više". Klasičan top shop marketing sa sve plaćenim/podmićenim zadovoljnim korisnicima :)

Poslednja izmena:
Kod Intela sme.

Jer je intel pogasio sve kancelarije osim Nemacke i Holandske :d pa je ono raspad sto se toga tice.

Daj oladite vise sa LN2, TECom, tecnim azotom, tecnim helijumom itd. :D Mene npr. zanima OC i temp. sa npr. NZXT X62/EK Predator/Corsair H115i CLCovima :)

Mozes slobodno da teras i 1.5v sa doticnim, mi smo radili bencheve sa Cryorig A80, koji je 5. generacija asetek CLC-ova, i nismo probijali temp limit. EK predator je sve samo ne CLC.

Cena nije ista, pozovi meser i videces sta ce ti reci. Helijum je dosta skuplji. Kako mislis da sam radio LN2 sesije, a da nisam narucivao iz Messera? :)

Izvini, ja sam imao dva projekta za onsite N2/O2 generation i za dovodni sistem trejlera. Mislio sam da košta isto da se izoluje iz vazduha usmislu struje i $. Pobrkao sorry. A skuplji je za krajnjeg korisnika što ga ima manje, kao neona i ksenona.

Poslednja izmena:
Mislim da bi R7 1700 mogao biti bolja kupovina od 7700K cak i za 1440p/4K gaming u buducim naslovima + o produktivnosti i multitaskingu da ne pisem... Jedva cekam testove sa 1600X, X370 plocom i 3200Hz RAMom. Do maja cemo valjda imati cistu sliku ko je sta i gdje :)

Takva informacija ne bi ni trebala da bude NDA.

Zašto se ne ugledaju malo na prezentacije ozbiljnijih kompanija, recimo na nvidiju.

Nvidia radi prezentaciju za gtx 1080 ti, kažu biće 30-tak procenata brža od gtx 1080, kažu koje su frekfencije i napomenu kakve su OC mogučnosti, tj. da će uz pomoć oc-a karta ići preko 2000Mhz. Daju sve informacije koje su bitne, i samim time ne ostavljaju bilo kakvog prostora za stvaranje pogrešne slike o proizvodu.

Na kraju karta ispadne tačno brža koliko su obećali kada se uzme prosek iz svih aktuelnih naslova, ne kao kada AMD prezentuje gpu i onda izvuče podatke iz nekih specifičnih situacija i na kraju ispadne da to pravilo važi za jednu dx12 igru u tačno određenoj rezoluciji sa tačno određenim procesorom i tačno određenim podešavanjima, pa posle kažu "pa mi smo obećali samo to, ništa više". Klasičan top shop marketing sa sve plaćenim/podmićenim zadovoljnim korisnicima :)
Klasicni Nvidija trol, kome pricas te price sto nisu rekli da GTX 970 ima 3.5GB a reklamirali je kao 4Gb kome pricas te suplje price svega ti, poklopi se, cuj Nvidija ozbiljna kompanija.

Za kraj OC samo da kazem tecni helijum je negde oko 500rsd po kili i trosi se mnogo vise nego LN2

Za kraj OC samo da kazem tecni helijum je negde oko 500rsd po kili i trosi se mnogo vise nego LN2

Helium je ograničeni resurs koji se destilira iz zemnog gasa. Svaki atom heliuma koji ode u atmosferu će pobeći u svemir i biti zauvek izgubljen. Helium je super bitan za mnoge ozbiljne namene, a razbacujemo ga na gluposti. Manite se ćorava posla.

Omg dolazi do nestašice helijuma na zemlji zbog over clocka :)

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Helium je ograničeni resurs koji se destilira iz zemnog gasa. Svaki atom heliuma koji ode u atmosferu će pobeći u svemir i biti zauvek izgubljen. Helium je super bitan za mnoge ozbiljne namene, a razbacujemo ga na gluposti. Manite se ćorava posla.

Sto to ne govoris ovim sto prodaju balone :D znam iz litre tecnog helijuma moze da s enapuni hiljade balona nego se sprdam :D mozes odahnuti LHe koliko je meni poznato a dosta sam upucen niko nije koristio u kucnim uslovima za OC. Za OC su ga koristili samo par puta na ASUS OC eventovima

A tek ovi sto pune helijumom HDD-ove, kako ih nije sramota!

Evo update-a sa moje strane posle novog BIOS-a za Asus Prime B350M-A.
Probao sam G.Skill Ripjaws F4-3000C15D-16GRK i G.Skill Trident Z F4-3000C15D-16GTZB.

Ni jedan, ni drugi neće preko 2400. Probao sam da podižem napon za SOC i VTT DDR, kao i da olabavim tajminge, ali ništa ne pomaže, preko 2400 POST ne prolazi pa to ti je. :(

Mozda ploca ne moze da istrenira taj ram.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Zalio se neki na redditu na plocu iz te linije i sa ram-om na 2133 pri cemu je to osnovni takt i on se uzda u naredni bios.

Послато са Nokia 3410 уз помоћ Тапатока

Pa ako je verovatni zvaničnoj Support listi moguće je terati neke memorije na 2666, cak i na 3200.
http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb..._QVL.pdf?_ga=1.232480022.849540897.1485802935

Samo ove dve očito ne mogu dalje od 2400.

Isti problem sam imao i ja na tomahawku. Nece da drcne preko 2400 to su sve rani biosi i tu leka nema. ja sam samo spustao tajminge sa cl 15 na cl12 i to je radilo barem za Cb15. Cim se diraju Mhz za mem odma se zaglupi i nema posta i posle clear bios a da se povrati. HWgurus ima B die ram i moze da testira sta god ali nema ko da da HW na test :D

lOFGE.jpg Kada bi se lako dostizao takav oc ram... Sada su lepe brojke u aida. Sve vise mi se dopada ryzen.

HDD su mrtvi ziveli NVME 1000mb/s write diskovi! yes yes yes
Or maybe NOT: https://www.yahoo.com/tech/intel-optane-memory-hopes-aging-161504596.html

The Optane drives are much faster than even the increasingly common NVMe SSDs, but the Intel Optane Memory isn’t meant to replace those. Instead, you can install the Optane Memory alongside just an HDD, and it will continually monitor your system usage, keeping important files, system libraries, and essential OS pieces cached to the Optane Memory. The software you use most will launch faster, and the break-in period where your system learns what that is shouldn’t take very long.

HDD su mrtvi ziveli NVME 1000mb/s write diskovi! yes yes yes
Or maybe NOT: https://www.yahoo.com/tech/intel-optane-memory-hopes-aging-161504596.html

The Optane drives are much faster than even the increasingly common NVMe SSDs, but the Intel Optane Memory isn’t meant to replace those. Instead, you can install the Optane Memory alongside just an HDD, and it will continually monitor your system usage, keeping important files, system libraries, and essential OS pieces cached to the Optane Memory. The software you use most will launch faster, and the break-in period where your system learns what that is shouldn’t take very long.

Taj Optane je gimick. Eno merio Linus, imas 32GB optane drive koji ubacis u sistem i kesira samo podatke dok nista ne mozes da pises na njega. I dalje su bolji NVME za ultra brzk skladiste.

Vrh Dno