Šta je novo?

AMD Ryzen 7

Ja imam 8350 sa 380x i sve teram na high ili ultra bez problema u fullHD i to nije poenta priče...poenta je da su peroformanse ispod očekvanih...a kome šta treba to je jedno, ko šta hoće to je drugo, ko koliko ima mogučnosti to je treće, a opet ko je šta očekivao to je četvrto.

Čisto paralela šta bi ste radije vozili mečku ili opel performase su tu negde ali nije cena....tako da...složeno je to pitanje, a i to ko je ozbiljan a ko nije i to je filozofska priča....ne bih ja tako olako davoa etikete.

...poenta je da su peroformanse ispod očekvanih...

Ha? Na osnovu kojih ocekivanja opet. Ne daj boze da su ljudi gledali zvanicne informacije gde se najavljivao 40% ipc boost, a dobilo se preko 50%. :)

Očekivao se novi Athlon 64 ili novi Phenom II C3 usled hypa. A i ona Lisa En je smanjila doživljaj sad sa R5icom na onom promo videu. Vrv su i oni svesni da je overhypevan previše

Ako ćemo iskreno, prošle godine imati 16t procesor od 350e u kućnoj mašini je bilo nezamislivo.

Vracamo se na cinjenicu da su random ljudi hypovali, dok je na svakom AMD eventu receno toliko i toliko % u odnosu na excavator. To sto ljudima fali elementarna matematika da izracunaju % *** :D
Ocekujem da ako Vucic ostane na vlasti, u roku od 6 meseci drzava procveta i da Andrej ukine PDV na pc komponente. To je taj lvl nerealnog ocekivanja :d

^Bas tako.

Kome treba gaming perf, a da to nije 144Hz na visokim podesavanjima, bice mu dosta i 4/8.
Na duze staze je bolja investicija Ryzen 4/8 i neka 3200-3600 memorija nego zakljucan i5, verovatno je bolja i od otkljucanog i5.

Koja je max brzina memorije na B350? Ima li neke ploce koja moze 3200-3600?

P9 Lite TT

Poslednja izmena:
Vracamo se na cinjenicu da su random ljudi hypovali, dok je na svakom AMD eventu receno toliko i toliko % u odnosu na excavator. To sto ljudima fali elementarna matematika da izracunaju % *** :D
Ocekujem da ako Vucic ostane na vlasti, u roku od 6 meseci drzava procveta i da Andrej ukine PDV na pc komponente. To je taj lvl nerealnog ocekivanja :d

Bez sikiranja! :)

Samo jako!

Ispod očekivanja je samo OC, tj biće ako 5-ce ne budu išle preko 4.5Ghz, kad već Inteli mogu 5Ghz.

Nece ici ni do 4.5.
Opet ne znam ko je to ocekivao i na osnovu cega :D Proizvodni proces je nezreo i niko osim Intela nema dovoljno zreo 14nm za tako nesto.
Ja sam odavno rekao da nema sanse da se postizu veci klokovi.

Očekivao se novi Athlon 64 ili novi Phenom II C3 usled hypa. A i ona Lisa En je smanjila doživljaj sad sa R5icom na onom promo videu. Vrv su i oni svesni da je overhypevan previše

LoL :D

Ladno sam napisao Lisa En, umesto Lisa Su :d

Inače, da se vratimo na taj oc, nema ništa loše sanjati 8/16 cpu na 4.5GHz za tih 350e, sa IPC i ST perf kao na KL.

Stvarno će 2018. biti uzbudljiva sa Intel X299 i revizijom Zena.

P.S. Nemoj te g a y politčke fazone, nije mesto.

Setapovao sam masinu (u potpisu, R7 1700, HERO VI). Idle temp ~32C, full load ~45C sa Wrath Stock Kulerom.

Cinebench15 - 1403

(Drugar ima istu plocu i proc) Idle temp 15C. full load ~27C sa nekim ogromnim TT-om (vazdusno).

Malo sam se zabezeknuo kad mi je drugar pricao o njegovim temperaturama iznad :d
Nisam jos nista klokovao, memorija stoji na 2133 trenutno, bios 1001 sa asus foruma.

Poslednja izmena:
Tako ti ubijas vreme u Arabiji[emoji1]

Послато са Nokia 3410 уз помоћ Тапатока

Ja sam izgleda gledao pogrešnu prezentaciju :d

Šta ću kad se pominje "Lisa", "rizen" i "povećanje" u istoj rečenici :d Pa i google bi pogrešio *** :D :d :laugh:

Poslednja izmena:
Ne moze mu biti temp 15C, osim ako mu ambientalna nije 15C ili manja.

Jel nije bio neki problem sa ocitavanjem temp. na x370 plocama, pisalo se nesto?

Ne, X modeli procesora imaju 20C vecu vrednost nego sto je zapravo, ako ispisuje 60C, zapravo je 40C. 1700 ne.

LoL :D

Ladno sam napisao Lisa En, umesto Lisa Su :d

Inače, da se vratimo na taj oc, nema ništa loše sanjati 8/16 cpu na 4.5GHz za tih 350e, sa IPC i ST perf kao na KL.

Stvarno će 2018. biti uzbudljiva sa Intel X299 i revizijom Zena.

P.S. Nemoj te g a y politčke fazone, nije mesto.

Ja gledam sta bre ovaj covek prica?!? Reko mozda mi se pricinjavaju neke stvari... :d
Premda da ih je ona predstavila, AMD bi pocepao Intel finansijski XD :D

I ovo na kraju nemoj te u politicke fazone vec u p*rno :d xDD

Treba da snimim "$h!t Members on Forum Say Ep. 1" :D

Poslednja izmena:
Ja gledam sta bre ovaj covek prica?!? Reko mozda mi se pricinjavaju neke stvari... :d
Premda da ih je ona prestavila, AMD bi pocepao Intel finansijski XD :D

I ovo na kraju nemoj te u politicke fazone vec u p*rno :d xDD
Sa naglaskom na "pocepao"! Ili politickim recnikom nagnao i sadzgao...

Kao sto je Erik napisao, pricali su o 40% povecanja IPC-a u odnosu na Excavator a dobili smo nesto malo preko 50%, koliko je to povecanje IPC-a u odnosu na bulldozer/vishera posto je ryZen ipak naslednik AM3+ a ne FM2?

Excavator je oko 10% jaci od bulldozera.

Zasto nisu FX radjeni sa Excavator jezgrima?

P9 Lite TT

Excavator je oko 10% jaci od bulldozera.

Ne.

Imaš Buldozer, Piledriver, Steamroller, Excavator.

Zasto nisu FX radjeni sa Excavator jezgrima?

Bolje sebi postavi pitanje, zašto bi uopšte trošili resurse na tako nešto?

U odnosu na ryzen, to bi ličilo na šamaranje mrtvog magarca, iako bi u odnosu na Zambezi, bio dosta bolji.

...poenta je da su peroformanse ispod očekvanih...

tenor.gif

Poslednja izmena:
Ne.

Imaš Buldozer, Piledriver, Steamroller, Excavator.

Bolje sebi postavi pitanje, zašto bi uopšte trošili resurse na tako nešto?

U odnosu na ryzen, to bi ličilo na šamaranje mrtvog magarca, iako bi u odnosu na Zambezi, bio dosta bolji.

tenor.gif

Nikakvog hajpa bar kod mene nije bilo i iskreno mislim da su postigli i malo više nego što sam se nadao. Što se tiče hazpa sam ga je amd napravio (setite se njihovih clock na clok prezentacija i slično...). Da se pravdam nemam nameru tako da neka misli ko šta hoće demokratski ne? Moje mišljenje je da ovo što je dobijeno nije loše ali nije ni dobro i to je to.

Samo da se oglasim ovde da razjasnim nesporazum, nisam jos uzeo Ryzen, cekam da se popeglaju biosi i da prelomim koju plocu da uzmem. Inace mi je prioritet rad u maxu i tu Ryzen kida za upola manje novca tako da je izbor ocigledan. Jos da vidim neka iskustva u drugim alatima (Substance, Unity npr). Za nekih mesecak dana vrv, ne zurim :)

Nikakvog hajpa bar kod mene nije bilo i iskreno mislim da su postigli i malo više nego što sam se nadao. Što se tiče hazpa sam ga je amd napravio (setite se njihovih clock na clok prezentacija i slično...). Da se pravdam nemam nameru tako da neka misli ko šta hoće demokratski ne? Moje mišljenje je da ovo što je dobijeno nije loše ali nije ni dobro i to je to.

^

WORD!

Evo ja sam se malo igrao malo sa MSI tomahawkom i mislim da tih 3.6 3.8 moze lagano da se drzi za svaki dan. CB15 sam pustao sto moze da ukaze na neku okvirnu stabilnost. ja sam mu u biosu stavio 1.44V napon i mislim da je tokom CB15 u hwmonitoru dostiza do 91c naponska maticne ploce nije bila nesto narucito vrela topla moze se reci. E sad ovo su sve okvirne vrednosti posto nisam stigao da detaljisem masina je morala da ide dalje. Zakljucak je da moze da ide OC na tim srednjim plocama bez problema.

http://hwbot.org/submission/3500519_d0minat0r_cinebench___r15_ryzen_7_1700_1762_cb

ove imate SS

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno