Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Ja imam jedno pitanje. Da li postoji android aplikacija da se prebace datoteke s mobitela na racunar?
Naime, na mobitelu je otisao display,a nemam namjeru da ga popravim, samo bih zelela da sacuvam fotografije,
putem usb kabla racunar ne prepoznaje hardvar.

Unaprijed hvala

Naravno, možeš preko wifi-a, moraju da budu nakačeni na istu mrežu samo.
Instaliraj neki fajl menadžer, tipa ES, i u njemu imaš opciju FTP servera.
Uključiš, instaliraš na kompu filezilla, nakačiš se na telefon i povučeš šta god ti treba.

Ili, jednostavnija varijanta, instaliraj AirDroid na telefonu, i na kompu samo preko browsera uđeš, imaš pristup svim fajlovima.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

tesko ce na telefonu kojem ne radi ekran uspeti da instalira airdroid ili fajl manager :)
Ili preko USB kabla prebaci sa telefona na komp, mislim da ti trebaju drajveri od tog telefona za komp
na primer ako ti je telefon Samsung potrazi Samsung drajver za Windows 7 recimo
ako ne mozes sama mozda neki tvoj prijatelj bude to znao ili u krajnjem slucaju u nekom servisu

Poslednja izmena:
Ako ne radi touch, onda može da nakači bt miš, pa da instalira da njim :)

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Ima li neka Twitter aplikacija koja je osetno bolja od zvanicne? Ne koristim nikakve fensi funkcije na twittteru, al ako ima neka koja bas opravdava cenu, pazario bi je..

Sent from TT

Ima li neka Twitter aplikacija koja je osetno bolja od zvanicne? Ne koristim nikakve fensi funkcije na twittteru, al ako ima neka koja bas opravdava cenu, pazario bi je..

Sent from TT

Kako ne, probaj recimo ovu, malo deluje komplikovano podesiti je u pocetku, ali isplati se.

Linkovao si Twitch :D Sad bas gledam neke najpopularnije i kapiram da mi nece obavljati bolji posao od zvanicne, a sve su oko 500, 600 din.. Talon mi se recimo bas svidja vizuelno kad ono nema bas najkorisniju opciju, da likeujes i retweetujes odma direktno sa feeda.. mislim kako i zasto :)

Priznaj da si probao da ga konfigurises? :D Ne koristim twitter app, cini mi se da je bas Talon hvaljen kao alternativa.

Talon. Ima lajk i ritvit, samo se duže zadrži prst na tvitu. Odlična aplikacija

Sent from my ONEPLUS A3000 using Tapatalk

Možda može i Plume da posluži. Postoji besplatna opcija (ima reklama).

Poslednja izmena:
Ja koristim falcon pro već duže vreme, koristio sam i talon uporedo i nije mi se svideo baš zbog ovoga što boris traži a na falkonu radi ekstra.
A i sama aplikacija mi se vizuelno više dopada :)

Sent from my Honor 8

^ 3.6 ocena.. :) Probao Talon i mnogo je glupo da zadrzim prst da bi se pojavile ikonice za like i ostalo.. ne ucitava svaki 10-i avatar.. neka, zvanicna it is..

Sent from TT

Poslednja izmena:
@Boris Lozac
Ja ti kažem kako radi, mani te ocene.
Aplikaciju koristim više od godinu dana i meni je bolja od talona kojeg sam koristio čisto da ih uporedim.

Sent from my Honor 8

Dobar je falcon, mislim on trenutno radi na zvanicnoj android twitter aplikaciji (zato vise nije trash kao nekada :d)

Treba mi aplikacija koja pravi video snimak onoga što se radi na telefonu (da se vidi na šta se pritiska prstom) i po mogućstvu može to da konvertuje u gif.

Treba mi za sitne stvari, kada trebam da objasnim kako i šta se podešava pa da ne pravim SS i editujem sliku po sliku.

Treba mi aplikacija koja pravi video snimak onoga što se radi na telefonu (da se vidi na šta se pritiska prstom) i po mogućstvu može to da konvertuje u gif.

Treba mi za sitne stvari, kada trebam da objasnim kako i šta se podešava pa da ne pravim SS i editujem sliku po sliku.
AZ Screen Recorder

Huawei Mate 9

Gresim li negde u podesavanju Nove, hocu da sakrijem notification bar, ali da bude vidljiv kad imam neke notifikacije, jel moguca ta varijanta? Ovako treba ja da se setim svaki put da spustim notification i da vidim jel ima neka notifikacija.. Mnogo je lepse vizuelno kad je sakriven, ali takodje i jako neprakticno..

Preporuka za Evie Launcher, bas mi se svidja. Jednostavan je, brz, nema reklama niti bilo kakvih dodatnih kupovina. Ima one bedzeve za notifikacije, i jos dosta dodatnih opcija...

Gresim li negde u podesavanju Nove, hocu da sakrijem notification bar, ali da bude vidljiv kad imam neke notifikacije, jel moguca ta varijanta? Ovako treba ja da se setim svaki put da spustim notification i da vidim jel ima neka notifikacija.. Mnogo je lepse vizuelno kad je sakriven, ali takodje i jako neprakticno..
Nije to moguće, jedino da probaš sa TeslaUnread pa da na ikonicama aplikacija imaš broj nepročitanih poruka, kao na ios.

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

U gestures podešavanjima stavi recimo za double tap da ti bude toggle notification bar...
Edit: Jel i vama nestala opcija da se stiklira tema da je procitana(onaj mali znak kao stiklirano u gornjem desnom uglu teme, što je ranije bilo)?

Sent from my MX5 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Koliko vidim ima sve što mi treba ali je za Android 5.0+ a ja imam 4.4 :(
Ima valjda i za 4.4 ali svi screen recorder-i pre 5.0 zahtevaju root.

Imas ovaj Rec. (Screen Recorder)
Samo kao sto sam vec napisao If your device is running Android 4.4, Rec. requires your device to be rooted in order to do its magic.
Rec. will work seamlessly, without root, on Android 5.0+ however.

Poslednja izmena:
Instaliraj neki fajl menadžer, tipa ES, i u njemu imaš opciju FTP servera.
Uključiš, instaliraš na kompu filezilla, nakačiš se na telefon i povučeš šta god ti treba.

Ili, jednostavnija varijanta, instaliraj AirDroid na telefonu, i na kompu samo preko browsera uđeš, imaš pristup svim fajlovima.
I ES i AirDroid mogu da rade isto (npr. preko brauzera ili bilo kog fajl menadžera, uključujući standardni Windows Explorer), nema potrebe da se instalira FileZilla ;)

Vrh Dno