Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Jesam, i sa IP adresom u browser-u, udjem u tel, ali meni treba kontra, da sa tel udjem u komp.

Edit: da li na kompu treba da instaliram neki dodatak?
Ako insistiras FTP onda moras na kompu instalieati FTP server pa pristypati preko IP sa telrfona.

Mozda je lakse SMB konekcija.

Sent from my G

SMB je najlaksi.
Mali tip za solid, kada se ulogujes na komp sa UN i PASS, mozes da vidis sve foldere cak i ako nisu shared, samo moras da podesis solid explorer da vidi hidden fajlove.

Ako nisi plaatio solid explorer, probaj i njegovu besplatnu kopiju Mixplorer koje nema na playstore trenutno.

EDIT: sad se setih da napomenem da je SMB samo za lokaalu mrezu. Nisam raazumeo da li je to dovoljno ili mora i preko neta

Poslednja izmena:
Može biti da je lakše, nisam nikad koristio to.
Da, treba ti i na kompu neki FTP program, ja koristim filezilla.

Sent from my Nexus+6P using Tapatalk

Za lokalnu mrežu mi treba za sad, a kasnije bih mozda gledao i opciju preko neta.
Probaću da ubacim na lap top Filezilla, a probao bih i preko tog SMB što kažete, samo mi recite jel to neka skraćenica, posto na PS pod tim nazivom izbacuje samo file Explorer-e?

Za lokalnu mrežu mi treba za sad, a kasnije bih mozda gledao i opciju preko neta.
Probaću da ubacim na lap top Filezilla, a probao bih i preko tog SMB što kažete, samo mi recite jel to neka skraćenica, posto na PS pod tim nazivom izbacuje samo file Explorer-e?
Screenshot_20170319-170840.pngScreenshot_20170319-170830.png

+ Pa new connection.

Ima i FTP svojih prednosti, kad zelis sa nekog kompa da prebacis materijal na telefon. Nema shareovanja foldera i nekih dodatnih peglanja. peglanja. Vrijedi imati i FTP server dodatak za tel.
http://cloud.tapatalk.com/s/58ceb1cfa233c/Screenshot_20170319-172840.png?

Sent from my G

Poslednja izmena:
U međuvremenu sam pronašao ovaj deo što si slikao, ali iz nekog razloga ne mogu da se konektujem ni preko ftp, ni preko SMB.
Jedino što za sada radi, je posle napravljenog ftp servera sa Filezilla-om da mogu preko browsera sa lokalnom IP adresom da pristupim tom folderu. Ali kad probam isto na browser-u na telefonu, ili iz Solid Explorer-a, nece da se konektuje. Ostaje da vidim da li treba da se možda otvore portovi, ili nešto slično, posto mi server nakon spajanja prijavljuje sledeće.

88b3b29647a87143c2bb51a8737f2b34.jpg

Poslednja izmena:
Ne treba otvarati portove, moze se desiti da blokira Firewall FTP na portu 21. Dodati taj port u izuzetak i to je to.

Ja sam bas nekad imao problema sa tim, FW je blokirao saobracaj.

Sad vidim da je 9999 po defaultu i nema problema.

Sent from my G

Preko smb sa solidom u lokalu radi posao, videcu kasnije preko neta i Filezilla-om da ga nateram da radi.

Šta koristite da se povežete sa PC-jem kad niste na istoj mreži i nemate mogućnosti za FTP?
Trebalo bi da to može TeamViewer? Je l' koristi neko?

Šta koristite da se povežete sa PC-jem kad niste na istoj mreži i nemate mogućnosti za FTP?
Trebalo bi da to može TeamViewer? Je l' koristi neko?

Koristim ga već godinama na preporuku drugara i mogu reći da je perfektan.

Koristim ga već godinama na preporuku drugara i mogu reći da je perfektan.

Upravo isprobano, fino radi sve, hvala.

Edit:

Znači, kod mene, za prebacivanje fajlova u oba pravca - Solid LAN/SMB kad sam na lokalnoj mreži, a TeamViewer kad idem preko mobilnog neta.
Probajte ovu kombinaciju, ako hoćete, nema nikakvih problema.

Na kompu nije potrebno imati instaliran TeamViewer, već samo modul TeamViewer QuickSupport za otvaranje sesije (ID & pass).
A ovde imate i vizuelno objašnjeno kako to sve funkcionište, samo što je to od pre par godina, i umesto TeamViewera na kompu, dovoljno je instalirati samo gore pomenuti modul:

http://visihow.com/File_Transfer_between_PC_and_Mobile_using_TeamViewer

Poslednja izmena:
Ne mozes ga natjerati, ne radi to preko neta.

Koristim Chrome Remote Desktop.

Sent from my G
Mislio sam preko ftp konekcije i Filezilla-om na kompu, a kao rešenje što nemam static IP da koristim neki DDNS, tipa No-IP, koji uspešno koristim da pristupim IP kameri preko neta.
Nisam jos probao, ali mislim da bi to radilo tako. A mozda je lakše sa TeamViewer, ni njega nisam probao.

Aqua email na popustu 2.5$

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Da li jos ima neko problem sa mondo aplikacijom ? Drugar je na 7.1.1 i uopste ne vidi na storeu aplikaciju, takodje ni ja kada je ukucam iz browsera je ne vidim

Takodje sam na 7.1.1 u PS nema nas mondo ali vidim CG i BiH Mondo.
Ako ti je za utehu nije do njega vec izgleda nesto rade sa aplikacijom pa je nema na storu.
Nemam drugo objasnjenje.

Sent from my SM-N935F using Tapatalk

Mondo jos postoji? :D

Sent from Huawei Ascend Mate 7

9324a5e48f6441381b037fce93b597cc.jpg

Kako da isključim ovo u FB app, pojavilo mi se samo od sebe jutros? Kao neki feed ss plaćenim bombardovanjem žute štampe i navalentnih stranica.

Nije dovoljno jasan skrinšot, jel može malo krupnije?

Lol. Pa tesko da moze da se iskljuci, ali mozes da ga IGNORISES i ne diras ga.

Bilo više puta, al evo opet. Koja app za čitanje knjiga? Trenutno imam neki par koje treba da procitam u pdf, al možda mi zatreba i neki drugi format. Možda amazon kindle?
Calibre je extra stvar za pc.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ljudi, prebacio sam se na Indijski playstore, medjutim previse me smara, ovi indijci su ludi, stalno mi neki junky programi u top chartsu. Kako sad da se vratim na srpski? Nece samo da obrisem data+cache, sta treba da radim?

Hvala!

Jel ima neka aplikacija za Reddit da sve radi?

Ova zvanična mi pola slika ne prikazuje.

Slide for Reddit trenutno po meni najbolja, učitava sve, ima i video plugin...

Sent from my D6603 using Tapatalk

Jel to nema autoplay za gif i video ili ja ne uspevam da nađem?
Nisam uspeo ni da podesim da je naslov iznad slike.

Da li to možda ima na pro verziji?

Nazad
Vrh Dno