Šta je novo?

Poslednje pročitane knjige

Slažem se, odličan akcioni SF. Mogu da dodam da je i prvi deo odličan, Digitalni ugljenik, ali u drugačijem okruženju - dešava se na Zemlji. Ima detektivskih elemenata ali opet puno akcije.

Dobar je Morgan, mada je meni drugi deo znatno bolji, al moguce da mi samo vise lezi ta tematika (prva je vise detekstivska, druga je SF). U svakom slucaju, redosled citanja mi ne deluje bitan, posto su price nepovezane (bar za prve dve knjige, trecu jos nisam citao).

Nazalost Laguna odustala od Morgana tako da nece objaviti treci deo. Steta, meni je bio odlican.

Nisam znao da nece biti trece knjige kod nas, steta stvarno. Ko razume engleski, nije skupa na bookdepository-ju.

Kakvi smorovi, tako samo početi serijal pa prekinuti. Bolje da nisu ni to izdali, nego ovako neozbiljno da zezaju.

Filip Riv...

Procitao smrtonosne masine, poceo grabljivcevo zlato, cujem pre neki dan dzekson ulazi u poduhvat za snimanje tetralogije (predator cities)..

Ko nije u toku: post apokalipticni steampunk, gradovi na gusenicama koji kruze razrusenom zemljom i prozdiru jedni druge za resurse, ljude, 3000 godina od sada tehnologija je na nivou steam-diesel punk-a leteci, ploveci, gradovi na gusenicama i tockovima...

Fantasticna epska premisa open-worlda, kada bi neko kvalitetan uradio igru.... nebo je granica...

Upravo sam zavrsio sa citanjem veceg dela opusa Isaka Asimova. Serijal Zaduzbine je klasika Sci-Fi-ja, najvise su mi se svidela dva prequel-a, prave odlican uvod u celu pricu.

Sad je na redu "Babylon's Ashes" - 6-ta knjiga serijala "The Expanse" - tek pre par dana sam shvatio da je knjiga vec izasla :(

Pozdrav

Pročitah Me before you. Ajme što mi je tužna...

Završio Kingovu 11/22/63....ne mogu da kažem da je među najboljim negovim radovima ali solidna jeste.
Kraj mi se nije svideo ni malo...posle svega očekivao sam drugačiji kraj (ne u pogledu Kenedija) a ovako imam osećaj i utisak da sam na neki način "prevaren"

Videću kako su to u seriji uradili...

Mojra Jang: Put boje krvi (Moira Young: Blood Red Road). Odlična postapokaliptična avantura sa dosta uzbudljive akcije koju stidljivo prožima nežna i nevina ljubavna priča. Izvrsna knjiga čija je jedina mana kratkoća, svega 367 strana.

After You (Me Before You #2) - Jojo Moyes - pri;a o patnji i gubitku. Korektna drama, mada slabije napisana od prvog dela.

Znate li odakle mogu da porucim book of basketball- Bill Simonns? Uzeo bih ako ima hardcover izdanje, e-book vec imam.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Life of Pi, Yann Martel. uh kakva je ovo "knjižurina". Svaka preporuka za ovo remek delo. Prelepa priča o veri, nadi, društvu... Desetine citata se mogu izdojiti.

Da li neko zna, gde mogu da se nadju neke knjige u pdf formatu, o bombardovanju Srbije, zasto je pocelo, i uopste o stanju na Kosovu i Metohiji tokom bombardovanja?

Zavrsio Dan Brownov Inferno...

Koliki je hype vladao kada se knjiga pojavila ocekivao sam ko zna sta a u stvari meni je ovo najgora knjiga iz serijala o Langdonu i generalno iz celog Brownovog opusa...

Cak mi se i Deception Point vise svideo od Inferna...

Jeste premisa knjige zanimljiva i ima donekle istine u svemu tome ali suvise je knjiga otisla u opisno deskriptivnu krajnost opisujuci Veneciju i spomenike kao i vrseci analizu Danteovog dela Pakao nego sto se bavila temom knjige...na momente je knjiga uzasno suvoparna tako da sam neke delove jedva procitao...

The dead have highways

Poslednja izmena:
Da li neko zna, gde mogu da se nadju neke knjige u pdf formatu, o bombardovanju Srbije, zasto je pocelo, i uopste o stanju na Kosovu i Metohiji tokom bombardovanja?
Nisam ovo video ranije ali imas Drecunove knjige Drugi Kosovski Boj i Pakao Kosara...a gde mogu da se nadju to ti vec ne mogu pomoci...

The dead have highways

Dejvid Brin - Ponirač u Sunce
Ozbiljan old school SF, nekako sam preskočio a klasika je, prosto me sramota godina i sede brade :)

Na redu su ostali delovi trilogije (Podizanje zvezdane plime i Rat uzdizanja).

Dejvid Brin - Ponirač u Sunce
Ozbiljan old school SF, nekako sam preskočio a klasika je, prosto me sramota godina i sede brade :)

Na redu su ostali delovi trilogije (Podizanje zvezdane plime i Rat uzdizanja).

Cisto da te obradujem ako ti se vec dopada..

Serijal "Uzdizanje" Ima sest delova:

1.Ponirac u sunce
2.Podizanje zvezdane plime
3.Rat uzdizanja
4.Blistavi sprud
5.Obala beskraja
6.Nebeski doseg

Mada ih dele na dve trilogije
Saga o uzdizanju... prve tri knjige i
Trilogija o uzdizanju... druge tri.

Poslednja izmena:
Cisto da te obradujem ako ti se vec dopada..

Serijal "Uzdizanje" Ima sest delova:

1.Ponirac u sunce
2.Podizanje zvezdane plime
3.Rat uzdizanja
4.Blistavi sprud
5.Obala beskraja
6.Nebeski doseg

Mada ih dele na dve trilogije
Saga o uzdizanju... prve tri knjige i
Trilogija o uzdizanju... druge tri.

Hvala!
Eto šta se desi kad neko ni vikipediju ne ume da pročita.
Da stvar bude gora, imam i te "druge" tri u biblioteci...

Valjaju li?
Pomalo me stra' od tolikih serijala. Deluje kao literarna o'nanija...

Zadnje procitano, topla preporuka svima

DAGLAS ADAMS- AUTOSTOPERSKI VODIC KROZ GALAKSIJU (film po knjizi izbeci u sirokom luku)

Heh, ista stvar kod mene, samo što sam planirao da pročitam sve knjige iz kompleta (trenutno završavam "The Restaurant at the End of the Universe"), a film ću obavezno da pogledam, moram da vidim na šta liči :)

"Autostoperski vodič kroz galaksiju" ima i moju preporuku, duhovita je na mahove i sasvim solidno odoleva vremenu.

Za nas starije, Momo Kapor - Vodič kroz srpski mentalitet, extra.

Hvala!
Eto šta se desi kad neko ni vikipediju ne ume da pročita.
Da stvar bude gora, imam i te "druge" tri u biblioteci...

Valjaju li?
Pomalo me stra' od tolikih serijala. Deluje kao literarna o'nanija...

Davno sam procitao ove knjige, meni su se dopale.
Ali ja sam nepopravljivi ljubitelj SF knjiga pa mozda nisam objektivan..:)
Ako ti se dopala prva sigurno ce i ostale. Prica im je povezana i interesantna.

Heh, ista stvar kod mene, samo što sam planirao da pročitam sve knjige iz kompleta (trenutno završavam "The Restaurant at the End of the Universe"), a film ću obavezno da pogledam, moram da vidim na šta liči :)

"Autostoperski vodič kroz galaksiju" ima i moju preporuku, duhovita je na mahove i sasvim solidno odoleva vremenu.

Meni je film nakon knjige, ne mogu da kazem POTPUNO razocarenje, ali razocarenje u svakom slucaju, mada je duhovit na neki svoj nacin.

Ja imam komplet u jednoj knjizi :)

U poslednje vreme uporedo čitam neki klasik koji sam propustio da kažem i nešto za rabibrigu. Trenutno Kafka - Proces, u tandemu sa Prečetm - Mort. Prva odlična, druga...šta znam ovo mi je prvi T Prečet nisam oduševljen za sad ali ajde relativno sam na početku... Sledeći plan T Mann Čarobni breg i ne znam možda neki opuštajući Jo Nesbe za razbibrigu :)

Jel ima negde narodnih verzija Ju Nesbe na srpskom?
Vidim da ih nema ni u bibliotekama u Beogradu, osim par komada u narodnoj ali ne za iznošenje.

mmm ja sam čitao čini mi se na engleskom i hrvatskom ebook izdanja, ova sad je na engleskom

Greota Disksvet ne čitati po redu. Iako su knjige međusobno manje više nezavisne ipak postoji povezanost svih događaja koji se dešavaju u tom svetu.

Nazad
Vrh Dno