Šta je novo?

The Witcher (A New Saga)

izzy

Slavan
Učlanjen(a)
25.02.2010
Poena
415
Witcher 4 has been confirmed by CD Projekt Red.

Poslednja izmena od urednika:
Koliko se secam, pre nekih mesec dana su to potvrdili. Trenutno degustiram BaW i HoS, pravo je uzivanje tumarati kroz Toussaint!

Nacekacemo se.

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Pa to i nije tako daleko.. ocekivao sam 2020.
Ali zar ne rekose da je Witcher bio trilogija, i da sada rade samo na Cyberpunk 2077.

Sent from mTalk

Ja sam isto mislio da je trilogija u pitanju. Nadam se da je ne prave cetvrti deo samo zbog para...

Nisam nesto uveren da je vest istinita... Ne vidim da je preneta na nekom vecem sajtu, a citat koji koriste ovi manji uz vest je iz 2015. U svakom slucaju, moguce da ce praviti jos nesto u tom univerumu (zbog radi para :) ), ali su potvrdili da je Geraltova prica gotova.

Nadam se da se Geraltova prica nece skoro zavrsiti! :) Witcher je najbolja igra ikad napravljena.

Bio neki intervju sa CEO CDPR gde je ponovio da ne bi bilo fer prema fanovima da se Witcher saga zavrsi sa trojkom. To su neki preneli kao Witcher 4 confirmed, a neki ubacili datum ne pre kraja 2018, izmedju 2018-2020.

E onda je @izzy otvorio temu na Benchforumu pa je @Gospodja Nada tj. banovani @Vuk40 u svojoj n-toj inkarnaciji napisao da Witcher 4 izlazi krajem 2018.

Poslednja izmena:
Izlazio ili ne, nek prvo zavrse Cyberpunk! Mislim da mi je to cak iscekivanija igra od mitskog "The Witcher 4, Cyberpunk 2077 (1), 4-1=3, Half-Life 3 confirmed".

Upravo sam gledao deo o zapošljavanju u CDPR, svuda se spominju cyberpunk 2077 i gwent, o witcheru nema ni slova.

Cyberpunk rekose tek 2019-te, za W4 fino ako je ovo tacno. Cudi me da ce izaci pre 2077-ce, mada posto je to CD, jedna od par firmi koje vrede u zadnje vreme, sumnjam da ce nesto uprskati. Sta da kazem osim da jedva cekam, Witcher serijal mi je jedan od omiljenih, a W3 top 1 igra svih vremena. :)

Koliko ja znam rekli su samo da je Geraltova prica zavresna i da ce verovatno biti jos igara u istom univerzumu. A ko sto je neko vec rekao, nijedan veci sajt nije objvatio vest o cetvorci.
Dakle nema razloga za otvaranje teme.
Ali ima razloga za zatvaranje :d

Siris dezinformacije izzy.

Nije decko kriv vec stanje u kojem se nalazi online novinarstvo. Citava prica se oslanja na ovaj intervju: http://tvn24bis.pl/tech,80/wielki-sukces-gry-wiedzmin-3,600154.html

Pogledaj datum objave.

Edit: Da se primetiti odsustvo bilo kakvog datuma izlaska u intervjuu iz 2015. sa CEO CDPR. To je izmislio neko ko drzi Witcher fan sajt, dalje se prenelo kao pozar (jer renomirani tech sajtovi danas c&p vesti sa drugih sajtova koje se pojave na redditu). Kraj 2018 kao definitivni datum je odredio jedan slabo bistar lik sa IGN foruma koji je podigao slicnu temu ovoj.

Zasto sve ovo bas sad? Zato sto je tokom GDC2017 suosnivac CDProjekt (izdavaca i maticne kuce koja drzi gog.com) dao intervjuu pa je neko njega zamenio sa CEO CDProjektRED koji su napravili Witcher 3.

Poslednja izmena:
Nije decko kriv vec stanje u kojem se nalazi online novinarstvo. Citava prica se oslanja na ovaj intervju: http://tvn24bis.pl/tech,80/wielki-sukces-gry-wiedzmin-3,600154.html

Pogledaj datum objave.

Edit: Da se primetiti odsustvo bilo kakvog datuma izlaska u intervjuu iz 2015. sa CEO CDPR. To je izmislio neko ko drzi Witcher fan sajt, dalje se prenelo kao pozar (jer renomirani tech sajtovi danas c&p vesti sa drugih sajtova koje se pojave na redditu). Kraj 2018 kao definitivni datum je odredio jedan slabo bistar lik sa IGN foruma koji je podigao slicnu temu ovoj.

Zasto sve ovo bas sad? Zato sto je tokom GDC2017 suosnivac CDProjekt (izdavaca i maticne kuce koja drzi gog.com) dao intervjuu pa je neko njega zamenio sa CEO CDProjektRED koji su napravili Witcher 3.

Cuj, odes lijepo na CDPR forum i provjeris. I tamo ima ista tema, ali nema tu nikakvih najava i slicno.

RED je razvojni tim u vlasništvu CDPojekt-a, ako oni narede RED-u rad na novom Witcher-u, novog Witcher-a će i biti.

Za sve ostalo si u pravu.

Sent from my MI MAX using Tapatalk

Znam to, nego su zamesali dva direktora i na osnovu toga plasirali "vest". Tako to biva kada je Google translejt novinarstvo na delu. Naravno da ce gazda glavne firme da kaze kako je imperativ napraviti novog Witchera, jer mu je doneo milione dolara. On je u intervjuu nesto pricao o W3 ali ja mislim da on igru nije upalio, kao sto Michael Morhaime nikada nije upalio Diablo 3 ili Overwatch. Zasto bi, imaju milione, sto bi trosili vreme na igranje igrica? Sid Mejer cije se ime lepi na sve Firaxisove igre nije bio ukljucen u razvoj vec dve decenije, niti ga zanima. Kris Roberts kada je na nagovor komjuniti menadzera probao lajv da igra Star Citizen alfa build nastala je katastrofa. Pre toga je Roberts pricao kako je igra super, kako uziva da vozi svoj brod barem jednom nedeljno kada mu obaveze dozvole a kada je seo za igru bilo je ocigledno da je nikada ranije nije upalio. Pritom je psovao dizajnere igre i idijotske odluke koje su napravili od chat prozora, preko kompletnog UI-ja, pitao se zasto za svaku radnju u igri treba toliko vremena i generalno se mnogo smorio igrajuci.

Gazda uvek moze da naredi, ali nekada zaposleni se ne slazu pa daju otkaz, predju u drugu firmu. Na kraju zasposle diplomce i dobijemo polupanu igru koja nije vredna imena. Juce je na redditu bila tema o nekom studiju koji radi sve velike igre kao outsors kompanija. Posle se ljudi pitaju gde je nestala magija.

Poslednja izmena:
Gazda uvek moze da naredi, ali nekada zaposleni se ne slazu pa daju otkaz, predju u drugu firmu. Na kraju zasposle diplomce i dobijemo polupanu igru koja nije vredna imena. Juce je na redditu bila tema o nekom studiju koji radi sve velike igre kao outsors kompanija. Posle se ljudi pitaju gde je nestala magija.

To je neminovnost na putu svake kompanije, pa i svakog umetnika. Čim im se desi prvi fail što se tiče prodaje oni će pribegnuti poznatoj formuli i mužnji poznatih franšiza. Svaka gaming kompanija koja je izrasla u diva je prošla kroz to i svaka naredna će proći kroz to.

Zato se treba nadati da će 2077 biti pun pogodak, te da će imati prostora za još novih ideja. Ako ne bude, naći će se već neki sveži tim sa svežim idejama. Doduše neki umetnici koji su prihvatili hiperproduktivnost umeju da sa strane neguju pravu umetnost. Imaš Stivena Kinga koji sam za sebe kaže da piše knjige i "knjige". Na svom vrhuncu je izdavao 3-5 naslova godišnje, sasvim je jasno da se uglavnom radilo o unovčavanju vlastitog brenda, ali je i pored toga uvek ostavljao prostora za ozbiljne radove.

Stiven King je pisac, individualac, radi sam. Moderne igre rade studiji od po 300 i vise ljudi po AGILE metodologiji. Svi su u nekim sprintovima, fokus je na onome sto uradis u odredjenom vremenskom periodu a ne na kvalitetu toga sto radis. Sve se kvantifikuje, svi su u nekim metrikama. Tesko je u takvim uslovima pokazati umetnicku stranu kada i umetnike teraju da razmisljaju kao da grade sistem.

Individualac baš i nije, pošto u novije vreme potpisuje/prerađuje knjige i ideje svog sina :d

Ali individualac je i vlasnik kompanije, individualac je i glavni čovek na projektu, oni definišu pravac kojim žele da se ide.

Ljudi ajde da ne pravimo od foruma cirkus, zutu stampu i sprdnju, izbrisite ovu temu ili joj promenite naziv.

@admins
Molim obrišite ovu temu, pošto nema osnova za njeno postojanje.... :)
Ili promenite naziv u rumor Witcher4

P.S. Kada bude prava najava novog Witcher-a (pošto je Geraltova priča (izgleda) završena - pa čak i ako se zove Witcher4) biće ružno što se tema otvorila neke 2017. godine, na osnovu intervjua koji je bio 2015 godine.

Poslednja izmena:
Zasto bi, imaju milione, sto bi trosili vreme na igranje igrica?

Ne razumem... ti igras igre zato sto si siromasan? Ja bih igrao i da sam Bill Gates.

Vrh Dno