Šta je novo?

Huawei P9 Lite (tutorijali u prvom postu)

Jedno pitanje, zena ima p9 lite i zelim da uradim update. Kako je na c900b161 ne mogu da uradim OTA. Da li moram da stavljam twrp recovery? I kako posle da vratim stock recovery.

Sent from my MI MAX using Tapatalk
Update na šta? B161 je poslednji koji je izašao do sada. :)

Sent from HUAWEI P9 lite via tapatalk

Danas sam posle mesec dana kako sam na Nugatu uradio hard reset pošto ga nisam odradio kada sam prešao sa M. Moram da kažem da radi odlično.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Kako to da niko od ljudi koji su presli na Nougat Beta nije naveo nista konkretno kada su u pitanju razlike u odnosu na MM? Npr. kamera, ima li split-screen, baterija, multitasking, brzina, ima li novih opija (app twin je obecan u MIUI 5 i jos ponesto)...

Kamera je po meni ista kao na Mm,split screen ima(lično ga slabo koristim),baterija mi traje 2 dana koji sat gore dole sot 3 sata minimum,mt 4 5 aplikacija drzi i od ,750-500mb free,app twin nisam video iskreno,a i na MM sam bio svega par dana.

Ps: sad sam otvorio 7 8 app pa da vidimo koliko ih drzi,a ostalo je 998mb rama.
ad374ef0df31bbb1c4eca77bc758d5dc.jpg

Poslednja izmena:
Sve zavisi kako ko koristi telefon i sta ima od aplikacija sve.

Послато са HUAWEI VNS-L31 уз помоћ Тапатока

@Crow011

Ne ubija agresivno aplikacije kao na MM?

P9 Lite TT

Sve zavisi kako ko koristi telefon i sta ima od aplikacija sve.

Samo ne igram igrice i ne koristim FB/Instagram. Upotreba - pozivi, SMS, Dolphin, Chrome, Gmail (5 naloga se sinhronizuje), Intesa Mobi, Copilot, Dropbox, Evernote, Firefox, mp3 muzika, kamera, WhatsApp, Viber, YT, Airdroid itd. Imam 100-ak instaliranih app. Pritom, SOT moze i bolje, ali u 99% slucajeva sam na 4G, uglavnom ne koristim WiFi, da koristim, bilo bi i preko 7h, cenim, kao sto se par puta desilo. Zato sam i sokiran ovim SOT. Mozda zbog ta dva dana, tj. standby potrosi dosta - ja punim jednom dnevno jer mnogo koristim fon.

Kako uspes toliko da izvuces,jel to neki hibrid od baterije :D

Pa od kada sam ga kupio, drzi mi minimum 6h (mozda poneki put se desi malo manje, ali retko). Ne znam sto je to cudno, ko ne igra zahtevne igrice i ne koristi tri najgore app za Android (FB + njegov Msngr i Instagram) moze lagano da na 24h izvuce preko 6h SOT. Osvetljenje je uvek na Auto.

Poslednja izmena:
Update na šta? B161 je poslednji koji je izašao do sada. :)

Zar nije b366 zadnji stabilni?

Sto se tice SOT, mi max je sampion, 10 sati ekrana, 2 dana standby :)

Pa od kada sam ga kupio, drzi mi minimum 6h (mozda poneki put se desi malo manje, ali retko). Ne znam sto je to cudno, ko ne igra zahtevne igrice i ne koristi tri najgore app za Android (FB + njegov Msngr i Instagram) moze lagano da na 24h izvuce preko 6h SOT. Osvetljenje je uvek na Auto.
Ma vidiš da troluju. :D
Meni i pored FB, messengera i instagrama daje 6 - 7h pod uslovom da ne gledam Youtube. :d

Rekao sam na mm nisam bio dugo. N kad sam stavio nisam radio hard reset tako da je to bilo da kažem prljav upgrade. Juče sam odradio reset pa ću videti. Na prvu posle reseta bolje radi,memorije više ima,mt je bolji,sot videcemo za sada je samo 2:40min, a baterija na 51%. Mt drži po 10app,ali posle nekog vremena ostane 5 koliko vidim. Što se tiče mt jedino da stavim 15app da cuva posle skrin loka pa da ima pun mt...

Poslednja izmena:
Evo celo jutro 11app u MT drži.

Drzi u Ram ili drzi u recent apps?

P9 Lite TT

Da li ima neko informaciju kada stize update za mob koji je u telenoru kupljen?

Послато са HUAWEI VNS-L21 уз помоћ Тапатока

Ne znam po čemu idu, ali moj iz vip-a od jula kupljen i još na B131. Sve radi ok, ali ne nervira da ne izbacuju update.

Ja dok sam bio na N beti, sve mi manje vise bilo slično kao na MM, ja sam se nadao da će malo više aplikacija držati u memoriji ali nije bilo ništa bolje nego na M.

Sad videćemo finalnu verziju možda tu nešto urade.

Ja sam trenutno na N betaverziji..zanima me dali cu moci normalno preko OTA da dobijem finalnu verziju Nougata posto sam na betu presao preko Firmware findera.

Ma koga briga za recent, bitno je drzanje u Ram-u :D

P9 Lite TT

Zenin je na C900B161 koliko sam shvatio, ne podrzava OTA

Zenin je na C900B161 koliko sam shvatio, ne podrzava OTA

Ne podrzava jer je uradjen pogresan upgrade ili downgrade sa recimo verzije C432 na C66 ili obratno tako da je automatski prebacen na C900. Dobijas sigurno OTA ako flahujes c432 uputstva imas na Xda. Ali nema zurbe, MM radi super za sada. Nougatu ce trebati vreme da pokrpi bugove i tt.

Koliko sam shvatio, na 432 mogu jedino uz root i twrp?

Koliko sam shvatio, na 432 mogu jedino uz root i twrp?

Da, unlock bootloader, twrp. Kad se isfleshuju osnovni koraci uradi se recovery sa stock firmware pomocu tri dugmeta, koji automatski zakljuca bootloader, i onda mozes da koristis OTA. Detaljna uputstva su ti vec na pomenutom dev forumu. Pozzz

Updatovali Huawei Health aplikaciju. Skroz drukacije izgleda sada. Sada u opciji ima da prikazuje i koliko se neko popeo, nego da li P9 Lite meri penjanje? Ako se ne varam P9 ima a Lite ima samo korake i to.

Nazad
Vrh Dno