Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

Ne :) bar meni ne

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Ajde baš ću obratiti pažnju. Možda sam slučajno, mada vidim da su se neki žalili na netu...

Dajem vam mesec dana da krenete sa postovima kako je besmisleno davati 400,500e za telefon :D :D

Sent from my Havaji P9

Zavisi .. ja bih dao više love samo zbog oled ekrana i nešto bolje kamere :)

Jel moze na miui da se ubaci icon pack ili dodajete ikone iz drugih tema ?

Sent from my Havaji P9

Iz drugih tema. Npr ove su kopija ikonica sa flyme :)

uploadfromtaptalk1489492518805.png

Aha tako je i kod mene. Jedino sto ne moze velicina ikonica da se podesava ovde, nego kako je tema setovana..

Sent from my Havaji P9

jedan od razloga zašto bih prešao na SD
Ja sam vec nedelju dana na ovom romu,baterija isto kao i na miui,9-10h SoT-a,bez curenja u toku noci,sve fluidno i brzo,kameru ne koristim tako da za slike ne znam,ni jedan FC do sada,fp otkljucava iz prve,takodje i dt2w,ima ovih raznih podesavanja sto mi se svidjaju.... Tako da sam ja vise za custom rom.

Xiaomi Redmi Note 4x

Nemam awake uopšte. Na 6p sam non stop imao. Kako se uopšte na MIUI gleda kako batakuje? Ne mogu da nađem u developer options... Našao sam samo ovde ali nije to to...

Screenshot_2017-03-14-14-00-33-900_com.android.settings.png

Da samo to ima. Moraš da sabiraš ručno :) ja tražio sve moguće skrivene menije i nema onako standardno

*****i. Kinezi i čista ram memorija, mozga bez... [emoji4] Ma mislim da je to ova brojka, ali nije baš vesela... [emoji23]

879mb of 3gb available

Poslednja izmena:
Nemoj ni da gledaš, 3 aplikacije drži a ima 3 gb rama.
Kad mu ugasiš onu optimizaciju u dev. options posle dva dana krene da se davi i usporava pa mora restart.
Kad već imaš sd verziju odmah rokaj custom rom, nemoj se ni zezati sa miui.

Sent from my Honor 8

Kod mene nije tako. Drži TT ,chrome , wa i još par apk. I to posle otvaranja kamere. Malo je bolji od 5x po tom pitanju. ( Sabirao sam i kesira oko 600mb ,5x mi je bio na 400)
Ali ja držim memory optimization na high

Malo da dam šansu i MiUi... [emoji4] U suštini ok je, i onako ne koristim previše app. Staviću ove glavne na lock pa ću videti kako se ponaša...

Nastelovao sam i ja bio miui da mi drzi 5-6 aplikacija u ramu ali posle par dana krene da se vuce kao prebijena macka :)
Nisu kinezi predvideli da tako radi :)
Ok ako je mtk kao kod loznice pa nema neki izbor sem stock roma,ali na sd verziji ne bih furao miui ni minut.

Ima vremena za igru... Nikada nisam koristio MIUI, pa da isprobam malo, mane i prednosti. [emoji4] A i ne koristim nešto puno aplikacija, važno da drži par najosnovnijih, yt,gmail,tt,wa,chrome...

Jeste, ali je pitanje kako sve to radi. Mislim na kvalitet drajvera i UI rendering itd. Sa S801 na M8 je dosta lose radio AOSP, dzabe sto je Snapdragon.

Evo gledam sada manju verziju RN4X, tj. R4P. Nema puno romova za njega. ima nesto na 4pda i xda. Verovatno kinezi nisu pusili source code.

Poslednja izmena:
Rremiks.....пишање од рома, ради лепо 15 дана ,а онда почиње да убија сам себе...Све спорије и лошије...Долазим са нексуса (свих) верујте ми да су ти ромови чиста глупост и забава за доконе...милион бекапа, верзија, додатака, кернела...Хахаха стварно млаћење празне сламе...Једино је фино радио онај карбон Ром...За њега немам ништа лоше да кажем...
Неки мали Индијац направи Ром , онда промени телефон и нема на чему да проба хахахахаахах нема то појма, па их мрзи па имају обавеза у школи, па хоће да се одморе од интернета...А за шта ? За 10% више сот-а и да може батерија да буде хоризонтална хахахахаахах....
Ја сам НАМЕРНО узео МТК да не могу да се млатим са "девелоперима" са хда...Треба ми Рут само због огласа и убијања блоат-а. Остало је све интегрисано у Миуи...Лепота једна...Никакви модули нису потребни...Мени је ово одмор... Заиста. Ако хоћете да буџите...Немој ни да гледате шаоми и остале Лоу баџет телефоне, узмите нексус и шибајте...Док не упадне у бут Луп...

Poslednja izmena:
Rremiks.....пишање од рома, ради лепо 15 дана ,а онда почиње да убија сам себе...Све спорије и лошије...Долазим са нексуса (свих) верујте ми да су ти ромови чиста глупост и забава за доконе...милион бекапа, верзија, додатака, кернела...Хахаха стварно млаћење празне сламе...Једино је фино радио онај карбон Ром...За њега немам ништа лоше да кажем...
Неки мали Индијац направи Ром , онда промени телефон и нема на чему да проба хахахахаахах нема то појма, па их мрзи па имају обавеза у школи, па хоће да се одморе од интернета...А за шта ? За 10% више сот-а и да може батерија да буде хоризонтална хахахахаахах....
Ја сам НАМЕРНО узео МТК да не могу да се млатим са "девелоперима" са хда...Треба ми Рут само због огласа и убијања блоат-а. Остало је све интегрисано у Миуи...Лепота једна...Никакви модули нису потребни...Мени је ово одмор... Заиста. Ако хоћете да буџите...Немој ни да гледате шаоми и остале Лоу баџет телефоне, узмите нексус и шибајте...Док не упадне у бут Луп...

+1
Davno sam ovo pricao, slazem se od reci do reci.

Sent from my Havaji P9

Ne postoji rešenje za theme koje se skinu sa neta za globalnu verziju? Izbacuje mi onu grešku...
Download rejected: error 415.

A na forumu sam našao...
The only way so far isTo flash the MIUI Official ROM(Chinese version)

Koliko ja vidim dosta nas se skrasila posle nexusa na miui :) Potpuna istina oko romova, nesto malo dobiješ, drugo izgubis... U svakom slučaju dobiješ bug. Tako mi jedne godine Nexus 4 odbio da se okaci na mrezu u romingu sa custom romom. Ja u inostranstvu u holu nekoh hotela flesujem Nexusa, a žena i deca u čudu.

+2 za vlada. Pa ***, zna se odavno da je nexus otprilike samo za custom romove. Ne samo da mi to odgovara nego i lakoca rutovanja, otkljucavanja bl, flesovanja, svi fajlovi na google sajtu, 3 komande sve rjesavaju, 5 minuta posla i za pocetnike lako.
Ama bas sve pojednostavljeno, sve pregledno, sve jasno ko dan. Znas da je sve na jednom mjestu uvijek, bez nekih googleanja, citanja foruma i ostalo.

Ovo ostalo koristi sa zvanicnim romovima, pa ko moze da se pomiri sa vjecitim kaskanjem updatea i izmjenjenim androidom, dobro i jest'.[emoji106]

Znam da bi se teskom mukom i sa velikim zalom, odrekao nexusa.[emoji20]
Sent from my G

Poslednja izmena:
Ajde neko ko je imao 5x nexusa da mi kaze kakav je zvuk na sluskama. Muslim da cu da ga pazarim ovih dana.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

@Running uskoro ćeš morati da se odrekneš nexusa jer ne postoji više. Ili se spremi da nosiš 4 godine star telefon (Pixel) kada mu padne cena. Ovo prvi put sada kažem, pre bih kupio jabuku nego pixel jer i ako daješ nebulozne pare, bar znaš da ćeš imati softversku podršku narednih 5 godina. A ne kao google šibicari. Posle 2 godine zapostavljaju svoje telefone a traže isto kao i jabuka...Bezobrazluk. Dobiješ i internacionalnu garanciju... Pogledaj šta trenutno rade sa 6p i update logikom, tako će završiti i pixel. Tako da bezveze se opterećuješ i misliš da je stock android svetinja...

Bas tako, google politika je katastrofalna, zato sam ih i pljuvao pre par meseci ovde. Sprdaju se sa narodom, a ako cemo realno ni taj 5x i 6p nisu bili jeftini telefoni. Guraju taj mrtvi pixel koji ce isto zavrsiti kao i Nexus.
Vreme flesovanja je proslo odavno, kinezi ubacuju sve te stvari koje su ljudi budzili na custom romove. Bukvalno dobijes sve u paketu, oces ovako, oces onako a pritom je stabilno. Ima tu jos da se radi i napreduje ali mozda kad google ne bi izbacivao svakih 6 meseci novu verziju sistema mozda bi i Kinezi, Samsung i ostali ispeglali svoj SW. Ovako nema poente, sve izmene izbace tipa Nougat i onda ostalima treba par meseci da prilagode sve i opet sve isto za par meseci. Pritom, promene su minimalne, napisu ceo kod od 0 a promene 5 stvari bez kojih moze da se zivi, nikakve promene.
Politika googla je uzasna i kao sto je Joca gore rekao pre bih presao na iOS ako se vec bacaju pare bar znas da te nece izdati posle 2 godine.

Da se upisem kao jos jedan vlasnik RN4X. Telefon je bombona, radi kao sat. Stigao mi je sa MIUI Global 8.1.10.0 cini mi se i odmah sam pustio ponudjeni update na 8.1.15.0 (MCFMIDI). Telefon zaista izgleda izuzetno kvalitetno i elegantno spolja. O trajanju baterije vec sve receno: meni konkretno od 100 do 16% se spustio za 2d 18h, uz 7h 10 m SOT-a Znaci do nule sigurno moze 3 cela dana uz 8h sot. Wifi ukljucen stalno, mobile data mozda 2-3 sata dnevno, pritom signal mi u stanu nije najsjajniji. Stalno aktivni viber, gmail, fb, sofascore, sinhronizacija. Osvetljenje uglavnom oko 40-50%. Fingerprint radi brzo i bez greske. GPS takodje za ovo malo sto sam isprobao. Kameru jos nisam posteno testirao, samo nesto malo u zatvorenom i to je jedino cime nisam bas odusevljen. Doduse meni je zapala "ofilm_s5k3l8", koliko sam procitao to je losija varijanta(samsung) i zbog toga mozda nije lose da se kupi indijska ili global verzija kod kojih ove kamere nema. Meni fotkanje nije preterano bitno pa nisam hteo da cekam. Ekran takodje izgleda nije svuda isti, obicno je tianma, a meni je zapao boe. Ne znam koji vazi za kvalitetniji ali na moj ekran nemam stvarno nikakvih zamerki za sada, naprotiv.

Poslednja izmena:
Ma "dobra" je i ta Samsung. Nijanse su u pitanju

Loznice šta kažeš za teme? Jedino da se prijavim ta developera? Već sam poslao zahtev...

Bas tako, google politika je katastrofalna, zato sam ih i pljuvao pre par meseci ovde. Sprdaju se sa narodom, a ako cemo realno ni taj 5x i 6p nisu bili jeftini telefoni. Guraju taj mrtvi pixel koji ce isto zavrsiti kao i Nexus.
Vreme flesovanja je proslo odavno, kinezi ubacuju sve te stvari koje su ljudi budzili na custom romove. Bukvalno dobijes sve u paketu, oces ovako, oces onako a pritom je stabilno. Ima tu jos da se radi i napreduje ali mozda kad google ne bi izbacivao svakih 6 meseci novu verziju sistema mozda bi i Kinezi, Samsung i ostali ispeglali svoj SW. Ovako nema poente, sve izmene izbace tipa Nougat i onda ostalima treba par meseci da prilagode sve i opet sve isto za par meseci. Pritom, promene su minimalne, napisu ceo kod od 0 a promene 5 stvari bez kojih moze da se zivi, nikakve promene.
Politika googla je uzasna i kao sto je Joca gore rekao pre bih presao na iOS ako se vec bacaju pare bar znas da te nece izdati posle 2 godine.

Ne znam za vas, ali ja sam te custom romove stavljao samo zbog boljih performansi, ne zbog dodatnih funkcija. Vise sam tweak-ovao stock rom i kernel. Dakle, zeleo sam samo bolji rad telefona. I ispostavilo se da root-ovan i debloat-ovan stock ROM (eventualno neki kernel ako hocu da poboljsam i dodam neke korisne stvari) najbolje radi.

Mozda i jeste losa politika posle izbacivanja Pixela... Ali i dalje nude najbolji softver trenutno. Dakle, poenta flesovanja nije samo da bi dobio dodatne stvari koje ovi kineze i odredjeni proizvodjaci ubacuju u svoje rom-ove. Ja tu ne vidim neku prednost, a sve to zavisi od coveka do coveka.

Nazad
Vrh Dno