Šta je novo?

The Witcher 3

Meni se u kecu nije svidela traljavo odradjena borba i konfuzan quest sistem (barem meni).
Presao sam je zato sto sam hteo iz svoje perspektive da dozivim dogadjaje, a i zato sto ne volim da gledam recap igara na YT. Dok u prvih sat vremena igranja dvojke, znao sam da ce mi se svideti. Upravo je prelazim drugi put na Dark tezini, sa drugim odlukama.
Valjda ce mi prekratiti vreme dok ne bude popust na steamu za trojku :)

Poslednja izmena:
Ja nisam uspeo prva dva, ali daću šansu trojci, da ne bude da sam je džabe nabavljao :)

To sa recap videima (videoima!?) nije loša ideja, da se uputim malo.

Poslednja izmena:
Bogami, kec danas da pređem morao bi žestoko da imam slobodnog vremena i da nema šta da igram.

Za sistem borbe treba navika, ali igra briljira što se tiče atmosfere i priče.

A trojku kad upalim problem je da ugasim, tek kad ne mogu da gledam od umora ili sam gladam da me stomak boli. :type:

Ajde, ubedili ste me :d

Ode po Pepsi i keks neki, pa da počnem trojku i vidim kako i šta...

Kec je imao neverovatno dobro posložen svet, svaki detalj je bio dobro promišljen i na svom mestu, imerzija na vrhuncu. Dvojka je bila pogrešan korak, razočarenje u svakom smislu. Trojka je nešto sasvim drugo, iako nema imerziju i atmosferu prvog dela, barem je kompletan proizvod.

^ Ne bi se baš složio sa tobom, prešpartao sam Velen uzduž i popreko, stvarno su uboli atmosferu koja vlada po priči.
Jeste nije baš toliko mračno kao u kecu, ali ima delova gde je isto.

A sa dvojkom su otišli malo u drugom smeru, morali su da se žrtvuju za našu dobrobit u trojci.
Šta da kažem ja sam prešao još non-EE verziju, onaj poslednji akt se iz aviona videlo da je ne završen.

Iskreno, da uzmes neki dobar story recap video i pogledas, neces pogresiti.

Verujem, to su mi i drugi savetovali, al nekako mi zao. Posebno jer sam keca igrao 30-ak sati i svideo mi se bas, al onda dobio klinca i nikako da uskladim vreme za te duze igre (mada sam u medjuvremenu stukao 300+ sati u Dark Souls serijal :D ).
A i komp mi je slabasan (upgrade iz gore pomenutog razloga nije stigao na red :) ), pa i zbog toga nisam zurio da igram trojku. Knjige planiram da citam, samo ne znam dal pre il posle igara, sta vi kazete?

Meni su sva tri dela predrkana, a naravno, trojka u koju sam utukao ko zna koliko stotina sati i pregazio svaki metar je najkompletnija i verovatno u top 3 najbolja rpga ikada :)
Dvojka te vise uvuce u pricu, a i kombat sistem je tada bio nevidjeno dobar.
Neke stvari oko borbe su jos unapredjene u trojci, a neke malo oslabljene.
Sent from the 7th edge of the 3rd world.

Poslednja izmena:
Ono sto mene odusevljava kod keca (mada licno mislim da je za svoje vreme bila fenomenalna igra koja se jos uvek dobro drzi) je to sta su uspeli da izvuku iz Aurora Engine-a.

Prvi deo je 'must' ko ima vremena i volje, odlican je. Drugi takodje, prica se nastavlja i igra je graficki na nivou nekih sadasnjih naslova. O trojci sve vec znate! :)

Kec je pure rpg :)
Najlepsi meni i ceo sistem ucenja ima. Opet, ogromna igra za to vreme i svaka im cast kakvo remek delo su uspeli da naprave sa jako malim budzetom.

Sent from the 7th edge of the 3rd world.

Verujem, to su mi i drugi savetovali, al nekako mi zao. Posebno jer sam keca igrao 30-ak sati i svideo mi se bas, al onda dobio klinca i nikako da uskladim vreme za te duze igre (mada sam u medjuvremenu stukao 300+ sati u Dark Souls serijal :D ).
A i komp mi je slabasan (upgrade iz gore pomenutog razloga nije stigao na red :) ), pa i zbog toga nisam zurio da igram trojku. Knjige planiram da citam, samo ne znam dal pre il posle igara, sta vi kazete?

Dok igraš kec i dvojku možeš da pročitaš prve četri knjige tj. 2 one zbirke pripovedaka (uvod u svet i o Geraltu i Yennifer) onda bar dva romana tu dobro upoznaju glavni likovi iz 3. igre.

Ja sam trenutno na petoj knjizi (3. roman), koja u početku ide sporo i nema nešto o glavnim likovima (osim o Geraltu i Dandelionu) a imam još 2 knjige cele do kraja.
Ona poslednja izdata (Sezona Oluje) je kao neki vodič o witcher-ima, nije vezana nešto za glavnu priču, kažu da manje nego prve 2 knjige.

Po mom mišljenju mnogo je bolji doživljaj igrati trojku sa bar nekim znanjem o likovima, naleteo sam na par mesta u igri gde sam imao pred znanje iz knjiga a ne "ko je sad pa ovo" ili "šta mi priča".

Čak sam i našao iz koje knjige tj. kojeg dela su uzeli inspiracuju za onaj govor u intro-u, što onaj matori drži lekciju. :D
[YOUTUBE]_8YUDfFtH2A[/YOUTUBE]

PS: ***. ovo sam već pisao par strana unazad. ;)

Prešao sam pre par dana prvi put Wticher 3 sa svim malim dlc, Hearts of Stone i Blood and Wine. Nešto manje od 70 sati igranja ukupno.
WTF?! :)
Ja sam počeo igrati prije mjesec dana, imam nešto preko 60 sati i još sam u Velenu, GOG Galaxy kaže da sam prešao 15% igre :)

Igram na Blood and broken bones težini, svijet je prelijep pa rijetko jašem. Još nisam obišao sve upitnike na mape Velena.

Još ne mogu da verujem kako su ovo sve napravili za samo 3-4 godine
Sa ovim se slažem, iako imam još puno toga da vidim u igri.

Ja pre koji dan završio igru na death march (36lvl), trebalo mi je 88h45m. Sada slede Heart of Stone, pa Blood & Wine, tako da ima još dovoljno da se igra :)

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

@eufrat Mogu da se kraftuju od drugih sirovina, tako je najjeftinije.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Da, ako mislis na Keiru Metz.

Naravno da postoji opcija da ostane ziva, kao i opcija da je pozoves u Kaer Morhen, da bude od pomoci tokom dalje price. :) Ako igras opet, nadji na netu odgovarajuce opcije u dijalogu.

E pa ne verujem,sad moram i 7 put da odigram,bas me zanima njena uloga kad gamad napadne Kaer Morhen :)

Odigraj, ako igras samo main quest, nece ti dugo trebati da dodjes do tog dela, posebno na "Just a Story". :)

ja je iz prve posla u Kaer Morhen :)

Nije Kira jedini manipulator, generalno u knjigama su sve carobnice manipulatori. Triss mozda i medju najvecim, ona bi i rod rodjeni prodala.

Vrh Dno