Šta je novo?

Xiaomi Redmi 4, 4A, (prime, pro)

Na telefon direktno sam skidao. Sačekaću da izađe oficijelni global 8.2. pa ću s njim probati update. U principu sam zadovoljan i kineskom romom, pogasio sam notifikacije za kineske aplikacije. Al opet ne slušam šta kažu mudri: "Ako radi, ne popravljaj."

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

Global je Global ;) Ja kada vidim kineski market njihova slova, app i ostalo...najezim se...

Na telefon direktno sam skidao. Sačekaću da izađe oficijelni global 8.2. pa ću s njim probati update. U principu sam zadovoljan i kineskom romom, pogasio sam notifikacije za kineske aplikacije. Al opet ne slušam šta kažu mudri: "Ako radi, ne popravljaj."

I ja imam kuvani sa gearbesta i prezadovoljan sam kako radi i nije dosao ni sa jednom kineskom aplikacijom. i ja se drzim iste narodne, plus sto imam ogromnu odbojnost zbog procenta brikovanja :D

Poslednja izmena:
Juče se preko OTA upgrade-ovo na global 8.2, nisam uočio ni jedan problem za sada, bio je na global 8.1. Koga zanima ovde je Changelog: http://en.miui.com/thread-515992-1-1.html

Pitanje: Jel moguće podesiti predefinisane SMS poruke koje možete poslati kada vam telefon zvoni a ne možete da se javite. Ima predefinisanih 6-7 ali su sve na engleskom, da li je to korisnicima dostupno za izmenu ?

Izbacen i fastboot rom za 8.2.1.0..

Ko hoce da flesne zvanican global ROM, sada moze preko Mi flash...

Ako flesujes preko EDL moda, ne treba...Ako flesujes preko Fasboot moda, treba...

Sta sad sa ovim update-om? Da prihvatam ili ne?

To ti odluci... :) Definitno je doneo neke ispravke... Uglavnom pozitivni komentari ljudi iz moje okoline koju su odradili update...

Ma da hocu, nego citah nesto ovde pa reko da pitam.

Je su li ubacivali nove jezike u ovaj novi Global ROM? Ima li sada srpskog?

Ima samo Hrvatski, ne i Srpski.

Ja koliko znam, ni jedan Global Stable nema, niti ce imati srpski jezik.Global dev kada izbace, 99% ce imati onaj zalosni...

Ja uradio update. Nista nisam primetio posebno.

Kako ste zadovoljni sa novim update-om 8.2.1.0? Jel sve ok?

Meni je sve ok. Jedino sto sam primetio drugacije je bolje funkcionisanje senzora za osvetljenje ekrana kada je na auto. Ostalo mi deluje sve isto.

Baterija drzi isto kao pre ?

Deluje da je isto.

To najbolje vidis preko noci, ako ne curi, to je to... vidim MIUI 9 najavljuju za jun-jul...Mozda do tada izbace jos jedan update...

Meni je ekstra baterija bila i pre ovoga. Desavalo mi se bukvalno da mi preko noći skine 1 do 2 % baterije.

Meni ne zavibrira kad koristim FP, e sad neki kazu da je to bag, a mozda su tako namerno stavili da ne vibrira kada lepo ocita otisak, dok se vibracija javlja kada ne stavim lepo prst.
Sto se baterije tice, u toku noci dok je "idle" sada koliko vidim manje trosi, ali dok koristim mob mozda trosi za nijansu vise nego ranije... sve u svemu dosta slicno.

Nije to bug sa FP, ugasili su izgleda namerno...Vratice, mnogo ljudi trazi to...

Ja sam jedan od onih (možda i retkih) koji su srećni što nema vibracije pri otključavanju sa FP :)

Meni ne zavibrira kad koristim FP, e sad neki kazu da je to bag, a mozda su tako namerno stavili da ne vibrira kada lepo ocita otisak, dok se vibracija javlja kada ne stavim lepo prst.
Sto se baterije tice, u toku noci dok je "idle" sada koliko vidim manje trosi, ali dok koristim mob mozda trosi za nijansu vise nego ranije... sve u svemu dosta slicno.
Ovo za vibtaciju kod otiska prsta sam i ka primetio.

Juče mi se odradi update Viber-a i sada vrlo često imam ovu praznu notifikaciju, mislio sam da je neka nepročitana poruka, nešto oko podešavanja notifikacija ali sve je podešeno kako treba i kako je radilo do tog update-a.
Resetovao i telefon ali nema promene, sklonim ovu notifikaciju ali se posle nekog vremena ponovo vrati.
Screenshot_2017-03-13-14-05-21-924_com.miui.home.png

I meni. Ma to su oni nesto zeznuli. Ispravice sigurno brzo.

Ja nemam taj problem, isto poslednji update.

Jel vam isključena Viber ikonica u notifikaciji u podešavanjima Vibera ?

Nije isljucena. Ja to ne iakljucujem nikad.

Nazad
Vrh Dno