Na nekoliko sajtova, uključijući GB, video sam ovaj "fenomen" prilikom plaćanja. Na prvom ekranu gde je prikazana korpa i izlistane opcije transporta postoji odmah opcija "pay by PayPal" i Continue Order.
- Ako odem na pay by PP plaćam isključivo cenu proizvoda, transport se ne navodi (pa čak ni onih $0,03 koliko minimalno dodaju).
- Ako odem na Continue Order i tu stavim da hoću najjeftiniji trasnsport ili izaberem već koji želim, na dnu ekrana imam sve opcije plaćanja među kojima je opet PayPal. Ako tu kliknem na PayPal onda je sabrana cena proizvoda sa transportom.
Ne razumem kako dve PP cene. Ovo nije jedini sajt, potpuno isto je na GizTop na primer, zavisno na kom skrinu se izabere PayPal plaćanje. :sceptic:
* * *
Neko je već pitao, da li je neko kupovao sa GizTop? imaju dobre cene (npr. Redmi 4 Prime za $149 + $19 za shipping sa uračunatim troškovima carinjenja za zemlje EU -- primetno jeftinije od GeekBuying, malo skuplje od GB, ali bez ikakvih forward adresa i dodatnih koraka koji su za GB neophodni). Kada sam pretražio net našao sam na vrlo malo komentara o njima, dva negativna i jedan pozitivni i to je sve.
Kupovina fona koji bi išao preko srpske carine ne dolazi u obzir, šta sve čitam na Benču, kocka koja vrlo često ispadne skuplja od KP.