Šta je novo?

Laptop + PS ili High-end PC

Čkalja

Cenjen
Učlanjen(a)
14.11.2016
Poena
145
Pozdrav svima i nadam se da cu dobiti dosta odgovora , da ce dosta vas videti temu i objave. Naime razmisljam o tome da posle skoro 8 godina zamenim svoj racunar. Imam solidnu konfiguraciju , za to vreme kad je napravljena bila je bas bas dobra ( Jun 2009. ) .

Inter i7-860 @2.8 GHz ,
6 GB RAM Kingston 1600 Mhz ,
WD 1TB ,
Trenutno GPU MSI Radeon R7 250 2GB DDR5 itd...kazem trenutno jer je bio Sapphire u originalu HD 5770 ako se dobro secam

Treba mi vasa pomoc, zavrsavam studije (IT ako je bitno) pa imam nedoumicu. Razmisljam o kupovini nekog laptopa koji moze da zadovolji moje trenutne potrebe i potrebe u skorijoj buducnosti - konkretno ovaj http://www.itsvet.com/laptop_dell_inspiron_15_5000_5559_not09249/not09333/not09355/not09505-pdaa1-18.i?id=19735 i uparim ga sa sony ps4 (najverovatnije pro) tako da mogu da iskoristim slobodno vreme za zabavu. Naravno finansijski apsekt mi je jako bitan , racunam da kombinacija ovog laptopa i novog ps sa 2 dzojstika i bar 2,3 igrice za pocetak (PES,GTA npr.) ne bi izasla manje od 500,600 evra.

Nikada do sada nisam posedovao licno konzolu iako sam proveo mnogo sati ispred iste kako u igraonici tako i kod rodjaka i drugara. Sa druge strane ceo zivot sam navikao na PC i imao sam uvek ok masinu za neki period. Razumem da napreduju tehnologije i razvijaju se i softver i igrice pa samim tim sve to postaje zahtevnije. Ja nisam neki okoreli gejmer , ali volim da imam dobru masinu , najvise od igrica gotivim sportske (PES,2K itd.) i trkacke simulacije(NFS fan veliki), ali mi nije strano ni neka igrica sa dobrom pricom da me zainteresuje. Za novu masinu sam danas gledao konfiguraciju kakva bi ispunila neke moje zelje da ne brinem bar jos 5 godina i to zadovoljstvo bi me kostalo nekih 1200 eura otprilike. Da li je bolje dobar PC ili kombinacija Playstation+Laptop ? Vec duzi period se dvoumim , a sada mi to prosto ne izbija iz glave u poslednjem periodu. Hvala svima 🙂

Poslednja izmena:
@Čkalja
xbox 360>ps3
PS4 nije hardverski impresivan kao sto je bio xbox 360 2005. kad se pojavio. Xbox 360 je guro igre skoro 10. godina, a ps4 su morali da nadograde na pro za samo par godina.
Bolje je uzeti high end PC. Ili sacekaj Xbox scorpio, mada konzole su neisplative, jer su igre skupe.

Daleko od toga da sam fanboy......@ Matija

Slazem se za to za pro , ali sumnjam da su i oni ocekivali toliko razvijanje za samo nekoliko godina , jednostavno nisu hteli da zaostaju previse

Ne mogu bas jos uvek da odlucim sta mi je ciniti

I pc je uvek najbolje uzeti do nekih 700e (neki i5, 8gb/16gb rama i rx480). Ne isplati se pc od 1000+e. Ja sam jednom uzeo pc za 1500e, a drug je posle 2 godine uzeo racunar za 600e bolji od mog.
Ako hoces uvek da igras na very high-to je veoma skupo zadovoljstvo.

Slazem se , zato sam i mislio da uzmem nesto tog tipa , ali napisao sam pre nekoliko poruka da bi samo RAM , GPU i CPU izasli oko 700,800 evra , naravno ne mora da izadje toliko , ali....

Slazem se , zato sam i mislio da uzmem nesto tog tipa , ali napisao sam pre nekoliko poruka da bi samo RAM , GPU i CPU izasli oko 700,800 evra , naravno ne mora da izadje toliko , ali....
Kako bi to izasli ?
i5 200e,RX480 Nitro+ 8gb 260e preko mađara,8gb drr4 60e
Mada bolje sačekati Ryzen R3 .

Послато са D6503 уз помоћ Тапатока

Drugar mozes da napravis pc racunar koji moze da ti sluzi otprilike za sve. Imaju fora mala kucista koja su velicine play station-a, znaci prenosiv je skoro ko laptop. Mozes da stavis bas jaku konfiguraciju unutra jer imas manje kartice koje su bas jake, izgooglaj malo ako te zanima. Mane su: Kucista takvog tipa su skuplja od regularnih tipa 150-200e nisam siguran ima li ih uopste na nasem trzistu, komponente ce da se griju vise od regularnog pc kucista. Mozes da ga zakacis na tv, nosis ga kad ti odgovara sa lakocom. E sad kobinacija laptop+ps je primamljiva opcija, ali ne moze da zamijeni PC gaming iskustvo. Jednostavno ne moze. Na pc mozes i da kacis joystick ukoliko preferiras sa njima da igras i ukoliko si pirat kao jedna prosjecna osoba na Balkanu, skidas igre preko torrenta time biti mnogo isplatljivije. Jos jedna opcija je gaming laptop, mozes da prikacis monitor, tastaturu+mis i koristis kao pc racunar+portable workstation. Skuplji su od pc racunara a tako da ces zrtvovati performanse za mobilnost. U svakom slucaju, nikad ne bi uzeo konzolu umjesto jake konfiguracije pc racunara.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Ne isplati se pc od 1000+e. Ja sam jednom uzeo pc za 1500e, a drug je posle 2 godine uzeo racunar za 600e bolji od mog.
[emoji106]

Koliko god da platis pc i tako nesto tog tipa, vrijeme ce ga pregaziti ubrzo. Zato mi je suludo neko gledanje i razmisljanje za buducnost, ne kupujes dvosjed ili frizider i sl. koji ce vazda biti aktuelni. Ovo napreduje iz dana u dan.
To je neko moje razmisljanje, ogromne pare dajem samo na stvari koje ne 'zastarjevaju' i koje se koriste dok se ne raspadnu.

Pracenje zadnje tehnologije je skup hobi.

Preporuka naravno gaming pc, nemas sta razmisljati. Pc je univerzalan moze se za sve koristiti, yebo te konzola. 😀

Sent from my G

To moras sam da odlucis, koliko para zelis da das i kako zelis da se igras.

I pc je uvek najbolje uzeti do nekih 700e (neki i5, 8gb/16gb rama i rx480). Ne isplati se pc od 1000+e. Ja sam jednom uzeo pc za 1500e, a drug je posle 2 godine uzeo racunar za 600e bolji od mog.

Ovo je skoro pa nemoguce.

Evo, neka mi neko danas sklopi za 600e komp koji ce da bude bolji od 6700k, 16gb ddr4 i 980ti, sto je komp dista jeftiniji od tih 1500e od pre 2 godine.

Stvarno nekada odvaljujete gluposti, samo da bi druge ubedili da su srednje polovicna resenja bolja od jakih.

Da, ko nema love da tresne odjednom 1500e, bolje mu je da da 1000e kroz 3 godine, ali daleko da ce to ikada biti komp na nivou ovog od 1500e.

Sent from the 7th edge of the 3rd world.

Samo kupi sad grafu i ram sluzice lepo pc a kasnije zameni cpu i maticnu za nesto novije a grafa ti svejedno ostaje 🙂

Послато са D6503 уз помоћ Тапатока

Mislim da je to stvarno najbolja opcija

@Xepo Skroz se slazem jer je takvo trziste , nemoguce je jer ce i za 2,3,5 godina ponovo postojati komp od 1.500e i od 600e i opet ce biti razlika . moze da se nadje/sklopi konfiguracija od 600/700e , ali nije sigurno kao ona od 1500

Poslednja izmena:
To moras sam da odlucis, koliko para zelis da das i kako zelis da se igras.

Ovo je skoro pa nemoguce.

Evo, neka mi neko danas sklopi za 600e komp koji ce da bude bolji od 6700k, 16gb ddr4 i 980ti, sto je komp dista jeftiniji od tih 1500e od pre 2 godine.

Stvarno nekada odvaljujete gluposti, samo da bi druge ubedili da su srednje polovicna resenja bolja od jakih.

Da, ko nema love da tresne odjednom 1500e, bolje mu je da da 1000e kroz 3 godine, ali daleko da ce to ikada biti komp na nivou ovog od 1500e.

Sent from the 7th edge of the 3rd world.

Ok, ja sam tad komp kupio u pogresnom trenutku. Ja 2006. kupio amd athlon x2, 2gb rama, dx9 graficku. Drug 2008: intel core2duo, ram je pojeftinio drasticno mozda 3-4 puta i dx10 graficku.
Naravno ja sam bacio pare i na tad skupu sli maticnu (al bilo je kul i in), a nikad nisam nabo drugu graficku.

meni i dalje nije jasno kako pricate o konzolama i o pc-u tako

zna se za sta sluzi konzola, a zna se i za sta sluzi pc. konzole se kupuju da se igraju ekskluzive. tacka. i to kupujes konzolu koja ima igru koja te zanima. dzaba meni ps4 kad ja na njemu necu da igram nista, jer za ps4 nema gran turismo.

realno treba imati oba, tj. sva tri. ja imam stoni kompjuter koji je dovoljno jak da tera pc ekskluzive koje mene zanimaju, laptop koji je dovoljno jak da sluzi kao media centar, server i da je ultraportabilan (thinkpad x), i ps3 na kome igram gran turismo. xbox one, xbox 360 i sve nintendo konzole ukljucujuci i novi switch mi pokriva brat, pa ako mi se igra neka ekskluziva sa tih platformi uzmem od njega. dzaba mi komp od 4000 evra ako ne mogu da igram gran turismo na njemu, svaka platforma ima nesto.

sve u svemu pitanje, tj pitanja koja postavlja op su izuzetno GLUPA JER ON SAM NE ZNA STA CE SA SOBOM. dogovori se prvo ti druze sa sobom sta ces da igras pa tu platformu kupuj. da li ce to da bude ps360 ili psx1 nikoga ovde ne zanima.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno