Šta je novo?

Laptop + PS ili High-end PC

Čkalja

Cenjen
Učlanjen(a)
14.11.2016
Poena
145
Pozdrav svima i nadam se da cu dobiti dosta odgovora , da ce dosta vas videti temu i objave. Naime razmisljam o tome da posle skoro 8 godina zamenim svoj racunar. Imam solidnu konfiguraciju , za to vreme kad je napravljena bila je bas bas dobra ( Jun 2009. ) .

Inter i7-860 @2.8 GHz ,
6 GB RAM Kingston 1600 Mhz ,
WD 1TB ,
Trenutno GPU MSI Radeon R7 250 2GB DDR5 itd...kazem trenutno jer je bio Sapphire u originalu HD 5770 ako se dobro secam

Treba mi vasa pomoc, zavrsavam studije (IT ako je bitno) pa imam nedoumicu. Razmisljam o kupovini nekog laptopa koji moze da zadovolji moje trenutne potrebe i potrebe u skorijoj buducnosti - konkretno ovaj http://www.itsvet.com/laptop_dell_inspiron_15_5000_5559_not09249/not09333/not09355/not09505-pdaa1-18.i?id=19735 i uparim ga sa sony ps4 (najverovatnije pro) tako da mogu da iskoristim slobodno vreme za zabavu. Naravno finansijski apsekt mi je jako bitan , racunam da kombinacija ovog laptopa i novog ps sa 2 dzojstika i bar 2,3 igrice za pocetak (PES,GTA npr.) ne bi izasla manje od 500,600 evra.

Nikada do sada nisam posedovao licno konzolu iako sam proveo mnogo sati ispred iste kako u igraonici tako i kod rodjaka i drugara. Sa druge strane ceo zivot sam navikao na PC i imao sam uvek ok masinu za neki period. Razumem da napreduju tehnologije i razvijaju se i softver i igrice pa samim tim sve to postaje zahtevnije. Ja nisam neki okoreli gejmer , ali volim da imam dobru masinu , najvise od igrica gotivim sportske (PES,2K itd.) i trkacke simulacije(NFS fan veliki), ali mi nije strano ni neka igrica sa dobrom pricom da me zainteresuje. Za novu masinu sam danas gledao konfiguraciju kakva bi ispunila neke moje zelje da ne brinem bar jos 5 godina i to zadovoljstvo bi me kostalo nekih 1200 eura otprilike. Da li je bolje dobar PC ili kombinacija Playstation+Laptop ? Vec duzi period se dvoumim , a sada mi to prosto ne izbija iz glave u poslednjem periodu. Hvala svima 🙂

Poslednja izmena:
Sta krpi za 1000e ?
RX470 je 200e i 8gb rama 70e .

Послато са D6503 уз помоћ Тапатока
A ps4 dobija za dzabe?
I onda jos prica kako je 470 i 860 dovoljno za 1080p gaming.
Da, jeste za neki osrednji nivo i narednih godinu dana mozda.

Pitao si na pocetku da li da uzmes sony i laptop ili nov pc za 1200e, pa onda posle sony i upgrade te tvoje realno zastarele makine, i ako i dalje moze solidno da izvlaci.
To je sve krpljenje, a sve igre mozes da igras i za dzojsticima na kompu, ja igram tako MK, sa bezicnim dzojsticima.
Samo sto ce igre duplo bolje da ti izgledaju i rade.

Isto mozes i da biras da li ces da koristis ps4, xbox dzojstik ili neki treci, a mozda i kombinaciju...
7700k i ploca za 500e, 600e za 1080 gtx, 100e za rame i na konju si narednih x godina. Eventualno posle dokupis neki ssd 256 gb za 120e.
Mozes da uzmes i polovnu 1080 ako ih bude sada kada dodje 1080ti, pa da uzmes i dobar ssd, sve u tih 1200e.

Ovako uzimas zastareli ps4, koji vec ni na 30fps ne moze da fura igre, krpis komp da bi izvukao mozda jedva igrivih 50 fps na istoj grafici kao sto je PS4 ima...

Sent from the 7th edge of the 3rd world.

A ps4 dobija za dzabe?
I onda jos prica kako je 470 i 860 dovoljno za 1080p gaming.
Da, jeste za neki osrednji nivo i narednih godinu dana mozda.

Pitao si na pocetku da li da uzmes sony i laptop ili nov pc za 1200e, pa onda posle sony i upgrade te tvoje realno zastarele makine, i ako i dalje moze solidno da izvlaci.
To je sve krpljenje, a sve igre mozes da igras i za dzojsticima na kompu, ja igram tako MK, sa bezicnim dzojsticima.
Samo sto ce igre duplo bolje da ti izgledaju i rade.

Isto mozes i da biras da li ces da koristis ps4, xbox dzojstik ili neki treci, a mozda i kombinaciju...
7700k i ploca za 500e, 600e za 1080 gtx, 100e za rame i na konju si narednih x godina. Eventualno posle dokupis neki ssd 256 gb za 120e.
Mozes da uzmes i polovnu 1080 ako ih bude sada kada dodje 1080ti, pa da uzmes i dobar ssd, sve u tih 1200e.

Ovako uzimas zastareli ps4, koji vec ni na 30fps ne moze da fura igre, krpis komp da bi izvukao mozda jedva igrivih 50 fps na istoj grafici kao sto je PS4 ima...

Ajde sta pričas kakva gtx1080 na 60hz,1920x1080 monitoru....
RX470 i ovaj i7 je dovoljan za gejming.

Ne citas sta pisem. Rekao sam za sve na max na 1440p, a za narednih 5 godina 1080p.

Sve zavisi za kakav gejming. Kao sto sam i rekao, za 60fps ces vec ove godine morati na medium podesavanjima da igras na 470 i na nekom jacem procesoru, a ne na prvoj generaciji i7.

Ja ne volim krpljenje, ulaganje da baba izgleda kao devojka, a i dalje se grbi kada hoda.

Poslednja izmena:
"Dovoljan za gaming" nema isto znacenje za razlicite ljude.

Kolega Heroj87 je uzeo 1070 za 1080p 60hz gaming jer njemu taj termin dovoljno znaci sve na max 60fps lock.

480 i 1060 su dobre karte za 1080p, 470 je najbolji perf/$(tu je negde sa 480 4gb), i dobra je karta za 60 fps uz kompromise kod nekih igara.

Neke ce raditi na max, neke na very high, neke na high i tako dalje. Svakako ce karta prebaciti 60fps, na kojim podesavanjima zavisi od igre do igre, svakako to trenutno je medium ili vise, ne verujem da ce u skorije vreme trebati low podesavanje da bi 470 prebacila 60fps na 1080p.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Upravo tako, ja iznosim moje misljenje iz moje persoektive, sa mojim preferencijama, nismo svi isti, uvek postoji drugacije 🙂

Ne bih ja ni preporucio nekome tek tako olako 7700k i 1080, da nije vec u prvom postu napisao da sedi na potencijalnih 1200e 🙂

Poslednja izmena:
Pa normalno, ako dodje do odluke da uzima dobar PC umesto svega(sto bih i ja uradio) neka takva kombinacija mu ne gine [emoji4]

Nije ni rekao koji monitor ima....Do tada se ne zna za graficku....
Za regularan 60hz 1920x1080 bolje uzeti RX480 pa za 2,3godine prodati i tada uzetu neku takvu kartu nego dzabe baciti pare na gtx1080 koja neće biti iskorišćena a za 2,3god neće biti na nivou neke za 260e kao RX480 sada....Tako da tih 600e za 1080 bolje podeliti za sada RX480 i za 2,3god jos novu bolju a ovu proda i jos ostanu parr u dzepu.

Hvala Xepo , ima smisla sve to , jedino sto se razliku preferencije generalno da tako kazem , kada bih sada sklopio novu knfiguraciju to bi bilo sa i7-6700K i na primer nekom RX 480 , pitanje je i sa tim koliko bih bio miran , podrazumevam 16 GB RAM-a...tu je sigurno samo u tim komponentama 700,800e

Bio bi miran neko vreme sigurno.

Ako ti nije bitno da sve igre rade sa svakim podesavanjem na max, par godina minimum ces biti zadovoljan.

Hvala Xepo , ima smisla sve to , jedino sto se razliku preferencije generalno da tako kazem , kada bih sada sklopio novu knfiguraciju to bi bilo sa i7-6700K i na primer nekom RX 480 , pitanje je i sa tim koliko bih bio miran , podrazumevam 16 GB RAM-a...tu je sigurno samo u tim komponentama 700,800e
Nisi rekao koji monitor imas ?

Nije ni rekao koji monitor ima....Do tada se ne zna za graficku....
Za regularan 60hz 1920x1080 bolje uzeti RX480 pa za 2,3godine prodati i tada uzetu neku takvu kartu nego dzabe baciti pare na gtx1080 koja neće biti iskorišćena a za 2,3god neće biti na nivou neke za 260e kao RX480 sada....Tako da tih 600e za 1080 bolje podeliti za sada RX480 i za 2,3god jos novu bolju a ovu proda i jos ostanu parr u dzepu.

U pitanju je Phlips 221V2 dobijen pre mozda nekih 3,4 meseca jer je LG FLATRON W2241S postao nepodnosljiv sa svojim dobro poznatim flickeringom

U pitanju je Phlips 221V2 dobijen pre mozda nekih 3,4 meseca jer je LG FLATRON W2241S postao nepodnosljiv sa svojim dobro poznatim flickeringom
Na tom monitoru sve preko RX480 i i5 ti je overkill...Posebno za to sto igras pes,nba..
Ovi developeri su rekli da su odusevljeni potencijalom Ryzena i najavili optimizovanje igara za ryzen..Njemu nije iskorisćenost ni 40% u igrama....
Jeftiniji je od 6700k taman toliko da kupis dobro hlađenje za cpu i biće dovoljan za 60fps a kako uptejduju bios i igrice za vise jezgara to će biti i bolji...
Po mn zaboravi konzole,prodaj taj cpu+plocu+ram+grafu i uzmi Ryzen 1700,Noctua D14+B ploca neka+2x8gb rama drr4 i sačekas malo da izađe Vega za grafičku ili sada uzmes GTX1070 🙂

Evo vas listam forume o tome , mnogi su uspeli da dobiju cak i 3.8 i 4.0 GHz sa OC , ja se nesto cimam , mozda probam ipak , samo treba nabosti prava podesavanja u BIOSu...

I ja igram na 1080p 60hz ekranu, ali da vidis kako je lepo kada roknes 4k na dsr, pa cak i 1440p, duplo lepsa igra 🙂
6700k su ti bacene pare u tom slucaju, a nije dovoljno jeftiniji od 7700k, da bi bio bolja kupovina.
Opet, oba imaju smisla samo ako uzimas barem 1070 grafiku.

Na 6700k ti treba kuler od 50e minimum, da bi radio na 4.5Ghz, a za 7700k je to default sa bilo kakvim kulerom.

Opet, nemoj bacati pare na te procesore za 1080p osrednji gaming.
Dovoljan ti je stock 7600 i5.

E sada, da te odvratim od te 480 😀
Daces sada 250e, igraces se 3 godine na njoj, nista na max.
Prodaces je za 100e i dodaces opet 250 za neku aktuelnu.
Znaci, dao si 400e, a otpocetka, do kraja tih zamisljenih 5 godina se nisi igrao na ultra i bez razmisljanja da li ce ti zaseckati, sta smanjiti i slicno.
Uzmes 1070 za iste pare, mozda 30e vise i igras se naredne 3 godine na max, bez razmisljanja o bilo cemu, i jos 2 godine sa par najzahtevnijih opcija smanjenih.

Poslednja izmena:
Pa verujem ja da je lepse , ali odakle mi $ jos i za 4K ....

Pa ne moram ja odmah 6700k da zveknem na 4,5 GHz 😀

Fino deluje taj i5-7600 , ali ne znam da li mi je dovoljan upgrade sa ovog koji imam ,a da budem miran nekoliko godina

Ajde pogledacu bas tu seriju 1070, nisam obracao paznju .....

Hvala na savetima 🙂

I ja igram na 1080p 60hz ekranu, ali da vidis kako je lepo kada roknes 4k na dsr, pa cak i 1440p, duplo lepsa igra 🙂
6700k su ti bacene pare u tom slucaju, a nije dovoljno jeftiniji od 7700k, da bi bio bolja kupovina.
Opet, oba imaju smisla samo ako uzimas barem 1070 grafiku.

Na 6700k ti treba kuler od 50e minimum, da bi radio na 4.5Ghz, a za 7700k je to default sa bilo kakvim kulerom.

Opet, nemoj bacati pare na te procesore za 1080p osrednji gaming.
Dovoljan ti je stock 7600 i5.

E sada, da te odvratim od te 480 😀
Daces sada 250e, igraces se 3 godine na njoj, nista na max.
Prodaces je za 100e i dodaces opet 250 za neku aktuelnu.
Znaci, dao si 400e, a otpocetka, do kraja tih zamisljenih 5 godina se nisi igrao na ultra i bez razmisljanja da li ce ti zaseckati, sta smanjiti i slicno.
Uzmes 1070 za iste pare, mozda 30e vise i igras se naredne 3 godine na max, bez razmisljanja o bilo cemu, i jos 2 godine sa par najzahtevnijih opcija smanjenih.

Kako se nisi igrao za 5god?
Sa RX480 sada moze na ultra a za 2,3god sa novom kartom u tom rangu i prodajom ove dobiće novu kartu i jaču od GTX1070 dosta vrv a sve za iste pare...
Znači po mn bolje RX480 🙂

Ma gde ce dobiti jacu od 1070 za 250e. Kao sto je i 480 sada slicna 970ici, tako ce i tada moci da uzme nesto slicno 1070ici.

Ma gde ce dobiti jacu od 1070 za 250e. Kao sto je i 480 sada slicna 970ici, tako ce i tada moci da uzme nesto slicno 1070ici.

Za 2,3godine ?
Za ove pare biće bolja karta od 1070 sigurno,pogledaj samo prethodne modele... ali svejedno i da je ista opet do tada ova moze rikne a ova nova sa garancijom...
Mn je uvek bolje uzeti mid/high range kartu pa za 2,3god prodati i zameniti za mid/high kartu nego da za iste pare uzme high range kartu i da očekuje 5god 🙂

Poslednja izmena:
Jeste, ako nece da odvrce sve na ultra 🙂 Vec sada Witcher 3, igra stara 2 godine ne izvlaci 60fps na ultra u 1080p i to sa iskljucene 3-4 hairworks opcije (sto izgleda 20% losije).
O 60fps lock-u nema ni govora u 90% naslova.
***, to je realnost, zato sam ja zamenio moju najnadrkaniju gtx 970 xtreme gaming, posle samo godinu dana za 1070, da sacekam 1080ti za koju cu mozda imati pare posle leta.

E ti ces da kazes zasto neko treba da igra igre 😉

Nisu to kosa i detalji, vec ceo dozivljaj igre. Grafika i dizajn igre su ono sto te udubljuje u igru, kao i zvuk. Naravno da to nisu najbitnijemi delovi igre, ali i dalje jako bitni.
Ako ti je svejedno, igraj flash igrice cica glise sa stapom koji siba druge.

Hairworks dodaje krzno na sve zveri, koje onda deluju masivnije i gotivnije, pokreti dinamicniji i sve to zajedno doprinosi udubljivanju u igru i celom dozivljaju igranja.

I na kraji, nigde nisam rekao da to mora tako, samo poredim sta sa kojom karticom dobijas.

Poslednja izmena:
Jeste, ako nece da odvrce sve na ultra 🙂 Vec sada Witcher 3, igra stara 2 godine ne izvlaci 60fps na ultra u 1080p i to sa iskljucene 3-4 hairworks opcije (sto izgleda 20% losije).
O 60fps lock-u nema ni govora u 90% naslova.
***, to je realnost, zato sam ja zamenio moju najnadrkaniju gtx 970 xtreme gaming, posle samo godinu dana za 1070, da sacekam 1080ti za koju cu mozda imati pare posle leta.

Ne znam na kakvom monitoru igras i o čemu je reč ali mn na 1920x1080 sa overklokovanim gtx970 i 4690k ide na 60fps na ultra i isto iskljucene par gluposti 🙂
Tek sa 1070 ide na 60fps 🙂

Da nisam imao do pre mesec, dva 970 i da nisam presao Witcher i na ng+ sa par stotina sati gameplaya, pa i da ti poverujem 🙂

6700k 4.5Ghz sa 16gb Ddr4 Predator 3000.

Nazad
Vrh Dno